8,8
8.8 10 164
Eyescan Rijnzicht Brilvervangende Chirurgie Wassenaar
      • rijnzicht_oogkliniek_4
      • rijnzicht_oogkliniek_5
      • rijnzicht_oogkliniek_1
      • rijnzicht_oogkliniek_6
      • rijnzicht_oogkliniek_3
      • rijnzicht_oogkliniek_2
    • 7,8
      Zorgzaam, betrokken en deskundig team, ook als het resultaat niet geheel volgens plan is
      ICL implant lenzen Laatste behandeling: april 2021 Geplaatst op 08-10-2021

      In april 2021 ben ik door dr. van Nouhuijs geopereerd aan beide ogen voor implant lenzen. Het vooronderzoek was zorgvuldig, er werd goed gekeken naar de mogelijkheden, ook ivm een onderliggende medische conditie. De voorlichting over de operatie was goed, en de operatie zelf viel me erg mee. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam, daarbij wil ik speciaal de zorgzame operatie assistente en rustige anesthesist benoemen. Ik kreeg de keuze uit verschillende vormen van anesthesie, ik heb druppels gekozen (andere optie is verdoving middels injectie). De operatie is technisch uitstekend gegaan, en ook het herstel is zonder problemen verlopen. Helaas is er bij mij in beide ogen wel 'rest sterkte ' overgebleven. Hoewel eerst de verwachting was dat dit bij zou trekken, merkte ik geen verbetering. In de eerste maanden voelde ik me soms niet helemaal serieus genomen met de klachten (ik zie onscherp bij lezen, veraf en in het schemer/ donker, hierdoor kan ik niet in het donker autorijden, ondertiteling lezen, heb ik hinder met sporten etc). Maanden later is duidelijk is dat het niet vanzelf verbetert, en na diverse controles en overleg met de fabrikant van de lenzen begrijpt men beter waar dit vandaan komt: kortweg een reactie van mijn oog op de operatie, waardoor mijn sterkte is veranderd. Dit is zeldzaam, was van te voren niet te voorspellen, en is ook niet te wijten aan de arts of het team van optometristen. Er wordt heel goed nagedacht en overlegd over mogelijke oplossingen, ik heb een tijdelijke bril gekregen, we gaan testen met een tijdelijke lens, en er wordt nagedacht over lange termijn oplossingen (eventueel bij-laseren, of een lens wissel). Kortom, in deze kliniek ben je geen nummer, maar een patient waar echt naar wordt geluisterd. Ik ben erg blij met de betrokkenheid en deskundigheid van het team, en heb vertrouwen in een goede afloop. Wanneer de behandeling helemaal klaar is zal ik de beoordeling updaten, (waarschijnlijk met een hoger cijfer voor het uiteindelijke resultaat van de behandeling).

    • Hester van Nouhuijs
      Wouter van den Berg
      Ruud van der Pol
      Sicco thoe Schwartzenberg
      Monika Landesz
      • ZKN
    • Rijjksstraatweg 324b
      2242 AB Wassenaar
    • - Ziemer Femtosecond laser
      - WaveLight® EX500 Laser
    • U wilt graag scherp zien zónder bril of contactlenzen. Eyescan Rijnzicht Brilvervangende Chirurgie in Wassenaar biedt een totaalpakket aan oplossingen op het gebied van refractiechirurgie. Van ooglaseren tot lensimplantatie. Gedurende het gehele traject – vooronderzoek, behandeling en nazorg – begeleidt een van onze gecertificeerde oogartsen u persoonlijk. Zij staan 24 uur per dag tot uw beschikking.
      Onze missie? Mensen die onscherp zien door bijziendheid, verziendheid of een cilindrische afwijking goed en veilig helpen. Met de beste laser- en lenstechnologie. In een vriendelijke omgeving, waar we de tijd nemen voor onze patiënten en de persoonlijke aandacht geven die nodig is.

      Persoonlijke aandacht
      Vooruitstrevend in kwaliteit
      Gerenommeerd team
      24 uur per dag bereikbaar
      Nazorg inbegrepen

      meer lezen > tekst sluiten
  • 164 bezoekers hebben de beoordeling voor Eyescan Rijnzicht Brilvervangende Chirurgie ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    8,8
    • 8.9 Voorlichting
      • 8.8 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 8.7 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 8.8 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 9.2 Behandeldag
      • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 9.3 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 9.1 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 8.9 Zorg na de behandeling
      • 9 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 9 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 8.4 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 9.1 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 8.2 Prijs/kwaliteit
      • 8.2 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 8.6 Resultaat van de behandeling
      • 8.6 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 25% Nee 75%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 16% Nee 84%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 93% Nee 7%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 95% Nee 5%

    Beoordelingen

    • 7,8
      Zorgzaam, betrokken en deskundig team, ook als het resultaat niet geheel volgens plan is
      ICL implant lenzen Laatste behandeling: april 2021 Geplaatst op 08-10-2021

      In april 2021 ben ik door dr. van Nouhuijs geopereerd aan beide ogen voor implant lenzen. Het vooronderzoek was zorgvuldig, er werd goed gekeken naar de mogelijkheden, ook ivm een onderliggende medische conditie. De voorlichting over de operatie was goed, en de operatie zelf viel me erg mee. Het personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam, daarbij wil ik speciaal de zorgzame operatie assistente en rustige anesthesist benoemen. Ik kreeg de keuze uit verschillende vormen van anesthesie, ik heb druppels gekozen (andere optie is verdoving middels injectie). De operatie is technisch uitstekend gegaan, en ook het herstel is zonder problemen verlopen. Helaas is er bij mij in beide ogen wel 'rest sterkte ' overgebleven. Hoewel eerst de verwachting was dat dit bij zou trekken, merkte ik geen verbetering. In de eerste maanden voelde ik me soms niet helemaal serieus genomen met de klachten (ik zie onscherp bij lezen, veraf en in het schemer/ donker, hierdoor kan ik niet in het donker autorijden, ondertiteling lezen, heb ik hinder met sporten etc). Maanden later is duidelijk is dat het niet vanzelf verbetert, en na diverse controles en overleg met de fabrikant van de lenzen begrijpt men beter waar dit vandaan komt: kortweg een reactie van mijn oog op de operatie, waardoor mijn sterkte is veranderd. Dit is zeldzaam, was van te voren niet te voorspellen, en is ook niet te wijten aan de arts of het team van optometristen. Er wordt heel goed nagedacht en overlegd over mogelijke oplossingen, ik heb een tijdelijke bril gekregen, we gaan testen met een tijdelijke lens, en er wordt nagedacht over lange termijn oplossingen (eventueel bij-laseren, of een lens wissel). Kortom, in deze kliniek ben je geen nummer, maar een patient waar echt naar wordt geluisterd. Ik ben erg blij met de betrokkenheid en deskundigheid van het team, en heb vertrouwen in een goede afloop. Wanneer de behandeling helemaal klaar is zal ik de beoordeling updaten, (waarschijnlijk met een hoger cijfer voor het uiteindelijke resultaat van de behandeling).

    • 9,0
      Laseren
      PRK/Lasek Laatste behandeling: december 2019 Geplaatst op 30-12-2019

      Als eerste een compliment aan iedereen die bij Rijnzicht oogkliniek werken. Allemaal even vriendelijk, professioneel en betrokken, geweldig! Vooronderzoek zeer uitgebreid en duidelijk waarvoor ik in aanmerking kwam, PRK/LASEK. Alle voor- en nadelen worden goed uitgelegd en besproken. De behandeling kon de week erop.
      De behandeling, wederom goede uitleg en begeleiding. Is mij alles meegevallen, heel bijzonder om meteen goed te kunnen zien. De volgende dag terug voor eerste controle, ogen voelen droog aan en zijn licht gevoelig maar valt reuze mee. De volgende dag is, zoals al voor gewaarschuwd een vervelende dag, pijnlijke, droge en zeer licht gevoelige ogen. Met de druppels en paracetamol te doen. Gewoon lekker vroeg je bed in en veel slapen. Volgende dag ging het al een stuk beter. 4e dag na behandeling terug voor controle en verband lensjes laten verwijderen, ook dat lucht op. Ogen wat geïrriteerd en nog licht gevoelig. Wat langer druppelen met een specifieke druppel en oogzalf gekregen. Zicht gaat steeds beter. Week na ingreep is oog irritatie en licht gevoeligheid steeds minder en zicht steeds beter. 10 dagen na behandeling, had ik dit eerder gedaan!

