Zeer tevreden na Lasek-behandeling bij Vision Clinics

Door Tamara Woudstra op 7 augustus 2006
Bij deze wil ik mijn positieve verhaal over laseren ook even kwijt.
Na jaren twijfelen over wel of niet laseren besloot ik dit jaar de knoop door te hakken en er toch maar voor te gaan, dit
na 5 jaar een bril te hebben gedragen en 11 jaar contactlenzen.
Na diverse sites te hebben bezocht en informatiepakketten te hebben opgevraagd, koos ik voor VisionClinics.
15 juni ben ik voor de Quicktest in Zwolle geweest, en daaruit bleek dat ik geschikt was voor Lasek.
Het personeel kwam op mij als zeer vriendelijk en deskundig over wat ik erg prettig vond.
13 juli ben ik voor het uitgebreide vooronderzoek in Zwolle geweest, en daaruit bleek dat ik nogmaals geschikt bevonden was voor Lasek. Ik had links een afwijking van -5,5 met een kleine cilinder, en rechts -3 met een flinke cilinder.
1 week later was het zover. Op 19 juli was de grote dag in Bussum. Ik was eigenlijk helemaal niet zo zenuwachtig en heb goed geslapen die nacht ervoor. Om 12.50 was het zover. Van te voren kreeg ik 2 tabletjes. 1x Diclofenac (pijnstiller) en 1x Valium. Ik heb de Valium toch maar ingenomen, want stel je voor dat ik in paniek raakte tijdens de behandeling. Je weet natuurlijk maar nooit. Daarna kreeg ik oogdruppels in en uitgebreide instructie over de medicatie en oogdruppels. En 5 min later was het zover. Ik werd binnengeroepen en kreeg speciale slofjes om m"n schoenen en een haarmutsje op. In het kamertje tekende de oogarts nog de cilinders af op m"n oog en toen mocht ik het behandelgebied in. Mijn wimpers werden weggeplakt en ik kreeg een oogspreider. Na diverse druppels werd het epitheellaagje opzij geschoven en kon het laseren beginnen. Hier merk je niets van. Het enige nadeel vond ik die geur die erbij vrij kwam. Zo"n brandlucht. Daarna werd het epitheellaagje weer teruggeschoven. Kunstlens erop en klaar!
Dit was allemaal pijnloos. Voor  het andere oog hetzelfde verhaal. Tijdens de behandeling werd er telkens door de oogarts verteld wat hij deed. Erg prettig!
Na 20 minuten stond ik alweer op de gang en was mijn zicht, voor mijn gevoel al geweldig goed. Zonnebril gelijk maar opgezet en terug naar huis. Dat was overigens niet zo"n pretje met 35 graden 1,5 uur in de auto, maar goed. Thuisgekomen kreeg ik last van flinke traanogen. Dit heeft een paar uur geduurd en was ook zo weer verdwenen. Verder ging het heel goed, geen pijn of irritatie.
Heb die nacht goed geslapen, zonder pijnstillers.
 
Donderdag 20 juli
Ik werd wakker met een helder zicht en nog steeds pijnvrij. Heb de hele dag met de zonnebril rondgelopen en heb zelfs al even tv gekeken. Bij controle in Zwolle bleek dat het er allemaal goed uit zag en dat ik morgen terug moest komen om te kijken of de lenzen eruit gaan
 
Vrijdag 21 juli:
Het zicht is vandaag iets minder, maar nog steeds pijnvrij. Bij controle bleek dat de lens er helaas nog niet uit mag, en dat ik maandag daarvoor terug moet komen.
Heb vandaag gewoon alles gedaan, tv kijken en computeren gaf geen problemen met de zonnebril op. Zonder zonnebril was het licht te fel.
 
Zaterdag 22/Zondag 23 juli
Weer optimaal zicht dit weekend. Alles gaat goed, geen problemen. De lens zit ook nog steeds goed en heb er geen last van.
 
Maandag 24 juli:
Bij het wakker worden heb ik het gevoel dat mijn ogen opgezwollen zijn, maar dit verdwijnt snel na het druppelen
Vandaag weer naar Zwolle. Mijn lens wordt probleemloos verwijderd en even word mijn zicht ook minder. Dit is echter na een paar uur al weer beter.
 
Donderdag 27 juli
Spannende dag, want vandaag krijg ik m"n eerste visustest. Voor mijn gevoel zit het wel goed, want heb zelfs al auto gereden. Kon van veraf al borden lezen die ik normaal nooit kon lezen.
Bij de test bleek dat mijn zicht al op 95% zit, na 1 week. Dus dat gaat erg goed. Ik ben erg blij.
 
Nu maar afwachten hoe het verder gaat. Heb er zeker wel vertrouwen in dat ik op de 100% of misschien nog iets meer kom.
Dus achteraf ben ik erg blij dat ik me heb laten behandelen. De Lasek is voor mij pijnloos en erg positief verlopen. Nog steeds geniet ik elke dag van mijn heldere scherpe zicht.