Academisch Centrum voor Refractiechirurgie (ACRC) Maastricht
      • acrc_1
      • acrc_2
      • acrc_4
      • acrc_5
    • Prof dr Rudy MMA Nuijts
      Dr Isabelle E.Y. Saelens
    • P. Debyelaan 25
      6229 HX Maastricht
    • Schwind Amaris 750
      Intralase FS laser
      LenSx Laser Alcon
    • Het Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie (ACRC) werd opgericht in 2000 en is onderdeel van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht UMC+. 

      Dr. I.E.Y. Saelens
      Isabelle Saelens startte in 2013 als corneaspecialist in de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde. Momenteel is ze werkzaam als cataract - en refractiechirurg en ze is medeverantwoordelijk voor de opleiding van de arts-assistenten tot cataractchirurg.

      Prof. Dr. R.M.M.A. Nuijts

      Rudy Nuijts is Bijzonder Hoogleraar Hoornvliestransplantatie- en Refractiechirurgie. Zijn passie ligt naast de patiëntenzorg met name in het begeleiden van jonge oogartsen. Afgelopen mei werd hij door collega-oogartsen in het tijdschrift The Ophthalmologist gekozen als een van de honderd meest invloedrijke oogartsen ter wereld binnen de oogheelkunde.

      meer lezen > tekst sluiten
  • 24 bezoekers hebben de beoordeling voor Academisch Centrum voor Refractiechirurgie (ACRC) ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    8,0
    • 7.7 Voorlichting
      • 7.8 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 7.2 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 7.4 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 8.5 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 8.4 Behandeldag
      • 8.5 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 8.5 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 8.1 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 8.1 Zorg na de behandeling
      • 8.2 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 7.9 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 6.3 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 8.6 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 7.8 Prijs/kwaliteit
      • 7.8 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 8.1 Resultaat van de behandeling
      • 8.1 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 59% Nee 41%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 14% Nee 86%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 87% Nee 13%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 87% Nee 13%

    Beoordelingen

    • 8,4
      zicht van de ogen zijn bijzonder goed verbeterd
      lasek behandeling Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 06-11-2018

      goed, professioneel ziekenhuis, goede zorg en goede artsen

      Pluspunten:

      goed verzorgd

    • 9,7
      Goed vooronderzoek, goede behandeling en nazorg.
      Refractiechirurgie lensimplantaat Laatste behandeling: oktober 2017 Geplaatst op 22-10-2018

      Ik had een lenssterkte van -10,5 en -8,5. Nu zie ik zo goed als 100% voor het eerst in mijn leven. Operatie en nazorg waren super. Enige minpunt is dat ik 's avonds lichtbundels of strooilichten zie. Dat was in het begin even wennen, maar dat is dan ook echt het enige minpunt.

      Pluspunten:

      Alles verliep super.

      Minpunten:

      Geen.

    • 7,3
      Geen lenzen meer
      Lensimplantaten Laatste behandeling: november 2016 Geplaatst op 16-10-2018

      Met een sterkte van meer dan -10 ben ik blij dat ik geen lenzen/bril meer nodig heb. Helaas niet het resultaat dat ik gehoopt had. Een oog is na correctie nog niet goed waardoor ik vaak last heb van accommodatie spasmes (dit komt maar zelden voor). Ik had gehoopt scherp te zien na de implantlenzen maar dat is helaas niet helemaal gelukt. Heb aan 1 oog nog een rest sterkte van -1,25.

      Pluspunten:

      Zeer vriendelijk personeel

      Minpunten:

      Te weinig informatie over het mogelijke resultaat

    • 7,8
      Slechte voorbereiding, top behandeling
      Implantaat Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 16-10-2018

      Prettige mensen maar het proces vooraf dramatisch, heeft 6 maanden gekost alles in orde te brengen. Geeft geen prettig gevoel vooraf. Resultaat daarna super.

