Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Vriend en vriendin beiden scherp zicht na behandeling door Intervision

Door Meintje op 16 maart 2008
In de loop van het voorjaar van 2007 hoorde mijn vriend dat een nichtje van hem haar ogen had laten laseren. Ze bleek super tevreden te zijn over een kliniek (te weten Inter-vision uit Amsterdam van Johan Bergen). Omdat mijn vriend zijn ogen zeer slecht waren (- 8 en een cilinder van 3) vroeg men zich af of mijn vriend zich ook niet wilde laten behandelen.
Voor hem was dit een droom, waarvan hij dacht dat hij die nooit zou gaan laten uitvoeren. Ogen laseren was namelijk - dachten wij - een zeer dure en riskante behandeling. Maar omdat zijn nichtje zo ontzettend tevreden was over deze kliniek zijn wij maar eens internet op gegaan en informatie gaan opzoeken. We hebben het hele web afgespeurd, maar we konden geen negatieve verhalen of opmerkingen over deze kliniek vinden. Daarom heeft mijn vriend in augustus 2007 de stap genomen om zich te laten onderwerpen aan een vooronderzoek. En wat bleek: hij was geschikt voor Intra-lase-methode. Dit was een hele opluchting! Want we hadden ook op internet gekeken naar andere methodes, maar wij beiden dachten aan de hand van wat wij op veel verschillende sites hadden gelezen dat Intra-lase de meest veilige en minst pijnlijke operatie.
Niet lang daarna is het besluit genomen dat hij zich zou gaan laten laseren!!! Hijzelf en verder bijna iedereen in onze omgeving vonden het idee behoorlijk eng, maar we hadden voldoende vertrouwen in deze kliniek, mede ook omdat mijn vriend zijn nichtje zich al had laten behandelen via deze kliniek en zij supertevreden is.
Zodoende was het dan in oktober 2007 zo ver: samen pakten we het vliegtuig naar Turkije, om precies te zijn Istanbul. Wij hadden aan Johan Bergen van Inter-vision gevraagd of hij onze tickets al een week eerder kon plannen, zodat mijn vriend en ik eerst nog vakantie konden gaan vieren in Istanbul. Johan had ook op - ons verzoek - voor ons geregeld dat we voor een gereduceerd tarief die week voorafgaande aan de behandeling in hetzelfde hotel konden verblijven. Wat een service!
Na een paar uurtjes vliegen waren we dan in Istanbul. Wat een prachtige stad!!! En het hotel (Hotel Celal Sultan) bleek echt een prachtig hotel te zijn met ontzettend vriendelijk personeel. We hebben samen ontzettend veel van de mooie stad gezien: mooie moskeeën, de mooie Gouden Hoorn, de Aziatische kant van Istanbul, de kruidenmark etc etc. En de temperatuur was ook nog eens heerlijk!!! Kortom: wat wil een mens nog meer!!!
Na een weekje genieten van de prachtige stad Istanbul kwam op zondagmiddag Johan Bergen met een groep van plusminus 10 mensen met bril aan in Istanbul. "s Avonds zijn we gezellig met zijn allen uit eten geweest. Zodoende konden de lotgenoten elkaar alvast wat leren kennen.

De volgende ochtend kregen we om 7 uur uur een wake-up call: de toen nog bebrilde mensen moesten werden om 9 uur verwacht in de de kliniek van het UHG. We hoefden onszelf geen zorgen te maken over hoe we daar zouden komen, want Johan Bergen was de hele tijd bij ons en had uiteraard een taxibusje geregeld. Deze kwam keurig op tijd ons (ik ging mee als oogdruppel-comité) halen en zette ons recht voor de kliniek af. De meeste mensen uit de groep begonnen toen wel een beetje zenuwachtig te worden. Want voor de behandeling kreeg één ieder opnieuw een vooronderzoek om er zeker van te zijn dat iedereen dus echt wel geschikt was voor de behandeling. Uiteraard had Johan in Amsterdam iedereen zijn/haar ogen al goed onderzocht, en kwam er dus in Istanbul geen rare dingen uit de nieuwe onderzoeken: iedereen was nog steeds geschikt!!!

Mijn vriend bleek als laatste van de groep aan de beurt te zijn. Zodoende kon hij eerst nog even een broodje eten bij de Mac Donalds tegen over de kliniek en nog wat lezen. Toen hij eindelijk aan de beurt was, was hij voor dat ik het wist weer terug!!! Ondanks dat hij een vrij hoge sterkte had, waren ze zo met hem klaar! Hij kwam in zijn operatiepak de OK uit en er stond een brede lach op zijn gezicht: hij kon voor het eerst in zijn leven scherp zien!!!! De behandeling had hij ook niet als traumatisch ervaren. Hij was dus echt onwijs blij met het resultaat. Maar, na een paar minuten waren de verdovingdruppels uitgewerkt en heeft hij wel een uurtje lang last van "zand in de ogen" gehad. Gelukkig voor hem was dit vervelende gevoel na ongeveer een uurtje al weer verdwenen en kon voor hem echt het genieten van zijn nieuwe ogen beginnen!!!
Nu zijn we 5 maanden na zijn behandeling. Hij ziet zonder bril nog steeds even goed als dat hij voor de behandeling met bril op zag!!! En dat is geweldig!!!! Dokter A.N. Ofluoglu, oogarts/ oogchirurg heeft samen met Inter-vision mijn vriend zijn gezichtsvermogen terug gegeven.


