Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Vriendelijk, deskundig, pijnloos en zeer geroutineerd (het is gelukkig de tandarts niet...)

Door Julien L. op 8 juni 2013
Na een kwart eeuw min 3, harde lenzen, en het leven met alle nadelen die daarbij horen, heb ik gekozen voor een laserbehandeling - ondanks dat een bril dan weer 2 maanden op de neus moet om het hoornvlies in oude staat te herstellen. Overigens brachten de positieve reacties van mijn omgeving op deze "nieuwe look"; me weer even aan het twijfelen, maar na wat vervaarlijke fietstochten door sneeuw en regen, de vette en beslagen glazen, en het gevoel dat de helft van de wereld in je gezichtsveld onscherp blijft, heb ik doorgezet. Na een goede oriëntatie op internet en een eerste positieve kennismaking in de quick scan van de Focus kliniek in Rotterdam koos ik echter voor Visus. De doorslag gaf de intralasik techniek, en de mogelijkheid beide ogen achter elkaar te behandelen, in plaats van een wachttijd voor het volgende oog van enkele weken. Het feit dat Visus ook nog eens een stuk goedkoper was, was een prettige bijkomstigheid.

Mijn indruk is dat Visus die lage prijs kan bieden door de hoge mate van routine en specialisatie. Zo ging het hele vooronderzoek al sneller dan de "quick scan" bij Focus, zonder dat ik hierbij de indruk had dat er sprake was van haastwerk. De oogarts gaf alle aandacht en mijn vragen werden helder beantwoord. Ik koos daarom ook Wavefront optimized; omdat mij pupillen vrij groot waren, en niet voor een leesbrilcorrectie omdat ik (gelukkig) nog aan de juiste kant van de 40 zit...

De routine bleek vooral op de behandeldag: na enkele tests nam ik met acht anderen patiënten plaats in een speciale wachtruimte waarna we een voor een, als in een soort "treintje" , langs de behandelkamers werden gebracht.
Deze collectieve behandeling voelt wat vreemd in de zorg maar eerlijk gezegd hielp het terloopse contact met "lotgenoten" mij heel goed om te ontspannen. En de artsen voelen goed aan dat, eenmaal op de stoel onder de apparatuur, zij alle aandacht op jou moeten richten. Ik geloof dat mijn naam in zo"n korte tijd nog nooit door zoveel mensen is uitgesproken. Altijd een prettig idee als je weet dat de arts bij de operatie het juiste dossier, dat van jou dus, vasthoudt ;-) De behandeling bestaat uit twee delen, eerst het maken van het flapje, en daarna de correctie zelf. Pijn heb ik geen moment gevoeld - overigens ook na de behandeling in het geheel niet. Bij de "flappenlaser" moest het procedé; rechts wel weer worden herstart omdat de vacuümring op mijn hoornvlies een paar seconden te vroeg losliet. Dit kon gelukkig geen kwaad, maar wel ontstonden er daardoor wat bloeduitstortinkjes die tot 3-4 weken zichtbaar bleven. Bij het laseren zelf ervaarde ik vooral een Startrek fascinatie voor het apparaat. Alsof je met hoge snelheid door een rode sterrenhemel hyperdrive"t. De afzuiginstallatie en de geur die aan verbrand haar doet denken hielden mijn euforie in toom: in deze kosmische tunnel nam ik evident afscheid van talloze overbodige lichaamcellen.

Eenmaal terug in de ontspanningsruimte viel het mij op dat ik in elk geval al meer kon zien dan vroeger zonder lenzen of bril. We kregen na een half uurtje een instructie en na een kort bezoekje aan de oogarts mochten we weer gaan. In totaal was er tussen binnenkomst en afscheid iets meer dan 2 uur verstreken. Drie uur later kon ik inderdaad al de ondertitels op de tv lezen en de volgende dag bleek mijn zicht bij de controle op 90/95%; na een week zat ik op de beloofde 100%. Volgens mij nu, drie maanden later, en vooral "s avonds zelfs een stuk daarboven. Het voelt al zo gewoon dat ik mij maar met moeite kan motiveren om nog naar de nacontroles te gaan, waarbij ik overigens nog moet opmerken dat Visus zich keurig aan de afspraaktijden heeft gehouden zodat dit hooguit een kwartiertje van mijn tijd kostte.

Ik heb deze recensie wat uitgebreid gemaakt omdat ik mij vooral blijf verbazen over de weerzin van mensen die ik over mijn "behandeling" vertel.
De meesten blijven het een eng idee vinden: zien op tegen de pijn, complicaties en, oja, ze vinden het "duur". Ondertussen typ ik dit met een behoorlijk kiespijn nadat ik afgelopen dinsdag voor de tweede keer in 2,5 jaar dezelfde brug bij de tandarts heb moeten laten plaatsen. De tandarts gaf mij bij de eerste plaatsing te kennen dat ik er minimaal10 jaar mee kon doen, maar hij hield het nog geen kwart daarvan uit. Na de voortijdige breuk adviseerde de tandarts er maar een implantaat in te zetten, wat overigens ook geen garantie krijgt. Ik "gokte" daarom maar op een nieuwe brug. Al met al kost mij het verlies van die ene kies minimaal duizenden euro"s, vele (vervelende) behandelingen, en vooral veel (na)pijn.
Niemand vindt het gek dat ik dit met mij laat doen. En toch, een leven met een kies minder kan prima. En ja, een leven met lenzen of een bril is ook best te doen. Maar wat als je tussen de twee behandelingen moest kiezen?

Voor 1150 euro per oog kreeg ik bij Visus een zeer vriendelijke en pijnloze behandeling, heb ik weer perfect zicht, geen irritaties meer of droge en vermoeide ogen, én kreeg ik levenslange garantie. Hoeveel bedenktijd heb je nog nodig?