      Pluspunten:

      Fijne mensen

      Minpunten:

      Opvolgen van reacties, miscommunicaties, niet teruggebeld worden, geen voorlichting vooraf

    • 4,9
      implantaatlenzen via MUMC
      implantaatlenzen Laatste behandeling: augustus 2017 Geplaatst op 16-10-2018

      Voorafgaand was de voorlichting summier. Ik heb een medische opleiding en ondanks dat toch enkele onderdelen gemist. De ogen zijn op verschillende dagen geopereerd. Op de 1e dag, is er verkeerd gedruppeld voorafgaand aan de ingreep (pupilverwijdend ipv vernauwend) waardoor de ingreep anders is verlopen. Het was tot na de anesthesie onduidelijk of het ging lukken en de ingreep duurde een uur ipv 15 min waardoor de verdoving uit begon te werken voordat ze klaar waren. Bij thuiskomst werd ik gebeld, ze waren vergeten de plastabletten mee te geven. Ik moest het halen in de apotheek, waar ze een recept hadden ontvangen voor 300 stuks ipv 2 stuks.
      Het tweede oog ging wel goed: de juiste druppels, lief personeel en geen post-ok apotheekbezoek nodig.
      Ik ontwikkelde een milde glaucoom (een iatrogene glaucoom), een bijwerking van de tobradex. Ik kreeg steeds meer last van overbelichting en belde de SEH (het werd steeds storender en het was avond). Het werd niet serieus genomen. Na de ingreep aan mijn tweede oog (een week na het eerste), had ik een post-ok controle. Zelfs na die controle, waar de oogdruk hoognormaal was, werd het weggewimpeld. De oogdrukverlagende druppels werden met terughoudendheid en vooral op mijn aandringen voorgeschreven. Deze hadden direct effect op de overbelichting waardoor uiteindelijk toch de bijwerking werd erkend.
      Nadien waren de controles prima, maar niet meer dan dat. Het gaat snel, wat effectief is, maar het ontbreekt aan goede uitleg. Bij een van de controles bleek dat de iridectomie van mijn 2e oog niet voldoende was. Daarvoor moest ik gelaserd worden. Voor deze afspraak heb ik lang (>1u) moeten wachten.

      Pluspunten:

      Snel en effectief. Het resultaat is goed, ik had het 10 jaar eerder moeten doen.

      Minpunten:

      Te weinig voorlichting, te weinig shared decision making en de vriendelijkheid varieert.

    • 8,5
      Fantastisch resultaat
      refractie chirurgie Laatste behandeling: april 2018 Geplaatst op 15-10-2018

      De operatie heeft plaatsgevonden in Heerlen. De na controles vinden nog steeds plaats in AZM Maastricht. De operatie is mij reuze meegevallen. Medewerkers voor en tijdens de operatie waren ontzettend vriendelijk en stelde mij ook meteen op het gemak. Ik had verteld dat ik zeer zenuwachtig was en angstig en zij hielpen mij hier doorheen ze waren heel lief. Ik had -11 en ben zeer blij met het resultaat, achteraf gedacht waarom niet 10 jaar eerder gedaan!
      Ook ik heb de risico's gelezen die eraan vast hingen maar ik heb er niet al te lang bij stil gestaan ik heb alleen maar gedacht aan het moment om goed te kunnen kijken zonder bril en lenzen. Het is zeer zeker niet niks zo'n operatie en ook ik had angst en zenuwen op de dag zelf maar het viel allemaal reuze mee, en als de dag erna het verband afgaat en je ziet al voor bijna 100% dan is dat echt fantastisch. Ik zou het zo weer doen!

      Pluspunten:

      De vriendelijkheid van alle medewerkers waren top, de nabehandeling en zorg is top.

      Minpunten:

      geen

    • 8,1
      Pijn na cross link
      Cross link en lensimplantaat linkeroog, cross link rechteroog Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 15-10-2018

      Pijn na cross link duurde bij mij ca 7 uur. Dit had beter aangegeven kunnen worden. Wellicht zijn er betere pijnstillers.