      Pluspunten:

      Betrokken en vriendelijke mensen. Deskundig en geduldig met uitleg en begeleiding

      Minpunten:

      Geen

    • 9,8
      Zeer tevreden en boven verwachting !
      lasik oogbehandeling Laatste behandeling: april 2019 Geplaatst op 21-05-2019

      Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Ik voel me een stuk prettiger zonder bril, wat mij betreft had ik dit eerder mogen doen. De ingreep zelf was voor mij erg relaxed en met een paar minuten gefixt. Daarnaast van de intake tot en met de nazorg was het allemaal goed geregeld met vriendelijke mensen. Al met al zeer tevreden over deze ingreep en kliniek.

      Pluspunten:

      duidelijk
      snel
      vriendelijke mensen

    • 9,0
      Uitstekende zorg, na 2 weken al volledig klachtvrij
      FemtoLasik Laatste behandeling: februari 2019 Geplaatst op 26-03-2019

      Eind februari heb ik de flapjesbehandeling gehad / Femto Lasik. Om mijn herstel te bevorderen heb ik enkele dagen voor de operatie geen alcohol gedronken en de week erna ook niet. Dit voorkomt uitdroging van je ogen.

      Dag operatie: je krijgt een druppel in je oog die verdooft. Dit doet geen pijn. Daarna krijg je een halve Oxazepam om je rustig te maken. Daarna ga je naar de behandelkamer en word je met je gezicht onder de laser gelegd. De spanning bouwt dan wel op, omdat alle instrumenten nog moeten worden uitgepakt, dus je moet nog even vijf minuten wachten. Hierna start de operatie. Niets doet pijn, wel blijf je alles zien. Het vervelendste vond ik het fixeren van je oog waarna ze een flapje maken. Hiervoor drukken ze (voor je gevoel) je oogbol aan de andere kant van je hoofd er weer uit. Dat voelt echt onprettig, maar het duurt gelukkig niet lang, ongeveer een minuut. Omdat ze er een apparaatje opzetten, zie je er niets van. Mijn beeld werd wit met gekleurde sterretjes, maar andere mensen schijnen een zwart beeld te zien. Als ze het apparaatje eraf halen, is het flapje gemaakt en kun je weer alles zien. Daarna trekken ze met een zuignapje het flapje langzaamaan omhoog. Je ziet dan langzaamaan je beeld van scherp naar wazig veranderen, erg gek om te zien maar ik vond het niet eng. Daarna start de laser, een rood lichtje voor 7 of 8 seconden. Hierna wordt het flapje weer teruggelegd en kun je direct al beter zien (hoera!).
      De hele behandeling duurt ongeveer 5 minuten. Gedurende de hele operatie wordt je oog gespoeld met waterachtige substanties, maar daar merk je echt helemaal niets van.

      Na de behandeling neemt de assistent het druppelschema met je door. Let op dat je iemand naast je hebt zitten die goed meeluistert, omdat je zelf onder de oxazepam zit en dus niet helemaal helder bent.
      Diezelfde dag ben ik nog in bed gaan liggen en de dag erop ook. Ik heb geen pijn gehad.

      Een paar uur na de operatie heeft mijn oog heel erg veel getraand, het is belangrijk om dat ook gewoon je druppelschema te blijven volgen, omdat tranen zout zijn en dus uitdrogen. Dat erge tranen duurde denk ik een uur of vijf, dezelfde nacht was het nog over. De dag na de operatie heb ik expres licht vermeden (al had ik hier geen last van) en ben ik in bed blijven liggen. Om enige vorm van besmetting te voorkomen, had ik voor de operatie mijn huis erg goed schoongemaakt (stofvrij, handvatten schoon, schoon beddengoed). Dat geeft je wel een zeker gevoel, omdat er altijd een kans op infectie bestaat.

      Ik heb geen dag pijn gehad, pas na enkele dagen kreeg ik pijn in mijn oogbol/oogleden. Wat bleek: ik had te veel gedruppeld. Er is voortdurend aangegeven dat ik mocht druppelen naar behoefte, dat je nooit te veel kunt druppelen (eerder te weinig) en uiteindelijk zijn mijn oogleden volgezogen met te veel vocht. Dat deed op een gegeven moment zoveel pijn, dat ik 's middags al op bed wilde en ook erg wazig zag. Dit was wel even schrikken en toen ik aangaf bij de optometrist (na 1 week controle) dat ik iedere 20 minuten druppelde omdat het anders te droog werd, gaf zij aan dat ik terug moest naar 6x per dag druppelen. Ik dacht eerst dat dit niet haalbaar zou zijn, ik had altijd al droge ogen, maar het ging perfect. De pijn in mijn oogleden nam geleidelijk aan af en dezelfde dag nog zag ik weer scherp. Twee weken na de operatie had ik geen pijn meer, nauwelijks behoefte om te druppelen (maar doe dat nu netjes 3x per dag in overleg met de optometrist) en zie ik volledig scherp.

      De dagen na je operatie heb je nog wat last van tegenlicht en focussen tussen dichtbij/veraf. Maar dat was ook al snel verdwenen. Een week na de operatie reed ik op een avond door de stad en dat was dodelijk vermoeiend, vanwege alle halo's om de lichtbronnen heen. Maar dat was een week later ook al weg.
      Verder heb ik twee weken lang met een kapje op mijn oog geslapen, dit voorkomt dat je 's ochtends vroeg vrolijk in je ogen wrijft.

      Ik schrijf dit nu één maand na de operatie. Ik ben volledig klachtvrij en hartstikke tevreden met het resultaat. Zelfs in de hooikoortsperiode, gaat het gewoon goed.
      En nog een tip van de dag: bij de Etos kun je voor een paar euro uitstekende hypoallergene mascara kopen. Een week na de operatie ben ik die gaan gebruiken. Je kunt die ook eenvoudig verwijderen, zonder dat je hoeft te wrijven over je oogleden.

      Het flapje zal trouwens nooit volledig helen. Toen ik zo wazig begon te zien door het vele druppelen, dacht ik eerst dat ik een nabehandeling nodig had. De optometrist gaf aan dat een nabehandeling na 5 of 6 maanden nog mogelijk is, omdat het flapje niet dicht is. Het valt blijkbaar als een soort putdeksel in elkaar en kan alleen open worden gemaakt door met een speciaal instrumentje het vacuüm ongedaan te maken. Mocht je contactsporten uitoefenen, zou ik extra navraag doen.

      Pluspunten:

      Toen ik wat in paniek was vanwege de pijn in mijn ogen (die kwam omdat ik te veel druppelde), kon ik altijd de kliniek bereiken en hebben ze extra afspraken voor me ingepland, zodat ik bij een oogarts of optometrist terecht kon. Ook ben ik meermaals door een arts telefonisch te woord gestaan.
      Verder geven ze verschillende oogdruppels mee, zodat je zelf kunt bekijken welke je het prettigste vind. Ik vind zelf Hylocomod het prettigste.

      Minpunten:

      Ik heb als tip aan de kliniek meegegeven iets specifieker aan te geven wat druppelen naar behoefte is. Een collega van mij heeft haar ogen in een andere kliniek jaren geleden laten laseren en heeft wel 4,5 jaar overdruppeld. Haar leven is echt 4,5 jaar verpest geweest, doordat ze niet goed zag, om 9 uur al op bed ging en niet meer in de avond kon autorijden. Toen zij mijn verhaal hoorde, gaf ze aan dat haar ook altijd door oogartsen is aangegeven te mogen druppelen naar behoefte. Die aanduiding was voor ons beiden dus toch te vaag. Overigens staat in de papieren van Rijnzicht zelf dat je na een dag of drie over kunt gaan naar 6-8 keer per dag druppelen. Maar het is goed om dit mondeling ook nogmaals toe te lichten.

    • 10,0
      Zeer tevreden
      Lasik Laatste behandeling: februari 2018 Geplaatst op 18-05-2018

      Ik ben zeer tevreden over deze oogkliniek. Vooraf werd ik zeer goed geinformeert en werden mijn ogen uitgebreid gemeten en gecheckt. Daarna werd er besproken welke behandeling er mogelijk was. Ze namen hier ruim de tijd voor. Tijdens het laseren werd er stap voor stap uitgelegt wat ze gingen doen. De behandeling zelf was vrij snel ( ongeveer 15 minuten). Dit is totaal niet eng en je voelt helemaal niks. Direct daarna had ik al een heel scherp zicht. Ik heb daarna helemaal nergens last van gehad. Dus geen pijn, geen droge ogen en na twee dagen kon ik gewoon weer aan het werk. Ook de nazorg is meer dan prima. Ik zou deze kliniek zeer zeker aanraden omdat het zeer vakkundige en hele aardige artsen en medewerkers zijn.

