Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

Zelfs de kleinste lijn tijdens de oogtest was leesbaar!

Door Bernd Van de Cruys op 12 december 2014
Beste,

Hieronder kan u mijn ervaring lezen na laserbehandeling.

Juni 2014 heb ik een ReLEx Smile behandeling laten uitvoeren bij de Medifocus kliniek in Oud-Heverlee voor een -2.5 afwijking aan beide ogen.

Tijdens het kiezen van de juiste kliniek en methode, heb ik een vooronderzoek laten doen bij 3 klinieken in totaal. Elke kliniek stelde me een andere behandeling voor, gaande van lensimplantaat, LASEK tot ReLEx Smile. Mijn persoonlijke voorkeur ging uit naar de meeste geavanceerde en minst ingrijpende methode, ReLEx Smile.
Uiteindelijk heb ik gekozen voor Medifocus en Dr. Van Cleynenbreugel. Het contact met de behandelende arts en de toegang tot de juiste informatie, is voor mij doorslaggevend geweest bij de uiteindelijke keuze. Dr. Van Cleynenbreugel is iemand die open staat voor alle vragen en in dialoog wil gaan. Tijdens het vooronderzoek werd me ook al snel duidelijk dat bij Medifocus kwaliteit de hoogste prioriteit heeft. De consultatieruimte is modern en onberispelijk clean, waardoor het meteen vertrouwen geeft. De aanpak is ook zeer persoonlijk, je hebt nooit het "sales talk" gevoel dat ik bij andere privé-klinieken wel heb gehad.

De operatie zelf was een snelle en pijnloze ervaring, waarbij de professionele aanpak van de arts en zijn team me zijn bijgebleven. Op minder dan 30 minuten was ik binnen en buiten. De uitleg rond de oogdruppels had ik op voorhand gehad, dus nu was het tijd om te herstellen. Dr. Van Cleynenbreugel heeft de dag nadien zelfs telefonisch een opvolging gedaan (iets wat toch uitzonderlijk is en dit getuigt van de persoonlijke aanpak die de norm is bij Medifocus).

Enkele dagen na de operatie kwam ik op de eerste controle (autorijden ging zelfs al!) en tot mijn eigen verbazing was mijn zicht al beter dan 100%! Het gevoel van scherp zicht zonder hulpmiddel is een ervaring die moeilijk te beschrijven is, maar bevrijdend komt dicht in de buurt. Het enige waar ik toen nog last van had, was droge ogen bij het wakker worden (maar dit is volkomen normaal en één van de redenen waarvoor het strikt opvolgen en toedienen van de oogdruppels noodzakelijk is). Los daarvan had ik geen pijn of andere ongemakken die me zijn bijgebleven. Sommige mensen hebben last van het "halo" effect bij lichtbronnen, maar aangezien mijn maximale pupilopening relatief klein is, had ik hier bijna geen problemen mee.

Onlangs ben ik op mijn laatste controle geweest (6 maanden post-operatief) en het resultaat is simpelweg verbluffend. Ik heb geen last meer van droge ogen en hoef geen oogdruppels meer te gebruiken. Mijn zicht is intussen ook gestabiliseerd en qua scherpte zit ik op 200%, wat gewoonweg ongelooflijk is. Zelfs de kleinste lijn tijdens de oogtest was leesbaar!

Het is geen goedkope operatie, maar het is een investering die zich dubbel en dik terugbetaalt. De combinatie Medifocus, Dr. Van Cleynenbreugel en ReLEx Smile zijn voor mij het beste dat momenteel te vinden is op de markt.

Mvg,

Bernd Van de Cruys