Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Voor dit resultaat had ik vooraf willen tekenen

Door Johan Verlaet op 5 januari 2005

Motivatie :

  • gevallen van de trappen van een tempel in Mexico door het dragen van een onaangepaste bril
  • begeleider had zich met de laser laten behandelen en was er zeer tevreden over
  • ken nu al 7 mensen op het werk en nog 4 andere en iedereen is heel tevreden

Twijfel al 5 à 6 jaar en ben besloten op de stap te zetten; twijfel mede door de argumenten van de optieker en de relatieve korte ervaring op lange termijn;

3 november : vooronderzoek
resultaat :

  • ogen goed bevonden voor de laserbehandeling
  • hoornvlies 550 pupil 6mm
  • linkeroog -3.00 rechteroog -4.75
  • kostprijs vooronderzoek 140 euro
  • laser 3000 euro
  • herbehandeling 220 euro

Bij de resultaat bespreking wordt tot mijn verbazing de LASEK methode voorgesteld; zelf had ik mij volledig geïnformeerd op de LASIK methode via internet; alhoewel ik van lasek ook op de hoogte was. Mijn ogen waren geschikt voor beide methoden en er werd me ook de keuze gelaten. Ingestemd met de voorkeur van de arts maar toch met de vraag naar huis gegaan, waarom LASEK ? Op het internet is het al Lasik wat de klok slaagt en Lasek wordt slechts toegepast als Lasik niet mogelijk is, zo lees je het toch overal.

Deze vraag heb ik dan ook gesteld aan ooglasertrefpunt.nl en ik heb een antwoord gekregen en bevestigd wat de oogarts zei : goed resultaat, betrouwbaar en flapcomplicaties uitsluiten. Nadeel is het langer herstel.

Ben dan ook gestopt met zoeken naar informatie en ben zelf ook volledig achter de LASEK methode gaan staan ! Laat die operatie maar komen ...

Dag voor de operatie moest je bellen voor het uur van afspraak : 17.15 uur.

Donderdag 2 december : aangemeld om 17.00 uur en kreeg te horen dat er een wachttijd van 2 uur is en dat er nog 6 mensen voor mij zijn; in de wachtkamer gaan zitten en tot mijn verbazing staat er een groot scherm waar je "live" de operatiekamer kan zien. Na een uurtje wordt ik geroepen en mag plaatsnemen in een wachtkamer. Je krijgt een kapje op en een pilletje valium wordt gegeven. Je zit samen met de mensen die de behandeling juist gekregen hebben en met toegeknepen ogen naast je zitten. Maar het zijn juist die patiënten die je geruststellen dat het niet pijnlijk is en dat het zeer goed meevalt; Het lijkt op iedereen een geruststellend gevoel te geven want een meisje zegt nog : en op het werk waren ze mij nog zo schrik aan het aanjagen ... (insgelijks). En eigenlijk ook dat er nog zoveel patiënten voor jou zijn en dat het zo snel vooruitgaat geeft je een geruststellend gevoel.

Rond 19.30 uur was het mijn beurt : moest direkt op de tafel gaan liggen , er werden een paar korte vraagjes gesteld, zoals je naam, het rechter oog is het slechtste oog. Het is voor de oogarts een laatste controle. De behandeling zelf gaat snel, is pijnloos en je moet je gewoon op het groene lampje concentreren.

In de wachtkamer krijg je meteen de DVD mee en de operatie heeft 18 min geduurd. Het zicht uit het rechteroog was direkt goed, uit het linker zag ik wazig.

"s Nachts moest je met een brilletje slapen en "s morgens om 8.30 uur was er al een afspraak voor controle. De ogen waren lichtgevoelig en het linker oog deed pijn; de controle duurde slechts 5 min. Even zien of er geen complicaties zijn en dat de lenzen goed zitten. Het zicht werd getest en het rechter oog was boven het gemiddelde, het linker minder dan het gemiddelde.

Moesten om de 4 uur 3 druppels geven, eerste druppel is Aculare, dan Tobradex en als laatste Ocultec en Ocultec. Mocht zelfs om het uur gegeven worden. Om 12.00 uur mezelf druppels aan het geven en de eerste druppel van Aculare deed mijn oog dicht branden !! Na een uurtje was de stekende pijn nog niet over en ben ik besloten om naar de oogarts te gaan (kon absoluut niet zelf met de auto rijden). Mocht direkt binnen komen en er werden me wat druppeltjes in de ogen gedaan wat de pijn meteen verzachte en ook een kleurenvloeistof werd in mijn rechteroog gedaan. "Jij bent je contactlens kwijt en je epitheelcellen, goed dat je lasek hebt gedaan want bij Lasik had ik je terug moeten opereren ! Er was verder geen nadelige invloed alleen had ik nu een achterstand van 2 à 3 dagen op het herstel. Er werd een nieuwe contactlens ingestoken en mijn zicht was van goed naar zeer slecht.

