• medifocus_1
      • medifocus-10
      • medifocus-12
      • medifocus-11
      • medifocus_2
      • medifocus-8
      • medifocus_3
      • medifocus-9
    • Dr. Van Cleynenbreugel
    • Bogaardenstraat 49c
      3050 Oud-Heverlee
    • ZEISS VisuMax femtosecond laser
      MEL80 excimerlaser
    • Medifocus is als oogkliniek gespecialiseerd in ReLEx smile, de meest geavanceerde vorm van ooglaseren. Als één van de eerste Europese centra om dit nieuwe concept aan te bieden hebben wij hierin een zeer grote ervaring opgebouwd. ReLEx smile combineert een nog hogere precisie met een lager risico aan nevenwerkingen en complicaties. Daarom wordt het grootste deel van de correcties in Medifocus met deze techniek uitgevoerd (dus zowel hoge als lage bijziendheid). Met de Carl Zeiss MEL excimer laser en de Visumax femtosecond laser hebben we de nieuwste generatie apparatuur in huis. Daarom kunnen we ook de reeds lang ingeburgerde ooglaser behandelingen zoals PRK/LASEK en femto-LASIK uitvoeren met een hoge nauwkeurigheid. Omdat we over alle mogelijke types laserbehandelingen beschikken, kunnen we samen met u beslissen welke techniek het beste bij u past. Dit hangt af van de bouw van uw ogen maar ook van uw werk, hobby’s en wensen. Samen met u kijken we welke techniek het meest geschikt is, niet alleen op medisch gebied maar ook qua levensstijl.

      meer lezen > tekst sluiten
  • 34 bezoekers hebben de beoordeling voor Medifocus ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    9,3
    • 9.6 Voorlichting
      • 9.5 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 9.4 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 9.5 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 9.8 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 9.7 Behandeldag
      • 9.8 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 9.8 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 9.6 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 9.4 Zorg na de behandeling
      • 9.6 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 9.8 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 4.9 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 9.7 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 8.9 Prijs/kwaliteit
      • 8.9 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 8.9 Resultaat van de behandeling
      • 8.9 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 4% Nee 96%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 0% Nee 100%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 97% Nee 3%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 100% Nee 0%

    Beoordelingen

    • 10,0
      zeer duidelijk informatie
      RELEX SMILE Laatste behandeling: juli 2018 Geplaatst op 30-10-2018

      Bij de zoektocht naar een laserbehandeling ben ik op verschillende site's gaan kijken, maar bij Medifocus vond ik de informatie concreet en zeer duidelijk. Mijn eerste afspraak in deze kliniek was zeer warm, onthaal was vriendelijk, vooronderzoeken werden duidelijk uitgelegd, ik wist wat ik moest doen en niet mocht doen. Bij de arts werd een duidelijk uitleg gegeven en mij de keuze gelaten. Ik voelde geen druk en al mijn vragen werden beantwoord. De behandeling zelf voelde ik me zeer rustig omdat ik al het vertrouwen had ik het medisch team dat rond me stond en deze gaven duidelijk instructies. Ik vond dit zelfs een leerschool voor zelf patiënten te begeleiden (ben zelf verpleegkundige). De nabehandelingen zijn altijd warm en begripvol. Echt een super team, warm en hartelijk!

      Pluspunten:

      Aangenaam, hartelijk en warm ontvangst

      Minpunten:

      Drinken voorzien in de wachtruimte zou aangenaam zijn

    • 9,4
      top eindresultaat met verbluffend korte herstelperiode
      Relex Smile ooglaserbehandeling Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 24-10-2018

      Goede en vriendelijke uitleg op voorhand. Ingreep verliep exact zoals op voorhand uitgelegd was. Ook tijdens ingreep rustige en duidelijke instructies. Na de behandeling geen last gehad van zaken die men niet gezegd had. 24u later reed ik al terug zelf met de wagen. Nooit pijn ervaren, zowel tijdens als na de ingreep. Info nazorg die je op papier meekrijgt zeer nuttig om nadien nog eens te lezen. Eindresultaat is bovendien top, zicht kon niet beter zijn en ik heb nergens last van. Had het eerder moeten doen. Heb zelfs geen last meer van droge ogen terwijl dit voordien wel zo was door mijn contactlenzen.

      Pluspunten:

      zie boven

      Minpunten:

      geen

    • 9,1
      Waarom getwijfeld?
      Relex Smile Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 09-09-2018

      Zeer tevreden ben ik, daar ik finaal de stap heb durven zetten om mijn beide ogen te laten behandelen. Vandaag kan ik zonder hulpmiddelen mijn dagelijks leven leiden (alles gaat zonder bril).

