• medifocus_1
      • medifocus-10
      • medifocus-12
      • medifocus-11
      • medifocus_2
      • medifocus-8
      • medifocus_3
      • medifocus-9
    • Dr. Van Cleynenbreugel
    • Bogaardenstraat 49c
      3050 Oud-Heverlee
    • ZEISS VisuMax femtosecond laser
      MEL80 excimerlaser
    • Medifocus is als oogkliniek gespecialiseerd in ReLEx smile, de meest geavanceerde vorm van ooglaseren. Als één van de eerste Europese centra om dit nieuwe concept aan te bieden hebben wij hierin een zeer grote ervaring opgebouwd. ReLEx smile combineert een nog hogere precisie met een lager risico aan nevenwerkingen en complicaties. Daarom wordt het grootste deel van de correcties in Medifocus met deze techniek uitgevoerd (dus zowel hoge als lage bijziendheid). Met de Carl Zeiss MEL excimer laser en de Visumax femtosecond laser hebben we de nieuwste generatie apparatuur in huis. Daarom kunnen we ook de reeds lang ingeburgerde ooglaser behandelingen zoals PRK/LASEK en femto-LASIK uitvoeren met een hoge nauwkeurigheid. Omdat we over alle mogelijke types laserbehandelingen beschikken, kunnen we samen met u beslissen welke techniek het beste bij u past. Dit hangt af van de bouw van uw ogen maar ook van uw werk, hobby’s en wensen. Samen met u kijken we welke techniek het meest geschikt is, niet alleen op medisch gebied maar ook qua levensstijl.

      meer lezen > tekst sluiten
  • 50 bezoekers hebben de beoordeling voor Medifocus ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    9,4
    • 9.6 Voorlichting
      • 9.6 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 9.4 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 9.4 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 9.8 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 9.8 Behandeldag
      • 9.8 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 9.8 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 9.7 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 9.5 Zorg na de behandeling
      • 9.7 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 9.7 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 5.9 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 9.7 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 8.9 Prijs/kwaliteit
      • 8.9 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 9.2 Resultaat van de behandeling
      • 9.2 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 7% Nee 93%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 0% Nee 100%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 98% Nee 2%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 100% Nee 0%

    Beoordelingen

    • 9,8
      Perfectie voorbij
      ReLEx smile Laatste behandeling: mei 2019 Geplaatst op 20-08-2019

      Ik heb lang getwijfeld over deze behandeling, jaren heb ik een bril gedragen en de laatste tijd voor men behandeling ook lenzen. Een bril zat vaak slecht op men neus waardoor er wat drukwondjes kwamen na een tijd. De glazen worden ook zo snel vuil en ikzelf vind me mooier zonder bril. Lenzen komen dichtbij het leven zonder bril denk je dan, maar dat is ook niet waar. Je moet zeer voorzichtig zijn met lenzen want de kans op besmetting is er altijd en een oogontsteking kan zware gevolgen hebben. Ook zaten ze vaak niet goed en vooral: duur! Daarom, na jaren er in mijn achterhoofd aan te denken, ben ik op een dag gewoon doorgegaan met het idee en een afspraak vastgelegd bij Medifocus.

      Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat Medifocus een zeer professionele en persoonlijke aanpak heeft. Het is een hypermodern gebouw waar ze ook aan plastische chirurgie doen, alles kraaknet verzorgd maar vooral, een topdokter die zijn vak door en door kent. Niet alleen geeft dokter Van Cleynenbreugel je alle uitleg die je nodig hebt, maar er is tijd voor vragen. Je kan open in gesprek gaan over je twijfels en zorgen, en daar een concreet antwoord op krijgen.

      Na het eerste gesprek wist ik meteen dat ik hier de behandeling wou laten doen (ReLEx smile). Na de nodige onderzoeken kwam de dag van de operatie eraan. Ik was zeer zenuwachtig maar toen ik naar binnen mocht werd duidelijk gezegd wat er net allemaal zou gebeuren en wat er van mij verwacht wordt. Je moet eigenlijk gewoon rechtdoor kijken in een lampje, that's it. En als je toch eens per ongeluk weg kijkt, dan zijn er genoeg systemen om schade aan je oog te voorkomen. Het hele proces is pijnloos verlopen, en vooral snel! Het leek alsof ik maar een paar seconden in het lampje keek, terwijl dit een halve minuut was (wat op zich ook niet lang is). Het meest 'ongemakkelijk' vond ik het verwijderen van het flapje in het oog. Dit doet geen pijn, maar is gewoon raar. Je kan het met niets anders vergelijken...