      Pluspunten:

      Werken goed op tijd

      Minpunten:

      Voor mij de afstand, 200km

    • 8,5
      Super resultaat
      Phake lensimplantatie Laatste behandeling: april 2017 Geplaatst op 15-10-2018

      Fijne ervaring, vriendelijke begeleiding, super resultaat.
      Alleen wat betere voorlichting gewenst rondom het niet mogen wrijven in de ogen en de mogelijke consequenties als je dit wel doet.

    • 7,3
      Uitstekende kwaliteitszorg, slechte organisatie
      Phake lensimplantatie Laatste behandeling: mei 2017 Geplaatst op 14-10-2018

      Ik werd behandeld door een van de beste, meest ervaren artsen die er mis.
      Alle medewerkers eromheen in het hele traject waren zeer hulpvaardig, voorzichtig en bekwaam. Gezondheid staat voorop, niet winstbejag of tijdsdruk.

      Minpunten: de slechte organisatie. Er wordt samengewerkt met het ziekenhuis in Heerlen voor de operatie, dit terwijl vrijwel voor de rest alle controles etc plaatsvinden in Maastricht. Met als gevolg dat ik een document kreeg mbt nazorg wat mij verwees naar Heerlen bij klachten, terwijl ik in Maastricht moest zijn hiervoor. Aangezien ik een keer een klacht had ging dit goed mis en waren beide ziekenhuizen in de war. Verder is het onaangenaam dat je niet één of twee personen hebt die je bijstaan bij het hele traject, neen de gehele afdeling is roulerend voor je verantwoordelijk. Ze doen hun werk goed, maar het zou fijn zijn als je 1 persoon te spreken krijgt die verantwoordelijk is voor het contact. Ik begrijp dat uiteindelijk de kwaliteit super is (bij geringste twijfel over een meting werd er intern met een paar man gekeken naar je casus), maar 'klantvriendelijk' is het niet. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt, of er is iets gebeurd, dan moet je dit bij iedere medewerker opnieuw uitleggen omdat het elektronisch document niet dit juist weer kan weergeven.
      Daarnaast vond ik de initiële voorlichting mbt risico's snel en kort door de bocht. De medewerkers zijn hier niet zo mee bezig. Dit zou men slim aan kunnen pakken door met een kopje koffie ergens in een mooie ruimte rustig te bespreken ipv snel in een behandelstoel.

      Ik zou de gang van zaken hier aldus samenvatten: extreme kundigheid van het personeel, zeer slecht management van bovenaf. Dit zou zelfs een matige manager soepel moeten kunnen laten verlopen.

      Desalniettemin zou ik weer voor de behandeling door het ACRC kiezen omdat gezondheid voorop staat en je geen risico's wilt lopen met je ogen.

      Pluspunten:

      + Kundigheid artsen en ondersteunend personeel
      + Zeer goede risicobeheersing
      + Geen winstbejag of tijdsdruk

      Minpunten:

      - Organisatie en management is in de war
      - Roulerend team, geen vast aanspreekpunt

    • 8,6
      Een nieuwe kijk op het leven
      Lensimplantatie Laatste behandeling: maart 2016 Geplaatst op 11-10-2018

      De voor en nazorg waren heel fijn en vriendelijk. Ze deden er alles aan om iets uit te leggen en hielpen met oplossingen te bedenken.
      Het personeel van de voorzorg/nazorg van de operatie mochten wel wat vriendelijker zijn en meer begrip tonen

    • 9,3
      Een korte pijnloze ingreep met een prachtig resultaat
      Femto-lasik laserbehandeling aan beide ogen Laatste behandeling: april 2018 Geplaatst op 28-08-2018