      Een medische ingreep kan steeds foutief aflopen echter ondervond ik het dragen van een bril steeds minder fijn. Na een jaar heb ik de stap durven zetten om een ReLEx smile behandeling te laten uitvoeren. Deze behandeling had voor mij onmiddellijk de voorkeur omwille van de voordelen zoals een snelle genezing. Tevens na een gesprek met Dr. Van Cleynenbreugel omtrent de verschillende mogelijkheden was ik overtuigd dat ik enkel deze behandeling wou overwegen als mijn ogen zouden voldoen aan de vooropgestelde eisen van de ReLEx smile behandeling. Gelukkig was ik na het vooronderzoek omdat mijn ogen werden goedgekeurd voor een behandeling. Vermits ik me reeds mentaal had voorbereid om de ingreep te laten uitvoeren, was het fijn te horen dat ik niet te lang hoefde te wachten: De ingreep vond plaats te MEDIFOCUS, Oud Heverlee, België. Voor de ingreep werd de werkwijze duidelijk besproken en tijdens de ingreep bleven de instructies duidelijk. Rust en spanning waren in balans ;-). De opvolging ging zeer vlot en aangenaam. Met andere woorden ik heb een zeer goede ervaringen met de ReLEx smile behandeling (zonder complicaties) uitgevoerd door Dr. Van Cleynenbreugel gekend. Voor mij is dit verhaal een succes, al dient ieder voor zich de voor- en mogelijke nadelen te overwegen daar je maar één paar ogen hebt ;-). Ik kan alvast opnieuw volop genieten van het sporten en fietsen in een Belgische regenbui zonder ruitenwissers. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Groeten en succes bij welke beslissing ook.

      Pluspunten:

      - snel herstel
      - geen pijn waarschijnlijk dankzij de medicijnen
      - zeer professioneel van alle medewerkers (rustig, informerend en open voor vragen)

    • 8,7
      Ik ben vergeten dat ik ooit een bril droeg
      SMILE Geplaatst op 23-10-2017

      In januari heb ik de SMILE operatie laten uitvoeren. Een week later vertrok ik naar de woestijn in Marokko.
      Daar verbleef ik 2 weken in een tentje. Met het druppelen was er uiteindelijk geen enkel problem.
      De service in Oud-Heverlee was zeer goed. Ik voelde me op mijn gemak.
      Voordien was ik naar 3 andere specialisten gegaan, maar daar had ik dat gevoel niet.
      Qua prijs is dit iets duurder, maar ik ben zeer tevreden.

      Pluspunten:

      - Service
      - Snelheid
      - Proper

      Minpunten:

      - Iets duurder

    • 10,0
      Helemaal perfect!
      Relex Smile Geplaatst op 18-10-2017

      Ik heb een aantal weken geleden hier mijn ogen laten laseren, alles perfect verlopen. Heb voor de Relex smile behandeling gekozen en zou het iedereen aanraden! Professionele aanpak, van het begin af aan, en alle tijd om alle vragen te beantwoorden die ik had. Nergens last van gehad, de paar bijwerkingen die ik had (bijv. soms opeens wazig zien, vooral in de paar weken erna) waren mij van tevoren verteld en leidden dus niet tot paniek. Nu helemaal van de druppels af, en heb telkens minder last van wazig zicht. Op geen enkel moment pijn gehad, en ik kon de avond/middag na de behandeling zelf alweer voldoende zien om naar buiten te kunnen en tv te kunnen kijken, echt wonderlijk!

      Het enige wat ik kan aanraden is om het nu te doen, echt een opluchting om geen bril en lenzen meer nodig te hebben, ik ben er nog steeds niet volledig aan gewend. Oh, en neem ook naar de check voor de behandeling een zonnebril mee, vanwege de pupilverwijdende druppels kan de zon nogal heftig binnenkomen na de tijd :).

      Pluspunten:

      Superervaren, professioneel, geduldig

      Minpunten:

      Geen

    • 8,9
      Geplaatst op 11-01-2017
      Pluspunten:

      - professionele uitleg en begeleiding
      - vooronderzoek en veel info over mogelijkheden
      - zeer rustige sfeer

    • 8,4
      Geplaatst op 06-09-2016
      Pluspunten:

      - kunde arts en personeel
      - vriendelijk aan telefoon en live
      - kan altijd met vragen terecht en krijg snel antwoord
      - nemen de tijd voor je, en word grondig gecontroleerd.