      Na de behandeling zag ik al meteen wat verschil wat heel raar op zich is. Op weg naar huis kon ik al nummerplaten van auto's lezen op de snelweg, iets wat me nooit zou gelukt hebben daarvoor zonder een bril! In de uren na de behandeling waren mijn ogen heel gevoelig aan licht en traanden ze enorm, wat normaal is uiteraard. Maar in de late namiddag zat ik al buiten en kon ik de toppen van de bomen in de verte al enorm scherp zien. Ongelofelijk gewoon. Na jaren slecht gezien te hebben kan je opeens terug super ver zien. Mijn zicht is enorm snel hersteld met de ReLEx smile techniek.

      En nu, een paar maand later, heb ik er nog geen moment spijt van gehad! Ik vergeet het nu al dat mijn zicht terug top is, juist omdat het zo gemakkelijk is. Mijn zicht is nu terug bijna 0! Je moet voor jezelf afwegen of je dit wil, en de prijs kan veel klinken, maar wat is 4000 euro voor een leven lang goed zien? En dan heb ik het niet over de kosten die je anders aan brillen en lenzen zou hebben, maar wat is dat persoonlijk voor jou waard? Als ik nu terugkijk, zou ik het zeker opnieuw doen, zelfs al was het duurder. En al zeker bij Medifocus! Je laat je ogen behandelen, kies dan niet voor een iets goedkopere kliniek of dergelijke, kies voor kwaliteit en een garantie op beter zien.

      Pluspunten:

      Aangenaam, goede begeleiding, duidelijke uitleg, dokter met kennis van zijn vak, grondige onderzoeken voor het beste resultaat te bekomen, geruststellend, ruimte voor vragen, persoonlijke aanpak

      Minpunten:

      Geen op te merken

    • 8,6
      Professionele aanpak
      ReLex Smile Laatste behandeling: mei 2019 Geplaatst op 30-07-2019

      Ik was al jaren aan het twijfelen om mijn ogen laten te laseren en had het op de lange baan geschoven na een horror verhaal van één van mijn collega's waar het niet goed gegaan was (in universitair ziekenhuis).
      Op teambuilding raakte ik aan de praat met de echtgenote van één van de collega's die haar ogen had laten laseren met een nieuwere techniek (ReLex Smile) bij Medifocus. Aangezien ze zo tevreden was besloot ik op consult te gaan, werd geschikt verklaard en voor je het wist had ik besloten om door te zetten en me te laten behandelen. De dag van de behandeling ging alles heel vlot, ze praten je er goed door, in de namiddag een dutje gedaan aangezien ik slaperig was van het kalmeermiddel en tegen de avond kon ik al terug redelijk goed zien, dag erna in de verte heel goed zicht. Ik heb geen pijn of andere klachten ervaren. Het enige hinderlijke was gaan werken de week erna omdat men zicht dichtbij nog niet goed/stabiel was (hadden ze ook vermeld op voorhand maar had het fout ingeschat). Ik doe computer werk en kreeg schele hoofdpijn van op men scherm te zien. Heb toen besloten halve dagen te werken de eerste week na behandeling. Vanaf de tweede week ging alles heel vlot terug. Nu perfect zicht, ongelooflijk hoe fijn dat is.

      Pluspunten:

      Geven goede uitleg
      Nooit langer dan 5 min moeten wachten in de wachtzaal
      Vaste arts/assistente die je ziet (dus niet telkens iemand anders als je langs komt zoals bv in universitair ziekenhuis)
      Je merkt dat ze veel ervaring hebben

      Minpunten:

      Kan geen minpunten bedenken

    • 9,6
      Pijnloze behandeling, geweldig resultaat.
      Relex smile laser eye surgery Laatste behandeling: april 2019 Geplaatst op 03-06-2019

      Na ongeveer 10 jaar lenzen en bril was ik het beu. Beide hebben elk hun nadelen en ik wou gewoon zorgeloos kunnen zien dag en nacht. Mijn vader had de relex smile operatie hier al gedaan en was zeer tevreden dus toen het aan mij was heeft hij direct een afspraak gemaakt bij Medifocus. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. De operatie was pijnloos en ik ben zeer blij met het resultaat.

    • 10,0
      Geweldig!
      Relex Smile Laatste behandeling: april 2019 Geplaatst op 28-05-2019

