Vergoedingen

Een ooglaserbehandeling is een dure ingreep waar je al snel een paar duizend euro voor kwijt bent. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet, maar er zijn wel veel zorgverzekeraars die een deel van dat bedrag vergoeden vanuit een aanvullende verzekering. 

Vergoeding per aanvullende verzekering

De precieze vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en kan in 2019 anders zijn dan in 2018. Zo vergoedt de ene verzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars 500 of 750 euro vergoeden. Wat jouw zorgverzekeraar precies vergoedt kun je vinden in het vergoedingsoverzicht voor ooglaserbehandelingen in 2018 van Independer. Informeer bij twijfel ook altijd even bij je eigen zorgverzekeraar. 

Contract zorgverzekeraar met ooglaserkliniek

Het is daarnaast belangrijk dat je controleert of je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de ooglaserkliniek. Ook dat kan veranderd zijn ten opzichte van vorig jaar. Heeft je zorgverzekeraar geen contract met de kliniek en heb je geen restitutiepolis? Dan krijg je mogelijk niet alles vergoed, ondanks je aanvullende verzekering. 

Op de website van je zorgverzekeraar vind je met welke zorgverleners zij contracten hebben afgesloten voor 2018. Ook de website van Independer biedt hier een tool voor.