      Voorafgaande aan de behandeling kreeg ik uitleg over het verloop van de ingreep en de nazorg. Ik vroeg ook naar de mogelijke complicaties, maar achteraf gezien moet men hier geen schrik van hebben, vooral omdat de behandeling zo netjes verloopt.
      Op de dag van de behandeling werden enkele voorbereidingen getroffen om de ingreep zo vlot mogelijk te laten verlopen, zo werden er bijvoorbeeld verdovende oogdruppels ingebracht. Toen ik aan de beurt was werd ik naar de operatiezaal begeleid en mocht ik plaatsnemen. De ingreep was zeer snel voorbij en deed vooral ook geen pijn. De laser wordt een 20-tal seconden gebruikt en de rest van de operatie is vooral voorbereiding en afwerking. Om het wondje op het oog te beschermen wordt er een beschermende lens ingedaan en die laat je er best in.
      De eerste paar dagen na de ingreep wordt aangeraden om het rustig aan te doen en niet aan het oog te komen. Hou je hier zeker aan want de beschermende lens komt best niet van je oog voor het wondje genezen is. Ik spreek uit ervaring want enkele dagen na de operatie wreef ik per ongeluk de lens van mijn behandelde oog (pijnlijk). Dankzij de snelle hulp van de oogartsen werd het oog weer gereinigd en beschermd met een nieuwe lens. Deze lens bleef er een goede week op tot het wondje was genezen.
      De rest van de herstelperiode verliep zonder problemen en op regelmatige basis werd de vooruitgang van mijn zicht gecontroleerd. Ook werd opgevolgd hoeveel en hoe vaak de oogdruppels gebruikt moesten worden.

      Pluspunten:

      -Professionele aanpak
      -Goede uitleg
      -Pijnloze ingreep
      -Goede nazorg
      -Prachtig resultaat
      -Na de behandeling wordt het zicht voortdurend beter

      Minpunten:

      -Het kan een kleine maand duren voor je zicht optimaal is (maar je hebt wel al direct resultaat na de operatie)

    • 9,5
      Gematigd positief
      laser behandeling aan een oog naar aanleiding van een mislukte lens implantatie Laatste behandeling: juni 2018 Geplaatst op 26-08-2018

      Bij het oog laseren heb ik goede ervaring en weer wat vertrouwen gekregen.
      Echter bij het traject voorafgaand aan het laseren (staaroperatie en lens implantatie) zijn er diverse zaken fout gegaan waardoor ik toch het vertrouwen in de oogkliniek was verloren.
      Omdat je nu eenmaal aan iets begonnen bent kun je niet terug en moet je de vervolg behandelingen dan toch aanvaarden. Gelukkig zijn deze positief uitgevallen en ben ik blij met het resultaat.

      Pluspunten:

      Klantvriendelijk en een snelle behandeling/nazorg controle

      Minpunten:

      Wat betreft het laseren, nog niet ervaren.

    • 9,5
      aanrader als ik het geweten had eerder laten doen
      laser behandeling Laatste behandeling: juni 2017 Geplaatst op 26-08-2018

      goede ervaring

      Pluspunten:

      kundige vakmensen

      Minpunten:

      geen

    • 6,5
      Beschadigd hoornvlies rechter oog
      Mijn rechter oog is gelaserd Laatste behandeling: oktober 2017 Geplaatst op 24-08-2018

      Na het implementeren van mijn multifocale lenzen had mijn rechteroog een kleine afwijking bij het ver zien. Het advies was de correctie uit te voeren door laser en zo geschiede. Het gevolg: toch een bril aangeschaft voor het verzien en een hoornvlies dat nu pijn doet als je er tegenaan drukt

      Minpunten:

      Het heeft "niets" geholpen

    • 7,8
      Veel eerder moeten doen!
      Ooglaser beide ogen tegelijk Laatste behandeling: september 2017 Geplaatst op 23-08-2018