Nu volgt een korte beschrijving hoe mijn ogen van dag tot dag evalueren:

Zaterdag: linker oog van pijn naar irritant alsof je de rand van de lens voelt of zoals zand in je ogen; rechteroog volledig pijnloos.

Zondag: pijn in linker oog is weg, rechter oog heeft nooit pijn gedaan buiten die 2 uur dan; MAAR het zicht verminderde van uur tot uur, zover zelfs dat ik geen tekst meer kon lezen, alleen de vette tekst GAZET VAN ANTWERPEN. Een tante die op 3 meter van mij stond kon ik niet herkennen !! In de late namiddag ongerust naar de gsm van de dokter gebeld en die stelde me een paar vragen en zei dat ik me niet ongerust moest maken en dat ik morgen zoals gepland moest langskomen; Ik had nooit gedacht dat je zo ver kan terugvallen; dat had ik toch nergens gelezen of hadden ze me verteld. En ook omdat ik uit één oog direkt een zeer goed zicht had; ikzelf dacht dat de lens helemaal troebel was (zoals een bril die aandampt). Ik heb nog nooit zo afgeteld naar een volgende afspraak! Ook bij het opzetten van mijn bril blijft het zicht even slecht.

Maandag: bij het opstaan kon ik terug de kleine letters lezen uit het rechter oog; linker oog zit nog altijd toe. 10.15 uur afspraak en de lenzen worden verwijderd, ook van het rechter oog ! beide ogen waren voor 99.9 % dichtgegroeid. De epitheelcellen groeien van buiten naar binnen toe alleen het "binnenste" ligt nog wat ongeordend en van daar het slechte zicht. Rresultaat met beide ogen samen: 3/10 dwz het rechter oog is 3/10 ( het linker oog 1/10 of zoiets) maar nu ga je het van dag tot dag beter zien worden. Kreeg ziekteverlof voorgeschreven tot en met woensdag. Moest nu 4 maal per dag de druppels FML en Ocultect nemen.

Dinsdag: bij het opstaan, het linker oog was helemaal vrij en had een zéér goed zicht; eindelijk na 4 dagen dichtzitten! Kan terug auto rijden, alleen het lezen is vermoeiend, alles is zo wazig.

Woensdag : linker oog is zeer goed, het rechter is minder, als ik buiten ben is het zicht zeer helder, maar komt er bijvoorbeeld een auto met lichten aan dan zijn de koplampen niet zuiver maar geeft een verstrooiing van het licht. Ook het lezen blijft vermoeiend, wazig zicht.

Donderdag : bij het opstaan teletekst opgezet en kan zowel met het linker als het rechter oog de tekst goed lezen. Maar na enige tijd is het toch het linker oog dat alle werk doet, dek je het linker oog af dan is het rechteroog duidelijk minder en is de tekst wazig; Is dat nu wat ze noemen een lui oog?

Dinsdag: het linker oog is perfect, zowel ver zicht als tekst lezen. Het rechteroog is bij ver zicht minder en bij het lezen eigenlijk slecht.

Woensdag: s" avonds bij het naar huis rijden, de achterlichten van de auto"s zijn niet scherp en de borden zijn moeilijk te lezen. Het rechter oog is heel slecht wat resulteert dat ik eigenlijk maar met 1 oog zie. Stel me de vraag: gaat dit wazig zicht in de "tijd" verdwijnen? Ik heb die vraag ook gesteld bij het vooronderzoek en als antwoord gekregen dat het meten van de pupil in het donker daarom zo belangrijk is, maar omdat dit bij mij zoals gemiddeld 6 mm bedraagt, dit geen probleem zal geven! "s morgens bij het oprijden naar het werk heb ik een "helder" zicht met het rechteroog, de borden zijn goed te lezen; dus dat is toch een teken dat ook het rechteroog goed gelaserd is; hoe komt het dan dat in het naar huis rijden bij klaarlichte dag het rechteroog maar 25% zicht heeft?

28/12 : op controle bij de oogarts; linker oog 10/10 ; rechter oog 8/10. De arts zei ook dat er ietsje wordt overgecorrigeerd omdat het zicht wat "terugvalt". Vandaar dat het lezen met het rechter oog nu wat minder is.

Toestand vandaag 5/1/2005 een maand na de operatie: zowel linker als rechter oog geven een perfect zicht; ja ook het rechter oog!. Het lezen geeft geen probleem meer en het wazig zicht "s avonds is verdwenen. Misschien bij grote vermoeidheid kan het zijn dat ik nog wat minder scherp zie.

voor dit resultaat had ik vooraf natuurlijk onmiddellijk willen tekenen; het herstel bij lasek is een beetje onvoorstelbaar en zal van patiënt tot patiënt afhangen. Als er zich een verdere evolutie voordoet zal ik dit met een update meegeven.

Ik wens natuurlijk aan allen die zich willen laten laseren succes toe!