      Ik kon na een aantal jaren lenzen te hebben gedragen, opeens geen lenzen meer verdragen. Droge ogen, rode ogen. De lenzen zaten nooit goed waardoor het zicht dan uiteindelijk ook minder werd. De lenzen kon ik ook maar een paar uur inhouden... Zonde van lenzen en vloeistof dan... Harde lenzen ook geprobeerd, maar dat was echt verschrikkelijk. Eindstand had ik 24/7 een bril aan. Op zich de meest comfortabele optie ten opzichte van mijn ogen omdat er niets in m'n ogen zat, maar dan zat ik wel met een bril op mijn neus!
      De behandeling bij Medifocus stond al even op het to-do lijstje, maar op aanraden van Dr. Van Cleynenbreugel zou ik best nog één jaar wachten om zeker te zijn dat ik in aanmerking zou komen voor de behandeling. Uit nieuwsgierigheid was ik toch even gaan kijken bij andere artsen, en die konden me bij wijze van spreke diezelfde dag nog behandelen. Het vertrouwensgevoel zoals bij Medifocus was er totaal niet. Ik had ook het gevoel dat ik daar geen vragen kon stellen. Dus een jaartje gewacht en nu een aantal weken geleden de behandeling gehad. Van begin tot eind 10/10. Mijn zicht is beter dan met bril (raar he?), kleuren zijn veel duidelijker en details zijn heel goed zichtbaar. Het is nu week 7 na de behandeling en heel soms nog droge ogen, vooral na een ganse werkdag achter de pc (tip: zet je pc scherm op night vision op het werk), maar dit is met een paar simpele oogdruppels weer weg.
      Zoals besproken op voorhand, zal je zicht 's avonds verschillen met overdag. Ikzelf had voor de behandeling ook al halo's, dus het is logisch dat ik dit nu nog heb. Dit kan wel nog veranderen in de eerste 6 maanden.
      Ik zou de behandeling 110% aanraden.

      Pluspunten:

      Alles wordt duidelijk uitgelegd, je voelt geen druk om de behandeling te laten doen bij hen. Alles is in het voordeel van de klant, dat is toch zeer zeldzaam deze tijd. Je kan er altijd terecht voor vragen, heel vriendelijk en zeer professioneel personeel. Dikke merci!

      Minpunten:

      Geen, de behandeling zelf is wel wat duur, maar tel je de kosten van bril, lenzen, vloeistoffen, potjes en afspraken over de jaren heen dan kom je er ook wel!
      Voor mij elke euro waard :)

    • 9,4
      Uitstekend
      Reflex smile Laatste behandeling: maart 2019 Geplaatst op 10-05-2019

      Beter had het niet kunnen gaan. Zeer vriendelijk en voldoende info.

    • 9,6
      Goed geïnformeerd, snelle pijnloze behandeling, top resultaat
      ReLEx smile Laatste behandeling: februari 2019 Geplaatst op 09-04-2019

      Zeer goed geïnformeerd tijdens het vooronderzoek. Korte tijdspanne tussen vooronderzoek en eigenlijke behandeling is super. Behandeling is zeer goed verlopen. Duidelijke instructies over wat gaat komen en wat te doen. Weinig/geen pijn achteraf. Resultaat is top.

      Pluspunten:

      Duidelijke informatie over wat en hoe
      Korte tijdspanne tussen vooronderzoek en eigenlijke behandeling

      Minpunten:

      geen minpunten

    • 9,6
      Wonderbaarlijk
      Relexsmile Laatste behandeling: februari 2019 Geplaatst op 01-04-2019
      Pluspunten:

      Zeer vriendelijke artsen. Uitgebreide info.
      Geruststellend tijdens de behandeling.
      Een top resultaat.

    • 10,0
      Een aanrader!
      Relex Smile Laatste behandeling: maart 2019 Geplaatst op 01-04-2019

      Zeer goede en professionele begeleiding! Meer dan tevreden over de behandeling en het resultaat. Ik had meteen een goed zicht. Goede nazorg.

      Pluspunten:

      - Goede en duidelijke uitleg over de verschillende technieken.
      - Geen lange wachttijden voor de behandeling en opvolging.
      - Aangename en rustgevende begeleiding op de dag van de behandeling.
      - Goede opvolging nadien.

      Minpunten:

      Geen.

    • 9,0
      Zeer tevreden.
      Ooglasering RELEX SMILE Laatste behandeling: januari 2019 Geplaatst op 20-03-2019

      De ingreep is zeer vlot verlopen, ik had op voorhand gedacht dat dit enger zou zijn, maar eigenlijk is er niets aan. Je krijgt druppels in beide ogen om de ogen te verdoven, waardoor je ook wat waziger gaat zien. Nadien leg je je op de operatietafel en moet je naar een groen lichtje kijken, het oog is binnen enkele seconden gelaserd. Zeer snel en goede begeleiding tijdens de lasering. Alles wordt duidelijk uitgelegd wat er gedaan wordt. Nadien zie je nog gedurende enkele uren wazig, maar dit verbetert al tegen de avond. De volgende dag kan je normaal functioneren. Je moet wel nog enkele weken druppelen. Nu, 6 weken na de ooglasering ben ik zeer tevreden van het resultaat. Ik heb af en toe nog een kunsttraan nodig, omwille van een droog gevoel, maar echt minimaal. Ik zou het zo opnieuw doen!

      Pluspunten:

      vriendelijk en professioneel, veel ervaring, mooie, hygiënisch praktijk, goede follow-up.

