Zicht niet helemaal scherp maar wel tevreden

Door Lobke Vanhee op 20 oktober 2016
Naar aanleiding van onderstaande mail, stuur ik u mijn ervaring met Medifocus.

In juli 2015 heb ik de behandeling ondergaan. Aan mijn rechteroog was het in een wip gedaan. Aan mijn linkeroog liep het niet zo vlot. Dat was zeer eng, vooral omdat je zelf niet weet wat er gebeurt en of het allemaal wel goed komt. Het gevoel was ook onaangenaam. Maar toen het afgelopen was, was alles gelukkig wel in orde.

Verder ben ik er steeds vriendelijk en goed behandeld geweest. De eerste dagen na de behandeling verliep alles volgens plan, er waren geen verrassingen en het herstel verliep zoals mij werd gezegd door de arts. De opvolging was steeds vriendelijk en professioneel.

Enkele maanden later kreeg ik last van lichtgevoeligheid. Dit was zeer onaangenaam, vooral in de werksituatie, en soms gevaarlijk achter het stuur van de auto. Maar ook daar werd ik goed opgevangen door de arts en gerustgesteld dat dit van voorbijgaande aard was. Dat was dan ook zo, een tijdje later was het probleem helemaal verdwenen.

De eerste dagen en weken na de behandeling greep ik "s morgens steeds naar mijn bril, die er niet meer lag. Dat was een zeer fijn gevoel. De eerste keer dat ik weer op vakantie ging, was het heel leuk om te beseffen dat ik geen lenzen, product en bril meer zou moeten meesleuren. Ook om te gaan zwemmen en lopen, moet ik me geen zorgen meer maken over lenzen. Op het werk is het aangenaam dat ik me niet meer druk hoef te maken in een bril met vlekken op. Of als het regent, heb ik geen last meer van regendruppels op mijn bril. "s Morgens en "s avonds bespaar ik tijd door me niet meer met lenzen bezig te moeten houden.

Kortom, het is een zeker ongemak dat wegvalt en het leven toch dat tikkeltje simpeler maakt.

Wel vind ik zelf dat ik niet 100% goed in de verte kan zien, niet superscherp. Op de baan de verkeersborden lezen of in een grote ruimte de gezichten van mensen in de verte zien, lukt niet helemaal. Maar de arts verzekert me dat mijn zicht toch 100% in orde is. Ik zou het dus zeker opnieuw doen, maar had toch gehoopt nog iets scherper te kunnen zien.

Met vriendelijke groet,
Lobke Vanhee