      Pluspunten:

      Vakkundig, nemen de tijd voor je en goede behandeling en nazorg

      Minpunten:

      Geen

    • 9,2
      Erg fijne sfeer
      Er zijn artiflex lensimplantaten geplaatst Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 26-04-2018

      Ik ben door het hele traject (zowel het vooronderzoek als de behandeldagen) erg fijn ontvangen in de kliniek. Ik was vrij zenuwachtig voor de plaatselijke verdoving, maar als je die eenmaal achter de rug hebt is alles "a piece of cake". Alle medewerkers, van oogarts tot anesthesist tot receptioniste zijn erg vriendelijk en doen hun best je op je gemak te stellen. De operaties verliepen vlot en pijnloos. Ook achteraf heb ik nauwelijks pijn gehad, slechts een licht brandend gevoel in het behandelde oog. Zodra het kapje eraf mag heb je vrij snel al heel goed zicht, er gaat een wereld voor je open.

      Pluspunten:

      Erg vriendelijk personeel, een fijne sfeer in het gebouw en goede chocomelk! (ik drink geen koffie dus daar kan ik niks over zeggen ;)). Ook werd ik goed voorgelicht over de procedure en begeleid in het aanvragen van een vergoeding.

      Minpunten:

      Ik ben nog geen minpunten tegengekomen.

    • 10,0
      geweldig!!!!!!!!
      PRK/LASEK methode Laatste behandeling: februari 2018 Geplaatst op 05-03-2018

      Ik had meer dan -11.
      Was enorm bang omdat beide ogen worden gelaserd.
      Plaatsen van een lens was onmogelijk.
      Supergoed bevallen.
      Ik drag momenteel geen bril of lenzen meer.
      Wel behoud ik een nog -1.50 over, maar dat van te voren verteld.
      Ik ben super gelukkig dat ik na meer dan 35 jaar weer super kan zien.

      Pluspunten:

      Geduld.
      Transparant gesprek.

      Minpunten:

      Geen.

    • 9,0
      2009: artisan lens implantaat
      artisanlens implantaten Geplaatst op 20-10-2017

      De cijfers: Leeftijd: toen 38 jaar.
      Mijn afwijking was:
      R: -6.75 met een cilinder van -1 op 178 graden.
      L: -6 met een cilinder van -2.25 op 5 graden.

      In januari 2009 ging ik onder het mes voor artisan lenzen in Oegstgeest.
      Onder algehele verdoving. Ik heb gedurende de operaties en de dagen erna eigenlijk nauwelijks pijn gehad.
      Bij mij is de cilinder gecorrigeerd door de hechting. Dat was wel lastig:
      Na 5 weken werd de hechting verwijderd, gedurende die weken kon ik niet scherp stellen met dat oog, ongeacht de afstand. Ik wist dat het de cilinder was, maar toch was ik er niet helemaal gerust op. Ik kon er geen auto mee rijden. Na verwijdering van de hechting kon ik overigens na 2 dagen weer volledig scherp zien.
      Het andere oog had geen cilindercorrectie en met die zag ik direct weer scherp, de volgende ochtend.
      Nu ben ik op nul uitgekomen in alle opzichten. Ik ben een tevreden mens!
      --
      Ik heb diverse keren de kliniek bezocht voor periodieke controles. Er komen geen bijzonderheden uit. Hooguit dat ik langzaam op weg ben naar een leesbril, maar dat hoort bij de leeftijd.

      Pluspunten:

      Er staat een 'afval'-vaas waarin mensen hun -nu nutteloze - bril kunnen werpen. Die gaan naar de derde wereld.
      De begeleiding vooraf en achteraf werd door de oogarts gedaan.

      Minpunten:

      De locaties: de kliniek zat in het dorp. De ingreep werd elders in een ziekenhuis uitgevoerd.

    • 9,2
      Beste kliniek voor refractiechirurgie
      Lasik Intralase Superior ODS (CustomVue) Geplaatst op 20-10-2017

      Uitstekende, wellicht de beste kliniek om je ogen te laten behandelen. Prijzig maar je hebt maar een paar ogen en goedkoop is duurkoop bij deze behandeling. Van -6,5 ben ik naar volledig zicht gegaan zonder bijverschijnselen als halo's, nachtblindheid of droge ogen. Terwijl ik daarvoor continu last had van droge ogen en oogontstekingen als gevolg van 25 jaar contactlenzen dragen. Nu nog, 8 jaar later, ben ik ontzettend blij dat ik deze beslissing heb genomen en niet naar een andere, goedkopere kliniek ben gegaan. Als je refractiechirurgie overweegt, kan ik alleen deze kliniek aanraden.

      Pluspunten:

      Deskundig, professioneel, klantvriendelijk, goede informatie, begeleiding en nazorg.

      Minpunten:

      Prijzig maar het is het waard.

    • 8,8
      Super begeleiding voor en achteraf
      Lasik behandeling Geplaatst op 20-10-2017

      Een jaar of 12 geleden behandeld met -5 en -5.25
      Er werd al aangegeven dat het zou kunnen zijn dat er ooit een reststerkte terug zou komen. Die kwam er helaas ook. Tweede maal behandeld, eveneens meer dan tevreden. Informatie vooraf, tijdens en na de behandeling waren super

      Ik zou er zo weer een behandeling ondergaan

    • 9,2
      Geplaatst op 29-09-2017
      Pluspunten:

      Het behandelend/verzorgend personeel is geweldig. Ze zijn aardig en tonen een grootte mate van belangstelling in de patiënten.

      Minpunten:

      De bereikbaarheid van de kliniek aan de Lucas Bol Utrecht. Voor het overige is het de moeite van het vermelden niet waard

    • 9,8
      Geplaatst op 19-07-2017
      Pluspunten:

      Hygienisch, professioneel, zeer vriendelijk, behulpzaam, medegevoel ivm zenuwen voor de operatie echt top!

      Minpunten:

      Ik zou niet weten wat

    • 10,0
      Geplaatst op 10-05-2017
      Pluspunten:

      Fijne kliniek, persoonlijk en ze nemen uitgebreid de tijd voor je. Veel beter dan mijn vooronderzoek bij Bergman. Ben blij dat ik voor Rijnzicht heb gekozen. Ik raad het iedereen aan die van de contactlenzen af wil komen. Heb een Lasik gehad, alles werd stap voor stap uitgelegd (ook mogelike risico's). Herstel verliep spoedig. Had ik veel eerder moeten doeen

      Minpunten:

      Geen

    • 9,7
      Geplaatst op 28-10-2016
      Pluspunten:

      Zeer vakkundige artsen

      Minpunten:

      Nvt

    • 10,0
      Geplaatst op 05-07-2016
      Pluspunten:

      Zeer kundige arts met een prettige communicatie.
      In een sfeervolle kliniek met up to date apparatuur.
      De informatie voor tijdens en na de behandeling zijn prima.
      Ook de nazorg is bijzonder compleet en zeer betrokken.
      Ik heb deze behandeling en alle na behandelingen en controle's dan ook als zeer prettig ervaren met een uitstekend resultaat.
      Ik zie nu zelfs zonder bril alles weer perfect.
      Deze kliniek is in mijn ogen wat prijs kwaliteit verhouding dan ook prima, en zeker een aanrader.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,8
      Geplaatst op 30-05-2016
    • 9,4
      Geplaatst op 12-04-2016
      Pluspunten:

      erg goed

      Minpunten:

      nee

    • 9,9
      Geplaatst op 08-02-2016
      Pluspunten:

      Inmiddels is mijn tweede oog voorzien van een kunstlensje en heb een meer dan bevredigend resultaat. Rijnzicht Oogkliniek is een top-organisatie waar naast deskundige ook heel fijne mensen werkzaam zijn. Een echte aanrader !! Frank Ruigrok

      Minpunten:

      Zijn er niet !

    • 9,6
      Geplaatst op 03-02-2016
      Pluspunten:

      professioneel, klantvriendelijk

      Minpunten:

      nvt

    • 8,4
      Geplaatst op 27-01-2016
      Pluspunten:

      Voor zover valt te beoordelen zijn behandelend oogartsen allen heel deskundig. Goede voorlichting vooraf.

