Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Voor wie nog twijfelt over laseren, hierbij mijn ervaring

Door C.C. Klopper op 15 maart 2010

Behandeldatum: 12 maart 2010
Sterkte: -5
--
Voor wie nog twijfelt over laseren, hierbij mijn ervaring:

Ik was 12 maart 2010 om 9 uur bij Optical Express in Amsterdam samen met m"n neef en zusje die ook allebei geïnteresseerd zijn in de ooglaserbehandeling. Er werden eerst nog wat tests gedaan die bij de voorbehandeling (die was gratis) ook zijn gedaan. Daarna kreeg ik uitleg over de medicijnen die ik zou moeten druppelen na de operatie. Vervolgens kreeg ik een gesprekje met de chirurg. Hij checkte mijn ogen ook nog even en vroeg daarna of ik nog vragen had en gaf uitleg over de operatie.

Even na half 10 mocht ik de operatiekamer in. Daar kreeg ik een rond klemmetje over mijn rechteroog geduwd. Er zou door de Intralase een flapje worden gemaakt, het ging toen alleen even niet goed. Ze probeerden het nogmaals maar het apparaat gaf een storing. Ze gingen het dus opnieuw opstarten en opnieuw instellen. Ik mocht weer even plaatsnemen in de wachtruimte. Na een klein kwartiertje mocht ik weer naar binnen, werden m"n ogen weer schoongemaakt en kreeg ook weer verdovingsmiddel in mijn ogen gedruppeld (schijnt te kunnen prikken maar dat deed het niet) en weer werd het klemmetje over mijn oog geduwd. Hmm.. die derde keer voelde dat toch niet zo prettig. Daar heb ik nu wel een bloeduitstorting in mijn rechteroog aan over gehouden en met dat oog zie ik dus nu nog wat wazig. Hopen dat dat snel bij trekt. Maar het linkeroog is verder prima gegaan. Daar zie ik gewoon goed mee.

Maar goed, flapje werd dus gemaakt. Je voelt dan een wat duwend gevoel. Doet niet zeer, gewoon wat druk. Hup volgende oog, daar voelde ik, behalve wat druk, niets van. Als het bij het eerste oog direct goed was gegaan was het pijnloos geweest.

Daarna het volgende apparaat, er werd een klemmetje tussen mijn oogleden gezet. Daarna klapte de chirurg het flapje open met een soort pincet. Volgens de patiënt voor mij was dat gevoelig. Maar ik heb daar niets van gevoeld. Misschien ook wel omdat ik dubbel ben verdoofd. Maar goed, toen in de laser kijken en flapje terug. Volgende oog.

Daarna kwartier in de wachtruimte gezeten met m"n ogen dicht, al deed ik ze af en toe wel een beetje open om te zien of ik al goed kon zien. Helaas nog wazig.. Om te checken toch stieken even door mijn bril gekeken die ik in mijn handen had, maar daardoor zag ik nog waziger. Goed teken! Daarna werd ik gecheckt door de chirurg, het zag er allemaal goed uit. En toen mocht ik naar huis! Ik stond binnen 1,5 uur alweer buiten i.p.v. de 2 a 3 uur die ze eerder hadden aangegeven. Dat is dus een voordeel als je vroeg op de morgen kunt. Zodra ik buiten was merkte ik dat ik de namen van de winkels aan de overkant van de straat kon lezen. Maar met 1 oog, maar toch!

Daarna met de auto richting huis, verdoving begon uit te werken dus toen wel branderige ogen. Ogen goed dichtgehouden. Thuis heeft m"n zusje m"n ogen gedruppeld die niet ver open konden omdat je ze gewoon liever dicht wilt houden. Maar pijn deed het niet, voelde meer alsof je zonnebrandcreme in je ogen had gekregen. 4 uurtjes geslapen en daarna was het over! Kon gewoon weer zien zonder branderig gevoel. Beneden op de bank gaan liggen met ogen dicht want moest ze totaal 6 uur dichthouden. Nu gaat alles prima, links helemaal goed, rechts nog wat wazig.. maar geen pijn. Eens zien hoe het morgen gaat bij de controle

Update 14/3: Controle is goed verlopen. Flapjes zagen er goed uit, kan voldoende zien. Mag gewoon weer achter de computer, auto rijden e.d. Bloeduitstorting in m"n rechteroog zal er nog wel 3 à 4 weken zitten, helaas! Hoopte dat die sneller weg zou trekken. Ik vind het er een beetje creepy uit zien nu. Maar goed.. volgende week weer heen voor volgende controle.

Wat betreft de kosten, ze geven op de site een bedrag van 595 euro aan. Natuurlijk wel een beetje een lokkertje. Ik was uiteindelijk 3400 euro kwijt. Of nou ja, nog niet kwijt. Ik mag in een jaar afbetalen en doe je dat binnen een jaar dan is het rentevrij. Dat vind ik wel heel netjes! (Na dat jaar is het wel 15% rente). Ik heb 250 euro aanbetaald op de dag dat ik de afspraak maakte voor de behandeling. Ik kon 3 weken na de behandeling al gelaserd worden, dus ook erg snel!

Het personeel is ook supervriendelijk en heeft een leuk gevoel voor humor. Je voelt je er gewoon gelijk op je gemak.

In de wachtkamer staan lekkere banken, er is een automaat waar je koffie/thee/chocomelk enzo kunt pakken. Tissuedozen voor wanneer je ogen tranen. Al heb ik die niet nodig gehad.

Ik ben dus gewoon super tevreden. Aardig personeel, snel geholpen, nooit hoeven wachten. Direct goed zicht. Totaal geen pijn gehad. Alleen nog even afwachten tot de wazigheid van m"n rechteroog wegtrekt en dan is het gewoon PERFECT!!