Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Wazige wereld voorbij na behandeling Optical Express

Door Nicole van Nijnatten op 31 juli 2007

Na jaren dubben eindelijk besloten: ik ga mijn ogen laseren. Ik heb dagen op de computer gelezen over vanalles. Toen heb ik Optical Express uitgekozen in Eindhoven.

Daar heb ik een gratis vooronderzoek gehad. Super, ze namen alle tijd voor me en beantwoordden alle vragen. Gelijk erna een afspraak gemaakt.

Vrijdag 27 juli 2007 was de grote dag. Ik was heel nerveus, had buikpijn, misselijk en trilde over heel mijn lichaam. Maar ik werd goed opgevangen daar door het vriendelijke team. Die stelden mij gerust. Een klein onderzoekje nog bij dokter de koning en ik was aan de beurt. Ik was zo bang maar zette door. Ik vond het niet prettig toen de oogklem erin gezet werd. Dat was een beetje pijnlijk en het drukken van de oogring was niet zo leuk. Ik zag ook een beetje de beweging van het opensnijden van het flapje wat wel eng was. Je weet dat ze het opensnijden dus het is een beetje raar.

Toen werd er gelaserd denk 1 minuutje. Het ging zo snel.

Toen het andere oog. Alles werd per ding gezegd waardoor ik dus precies wist wat er gebeurde. En ik mocht de hand vasthouden van medewerker en knijpen maar dat deed ik niet. Echt ik lag stijf van "was het maar voorbij en wat dan?"

Na 10 minuutjes was ik buiten en dacht "is dit het nu waar ik zo bang voor was?" Ik had ook van die verhalen gelezen van mensen waar het niet goed bij was gegaan dus ik was huiverig. Maar ik wist wel van tevoren dat het ook bij mij mis kon gaan dus het risico neem je zelf. Ben er wel goed over voor gelicht dus kan niemand verwijten als......

Ik moest 20 minuutjes met mijn ogen dicht gaan zitten bijkomen. Door een mok met thee gleed de spanning van me af. Mijn ogen durfde ik bijna niet open te doen.

De arts heeft daarna gekeken of het flapje was goed en vast zat. Dat zag er goed uit.

In de auto naar huis had ik wel een zonnebril nodig. Het licht was scherp en de zon scheen. Dus heb ik ook maar een cap opgezet en stiekum gekeken. Het zicht was heel helder en al niet wazig meer. Mijn ogen hebben maar een paar uur getraand. Ze voelden branderig aan en het was net of er zand in zat maar het was om te verdragen. Ik kon zelfs al de nummerborden lezen en borden op de weg. Geweldig!

Vanaf mijn 11e jaar heb ik in een wazige wereld geleefd. Om te plassen s"nacht zette ik mijn bril nog op anders zag ik niets dus dit zicht had ik niet verwacht.

Ik ben thuis even rustig gaan zitten. De spanningen kwamen eruit waardoor ik natuurlijk heel emotioneel was. Heel de middag in bed gaan liggen in een donkere kamer en die avond voelde ik me redelijk goed. Geen last meer van de spanning. Mijn ogen voelden al beter aan. Af en toe nog wat zanderig. Veel druppelen helpt wel. Ik kon al de onder titeling lezen van de tv.

Ik heb wel veel last van het slapen met het brilletje. Slapen doe ik op mijn zij maar dat harde brilletje voel ik toch steeds. Daardoor word ik natuurlijk vaak wakker waardoor ik overdag moe ben.

Gisteren - de 2e dag - op controle geweest en alles zag er goed uit. Lezen gaat al goed. De onderste regel is nog een beetje moeilijk maar lukte toch. Volgende week moet terug komen. De arts zegt dat het zicht iedere dag beter wordt dus ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan. Maar het gaat nu al super goed dus ik ben heel blij ermee.

Dit verhaal tik ik al na drie dagen op de computer. De lettertjes zie ik goed en ik kan gewoon alles lezen. Ik had het jaren eerder gedaan als ik dit had geweten.

Opticall express geef ik een dikke tien. Het is een leuk en vriendelijk team. Ze geven goede uitleg en ook de behandeldag is super verlopen.

Als je vragen hebt mail me gerust.