      Minpunten:

      Steevast langdurig wachten bij controles door te strakke planning en/of te laat komende artsen. Baliepersoneel niet altijd even vriendelijk.

    • 8,6
      Geplaatst op 11-03-2015
      Pluspunten:

      klantvriendelijk. Begrip voor client mbt spannende aangelegenheid. Eerlijke informatie.

      Minpunten:

      Gezien de ligging van de kliniek zou het fijn zijn als de nazorg dichter bij huis gedaan zou kunnen worden. Twee uur rijden voor 10 minuten controle is wat veel.

    • 9,0
      Geplaatst op 08-02-2015
      Pluspunten:

      Vorige jaar heb ik een ooglaserbehandeling ondergaan bij Rijnzicht Oogkliniek.
      Ik ben super tevreden met het resultaat en met de wijze waarop ik behandeld ben in de Oogkliniek.
      Ik kan hen bij iedereen aanbevelen!!!

    • 8,8
      Geplaatst op 09-01-2015
    • 6,8
      Geplaatst op 08-12-2014
      Pluspunten:

      Vriendelijk personeel, hygienisch,

      Minpunten:

      Mij is destijds, 11 jaar geleden, verteld dat het behaalde resultaat blijvend zou zijn. Nu moet ik weer een bril omdat mijn ogen voor veraf zien slechter zijn geworden. Hierover gebeld en gratis een oogcontrole. Ik kreeg toen te horen dat ze weer konden laseren maar dat ik na een jaar weer bij af zou zijn. Achteraf blijkt de behandeling toch tijdelijk te zijn. Jammer dat dit niet verteld wordt.

    • 9,8
      Geplaatst op 09-11-2014
      Pluspunten:

      Goede aandacht en nazorg, alle ruimte voor vragen, geruststelling. Geen complicaties.

    • 7,5
      Geplaatst op 11-07-2014
      Pluspunten:

      De uitslag van de behandeling is uitstekend. 100% zicht.

      Minpunten:

      Verwacht niet dat je bij controles of behandeling direct aan de beurt bent. Een uur wachttijd (om 9 uur 's ochtends) voor een controle van 5 minuten is iets dat vaak gebeurd in deze praktijk.

    • 9,9
      Geplaatst op 06-03-2014
      Pluspunten:

      Zeer fijne omgeving om gelaserd te worden. Partner kon meekijken wat er gebeurde.

    • 8,5
      Geplaatst op 26-08-2013
      Pluspunten:

      goede uileg, info folder,uitgebreid vooronderzoek, klantvriendelijk, o6 nr voor vragen en/of uileg dokter
      na behandeling,en ook goede medicijnen/ en gebruik daarvan

    • 9,1
      Geplaatst op 12-08-2013
      Pluspunten:

      - uitgebreide en persoonlijke voorlichting
      - artsen te allen tijde beschikbaar voor extra vragen
      - alle personeel zeer competent en weten precies wat ze doen

      Minpunten:

      - wellicht wat duurder dan gemiddelde andere kliniek maar dat is het 100% waard!

    • 10,0
      Geplaatst op 19-06-2013
      Pluspunten:

      Ik wilde eigenlijk nooit mijn ogen laten laseren omdat ik er doodsbang voor was, het zijn namelijk toch je ogen en je laat het zeker niet bij een willekeurige kliniek doen. Maar ik had er zoveel last van ik ben namelijk miss nederland en ik reis daardoor heel erg veel, ik doe veel fotoshoots en ik presenteer voor de televisie, er wordt zo ontzettend veel gekliederd in mijn ogen met make-up, ik was er zo klaar mee. Altijd die vervelende lenzen die in de weg zaten en de pijn in mijn ogen aan het einde van de dag door vermoeidheid. ik had ook vaak ontstoken ogen omdat ik zoveel make-up dagelijks op mijn gezicht gesmeerd kreeg. Toen ik had besloten om het toch te doen ben ik honderden forums afgespeurd en uiteindelijk had ik een top 3 voor mijzelf gemaakt (Optical Express, Rijnzicht oogkliniek en Eyescan). Hier kwam Rijnzicht oogkliniek met vlag en wimpel uit, op forums waren de ervaringen van anderen alleen maar positief en een kennis die daar al was geweest was ook zeer te spreken over deze kliniek en vooral nadrukkelijk op de nazorg wat perfect was! En dit vond ik toch ook 1 van de belangrijkste dingen. Na vele research over deze kliniek heb ik ook gelezen dat ze met de nieuwste en beste apparaten werken, dit gaf mij meteen een gerust en vertrouwd gevoel. Toen ik daar ook voor het eerst kwam was ik gelijk verkocht, de mensen waren lief en behulpzaam en stelde mij gelijk gerust, de behandeling zelf verliep ook snel, het deed ook totaal geen pijn, spannend was het wel. Ik vond het ook erg fijn dat tijdens de behandeling een assistente aanwezig was waarvan ik telkens de hand mocht vasthouden (op zo een moment voel ik mij dan toch een klein meisje). Toen ik thuiskwam was het ongelofelijk.. ik kon gewoon alles weer zien!! ik had ook totaal geen pijn, mijn ogen waren alleen beetje tranerig en branderig. Het is nu 2 maanden geleden en heb nergens last van gehad, geen droge geïrriteerde ogen of complicaties. Als ik dit eerder had geweten had ik het 3 jaar geleden al gedaan! En dat zeker bij Rijnzicht, ik vind hun de beste kliniek van Nederland! Zowel voor als na zorg!

      Minpunten:

      geen!

    • 7,2
      Geplaatst op 11-03-2013
    • 9,0
      Geplaatst op 27-12-2012
    • 8,0
      Geplaatst op 24-10-2012
      Pluspunten:

      beoordeling van de behandeling gaat in goed overleg , bij twijfels wordt geen behandeling uitgevoerd.

      Minpunten:

      arts maar 2 maal gezien

    • 9,9
      Geplaatst op 13-10-2012
      Minpunten:

      geen

    • 1,0
      Geplaatst op 24-09-2012
      Minpunten:

      Niks, ze willen alleen je geld en voor de verder rest helpen ze je alleen met "tegenzin", en de dokter ziet er erg onverzorgd uit.

    • 9,5
      Geplaatst op 27-08-2012
      Pluspunten:

      Kwalitatief zéér goed. Vakkundig personeel én erg vriendelijk. Nazorg buiten verwachting goed! Ik ben hier erg goed geholpen, heb veel informatie gekregen vooraf en ze staan altijd voor je klaar als je contact opneemt.

      Minpunten:

      Zwak punt vind ik niet het goede woord, maar ze zijn redelijk aan de prijzige (dure) kant in vergelijking met andere klinieken.

    • 9,2
      Geplaatst op 09-07-2012
      Pluspunten:

      Erg persoonlijke begeleiding voor, op en na de behandeldag. De nacontroles bij een optiek bij mij in de buurt waren prima. Toen ik mij zorgen maakte over mijn zicht, kon ik gelijk terecht. Toen bleek dat ik (vooral recht) extreem droge ogen heb, is de nazorg aangepast en ik heb daarbij goede begeleiding gehad.

      Minpunten:

      n.v.t.

    • 2,1
      Geplaatst op 21-06-2012
      Pluspunten:

      geen

      Minpunten:

      Resultaat mooier voorgespiegeld dan het in werkelijkheid is.
      Fouten kan men, of wil men niet corrigeren, geld hebben ze immers binnen.

    • 8,9
      Geplaatst op 21-06-2012
      Pluspunten:

      Klant in plaats van nummer zoals in reguliere gezondheidszorg

      Minpunten:

      Geen

    • 8,1
      Geplaatst op 08-06-2012
      Pluspunten:

      Snel, duidelijk, altijd op tijd, netjes

      Minpunten:

      Het was even lastig om na lang wachten ivm afbouw contactlenzen de operatie in te plannen, druk en vol rooster. Uiteindelijk viel er operatie uit en kon het toch nog snel.

    • 8,8
      Geplaatst op 18-04-2012
    • 9,0
      Geplaatst op 15-04-2012
      Pluspunten:

      Uitstekende voorlichting.
      Jaarlijks gratis controle.
      Levenslange garantie.
      Gratis nabehandeling.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,6
      Geplaatst op 11-04-2012
    • 5,4
      Geplaatst op 21-03-2012
      Minpunten:

      Oogarts lijkt niet betrokken te worden bij de afweging of de ogen geschikt zijn voor de ingreep. Ook al is er aarzeling, toch lijkt de optometrist te mogen beslissen. Voor mij pakt dit nu niet goed uit. Het is standaardwerk. Alles behalve de ingreep gebeurt door optometristen. Misschien had oogarts in een eerder stadium de ingreep afgeraden. Resultaat is bij mij onvoldoende en moet ik aan een plusbril!