      Minpunten:

      hoge kostprijs.

    • 10,0
      Fantastische begeleiding van A tot Z !
      ReLEx Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 14-03-2019

      Bij Medifocus gaat het niet alleen om de operatie zelf maar om het ganse traject. Ontzettend goede voorlichting (wat te verwachten, wat niet te verwachten, risico's, voorbereiding), begeleiding tijdens de operatie en erna.
      Begeleiding is zeer persoonlijk en zowel de chirurg als de assistente waren uitzonderlijk goed en geduldig, ondanks mijn grote angst en paniek. Het resultaat is beter dan verwacht.

      Pluspunten:

      - techniek
      - begeleidingstraject
      - professionalisme
      - vriendelijkheid
      - opvolging

      Minpunten:

      Geen

    • 9,7
      Uitmuntende behandeling van begin tot eind
      ReLex Smile Laatste behandeling: november 2018 Geplaatst op 21-01-2019

      Perfecte begeleiding van start tot finish. Uitgebreide en oprechte voorlichting, zorgvuldige behandeling tijdens de operatie en uitstekende opvolging. Doorheen het hele proces werd altijd genoeg tijd uitgetrokken om het geheel te bespreken. Je bent zeker geen nummer.
      Post operatie geen enkele pijn gehad en al zeer snel stabiel zicht gehad.

      Pluspunten:

      Professioneel, duidelijk en aangenaam contact

      Minpunten:

      Geen

    • 10,0
      Relex smile: Zeer tevreden
      Relex Smile Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 12-01-2019

      Na heel lang twijfelen toch besloten om de ogen te laten behandelen. Na een tijdje zoeken op internet via Ooglasertrefpunt.nl terechtgekomen bij Medifocus in Oud-Heverlee. Vanaf de eerste afspraak heel vriendelijk ontvangen. Dr. Van Cleynenbreugel, de dokter, neemt uitgebreid de tijd om vooraf alles te bespreken. Het was mij na de eerste afspraak zeer duidelijk wat ik mocht verwachten van de operatie en van het resultaat achteraf. Ook de eventuele risico's werden besproken. De dag van de operatie zelf verloopt zeer vlot. Vriendelijke ontvangst, nogmaals duidelijk overlopen wat er gaat gebeuren. De ingreep zelf vond ik persoonlijk heel goed meevallen. Je krijgt verdovende druppels in de ogen waarna de laserbehandeling plaatsvindt. Deze behandeling duurde maar 2 à 3 minuten per oog en verliep bij mij volledig pijnloos. Na de operatie wordt de nabehandeling nog eens duidelijk overlopen. De nabehandeling bestaat uit een tweetal weken regelmatig druppels in de ogen doen. Ikzelf heb geen pijn gehad na de operatie en de weken erna. Het zicht herstelt zoals vooraf werd besproken. Na 3 dagen kon ik zonder problemen met de wagen rijden. Na een week had ik geen problemen meer om computer- en smartphoneschermen te lezen. Na 2 weken geen problemen meer om te sporten (mtb ,tennis). Nu 10 weken na de operatie heb ik geen enkel probleem meer met mijn zicht en zie ik persoonlijk beter als voorheen met mijn bril.

      Pluspunten:

      + Klantvriendelijkheid
      + Professionaliteit
      + Pijnloos

      Minpunten:

      Het is niet goedkoop maar ik vond het zijn prijs meer dan waard

    • 9,3
      Super Tevreden
      Relex Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 11-01-2019

      Super tevreden
      Professionele kwalitatieve zorg/behandeling

      Pluspunten:

      Kwaliteit/professioneel

    • 10,0
      NIeuw zicht!
      Relex smile Laatste behandeling: november 2018 Geplaatst op 07-01-2019

      Zeer goede uitleg over de behandeling, risico’s, kosten,...
      Zeeeeer tevreden over het resultaat!

      Pluspunten:

      Duidelijkheid

    • 9,2
      Prima behandeling
      Reflex smile Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 23-12-2018

      Goede uitleg voorafgaand aan de operatie. Alles duidelijk overlopen. Operatie op zich ook vlot verlopen, je wordt goed geïnformeerd over wat er allemaal staat te gebeuren. Na de operatie, zoals voorspeld, wat korrelig gevoel in één van beide ogen. Na enkele dagen volledig verdwenen. Meteen na de operatie al degelijk zicht. Na één dag opnieuw kunnen gaan werken. Eerste weken last van halo effect en is het zicht nog wat instabiel, vooral bij afwisseling kort en ver zicht en . Maar die zaken verbeteren stelselmatig. Ben nu 2,5 maand na de operatie, ogen duidelijk stabieler dan enkele weken geleden.

      Pluspunten:

      Zeer professioneel, duidelijke informatie, goede nazorg.

