Zeer positieve ervaring met Eyedo

Door Helen Smits op 2 juni 2006
Op 31 mei heb ik de behandeling ondergaan bij Eyedo. Om half 10 eerst het uitgebreide vooronderzoek gehad door twee optometristen waarvan één een nieuwe medewerker was. Er werd uitgebreid uitgelegd wat er werd gedaan en wat de resultaten waren. Voordat het tweede deel van het vooronderzoek begon, heeft de arts, dr. B. Ververs, de resultaten bekeken. Dit gaf me een goed gevoel, aangezien de arts degene is welke het besluit neemt voor wel of geen behandeling. Vervolgens metingen gedaan betreffende sterktes en dergelijke. Alles zag er heel goed uit, en de behandeling kon volgen. Dit had ik op dezelfde dag gepland.


Na een lunch aangeboden te hebben gekregen en een uur of twee te hebben gewacht kwam één van de medewerkers me een kalmerend tabletje brengen. De behandeling begon om 14.15 uur. Vantevoren eerst mijn gezicht desinfecteren en kleding aan voor de operatiekamer. Mijn zus was aanwezig en mocht ook mee de behandelruimte in, met gepaste kleding. Aanwezig was natuurlijk de oogarts en de twee optometristen.

Ten eerste werd er een flapje gemaakt middels en laser. Het laseren duurde per oog 36 seconden. De seconden werden afgeteld door de optometrist, wat mij een erg goed gevoel gaf. Daarnaast werd aan mijn zus uitgelegd wat er allemaal gebeurde. Nadat beide ogen gelaserd waren om het flapje te maken moest ik nog even rustig blijven liggen zodat de oogarts en optometrist de volgende behandelruimte in orde konden maken, de laser gereed kon zetten. De optometrist kwam me halen en bracht me naar de volgende ruimte. Hier werd ik weer op een stoel geplaatst en de oogarts zorgde dat ik er goed onder lag. Ogen werden afgeplat en de oogarts begon aan het eerste oog. De laserstraal duurde 6 seconden per oog. Na het eerste oog te hebben gelaserd plaatste de oogarts het flapje terug, wat een koud maar aangenaam gevoel gaf. Twee minuten wachten en het volgende oog kwam aan de beurt en vervolgens weer twee minuten wachten. De behandeling zat er op.

Mijn zus heeft alles via een scherm kunnen volgen en heeft uitleg gekregen tijdens de bezigheden. Na de behandeling nog een uurtje in de wachtkamer gebleven, welke net als de rest van de kliniek erg prettig aanvoelde. Geen andere patiënten die zaten te wachten, maar gewoon rustig met je ‘begeleider’ even bijkomen van alles.

Na een uur een onderzoek door eerst de optometrist en vervolgens de oogarts. Alles zag er perfect uit, ik mocht naar huis. We stonden nog niet buiten of ik was al verbaasd over mijn gezichtsvermogen, de kentekens van de auto’s kon ik al lezen. Onderweg naar huis veel moeite gehad met het open houden van mijn ogen, maar met een donkere doek over mijn hoofd en zonnebril was het draaglijk.

Thuis de gordijnen dicht en geen gedoe. Echter, na drie uur kon ik het licht weer verdragen en ik zat dan ook om 19.00 uur dezelfde avond tv te kijken, Verbaasd de ondertiteling te kunnen lezen.

De volgende dag terug, zelf auto gereden en wederom zag alles er perfect uit en een gezichtsvermogen van 95%. Tranen gelaten, van blijdschap. Echt een ongelooflijke ervaring. Ik ben erg blij dat ik voor betreffende kliniek heb gekozen vanwege de tijd die ze voor je nemen en de zorg die ze je bieden. Indien er iets is kan je altijd iemand bellen, mobiel nummer wordt gegeven. Maar gelukkig, dit heb ik niet nodig gehad. Ik weet niet hoe het bij andere klinieken gaat, maar ik ben eerder bij een andere kliniek geweest en daar zat de wachtkamer vol, moest je langer wachten ondanks je gemaakte afspraak. Gezien de ingreep en alle zenuwen die erbij komen kijken vond ik het erg prettig om een beetje privacy te hebben en geholpen te worden op het tijdstip volgens afspraak. Daarnaast oogt de kliniek erg professioneel net als de optometristen en de oogarts. Bij toeval de oogarts tegengekomen op de dag van controle, en ook toen nam hij de tijd om te vragen hoe het ging.

Volgende week weer terug op controle.