    • 8,7
      Geplaatst op 14-03-2012
      Pluspunten:

      Je voelt dat ze weten wat ze doen dat geeft vertrouwen

    • 6,8
      Geplaatst op 14-03-2012
      Pluspunten:

      -de service varieert van personeel tot personeel. De een is vriendelijker en behulzamer dan de ander

      Minpunten:

      -de service varieert van personeel tot personeel. De een is vriendelijker en behulzamer dan de ander
      -het zou goed zijn om de nacontroles te laten uitvoeren door dezelfde optometrist, ter versterking van consistentie
      -de onvolledigheid wat er kan gebeuren in uitzonderingsgevallen. In mijn situatie heb ik heel veel last gehad van lichamelijke klachten, de paar uren na de behandeling. Ik heb dit liever van tevoren gehoord dat dit eventueel kan plaatsvinden.

    • 8,8
      Geplaatst op 13-03-2012
      Pluspunten:

      Erg vriendelijk en duidelijk. Goede zorg gedurende gehele traject

    • 9,1
      Geplaatst op 09-03-2012
      Pluspunten:

      Klantvriendelijkheid , advies , koffie

      Minpunten:

      Lokatie, een uur reizen enkele reis (60 km)

    • 9,4
      Geplaatst op 16-02-2012
      Pluspunten:

      prima begeleiding na kleine ooginfectie. Kreeg de gelegenheid om op elk moment contact op te nemen. Dit gaf veel vertrouwen.

    • 8,2
      Geplaatst op 10-02-2012
      Pluspunten:

      Vriendelijkheid, zorgvuldige behandeling.

      Minpunten:

      Geen

    • 9,2
      Geplaatst op 03-02-2012
      Pluspunten:

      Zeer klantvriendelijk en professioneel

      Minpunten:

      Geen

    • 9,1
      Geplaatst op 27-01-2012
      Pluspunten:

      Het vertrouwen wat deze kliniek geeft

    • 9,0
      Geplaatst op 20-01-2012
    • 9,5
      Geplaatst op 08-01-2012
      Pluspunten:

      Perfecte begeleiding, ruim voldoende nacontrole, altijd even vriendelijk.
      Alles zit bij de prijs inbegrepen, in vergelijking andere klinieken komen er altijd kosten bij.
      Je hebt maar 1 paar ogen en daar moet je niet op bezuinigen.

      Minpunten:

      Is mij niet opgevallen

    • 8,8
      Geplaatst op 04-01-2012
    • 9,7
      Geplaatst op 25-12-2011
      Pluspunten:

      Hoef eigenlijk geen drie maanden te wachten voor ik deze enquete invul, want heb nu, twee dagen later al perfect zicht en 0 klachten. Wel regelmatig druppelen vanwege droge ogen, maar ja, hoort er nu even bij. Er is n wereld voor me opengegaan! Superbegeleiding via eyescan. Met nane de gastvrouw en coaching tijdens de operatie zijn super! Gisteren mijn eerste controle gehad en van links -6,5 en rechts -7 naar een marginale -.25 rechts gegaan en geen afwijking meer links. En dat na 1 dag!

      Minpunten:

      Nada. Heb de intralase superior gedaan met customvue en het is prijzig (4200 euro) Maar ja, liever even doorsparen dan een goedkopere behandeling met mogelijk minder positief effect (in mijn geval dan, in verband met forse cilinder, die ook tot 0 is teruggebracht nu)

    • 9,2
      Geplaatst op 19-11-2011
      Pluspunten:

      Professionele begeleiding met veel aandacht en duidelijke uitleg van de behandeling.

      Minpunten:

      Prijs is aan de hoge kant in vergelijking met andere klinieken, maar daar staat tegenover dat alles verder klopt en je uiteindelijk voor je ogen niet voor de laagste prijs gaat!

    • 8,3
      Geplaatst op 19-11-2011
      Pluspunten:

      - goede controle op de meetresultaten
      - goed overleg met de patient
      - zeer profesioneel, vakkundig personeel

      Minpunten:

      - ligging in de stad en de parkeer problematiek

    • 8,8
      Geplaatst op 15-11-2011
      Pluspunten:

      klantvriendelijk en professionele hulpverlening

    • 8,7
      Geplaatst op 09-11-2011
      Pluspunten:

      Mijn ervaring is zeer goed; uitermate persoonlijke begeleiding, behandeling kon ook op vrijdag plaatsvinden (1e controle op zaterdag), uitstekende service.

      Minpunten:

      Wat prijs betreft: wie bezuinigt er nou op een vrijwillige behandeling van je ógen? Genoeg opties voor "korting" via de juiste aanvullende verzekering.

    • 9,5
      Geplaatst op 18-10-2011
      Pluspunten:

      Perfecte begeleiding voor, tijdens en na de behandeling. Perfecte behandelmethoden met minimale discomfort. Hierdoor een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding.

      Minpunten:

      Geen

    • 9,4
      Geplaatst op 12-10-2011
      Pluspunten:

      In de kliniek werken veel ervaren mensen, maar die continu denken vanuit het oogpunt van de patient. Dus alles wordt goed uitgelegd en doorbesproken. Ook tijdens de behandeling werd continu elke stap in de behandeling benoemd, waarna het gebeurde. Zo weet je wat er gebeurt en daardoor word je gerust gesteld.

      Minpunten:

      ik kan geen zwakke punten bedenken.

    • 8,5
      Geplaatst op 08-10-2011
      Pluspunten:

      Deze kliniek is erg nauwkeurig en zorgvuldig in zijn werk. Zowel de voorlichtingen als de behandeling en ook de nazorg zijn van goede kwaliteit. Er wordt goed uitgelegd wat er gaat gebeuren zodat de operatie ook minder eng is. Tijdens de behandeling merkte ik dat ik toch best wel zenuwachtig was, maar doordat er precies werd gezegd wat er gedaan werd en wat ik op dat moment wel of niet zou zien, was het een stuk minder eng. Ook de nazorg is goed. Door de regelmatige controles wordt je gerustgesteld dat de operatie de gewenste resultaten heeft bereikt. Naar mijn mening dus een uitstekende kliniek en ik zou het een ander zeker aanraden!

      Minpunten:

      Qua zorg en behandeling kan ik geen zwakke punten bedenken. Het enige minpuntje is misschien de prijs, je moet er wel veel geld voor over hebben, zeker als je student bent zoals ik. Maar aan de andere kant krijg je er natuurlijk ook veel voor terug!

    • 8,4
      Geplaatst op 15-09-2011
      Pluspunten:

      goed in info, erg klantvriendelijk, geen pijnlijke behandeling, goed in begeleiden tijdens de behandeling.

      Minpunten:

      Parkeren in de omgeving is op de dag van behandeling gratis, daarna zelf betalen

    • 8,6
      Geplaatst op 15-09-2011
      Pluspunten:

      vriendelijk, duidelijke uitleg, zowel in info-folder, info-avond, als vooronderzoek, als op de ochtend van de behandeling, zeer goede uitleg. Ook regelmatige nacontrole

      Minpunten:

      geen

    • 9,4
      Geplaatst op 02-09-2011
      Pluspunten:

      goede uitleg, nemen de tijd voor je.
      Ik moest langer wachten voor de behandeling omdat mijn ogen nog te onrustig waren na een oogonsteking. nemen geen risico. Terwijl ik bij andere klinieken hoorde dat ik al geholpen kon worden. Tijdens de behandeling was ik toch wel zenuwachtig,werd goed gerust gesteld.

      Minpunten:

      geen

    • 9,4
      Geplaatst op 29-08-2011
    • 10,0
      Geplaatst op 24-08-2011
      Pluspunten:

      De zeer personelijke benadering. Ze nemen hier echt de tijd voor je.

    • 8,3
      Geplaatst op 24-08-2011
    • 9,0
      Geplaatst op 18-08-2011
    • 7,0
      Geplaatst op 16-08-2011
      Pluspunten:

      Het ziet er allemaal netjes en verzorgd uit. Begeleiding op de behandeldag was goed. Bij binnenkomst amper moeten wachten, liep goed door. Ben super tevreden!