      Minpunten:

      Geen

    • 9,9
      Professionele en aangename ervaring met een perfect resultaat
      Laser oog chirurgie - ReLEx Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 10-12-2018

      - Ik kreeg een duidelijk advies over de voor mij meest geschikte methode
      - Ik kreeg duidelijke informatie mee naar huis met informatie over de aan te kopen medicijnen als voorbereiding op de operatie
      - Zeer korte doorlooptijd tussen de beslissing tot opereren en de operatie zelf.
      - De operatie zelf is zeer vlot verlopen: ook hier telkens een zeer duidelijke begeleiding over wat er stap voor stap gebeurt. Dit maakt de operatie niet beangstigend.
      - Tijdens de operatie en ook achteraf geen pijn gehad. De eerste dagen na de operatie wat geïrriteerd gevoel maar met de voorgeschreven druppels was dit helemaal ok.
      - De 1e dag na de operatie was mijn zicht reeds +- 85%
      - Volgende controles waren steeds aangenaam en professioneel.
      - Mijn zicht is perfect en ik heb geen enkele bijwerking.

      Pluspunten:

      Klantgerichtheid:
      - er wordt voldoende tijd voorzien voor elk consult
      - steeds veel ruimte voor vragen en opmerkingen
      Professionaliteit:
      - Kennis en aanpak door Dr. Van Cleynenbreugel
      gedetailleerde uitleg over de verschillende technieken, het verloop van de operatie en herstel, geruststellende stapsgewijze begeleiding tijdens de operatie, uitgebreide opvolging achteraf

    • 10,0
      zeer duidelijk informatie
      RELEX SMILE Laatste behandeling: juli 2018 Geplaatst op 30-10-2018

      Bij de zoektocht naar een laserbehandeling ben ik op verschillende site's gaan kijken, maar bij Medifocus vond ik de informatie concreet en zeer duidelijk. Mijn eerste afspraak in deze kliniek was zeer warm, onthaal was vriendelijk, vooronderzoeken werden duidelijk uitgelegd, ik wist wat ik moest doen en niet mocht doen. Bij de arts werd een duidelijk uitleg gegeven en mij de keuze gelaten. Ik voelde geen druk en al mijn vragen werden beantwoord. De behandeling zelf voelde ik me zeer rustig omdat ik al het vertrouwen had ik het medisch team dat rond me stond en deze gaven duidelijk instructies. Ik vond dit zelfs een leerschool voor zelf patiënten te begeleiden (ben zelf verpleegkundige). De nabehandelingen zijn altijd warm en begripvol. Echt een super team, warm en hartelijk!

      Pluspunten:

      Aangenaam, hartelijk en warm ontvangst

      Minpunten:

      Drinken voorzien in de wachtruimte zou aangenaam zijn

    • 9,4
      top eindresultaat met verbluffend korte herstelperiode
      Relex Smile ooglaserbehandeling Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 24-10-2018

      Goede en vriendelijke uitleg op voorhand. Ingreep verliep exact zoals op voorhand uitgelegd was. Ook tijdens ingreep rustige en duidelijke instructies. Na de behandeling geen last gehad van zaken die men niet gezegd had. 24u later reed ik al terug zelf met de wagen. Nooit pijn ervaren, zowel tijdens als na de ingreep. Info nazorg die je op papier meekrijgt zeer nuttig om nadien nog eens te lezen. Eindresultaat is bovendien top, zicht kon niet beter zijn en ik heb nergens last van. Had het eerder moeten doen. Heb zelfs geen last meer van droge ogen terwijl dit voordien wel zo was door mijn contactlenzen.

      Pluspunten:

      zie boven

      Minpunten:

      geen

    • 9,1
      Waarom getwijfeld?
      Relex Smile Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 09-09-2018

      Zeer tevreden ben ik, daar ik finaal de stap heb durven zetten om mijn beide ogen te laten behandelen. Vandaag kan ik zonder hulpmiddelen mijn dagelijks leven leiden (alles gaat zonder bril).

