Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Zeer droge ogen na Lasik

Door Eveline op 7 september 2007

Op 2 mei heb ik een Lasik behandeling gedaan bij een kliniek die een gemiddelde van 9.4 op deze site kreeg van verschillende klanten.

Na de behandeling had ik zeer droge ogen. De meegegeven Oculotect hielp niet voldoende, als snel stapte ik over op Hylo-comod. Dit werkte een aantal weken, druppelde 1x in de 2 uur. Na een week of 8 ging het snel slechter. Het weer werd warmer, mijn ogen droger. De druppels leken een tegengestelde reactie te geven.

Overgestapt op Vidisic Carbogel. Twee maanden dit om het half uur gebruikt, bij enorm gevole van droogte, versterkt bij het gebruik van beeldschermen, airco, rokerige ruimtes, zon etc. Bij controle beleken mijn ogen er echter steeds beter uit te gaan zien (minder droog) terwijl mijn klachten toenamen. De oogarts had hier geen verklaring voor en vertelde niemand in zijn praktijk te kennen die ook na maanden nog om het half uur gel moest gebruiken.

Wanhoop! Had ik mezelf nu voor 4000 euro een chronische kwaal aangeschaft?
Als experiment ben ik vervolgens een dag gestopt met gel/druppels. Gaandeweg werd het droge gevoel steeds minder....

Ik leef nu een week gel - en druppel vrij, de vlag hangt uit!
De veranderde weersomstandigheden geven hierbij ook verlichting (hoe kouder en natter hoe beter)
Ik hoop dat mijn droge ogen een allergische reactie op de gel en druppels zijn geweest.

Heb nu nog in beide ogen een cilinder van 1, maar durf een tweede behandeling niet meer aan. Eerst eens 4 seizoenen meemaken..