Mijn eigen ooglaser verhaal begint vanaf oktober. Ik was zo dapper om toen we met de hele groep in Istanbul in de wachtkamer zaten, te roepen dat ik mijn ogen ook maar eens moest laten bekijken om te onderzoeken of die van mij ook geschikt waren voor Intra-lase. Zo ja, dan liet ik het doen, zo nee, dan niet!! Omdat ik zeer angstig voor operaties e.d. ben aangelegd hoopte ik enerzijds stiekem dat mijn ogen ongeschikt zouden zijn ;) Dan zou ik niet eens meer hoeven na te denken over een behandeling. Maar anderzijds hoopte ik ontzettend dat mijn ogen wel geschikt zouden zijn: nooit meer lopen rommelen met lenzen en/of brillen. Oei dat leek mij ook wel een onwijs gaaf vooruitzicht.
In november 2007 zat ik dan bij Johan in de onderzoekskamer. Na alle onderzoeken grapte Johan tegen mij: sorry meid, ik kan er niets anders van maken: je bent geschikt bevonden voor de Intra-lase methode. Van die verlossende woorden werd ik erg blij: na ruim 10 jaar een bril te hebben gedragen, en dat nog eens 8 jaar lang te hebben afgewisseld met contactlenzen zou ik eindelijk bril-vrij door het leven kunnen gaan!!!! Omdat Johan je niets wil opdringen hadden we afgesproken dat ik het eerst allemaal eens ging laten bezinken en dan later wel afspraak met hem kon gaan maken, mocht ik nog steeds de behandeling willen ondergaan.
Kort daarop had ik contact met mijn ziektekostenverzekeraar opgenomen. Ik wilde gaan proberen te regelen om een gedeelte van de behandeling door hen te laten betalen. Gelukkig bleek dit bij Menzis te kunnen: zou zouden 1000 euro gaan meebetalen aan de operatie.

Uiteindelijk heb ik besloten om in maart 2008 mee te gaan met Johan Bergen van Inter-vision om mijn ogen te laten laseren. Ik wist gewoon dat het goed moest gaan/komen. En ik wist ook wat voor goede service Johan wist te bieden - ik was namelijk zoals je hierboven hebt kunnen lezen - al eens met Inter-vision mee geweest. Dit betekende niet dat ik niet zenuwachtig was ;)
Zondag 9 maart met 10 andere lotgenoten, 4 partners en met Johan vlogen we naar Istanbul. Maandag 10 maart zijn mijn ogen gelaserd. Nog een laatste gedachte van: zou ik dit wel moeten doen verdween snel uit mijn gedachten toen ik dacht aan het geen bril/contactlenzen dragen. Om negen uur waren we bij de kliniek aangekomen en werd het voor mij wel heel erg echt. Uit de vooronderzoeken die ook wij daar eerst kregen waren mijn ogen helemaal goed bevonden voor het laseren. Ik heb toen snel een rustgevend tabletje ingenomen en toen ben ik gelaserd. Johan is de hele tijd bij mij in de OK geweest en zijn aanwezigheid in de OK had voor mij een kalmerende werking. Uiteraard is het wel een beetje spannend als je onder de laser ligt, maar voor mijn gevoel was de oogarts binnen no-time met mijn ogen klaar en kon ik de OK verlaten. en wel zonder bril!!!!!!! Ik kon direct scherp kijken. Toen de verdoving uit was gewerkt ben ik even rustig in een daarvoor bestemd bed gaan liggen en heb ik wat geprobeerd te slapen. Van te voren had ik het veel erger allemaal voorgesteld. Ik had echt de verwachting dat het zo pijn/irritant zou gaan doen/voelen dat ik wel moest gaan wrijven. Maar dat is absoluut nog niet het geval geweest!!!! Irritant was het geval wel degelijk, maar een neiging tot wrijven heb ik niet gehad en na een uurtje kon ik mijn ogen weer open doen, en ik kon voor het eerst sinds ruim 10 jaar zonder hulpmiddelen scherp de wereld om mij heen bewonderen.
Na de behandeling kregen we nog op de zelfde dag een na controle en de ochtend na de behandeling kregen we weer allemaal een na controle. Bij ons allemaal was de operatie geslaagd!!! Super vrolijk zijn we lekker gaan genieten van het scherp kunnen kijken.

Een krap weekje na de behandeling moesten we ons weer bij Johan in Amsterdam melden voor een na controle. Hij heeft mijn ogen uitvoerig onderzocht en kwam tot de conclusie dat ik nu 160 % kan zien!!!!!!!!!! (100% zicht betekend dat je op 60 meter afstand twee vingers van elkaar kunt onderscheiden. Een snel rekensommetje zegt dus dat ik nu, slechts een krap weekje na de behandeling op 96 meter afstand twee vingers van elkaar kan onderscheiden!!!)

Johan van Intervision en Dr.A.N. Ofluoglu, oogarts/oogchirurg bedankt!!!!!!!