      Een medische ingreep kan steeds foutief aflopen echter ondervond ik het dragen van een bril steeds minder fijn. Na een jaar heb ik de stap durven zetten om een ReLEx smile behandeling te laten uitvoeren. Deze behandeling had voor mij onmiddellijk de voorkeur omwille van de voordelen zoals een snelle genezing. Tevens na een gesprek met Dr. Van Cleynenbreugel omtrent de verschillende mogelijkheden was ik overtuigd dat ik enkel deze behandeling wou overwegen als mijn ogen zouden voldoen aan de vooropgestelde eisen van de ReLEx smile behandeling. Gelukkig was ik na het vooronderzoek omdat mijn ogen werden goedgekeurd voor een behandeling. Vermits ik me reeds mentaal had voorbereid om de ingreep te laten uitvoeren, was het fijn te horen dat ik niet te lang hoefde te wachten: De ingreep vond plaats te MEDIFOCUS, Oud Heverlee, België. Voor de ingreep werd de werkwijze duidelijk besproken en tijdens de ingreep bleven de instructies duidelijk. Rust en spanning waren in balans ;-). De opvolging ging zeer vlot en aangenaam. Met andere woorden ik heb een zeer goede ervaringen met de ReLEx smile behandeling (zonder complicaties) uitgevoerd door Dr. Van Cleynenbreugel gekend. Voor mij is dit verhaal een succes, al dient ieder voor zich de voor- en mogelijke nadelen te overwegen daar je maar één paar ogen hebt ;-). Ik kan alvast opnieuw volop genieten van het sporten en fietsen in een Belgische regenbui zonder ruitenwissers. Ik hoop je hiermee te hebben geholpen. Groeten en succes bij welke beslissing ook.

      Pluspunten:

      - snel herstel
      - geen pijn waarschijnlijk dankzij de medicijnen
      - zeer professioneel van alle medewerkers (rustig, informerend en open voor vragen)

    • 8,7
      Ik ben vergeten dat ik ooit een bril droeg
      SMILE Geplaatst op 23-10-2017

      In januari heb ik de SMILE operatie laten uitvoeren. Een week later vertrok ik naar de woestijn in Marokko.
      Daar verbleef ik 2 weken in een tentje. Met het druppelen was er uiteindelijk geen enkel problem.
      De service in Oud-Heverlee was zeer goed. Ik voelde me op mijn gemak.
      Voordien was ik naar 3 andere specialisten gegaan, maar daar had ik dat gevoel niet.
      Qua prijs is dit iets duurder, maar ik ben zeer tevreden.

      Pluspunten:

      - Service
      - Snelheid
      - Proper

      Minpunten:

      - Iets duurder

    • 10,0
      Helemaal perfect!
      Relex Smile Geplaatst op 18-10-2017

      Ik heb een aantal weken geleden hier mijn ogen laten laseren, alles perfect verlopen. Heb voor de Relex smile behandeling gekozen en zou het iedereen aanraden! Professionele aanpak, van het begin af aan, en alle tijd om alle vragen te beantwoorden die ik had. Nergens last van gehad, de paar bijwerkingen die ik had (bijv. soms opeens wazig zien, vooral in de paar weken erna) waren mij van tevoren verteld en leidden dus niet tot paniek. Nu helemaal van de druppels af, en heb telkens minder last van wazig zicht. Op geen enkel moment pijn gehad, en ik kon de avond/middag na de behandeling zelf alweer voldoende zien om naar buiten te kunnen en tv te kunnen kijken, echt wonderlijk!

      Het enige wat ik kan aanraden is om het nu te doen, echt een opluchting om geen bril en lenzen meer nodig te hebben, ik ben er nog steeds niet volledig aan gewend. Oh, en neem ook naar de check voor de behandeling een zonnebril mee, vanwege de pupilverwijdende druppels kan de zon nogal heftig binnenkomen na de tijd :).

      Pluspunten:

      Superervaren, professioneel, geduldig

      Minpunten:

      Geen

    • 8,9
      Geplaatst op 11-01-2017
      Pluspunten:

      - professionele uitleg en begeleiding
      - vooronderzoek en veel info over mogelijkheden
      - zeer rustige sfeer

    • 8,4
      Geplaatst op 06-09-2016
      Pluspunten:

      - kunde arts en personeel
      - vriendelijk aan telefoon en live
      - kan altijd met vragen terecht en krijg snel antwoord
      - nemen de tijd voor je, en word grondig gecontroleerd.

      Minpunten:

      - klein schuinaflopende parking, heb een dikke bluts in mijn deur, met vluchtmisdrijf van de dader, op de parking opgelopen! (kostplaatje herstelling: 500+ euro)...

    • 9,7
      Geplaatst op 17-08-2016
      Pluspunten:

      professioneel - actuele technieken - vakkennis

    • 9,6
      Geplaatst op 19-05-2016
      Pluspunten:

      Super professionele service, voldoende info en uitstekende nazorg

      Minpunten:

      Geen

    • 9,5
      Geplaatst op 23-03-2016
      Pluspunten:

      - service
      - zeer patiëntgericht met tijd voor vraag en antwoorden
      - professionaliteit

      Minpunten:

      geen

    • 10,0
      Geplaatst op 25-01-2016
      Pluspunten:

      - persoonlijke en vriendelijke aanpak
      - perfect resultaat (100% en 125% zicht)
      - beste procedure (relex smile) met optimaal resultaat zonder bijwerkingen

      Minpunten:

      geen

    • 9,6
      Geplaatst op 08-11-2015
      Pluspunten:

      Professioneel, snelle service,

    • 9,0
      Geplaatst op 01-09-2015
      Pluspunten:

      Persoonlijke begeleiding van dr. Van Cleynenbreugel

      Minpunten:

      Geen

    • 9,8
      Geplaatst op 24-07-2015
      Pluspunten:

      Persoonlijke behandeling, en ze richten zich volledig op ReLEx smile. Indien je deze behandeling overweegt zou ik absoluut voor deze kliniek gaan.