      Minpunten:

      Je kan merken dat deze behandelingen 'aan de lopende band' gedaan worden. Aan de manier van informatie vertsrekken kan je merken dat ze dit praatje meerdere malen per dag doen, dit maakt het minder persoonlijk. Hoe dan ook had ik wel het gevoel dat er genoeg ruimte was voor evt. vragen.

    • 8,5
      Geplaatst op 12-08-2011
      Pluspunten:

      Begeleiding voor en tijdens het procen is zeer goed. Het feit dat je een levenslange garantie krijgt. Je kan de oogmeting doen in de buurt en hoeft dus alleen voor de behandeling in utrecht te zijn.

      Minpunten:

      Prijs is relatief hoog. Maar de kwaliteit is ook goed, de begeleiding is zeer prettig en de levenslange garantie maakt het natuurlijk iets prijziger.

    • 8,7
      Geplaatst op 10-07-2011
      Pluspunten:

      Geen sprookjes, geen onzin en geen loze verkooppraatjes. Oprecht en eerlijk begeleiding en wat de behandeling betreft: appeltje eitje de tandarts is enger. En wat betreft het resultaat onwerkelijk maar super. Niet twijfelen maar doen.

    • 7,8
      Geplaatst op 24-06-2011
      Pluspunten:

      prettige persoonlijke behandeling

      Minpunten:

      duur in verhouding met andere klinieken

    • 7,8
      Geplaatst op 15-06-2011
    • 9,5
      Geplaatst op 20-05-2011
      Pluspunten:

      Alle medewerkers zijn bijzonder aardig en zorgzaam, zowel voor al na de behandeling. De chirurg kundig, rustig en zorgt voor alle info die belangrijk is.

      Minpunten:

      Als je na de behandeling moet wachten worden de rechte stoelen op den duur erg vervelend. Een relex stoel voor de net behandelde patienten om even lekker achterover te kunnen zitten tijdens het wachten op de controle had ik prettig gevonden.

    • 9,8
      Geplaatst op 17-05-2011
      Pluspunten:

      De persoonlijke benadering is echt geweldig!

      Minpunten:

      Geen.

    • 9,5
      Geplaatst op 16-05-2011
    • 9,6
      Geplaatst op 14-04-2011
      Pluspunten:

      Snelheid, vakkundigheid, enthoisaistme

      Minpunten:

      Prijs. Ze zijn niet goedkoop.

    • 5,9
      Geplaatst op 08-04-2011
      Pluspunten:

      Vooronderzoek op locatie en voorlichting

      Minpunten:

      Onduidelijkheid bij operatie en onvolledigheid, onduidelijkheid bij vooronderzoek nabehandeling..( medewerker en arts waren oneens over li. of re. oog gelaserd zou moeten worden)... waarschijnlijk door te weinig tijd voor client dit soort onduideljkheden..
      Heb afspraak voor laseren uitgesteld door onduidelijkheden en vragen...

    • 8,9
      Geplaatst op 28-02-2011
      Pluspunten:

      Goede kwaliteit, de kliniek maakt een betrouwbare en professionele indruk.

      Minpunten:

      nvt

    • 9,5
      Geplaatst op 16-02-2011
      Pluspunten:

      Klantgericht, persoonlijke aanpak (je voelt je geen nummer). Nazorg uitstekend! Met name bij calamiteiten, eventuele zorgen.

      Minpunten:

      Geen! Het is wat duurder maar het is het dubbel en dwars waard!

    • 8,6
      Geplaatst op 07-02-2011
      Pluspunten:

      Locatie, professionaliteit, vriendelijkheid.

      Minpunten:

      Gebrek aan duidelijkheid over de voorwaarden van de levenslange garantie (voorafgaand aan de operatie). Met name de kosten van de jaarlijkse controle afspraken.

    • 10,0
      Geplaatst op 06-01-2011
      Pluspunten:

      Sinds april 2009 heb ik implantlenzen, waardoor ik op ieder moment van de dag (en nacht) een perfect zicht heb! Geen droge of geirriteerde ogen, geen onzekerheid over verlies van lenzen. Een ingreep waarvan je achteraf zegt dat je het eerder had moeten doen. De grote persoonlijke aandacht van de artsen heb ik als zeer positief ervaren, omdat het toch een ingreep in het ziekenhuis is waarvoor je onder narcose gaat. Zij stellen je gerust en nemen de tijd. Ook de nazorg, die net zo belangrijk is als de operatie zelf is fantasisch! Persoonlijke kwaliteit die hoog in het vaandel staat! Het herstel van de operatie is snel waardoor je direct goed zicht hebt. In het begin kan straatverlichting in het donker 'veel licht' zijn in je ogen, maar hier raak je aan gewend. En dit staat niet in verhouding tot het gemak en comfort van het hebben van deze lenzen.

    • 9,3
      Geplaatst op 06-01-2011
      Pluspunten:

      Verbeterd zicht in vergelijking met brilleglazen na implantlens

    • 9,5
      Geplaatst op 19-11-2010
      Pluspunten:

      Duidelijke uitleg over alles. Begeleiding erg prettig, er wordt steeds duidelijk verteld wat er gaat gebeuren.

    • 9,3
      Geplaatst op 11-11-2010
    • 10,0
      Geplaatst op 11-11-2010
      Pluspunten:

      service en apparatuur:intralaser 150 harrz :bij mijn man ging het omklappen van de flap veel moeilijker met een intralase van vision clinics

      Minpunten:

      alles top

    • 10,0
      Geplaatst op 11-11-2010
      Pluspunten:

      begeleiding en kwaliteit apparatuur

      Minpunten:

      kan niet bedenken

    • 9,5
      Geplaatst op 15-10-2010
      Pluspunten:

      Betrouwbaar, eerlijk advies, zeer persoonlijke benadering en begeleiding zowel in het voortraject, behandeling en nazorg. Prof. oogartsen en vriendelijk personeel.

      Minpunten:

      ik heb geen zwakke punten kunnen ontdekken!

    • 9,4
      Geplaatst op 08-10-2010
      Pluspunten:

      De vriendelijkheid en betrokkenheid, je voelt je echt op je gemak in deze kliniek en vertrouwt de arts voor 100%.

      Minpunten:

      Ik heb ze niet gehad.

    • 9,5
      Geplaatst op 29-06-2010
      Pluspunten:

      Goed voorlichting, uitgebreid en zorgvuldig vooronderzoek.
      Goede beleiding tijdens de behandeling en echt super nazorg gehad.

      Minpunten:

      tot nog toe geen zwakke punten ervaren.

    • 9,8
      Geplaatst op 03-06-2010
      Pluspunten:

      persoonlijke benadering en kwaliteit

      Minpunten:

      geen enkele ervaren

    • 9,3
      Geplaatst op 31-05-2010
      Pluspunten:

      zeer klantvriendelijk, goede voorlichting en zorg. Erg op m'n gemak en in goede handen gevoeld.

      Minpunten:

      geen

    • 10,0
      Geplaatst op 27-05-2010
      Pluspunten:

      Uitermate zorgvuldige behandeling.

      Minpunten:

      Geen!

    • 4,7
      Geplaatst op 22-05-2010
      Minpunten:

      slechte nazorg/vooronderzoek

    • 9,1
      Geplaatst op 23-04-2010
      Pluspunten:

      -Ontzettend vriendelijke mensen die je van het begin tot het einde volledig op je gemak stellen,bij iedere stap die gedaan wordt krijg je eerst te horen wat en hoelang het duurt.
      -Er wordt zeer hygienisch gewerkt met tussensluizen tussen controlekamers en operatiekamers.

      Minpunten:

      - Ik kan geen enkel zwak punt ontdekken of het zou de prijs moeten zijn.Deze is wel aan de hoge kant in vergelijking met met andere klinieken maar heb begrepen dat dit ook met de apparatuur/laser te maken heeft. Deze is zeer geavanceerd bij Eye-Scan.

    • 9,5
      Geplaatst op 08-03-2010
      Pluspunten:

      Persoonlijke benadering, ze stellen je echt gerust en nemen de tijd voor je.

      Minpunten:

      Het heeft ten opzichte van andere klinieken een hogere prijs, echter bij deze kliniek zitten geen verborgen addertjes onder het gras en krijg je ook echt alles voor deze prijs

    • 10,0
      Geplaatst op 29-01-2010
      Pluspunten:

      Zeer goede kliniek met deskundige artsen. Van -18 naar brilloos!