      Minpunten:

      - klein schuinaflopende parking, heb een dikke bluts in mijn deur, met vluchtmisdrijf van de dader, op de parking opgelopen! (kostplaatje herstelling: 500+ euro)...

    • 9,7
      Geplaatst op 17-08-2016
      Pluspunten:

      professioneel - actuele technieken - vakkennis

    • 9,6
      Geplaatst op 19-05-2016
      Pluspunten:

      Super professionele service, voldoende info en uitstekende nazorg

      Minpunten:

      Geen

    • 9,5
      Geplaatst op 23-03-2016
      Pluspunten:

      - service
      - zeer patiëntgericht met tijd voor vraag en antwoorden
      - professionaliteit

      Minpunten:

      geen

    • 10,0
      Geplaatst op 25-01-2016
      Pluspunten:

      - persoonlijke en vriendelijke aanpak
      - perfect resultaat (100% en 125% zicht)
      - beste procedure (relex smile) met optimaal resultaat zonder bijwerkingen

      Minpunten:

      geen

    • 9,6
      Geplaatst op 08-11-2015
      Pluspunten:

      Professioneel, snelle service,

    • 9,0
      Geplaatst op 01-09-2015
      Pluspunten:

      Persoonlijke begeleiding van dr. Van Cleynenbreugel

      Minpunten:

      Geen

    • 9,8
      Geplaatst op 24-07-2015
      Pluspunten:

      Persoonlijke behandeling, en ze richten zich volledig op ReLEx smile. Indien je deze behandeling overweegt zou ik absoluut voor deze kliniek gaan.

    • 10,0
      Geplaatst op 24-07-2015
      Pluspunten:

      * alle aspecten wekken vertrouwen op
      * professionaliteit oogchirurg
      * aandacht voor persoonlijke situatie
      * antwoord op alle vragen
      * communicatie voor, tijdens en na de operatie
      * locatie en medewerkers
      * resultaat!

      Minpunten:

      * geen zwakke punten ervaren

    • 10,0
      Geplaatst op 23-06-2015
      Pluspunten:

      Super voorlichting en resultaat. Zeer bekwame arts en medewerkers.

      Minpunten:

      Alles perfect eigenlijk...

    • 7,1
      Geplaatst op 22-06-2015
    • 10,0
      Geplaatst op 21-06-2015
    • 9,5
      Geplaatst op 20-06-2015
      Pluspunten:

      Professionaliteit en uitstekend materiaal

    • 8,2
      Geplaatst op 04-04-2015
    • 9,5
      Geplaatst op 13-01-2015
      Pluspunten:

      Goede uitvoering
      Goede nazorg
      Vriendelijk en goede service

      absoluut geen enkele klacht

      Minpunten:

      de parking loopt schuin af en dit is moeilijk om de motor te parkeren, voor de rest geen enkele opmerking

    • 9,8
      Geplaatst op 12-12-2014
      Pluspunten:

      Topkwaliteit infrastructuur
      Menselijke aanpak
      Professionalisme

      Minpunten:

      Geen

    • 7,0
      Geplaatst op 01-12-2014
      Pluspunten:

      - Professionele uitleg
      - Goede begeleiding tijdens operatie
      - Goede opvolging en nazorg
      - Relex Smile: nieuwste techniek zonder pijn of hinder achteraf!

      Minpunten:

      De prijs is vrij hoog. De controles na de ingreep zijn wel in de prijs inbegrepen.

    • 9,3
      Geplaatst op 26-07-2014
      Pluspunten:

      Alle rust en tijd voor patient, zeer kundige arts, nieuwste laser techniek mogelijk

      Minpunten:

      De afstand vanaf Nederland

    • 8,5
      Geplaatst op 11-06-2014
      Pluspunten:

      smile-lasik, zonder 'flapjes' maar alles intern in het oog, minimale last van droge ogen nadien.

      Minpunten:

      iets duurder dan de 'concurrentie', maar voor mijn ogen wilde ik het beste resultaat en koos dus voor de duurdere smile techniek.

    • 10,0
      Geplaatst op 20-03-2014
      Pluspunten:

      Alles was er positief!

      Minpunten:

      Geen

    • 10,0
      Geplaatst op 13-03-2014
      Pluspunten:

      Professionaliteit
      Strenge eisen/voorwaarden

      Minpunten:

      /

    • 9,8
      Geplaatst op 25-02-2014
      Pluspunten:

      Super resultaat, zeer professioneel. Ik heb de ReLEx smile behandeling gehad. Medifocus is een Europees referentie centrum voor deze techniek. Dr. Van Cleynenbreugel zeer ervaren arts.