    • 10,0
      Geplaatst op 24-07-2015
      Pluspunten:

      * alle aspecten wekken vertrouwen op
      * professionaliteit oogchirurg
      * aandacht voor persoonlijke situatie
      * antwoord op alle vragen
      * communicatie voor, tijdens en na de operatie
      * locatie en medewerkers
      * resultaat!

      Minpunten:

      * geen zwakke punten ervaren

    • 10,0
      Geplaatst op 23-06-2015
      Pluspunten:

      Super voorlichting en resultaat. Zeer bekwame arts en medewerkers.

      Minpunten:

      Alles perfect eigenlijk...

    • 7,1
      Geplaatst op 22-06-2015
    • 10,0
      Geplaatst op 21-06-2015
    • 9,5
      Geplaatst op 20-06-2015
      Pluspunten:

      Professionaliteit en uitstekend materiaal

    • 8,2
      Geplaatst op 04-04-2015
    • 9,5
      Geplaatst op 13-01-2015
      Pluspunten:

      Goede uitvoering
      Goede nazorg
      Vriendelijk en goede service

      absoluut geen enkele klacht

      Minpunten:

      de parking loopt schuin af en dit is moeilijk om de motor te parkeren, voor de rest geen enkele opmerking

    • 9,8
      Geplaatst op 12-12-2014
      Pluspunten:

      Topkwaliteit infrastructuur
      Menselijke aanpak
      Professionalisme

      Minpunten:

      Geen

    • 7,0
      Geplaatst op 01-12-2014
      Pluspunten:

      - Professionele uitleg
      - Goede begeleiding tijdens operatie
      - Goede opvolging en nazorg
      - Relex Smile: nieuwste techniek zonder pijn of hinder achteraf!

      Minpunten:

      De prijs is vrij hoog. De controles na de ingreep zijn wel in de prijs inbegrepen.

    • 9,3
      Geplaatst op 26-07-2014
      Pluspunten:

      Alle rust en tijd voor patient, zeer kundige arts, nieuwste laser techniek mogelijk

      Minpunten:

      De afstand vanaf Nederland

    • 8,5
      Geplaatst op 11-06-2014
      Pluspunten:

      smile-lasik, zonder 'flapjes' maar alles intern in het oog, minimale last van droge ogen nadien.

      Minpunten:

      iets duurder dan de 'concurrentie', maar voor mijn ogen wilde ik het beste resultaat en koos dus voor de duurdere smile techniek.

    • 10,0
      Geplaatst op 20-03-2014
      Pluspunten:

      Alles was er positief!

      Minpunten:

      Geen

    • 10,0
      Geplaatst op 13-03-2014
      Pluspunten:

      Professionaliteit
      Strenge eisen/voorwaarden

      Minpunten:

      /

    • 9,8
      Geplaatst op 25-02-2014
      Pluspunten:

      Super resultaat, zeer professioneel. Ik heb de ReLEx smile behandeling gehad. Medifocus is een Europees referentie centrum voor deze techniek. Dr. Van Cleynenbreugel zeer ervaren arts.

      Minpunten:

      Moest een nachten overnachten in een hotel na de behandeling omdat ik uit Nederland kom en de dat na de behandeling controle was, dus je moet 80 Euro overnachtingskosten bij je behandeling rekenen.

    • 9,0
      Geplaatst op 09-02-2014
    • 9,4
      Geplaatst op 13-01-2014
      Pluspunten:

      Super resultaat. Nooit meer bril of contactlenzen. Oog geen enkele pij of last gehad bij mijn ReLEx smile behandeling. Dit in tegenstelling tot kennissen die PRK hebben gehad! Ik zou iedereen ReLEx smile aanraden als behandeling. Deze technieke is veiliger en beter dan PRK, LASEK en LASIK.

      Minpunten:

      Geen

    • 9,3
      Geplaatst op 04-01-2014
      Pluspunten:

      Zeer professionele en kwaliteitsvolle begeleiding voor, tijdens en na de operatie. Ik had reeds enkele dagen na de laseringreep een beter zicht dan ik ooit met een bril gehad heb!

    • 9,6
      Geplaatst op 02-12-2013
      Pluspunten:

      Persoonlijke behandeling.
      De ervaring van de chirurg.
      De nieuwste technologie!

