Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Zeer geslaagde behandeling bij Eyescan ooglaserkliniek.

Door Arjan op 12 augustus 2011
Bril kwijt, bril vuil, bril beslagen, van bril naar zonnebril naar toch weer normale bril, krasje in bril, bril stuk... Ik was het helemaal zat! En lenzen zijn voor mij geen optie.

Op 5 augustus ben ik daarom behandeld voor mijn afwijking: -2.25 bij -1.75 met cilinder. Ik heb gekozen voor de duurste behandeling: Lasik Intralase superior. (flapje niet snijden maar laseren).

Het vooronderzoek (Quickscan en uitgebreide meting) heb ik laten doen bij de opticien bij mij in de buurt. Dit zijn door Eyescan geselecteerde opticiens die de metingen voor Eyescan mogen doen.

Nadat alles was gemeten heb ik de afspraak voor het laseren gemaakt bij Eyescan zelf in het centrum van Utrecht.

Vooraf was ik door de opticien al heel uitgebreid op alle voordelen en nadelen van de behandeling gewezen. Daarnaast had ik een uitgebreid informatie pakket gekregen waar nog eens alles duidelijk en eerlijk in staat vermeld.

Op de dag van ooglaseren ben ik keurig opgevangen door de dame achter de toonbank en ook de optimetrist (die de laatste controle meting doet) heeft de tijd genomen om nog eens uitgebreid al mijn vragen te beantwoorden.

Daarna ging ik naar beneden en werd ik begeleid door een gastvrouw die de voorbehandeling en nabehandeling uitvoerde. Dat was erg prettig, je wordt namelijk netjes en prettig te woord gestaan en ze vertellen precies wat er gaat gebeuren.

Vlak voor de operatie in de operatiekamer begonnen de zenuwen te werken. De 2 chirurgen waren echter zeer vriendelijk en duidelijk in wat er ging gebeuren en ik moet zeggen dat dat heel erg gerust stelde. De operatie zelf (verdeeld in 2 fases) is opzich heel apart (je ziet alles) maar niet iets waar je heel bang voor hoeft te zijn. Daarnaast is de behandeling zelf geheel pijnloos. Het is meer dat je een beetje moet werken tegen je reflexen in, je kan je ogen niet knipperen, maar dat wil je wel.

Na de behandeling zag ik wat vaag. ik liep gewoon naar de auto en werd naar huis gereden (met donkere zonnebril) en daarna ben ik op bed gaan liggen (met beschermbril), waarbij ik ieder uur mijn ogen heb gedruppeld. Omdat de verdoving in mijn ogen waren uitgewerkt voelde het een beetje zanderig, maar niet pijnlijk. De volgende ochtend was het nog moeilijk om de ogen goed open te kunnen blijven houden. Te veel licht en te veel informatie op het netvlies, mijn ogen waren er nog niet aan toe. In de middag zat ik bij de opticien voor de nacontrolle. Ik kon toen dus gewoon weer helemaal scherp zien, maar ik kon mijn ogen niet te lang open houden.

Later in de middag ging het ieder uur beter. Scherpte en diepte werden ineens veel beter en ik kon steeds beter tegen het licht.

Na die dag zie ik weer perfect. Ik ben nu na 1 week, nog een klein beetje gevoelig voor het licht en de ogen zijn wat sneller moe. Maar dat is puur een kwestie van gewenning.

Ik ben erg blij met de behandeling en ik ben ook erg blij dat ik het bij Eyescan heb laten doen. Mede dankzij de goede en prettige opvang en het feit dat je goed wordt ingelicht. Het is niet de goedkoopste kliniek, dat proberen ze ook niet te zijn, maar ze staan wel voor kwaliteit. En bij deze behandeling heb ik een levenslange garantie op het resultaat. Daar betaal je natuurlijk ook voor.

Ik kan het zeker iedereen aanraden! Het is meer de angst vooraf waar je je overheen moet zetten. Na 1 dag zie je verbetering in je zicht en daar heb je je leven lang profijt van.