      Minpunten:

      Geen.

    • 5,7
      Geplaatst op 25-01-2010
      Pluspunten:

      Zeer goed gekwalificeerde specialisten.
      uitstekende begeleiding door optometristen tijdens nazorg bij aangesloten opticiens.

      Minpunten:

      "lopende band" informatie tijdens ingreep; moeilijk te volgen i.v.m omgevings geluid.
      Geen respons op aangeboden "verbeterpunten/ clientervaringen" enquete.
      Verklaring voor "nabehandeling" heeft me niet overtuigd...

    • 8,3
      Geplaatst op 18-01-2010
      Pluspunten:

      Algemene opmerking: vragen 13,14 en 15 weet ik nog niet. De behandeling is nog maar drie weken geleden.

    • 8,4
      Geplaatst op 22-12-2009
      Pluspunten:

      Hele duidelijke uitleg, vriendelijke mensen.
      Weinig napijn en na enkele uren al heel goed zicht.
      De prijs was het dan ook meer dan waard !

    • 9,8
      Geplaatst op 25-10-2009
      Pluspunten:

      Duidelijk, professioneel, geruststellend, eerlijk.

      Minpunten:

      Nog geen slechte punten evaren.

    • 9,6
      Geplaatst op 04-09-2009
    • 7,9
      Geplaatst op 17-08-2009
      Pluspunten:

      Informatie & risico evaluatie vooraf.
      Geen consessies aan kwaliteit en geen onnodige risico's.
      Bij twijfel consult door meerdere oogartsen.

      Minpunten:

      Prijsniveau

    • 9,4
      Geplaatst op 04-08-2009
    • 9,8
      Geplaatst op 11-07-2009
      Pluspunten:

      Torische artisan lenzen ontvangen. Zeer kundige artsen/chirurgen (en optometristen). Zeer sterk punt is daarbij persoonlijke en geduldige benadering tijdens het gehele traject. Deze zorg gun je iedereen. Kan ook na deze ingreep op mijn 51e nog lezen zonder leesbril. Ga van de zomer heel veel zwemmen!

      Minpunten:

      Geen

    • 8,5
      Geplaatst op 28-05-2009
      Pluspunten:

      professioneel en klantgericht

      Minpunten:

      toepassing hygiëne regels niet altijd consistent

    • 9,3
      Geplaatst op 02-05-2009
      Pluspunten:

      totaal geen pijn tijdens de behandeling.
      totaal geen pijn na de behandeling.
      prima resultaat tot nu toe (5 weken na operatie)

      Minpunten:

      hoge prijs.

    • 8,0
      Geplaatst op 29-04-2009
      Minpunten:

      1.Prijs/kwaliteit verhouding tot geleverde dienst niet te beoordelen. Geen informatie over prijs of afrekening van Avero/Achmea gekregen.

    • 9,7
      Geplaatst op 28-04-2009
      Pluspunten:

      De goede zorg op de behandeldag en tijdens de operatie.

    • 9,3
      Geplaatst op 20-04-2009
    • 9,2
      Geplaatst op 13-04-2009
      Pluspunten:

      Heel professioneel en klantvriendelijk

      Minpunten:

      geen

    • 8,9
      Geplaatst op 04-04-2009
      Pluspunten:

      De kleinschaligheid van de kliniek en de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Verder is de begeleiding tijdens de operatie heel erg goed.

    • 5,4
      Geplaatst op 03-04-2009
      Pluspunten:

      Veel ervaring, hoogwaardig

      Minpunten:

      Krijg geen antwoord op mijn gestelde vraag.

    • 8,4
      Geplaatst op 30-03-2009
      Pluspunten:

      Ze weten goed waar ze mee bezig zijn. Er word professioneel gehandeld.

      Minpunten:

      Meer duidelijkheid geven over de pijn en tranen na de
      uitwerking van de verdoving. Ik wist niet dat dat zo erg was.

    • 9,1
      Geplaatst op 11-02-2009
      Pluspunten:

      deskundig, klantvriendelijk, goed georganiseerd

      Minpunten:

      geen

    • 8,8
      Geplaatst op 31-01-2009
      Pluspunten:

      Erg persoonlijk
      Alles uitgelegd

      Minpunten:

      Enigszins prijzig

    • 6,9
      Geplaatst op 20-01-2009
      Pluspunten:

      Persoonlijkheid van de arts en uitleg van hem, begeleiding tijdens operatie zeer duidelijk, ik wist elke minuut wat er ging gebeuren met me! Hadden topdrukte in dec. maar daar was NIETS van te merken, namen tijd voor me!!

      Minpunten:

      Eigenlijk geen!!

    • 9,4
      Geplaatst op 26-11-2008
    • 8,5
      Geplaatst op 25-11-2008
    • 8,0
      Geplaatst op 31-10-2008
    • 9,3
      Geplaatst op 15-10-2008
      Pluspunten:

      De begeleiding tijdens de operatie zelf is erg goed. De medewerkers zijn vriendelijk, ook de 'wachters' die als begeleiding mee zijn worden goed opgevangen.

      Minpunten:

      Enige minpunt was dat ik later behandeld werd dan was aangegeven (9.45 ipv 9u), als je al zenuwachtig bent is dat niet zo prettig.

    • 6,2
      Geplaatst op 15-09-2008
      Pluspunten:

      vriendelijkheid

      Minpunten:

      onvoldoende schriftelijk materiaal specifiek over implantlenzen, was allemaal gericht op laser en deels implant

    • 9,1
      Geplaatst op 29-08-2008
      Pluspunten:

      buitengewoon vriendelijk en professioneel

    • 9,2
      Geplaatst op 09-07-2008
    • 9,0
      Geplaatst op 27-05-2008
      Pluspunten:

      Van te voren telefonisch kontakt gehad met de oogarts zelf, die alle tijd nam om mijn vragen te beantwoorden. Ik voelde me daardoor op mijn gemak en was minder zenuwachtig voor de ingreep.

      Minpunten:

      Doen maar 1 x per maand lensimplantaties, waardoor je wat langer moet wachten.

    • 8,8
      Geplaatst op 25-05-2008
    • 4,2
      Geplaatst op 21-05-2008
      Minpunten:

      Voorlichting en adequate reactie en zorg bij vragen na enkele weken heel slecht. Daardoor zit er nu vocht op de netvliezen. Daardoor nu een vervormd en slecht zicht.

    • 9,8
      Geplaatst op 13-04-2008
      Pluspunten:

      Klantvriendelijkheid

    • 9,3
      Geplaatst op 31-03-2008
      Pluspunten:

      zeer goede dienstverlening, voor, tijdens en na de verrichting.

      Minpunten:

      Wel eerlijk mbt de pijn die ik zou kunnen verwachten, doch bleek het wel iets pijnlijker te zijn dan ik dacht.

    • 9,2
      Geplaatst op 13-01-2008
      Pluspunten:

      persoonlijke aandacht
      zeer goede voorlichting

    • 8,9
      Geplaatst op 02-01-2008
      Pluspunten:

      grondig(e) vooronderzoek(en), bij twijfel wordt niet behandeld, alles gebeurt in overleg

    • 9,2
      Geplaatst op 25-12-2007
      Pluspunten:

      De locatie is dicht bij mijn woonplaats.
      Op alle fronten ben ik uitstekend behandeld! (Artisan implantlens).

      Minpunten:

      Ik heb geen zwakke punten ervaren, ik ben nu na 3 jaar nog steeds zeer tevreden (Artisan implantlens).

    • 9,8
      Geplaatst op 19-12-2007
      Pluspunten:

      Ik ben 13.12.2007 behandeld door deze kliniek en zit dus nog in de herstel fase. Iedereen is enorm professioneel en gastvrij. Je weet precies wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Iedereen leeft met je mee en je staat niet voor verassingen. Vooronderzoeken en nacontroles voeren ze goed uit.
      Ik wist precies waar ik aan begon en wat er ging gebeuren.

      Minpunten:

      Ik heb er geen kunnen bedenken!!

    • 8,7
      Geplaatst op 06-06-2007
    • 9,8
      Geplaatst op 22-05-2007
    • 9,7
      Geplaatst op 18-05-2007
      Pluspunten:

      Zeer heldere en vriendelijke voorlichting voor en tijdens de behandeling.

      Minpunten:

      Nauwelijks kunnen ontdekken. Misschien de prijs, maar voor zo'n behandeling vindt ik die van ondergeschikt belang.