    • 10,0
      Geplaatst op 26-11-2013
      Pluspunten:

      Vriendelijk en zéér professioneel. De behandeling is prima verlopen en 100% geslaagd. Ik zie dingen die ik vroeger met bril of lenzen nooit (zo scherp) kon zien. We zijn 2 maanden verder en ik heb van niets last: geen droge ogen, geen halo's, geen complicaties, het is gewoon perfect! Er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan! Dankuwel, Medifocus!

    • 9,7
      Geplaatst op 21-11-2013
      Pluspunten:

      Zeer professionele kliniek. De oogarts Dr. Van Cleynenbreugel is een zeer ervaren chirurg en dat straalt af op de hele kliniek. Ik heb een ReLEX smile behandeling gehad en ben hierover heel tevreden.

      Minpunten:

      De kliniek is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat is een nadeel voor het vooronderzoek omdat je dan niet met de auto naar huis mag rijden.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor Medifocus, Oud-Heverlee

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
  • Lees ervaringsverhalen van deze kliniek

    • Zonnebril na het laseren van ogen

      10 september 2019

      Op de vraag of men verplicht is na het laseren van de ogen gedurende een zekere tijd een zonnebril te dragen is geen sluitend antwoord te geven. Het dragen van een zonnebril in de eerste maanden na een ooglaserbehandeling zal wel het comfort verbeteren. Een duidelijk bewijs dat het herstel sneller of beter zal verlopen als men een zonnebril draagt na een behandeling is er niet.

      Lees Meer
    • Over droge en natte ogen

      15 mei 2019

      Elke ooglaserbehandeling kan een effect hebben op de traanfilm en de bevochtiging van het oog. Omdat ooglaserchirurgie zich aan de voorkant van het hoornvlies afspeelt is er een invloed op de bevochtiging van het oog

      Lees Meer
    • Ooglaseren en astigmatisme

      24 april 2019

      Eén van de meest hardnekkige misverstanden over ooglaserchirurgie is dat astigmatisme niet behandeld zou kunnen worden door middel van een laseroperatie. De nieuwste generatie lasers behandelt ook astigmatisme met hoge nauwkeurigheid.

      Lees Meer
    • Wat wakker worden tegenwoordig betekent voor mij

      22 oktober 2018

      De eerste morgen na de behandeling werd ik wakker en opende mijn ogen. “Oh, neen” dacht ik, “heb ik met mijn lenzen geslapen?”. Alles was scherp. Het uur op mijn klokradio kon ik perfect lezen. Het was een bizar gevoel, om niet eerst op zoek te moeten gaan naar mijn bril.

      Lees Meer
    • Vliegen na het laseren van ogen

      27 augustus 2018

      Iedereen weet dat de lucht in een vliegtuig een invloed heeft op de ogen. We hebben nog maar net onze handbagage opgeborgen als we al beginnen te knipperen en in onze ogen te wrijven. Een vliegtuig is misschien wel de snelste manier om te reizen maar voor onze ogen is het niet altijd de meest comfortabele.

      Lees Meer
    • Wanneer mag ik weer zwemmen na het laseren van ogen?

      2 juli 2018

      Binnen vierentwintig uur na de ingreep mag u gerust uw tablet of smartphone gebruiken, lezen en tv-kijken, zolang u maar de voorgeschreven oogdruppeltjes regelmatig gebruikt. Er werd u immers verteld dat u er moet voor zorgen dat u na de ooglaserchirurgie uw ogen vochtig houdt.
      Ook vliegen mag gerust binnen de vierentwintig uur, maar ... >

      Lees Meer
    • Nachtzicht na het laseren van ogen

      2 juli 2018

      In de realiteit is het zo dat elk medicijngebruik of elke chirurgische ingreep in principe neveneffecten met zich kan meebrengen. Meestal zijn neveneffecten bij ooglaseren tijdelijk van aard, zoals in het geval van halo’s en schitteringen.

      Lees Meer
    • Steeds meer sporters kiezen voor ReLEx smile ooglaseren

      3 oktober 2016

      Sporten zonder bril of contactlenzen, het is de wens van een groot aantal mensen. Dankzij de nieuwe, minimaal invasieve ReLEx smile techniek is een ooglaserbehandeling efficiënter en veiliger geworden.

      Lees Meer
  • Stel een vraag

    * Verplicht veld
    Wat doen we met uw gegevens? >

    De persoonlijke gegevens die u invult in een contactaanvraag worden na verzending via e-mail verstuurd naar de kliniek. Alleen uw naam en mailadres slaan wij op in ons systeem zodat we u over zes maanden een éénmalige mail kunnen sturen met een uitnodiging om uw kliniek te beoordelen. Na verzending van die e-mail worden uw naam en e-mailadres ook geautomatiseerd gewist in onze systemen.