Vragen, vragen, vragen

Door Esti op 22 januari 2009

Oh wat was ik gelukkig op 11 juni 2004. Ik werd gelaserd en na lang sparen en twijfelen heb ik de stoute schoenen aangedaan.

Met een oogafwijking van -5,5 aan beide ogen vond ik het echt nodig, omdat ik niet goed tegen lenzen kon en een bril had ik ook last van. (toch ook ijdelheid)

Ondanks de zenuwen en alle verhalen die ik gelezen had, viel de laserbehandeling 100% mee. De controle"s allemaal laten uitvoeren, en na 3 maanden kon ik echt alles weer 100% zien, wat was ik gelukkig.

En het was voor het leven, dat was voor mij de laatste reden dat ik de stap heb gezet. 4000 Euro is natuurlijk niet niks maar ik dacht als je al die lenzen/brillen/vloeistoffen in je leven op telt.... Maar ben ik nu terug bij af?

Mijn dochter moest een bril en ik vond de laatste maanden dat ik minder goed zag. (je denkt aan make-up, wintertijd, verkoudheid alles maar niet dat je ogen achteruit gaan) Dus bij de opticiën toch maar me ogen laten meten...wat een teleurstelling...beide ogen -1,5 zicht. De opticiën raadde me een bril aan omdat autorijden gevaarlijk kon zijn. (merkte ik ook maar ontkenning hé?)
De bril maar gelijk besteld en van de week naar de ooglaserkliniek terug geweest. Die gingen natuurlijk ook meten en daar kwam hetzelfde uit. Ze hadden dit nog niet eerder meegemaakt, als er een bijbehandeling nodig was dan kwam dit altijd binnen een 1 jaar eruit, en vaak konden ze dat al zien bij metingen. Maar 4 en half jaar later....?!
Nu moet ik over 4 weken terug komen bij de oogarts en die gaat nog meer onderzoeken en kijken wanneer ik weer gelaserd ga worden.
Vragen vragen vragen...moet ik over 4 jaar weer? wat ga ik betalen? Ik BAAL verschrikkelijk en ik wil ieder hier dan ook erop wijzen dat het NIET voor altijd hoeft te zijn.

Ik wilde graag me verhaal kwijt, en hoop eigenlijk hier mensen te treffen die dit herkennen, want op internet kan ik hier niets over vinden.
Esti