      Minpunten:

      Moest een nachten overnachten in een hotel na de behandeling omdat ik uit Nederland kom en de dat na de behandeling controle was, dus je moet 80 Euro overnachtingskosten bij je behandeling rekenen.

    • 9,0
      Geplaatst op 09-02-2014
    • 9,4
      Geplaatst op 13-01-2014
      Pluspunten:

      Super resultaat. Nooit meer bril of contactlenzen. Oog geen enkele pij of last gehad bij mijn ReLEx smile behandeling. Dit in tegenstelling tot kennissen die PRK hebben gehad! Ik zou iedereen ReLEx smile aanraden als behandeling. Deze technieke is veiliger en beter dan PRK, LASEK en LASIK.

      Minpunten:

      Geen

    • 9,3
      Geplaatst op 04-01-2014
      Pluspunten:

      Zeer professionele en kwaliteitsvolle begeleiding voor, tijdens en na de operatie. Ik had reeds enkele dagen na de laseringreep een beter zicht dan ik ooit met een bril gehad heb!

    • 9,6
      Geplaatst op 02-12-2013
      Pluspunten:

      Persoonlijke behandeling.
      De ervaring van de chirurg.
      De nieuwste technologie!

    • 10,0
      Geplaatst op 26-11-2013
      Pluspunten:

      Vriendelijk en zéér professioneel. De behandeling is prima verlopen en 100% geslaagd. Ik zie dingen die ik vroeger met bril of lenzen nooit (zo scherp) kon zien. We zijn 2 maanden verder en ik heb van niets last: geen droge ogen, geen halo's, geen complicaties, het is gewoon perfect! Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan! Dankuwel, Medifocus!

    • 9,7
      Geplaatst op 21-11-2013
      Pluspunten:

      Zeer professionele kliniek. De oogarts Dr. Van Cleynenbreugel is een zeer ervaren chirurg en dat straalt af op de hele kliniek. Ik heb een ReLEX smile behandeling gehad en ben hierover heel tevreden.

      Minpunten:

      De kliniek is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat is een nadeel voor het vooronderzoek omdat je dan niet met de auto naar huis mag rijden.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor Medifocus, Oud-Heverlee

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op Ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op Ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
  • Lees ervaringsverhalen van deze kliniek

    • Wat wakker worden tegenwoordig betekent voor mij

      22 oktober 2018

      De eerste morgen na de behandeling werd ik wakker en opende mijn ogen. “Oh, neen” dacht ik, “heb ik met mijn lenzen geslapen?”. Alles was scherp. Het uur op mijn klokradio kon ik perfect lezen. Het was een bizar gevoel, om niet eerst op zoek te moeten gaan naar mijn bril.

      Lees Meer
    • Vliegen na het laseren van ogen

      27 augustus 2018

      Iedereen weet dat de lucht in een vliegtuig een invloed heeft op de ogen. We hebben nog maar net onze handbagage opgeborgen als we al beginnen te knipperen en in onze ogen te wrijven. Een vliegtuig is misschien wel de snelste manier om te reizen maar voor onze ogen is het niet altijd de meest comfortabele.

      Lees Meer
    • Wanneer mag ik weer zwemmen na het laseren van ogen?

      2 juli 2018

      Binnen vierentwintig uur na de ingreep mag u gerust uw tablet of smartphone gebruiken, lezen en tv-kijken, zolang u maar de voorgeschreven oogdruppeltjes regelmatig gebruikt. Er werd u immers verteld dat u er moet voor zorgen dat u na de ooglaserchirurgie uw ogen vochtig houdt.
      Ook vliegen mag gerust binnen de vierentwintig uur, maar ... >

      Lees Meer
    • Nachtzicht na het laseren van ogen

      2 juli 2018

      In de realiteit is het zo dat elk medicijngebruik of elke chirurgische ingreep in principe neveneffecten met zich kan meebrengen. Meestal zijn neveneffecten bij ooglaseren tijdelijk van aard, zoals in het geval van halo’s en schitteringen.

      Lees Meer
    • Steeds meer sporters kiezen voor ReLEx smile ooglaseren

      3 oktober 2016

      Sporten zonder bril of contactlenzen, het is de wens van een groot aantal mensen. Dankzij de nieuwe, minimaal invasieve ReLEx smile techniek is een ooglaserbehandeling efficiënter en veiliger geworden.

      Lees Meer