      Vanaf mijn 20ste al aan het twijfelen om mijn ogen te laten laseren of niet. Het zijn toch je ogen, waardoor je het minder snel doet. Uiteindelijk 10 jaar later de lenzen en bril zo zat, dat de knoop werd doorgehakt. Ik wil mijn ogen laten laseren, maar wel allebei tegelijk want als het ene oog tegenvalt kom ik niet meer terug voor de andere. Ook wilde ik persé mijn ogen niet laten laseren in een kliniek die adverteert. Als ze advertenties nodig hebben, dan gaat het voor mijn gevoel niet over de ogen maar over geld en daar zijn ogen toch te kostbaar voor. Na lang google en praten met verschillende personen is mijn keus gevallen op Academisch Centrum voor Refractie Chirurgie (ACRC) te Maastricht. Zij blijven bij met nieuwe technieken en de verhalen die ik erover hoorde waren alleen maar positief.
      De gesprekken die ik gehad heb waren met mevrouw Saelens. Ik had er vertrouwen in. Mijn sterkte was best aanzienlijk in combinatie met de cilinder. Hierover was mevrouw Saelens ook heel eerlijk. September 2017 was de dag waarop beide ogen gelaserd werden. De ingreep stelde helemaal niks voor. Na de ingreep heb ik aan 1 oog wel veel pijn gehad. Ook het zicht heeft even geduurd, maar elke keer als ik druppelde zag ik alles dus dat stelde me gerust. Nu bijna een jaar later kan ik het iedereen aanbevelen. Wat een genot! Alles zien als je wakker wordt en sporten zonder lenzen/bril. Als ik geweten had dat ik er zoveel plezier van zou hebben, zou ik het veel eerder hebben gedaan.

      Pluspunten:

      De professionele zorg en ik heb zelden moeten wachten.

      Minpunten:

      Geen minpunten.

    • 7,4
      Zie weer helder
      laserbehandeling Laatste behandeling: november 2016 Geplaatst op 22-08-2018

      Werd voor de 2 e keer aan linkeroog gelaserd. Eerder aan beide ogen in 2010. Linker oog was toch weer slechter geworden. Tegen een "speciaal tarief" werd mijn oog opnieuw gelaserd. De behandeling valt echt mee. Verdoving werkt goed en binnen een paar seconden is je oog gelaserd. Je krijgt een verbandlensje (klein lensje) in het behandelde oog, Na een week mag dit eruit. Je hebt hier geen hinder van, althans ik niet. Daarna nog enkele keren op nacontrole geweest. Geen complicaties gehad, dus tevreden.

    • 8,7
      Professioneel, kundig en heel vriendelijk
      Laserbehandeling van een cilinderafwijking Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 22-08-2018

      Dr Sealens geeft ruimte voor vragen, luistert goed en geeft in alle rust uitleg vooraf tijdens en na de behandeling.

      Pluspunten:

      Koffie in de wachtkamer

    • 7,4
      Goed resultaat uiteindelijk
      Prk lasek Laatste behandeling: november 2016 Geplaatst op 22-08-2018

      Goed eindresultaat gehad, wel een jaar veel last gehad van droge ogen, waarvoor veel gedruppeld. Hierna geen klachten gehad, wel mooi resultaat.

      Pluspunten:

      Ik werd goed nagekeken

      Minpunten:

      Ik was graag beter voorbereid op slechte zicht de eerste maanden, dit maakte mij ongerust

    • 8,8
      Blij met zicht zonder bril
      laser Laatste behandeling: juni 2018 Geplaatst op 22-08-2018

      zowel de intake als ingreep als nacontrole allemaal prima verlopen en goede begeleiding

      Pluspunten:

      goede begeleiding

      Minpunten:

      zou het zo niet weten

    • 7,1
      Behandeling goed, resultaat deels niet zoals verwacht...
      Ooglaserbehandeling Laatste behandeling: oktober 2017 Geplaatst op 21-08-2018

      Ondanks uitgebreide gesprekken vooraf ben ik teleurgesteld over resultaat: contactlens op gelaserd oog niet meer mogelijk. Sterkte volledig gecorrigeerd maar de cylinder niet geheel weggelaserd: ik zie nog dubbel. Correctie nu met bril, helaas. Wel aanbod gekregen voor nogmaals een ooglaserbehandeling ivm cylindercorrectie. Zelf gekozen dit (nu) niet te doen.