    • 9,3
      Geplaatst op 23-04-2007
      Pluspunten:

      Persoonlijke benadering / kwaliteit

    • 9,8
      Geplaatst op 20-04-2007
      Pluspunten:

      Ervaring, klantvriendelijk en duidelijk in alle uitleg. Zeer goede begeleiding!

    • 9,6
      Geplaatst op 12-04-2007
      Pluspunten:

      Kundig personeel en up-to-date apparatuur.

      Minpunten:

      Geen.

    • 8,0
      Geplaatst op 27-03-2007
      Pluspunten:

      goede betrouwbare oogartsen van naam in de regio. Betrokkenheid bij de ontwikkeling en test van de artisan en artiflexlens. Operatie in Diaconnessenhuis, waar oogarts ook werkt. Zeer klantvriendelijk.

      Minpunten:

      Duur!

    • 9,3
      Geplaatst op 20-03-2007
      Pluspunten:

      Persoonlijke aanpak, zelfde oogarts gehele traject

    • 9,0
      Geplaatst op 19-02-2007
      Pluspunten:

      Ik vond de voorbereiding uitstekend. Duidelijke folders, goede uitleg, uitgebreid vooronderzoek waarbij eveneens alles uitgelegd werd. Op de dag van de ingreep werd alles nogmaals duidelijk uitgelegd. Er bleef een vast gezicht tijdens de hele ingreep bij mij. De arts maakte ruim de tijd vrij om me te vertellen hoe alles was gegaan en wat ik de komende uren kon verwachten.

      Minpunten:

      De prijs (4800 € voor twee ogen LASIK met CustomVue)

    • 9,4
      Geplaatst op 17-01-2007
      Pluspunten:

      Zeer goeie voorlichting, artsen en nazorg. In een woord helemaal geweldig!

    • 7,9
      Geplaatst op 30-11-2006
    • 9,3
      Geplaatst op 05-11-2006
      Pluspunten:

      Ruime ervaring van de Oogartsen. Persoonlijke benadering tijdens de behandeling

    • 9,9
      Geplaatst op 06-10-2006
      Pluspunten:

      de goede service en uitleg

      Minpunten:

      niks eigenlijk

    • 8,2
      Geplaatst op 12-09-2006
      Pluspunten:

      Eyescan heeft de nazorg uitbesteed aan optometristen in de buurt, in mijn geval Delft. Door deze samenwerking wordt zowel aan het voortraject als de nazorg zeer veel zorg besteed. Ik ben meerdere malen op controle geweest, kan altijd binnen stappen om iets te vragen of te laten nakijken, kreeg gratis brillen glazen omdat ik niet op 0 was uitgekomen. Ik ga voor een herbehandeling en heb nog steeds vertrouwen in Eyescan en in de optometrist(Mario).

      Minpunten:

      Het was wel duur, zeker nu ook andere hun prijzen verlagen.

    • 9,9
      Geplaatst op 08-09-2006
      Pluspunten:

      - persoonlijke begeleiding
      - toegankelijkheid en betrokkenheid oogarts (kreeg zelfs 06 voor als er problemen zouden optreden)
      - nieuwste apparatuur die er beschikbaar is

      Minpunten:

      - kan ik niet 1-2-3 bedenken
      - alleen de lokatie een beetje uit de richting

    • 9,8
      Geplaatst op 24-08-2006
      Pluspunten:

      Heel vakbekwaam. Klantvriendelijk, Goede voorlichting.

    • 9,3
      Geplaatst op 22-08-2006
      Pluspunten:

      Zeer veel informatie, ook de risico's zijn uitgebreid uitgelegd.

    • 9,6
      Geplaatst op 18-08-2006
    • 9,4
      Geplaatst op 25-06-2006
      Pluspunten:

      Klantvriendelijkheid / ervaring / vakkundigheid.

    • 9,3
      Geplaatst op 20-06-2006
      Pluspunten:

      Goede voorbereiding met goede en duidelijke uitleg. Zeer professionele behandeling. Goede nazorg.

      Minpunten:

      Ik kan geen zwakke punten noemen, ben erg tevreden over de voorbereiding, de behandeling zelf en de nazorg.

    • 9,5
      Geplaatst op 20-06-2006
      Pluspunten:

      Het zijn goed getrainde artsen die weloverwogen te werk gaan. Je krijgt niet het idee dat je een behandeling wordt opgedrongen. De onderzoeken zijn zéér zorgvuldig en er wordt geen enkel risico genomen. Ze hebben alle tijd en bij twijfel wordt er nogmaals controle gedaan.

      Minpunten:

      Het enige zwakke punt vond ik dat na de 1e behandeling in het ziekenhuis mijn status niet gevonden werd, zodat ik bijna 2 uur op de uitslaapkamer heb gelegen. Dan ben je lang getuige van de uitwerking van andere operaties. Na de 2e behandeling was ik binnen 5 minuten van de uitslaapkamer af, men had me nog niet eens gecontroleerd. Mijn bloeddruk was zeer laag toen ik op zaal kwam. Dit wijt ik niet aan de behandelend arts, maar aan het ziekenhuis.

    • 9,0
      Geplaatst op 19-06-2006
      Pluspunten:

      Deskundigheid staat voorop.

      Minpunten:

      Nog meer voorlichting over hoe lang het herstel duurt en wat de mogelijke restverschijnselen zijn.

    • 8,6
      Geplaatst op 19-06-2006
      Pluspunten:

      - goede voor- en nazorg

    • 8,8
      Geplaatst op 18-06-2006
      Pluspunten:

      Professionaliteit en uitstraling van het bedrijf.

      Minpunten:

      Ik zou niet weten nog beter zou kunnen. Ik ben volledig op de hoogte gebracht van de voor- en nadelen.

    • 8,6
      Geplaatst op 17-06-2006
      Pluspunten:

      De persoonlijke benadering en een uitgebreide voorlichting. Gaf veel vertrouwen.

    • 10,0
      Geplaatst op 16-06-2006
      Pluspunten:

      Aardige mensen. Eerlijke voorlichting. Uitvoerige informatie in Brochure. Gedreven en charismatisch oogarts. Perfect uitgerust qua apparatuur.

      Minpunten:

      Nemen soms veel tijd in de voorbereiding en tijdens de behandeling. Lijkt onnodig.

    • 9,0
      Geplaatst op 15-06-2006
      Pluspunten:

      Kleine kliniek meer zeer goede aandacht voor de individueele klant, dus zeker geen lopendeband werk. Er is 24/7 een dienstdoende oogarts beschikbaar via een "normaal" telefoonnummer.

      Minpunten:

      Prijzen liggen wat hoger dan bij hun grotere concurenten

    • 8,3
      Geplaatst op 15-06-2006
      Pluspunten:

      Kleine kliniek met zeer gemotiveerde, vriendelijke en kundige mensen.

      Minpunten:

      eigenlijk geen.

    • 8,8
      Geplaatst op 15-06-2006
      Pluspunten:

      Zeer duidelijke voorlichting, zeer vriendelijke begeleiding. Ben zeer tevreden.

      Minpunten:

      Niet.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor Eyescan Rijnzicht Brilvervangende Chirurgie, Wassenaar

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
    • Rijnzicht Oogkliniek en Oogkliniek De Horsten zijn verhuisd!

      7 augustus 2017

      Rijnzicht Oogkliniek en Oogkliniek De Horsten zijn in de tweede week van juli verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan de Wassenaarse Rijksstraatweg. Eersteklas oogzorg op een nieuwe locatie.

      Lees Meer
    • Smile ooglaseren, hoe veilig is deze techniek?

      7 oktober 2015

      Sinds kort kun je je ogen laten laseren op een geheel nieuwe wijze. Aangeduid met de mooie naam Smile wat staat voor Small Incision Lenticular Extraction. Maar wat is Smile nu precies en wat zijn de voordelen en nadelen van deze behandelmethode? Rijnzicht zet het voor je op een rij.

      Lees Meer
  • Brochure per mail aanvragen

    * Verplicht veld
    Wat doen we met uw gegevens? >

    De persoonlijke gegevens die u invult in een contactaanvraag worden na verzending via e-mail verstuurd naar de kliniek. Alleen uw naam en mailadres slaan wij op in ons systeem zodat we u over zes maanden een éénmalige mail kunnen sturen met een uitnodiging om uw kliniek te beoordelen. Na verzending van die e-mail worden uw naam en e-mailadres ook geautomatiseerd gewist in onze systemen.