      Pluspunten:

      Behandeling zelf goed verlopen; behulpzame oogarts ook na de behandeling. Biedt gratis opnieuw laseren aan ivm correctie cylinder. Denkt mee in oplossingen.

      Minpunten:

      Voorlichting vooraf is achteraf niet juist, ik kan geen contactlenzen meer dragen en de correctie is niet volledig.

    • 7,6
      Uitstekend zicht na LASEK bij MUMC+
      LASEK Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 21-08-2018

      In oktober in november 2017 LASEK-behandeling gehad. Ik voelde mij op mijn gemak gesteld en de arts was zeer kundig. Vrijwel geen pijn gehad achteraf wel erg last van droge ogen sindsdien. Tijdens de nacontroles werd steeds verteld dat deze klachten van tijdelijke aard zouden zijn, echter zijn ze niet meer weg gegaan waardoor ik nu vaak meer pijn heb dan de pijn van de eerste weken na de ingreep bij elkaar opgeteld.
      De visus is wel perfect met zicht meer dan 100%.

      Pluspunten:

      Soepele procedure. Op de dag van de ingreep goede geruststelling ter plekke (zowel door arts als OK-medewerker).
      Handig tasje met oogdruppels en andere benodigdheden mee gekregen.
      Bij klachten werd ik snel geholpen door collegae.

      Minpunten:

      Er werd slechts zeer weinig informatie gegeven bij het intake-consult. Ik vroeg zelf wanneer risico's en het verloop van de behandeling zouden worden besproken, bleek daar geen apart consult voor te zijn en ik hier zelf naar te moeten vragen. Minder mondige mensen zullen dit niet doen en zo informatie mislopen.
      Ook heb ik 10 maanden na LASEK nog steeds zo'n droge ogen dat het mijn dagelijkse functioneren beïnvloedt. Zowel voor de ingreep als erna werd mij verteld dat deze slechts maximaal 6 maanden zou aanhouden. Dit blijkt niet waar te zijn. Voor LASEK had ik hier geen last van.

    • 6,1
      veel klachten achteraf
      Refractie chirurgie artisan flex Laatste behandeling: januari 2016 Geplaatst op 16-10-2018

      Operatie goed gelukt, achteraf veel klachten. Diverse oogdruppels gehad tegen eiwitten en na 1,5 jaar blijvende klachten zoals glasvocht loslating aan beide ogen

    • 9,8
      Ontzettend tevreden
      Lensimplantatie Laatste behandeling: april 2015 Geplaatst op 31-10-2018

      Zeer prettige ervaring en erg tevreden met het resultaat. Van begin tot einde vriendelijk en professioneel geholpen.

      Pluspunten:

      Vriendelijkheid en deskundigheid

      Minpunten:

      Geen minpunten

    • 8,2
      Had ik dit maar jaren eerder gedaan!
      lens implantaat beide ogen Laatste behandeling: januari 2015 Geplaatst op 28-10-2018

      Deze kliniek neemt goed de tijd voor een screening vooraf. De oogarts legt goed uit welke methode het meest geschikt is. Ik kreeg goede voorlichting over de operatie. Na de operatie werd ik meerdere keren ingepland op de poli en werd alles goed in de gaten gehouden. Deze controles blijven jaarlijks terugkomen, dat is heel prettig. Ik ben super blij met het resultaat!

      Pluspunten:

      Vriendelijk en deskundig personeel.
      Optimaal resultaat.
      Veel controle momenten.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor Academisch Centrum voor Refractiechirurgie (ACRC), Maastricht

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op Ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op Ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
  • Er zijn nog geen ervaringsverhalen van deze kliniek