• omc_hanzekliniek_1
      • omc_hanzekliniek_3
      • omc_hanzekliniek_2
    • Drs. O.J. Wolter
      Drs. E. Timmerman
      Drs. M.F.L. Versteegh
      • ZKN
    • Sylviuslaan 11
      9728 NS Groningen
    • Zeiss VisuMax (3e generatie Femtosecond laser)
      MEL 90® Excimerlaser van Zeiss
    • OMC HanzeKliniek is een moderne oogkliniek met meer dan 40 jaar ervaring. Het is de enige kliniek in Noord-Nederland die alle oogzorg aanbiedt: oogheelkunde, ooglaseren, lensimplantatie èn brillen en contactlenzen.

      Prof. dr. Worst

      Grondlegger van OMC HanzeKliniek is de oogarts prof. dr. J.G.F. Worst. Jan Worst is de uitvinder van de ARTISAN® en de ARTIFLEX® lens, eind jaren ‘80. Dit is een implanteerbare lens dat in het oog vast "geklipt" wordt aan de iris. Chirurgen over de hele wereld kwamen bij hem om de techniek van het implanteren van dit lensje te leren. Artisan en Artiflex zijn momenteel de beste en meest gebruikte implantlenzen. De lenzen worden bij moederbedrijf Ophtec gemaakt.

      Kleinschalige kliniek met een persoonlijke benadering

      OMC HanzeKliniek is een kleinschalige kliniek. Onze cliënten ervaren een persoonlijke benadering. We krijgen wel eens te horen dat ze het prettig vinden altijd dezelfde gezichten te zien.

      SMILE, uniek in het noorden

      Als enige oogkliniek in het noorden heeft OMC HanzeKliniek de SMILE ooglaser. SMILE is de nieuwste technologie op het gebied van ooglaseren. Het is een hele veilige methode, pijnloos en snel. Mensen die in Noord-Nederland wonen, kunnen dichtbij huis de behandeling ondergaan. Ook voor de controles hoeven ze maar kort te reizen.

      Ervaren oogartsen

      OMC HanzeKliniek werkt met hooggekwalificeerde en ervaren oogartsen. Allen zijn ingeschreven in het BIG-register van de overheid en lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). De oogartsen werken nauw samen met de optometristen, orthoptisten, contactlensspecialisten en opticiens. De wachttijden worden daardoor zo kort mogelijk gehouden.

      Kwaliteit

      We willen een oogkliniek zijn die kwalitatief hoogwaardige oogzorg levert. Als eerste in Noord-Nederland is OMC HanzeKliniek dubbel gecertificeerd met het keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland en het ISO 9001 kwaliteitskeurmerk.

      meer lezen > tekst sluiten
  • 70 bezoekers hebben de beoordeling voor OMC Hanzekliniek ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    8,9
    • 8.9 Voorlichting
      • 8.7 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 8.8 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 8.9 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 9.2 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 9.1 Behandeldag
      • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 9.2 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 8.7 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 8.9 Zorg na de behandeling
      • 9 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 8.9 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 8 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 8.4 Prijs/kwaliteit
      • 8.4 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 9.0 Resultaat van de behandeling
      • 9 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 28% Nee 72%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 7% Nee 93%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 98% Nee 2%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 97% Nee 3%

    Beoordelingen

    • 9,4
      Absoluut een aanrader!
      SMILE ooglaseren Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 04-12-2018

      Het voor onderzoek was wat mij betreft heel prettig. Uitvoerige metingen, deskundige medewerkers en voldoende tijd om vragen te stellen. Duidelijk uitleg gehad over alles, behalve de hoeveelheid druppelen na afloop. Dit hoorde ik op de behandel dag zelf, maar had dit graag bij het vooronderzoek willen weten. In ieder geval zeer tevreden en zou het absoluut aanraden om bij het OMC te laten laseren!

      Pluspunten:

      Deskundig
      Neemt alle tijd voor de cliënt

      Minpunten:

      -

    • 8,5
      Fijne ervaring met super resultaat!
      Smile laserbehandeling Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 25-11-2018

      Hele fijne ervaring met deze kliniek. Na mijn eerste gesprek kon ik snel worden ingepland voor een voor onderzoek. Alles werd goed uitgelegd en ik wist wat ik kon verwachten. De operatie zelf was zo voorbij en ik kon na een paar uur al weer tv kijken!! De eerste paar uren na de operatie voelde ik een scherpe pijn aan mijn ogen maar ook dit werd na een uur of drie minder. De nacontroles waren ook prima!! Wat ik zelf heel erg fijn vond is dat je gedurende het hele traject dezelfde persoon hebt die alle voor- en nacontroles doet. Ook tijdens de operatie is deze aanwezig.

      Pluspunten:

      Snelle mogelijkheid tot behandeling
      Goede voorlichting
      Goede begeleiding

      Minpunten:

      Geen minpunten

    • 9,6
      Super had ik 10 jaar eerder moeten doen
      Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 16-10-2018

      Als je aan de beurt bent om naar binnen te gaan om geholpen te worden stellen ze je heel erg op je gemak dan krijg je de eind controle en je verdovingsdruppeltjes daarna begeleiden ze je naar de lasertafel en leggen je nogmaals uit wat ze gaan doen en dat ze gaan aftellen zodat jij weet hoelang je in de laser moet blijven kijken daarna wordt je er onderuit gehaald en gaan ze met jou gemaskerde oog bezig en als dat klaar is gaan ze de andere kant doen ben je klaar wordt je netjes begeleid naar de uitgang en stellen ze je weer gerust .
      Gewoon super personeel top!!!!

      Pluspunten:

      De geruststelling, de vriendelijkheid, de medewerking super

      Minpunten:

      Geen

    • 9,9
      Een wonder
      SMILE ooglaserbehandeling Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 28-09-2018

      Goede hulp, vriendelijk, deskundig personeel. Louter positief. Inmiddels een jaar verder na de behandeling. Ik word nog steeds wel eens wakker met de gedachte: wauw, ik kan zien! Bizar hoe snel je na jarenlang bril/lenzen dragen van het slechte zicht af kan zijn. Van -4,25 beide ogen naar 0. Fantastisch!

      Pluspunten:

      Zie hierboven

      Minpunten:

      Geen

    • 10,0
      100 % zicht na 35 jaar brildragend
      De smile laserbehandeling Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 27-09-2018

      In november 2017 behandeld, met de smile techniek, een behandeling die je minimaal beperkt binnen een week was het zicht 100% en tot heden nog steeds.
      De nacontrole is super geregeld.

      Met vriendelijke groet Tjerk Bouma

      Pluspunten:

      Klantvriendelijk
      Kundige specialisten die je vertrouwen geven in de behandel methode.

      Minpunten:

      Nvt

    • 9,7
      Professioneel en vriendelijk!
      Prk Laatste behandeling: juli 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      Na een aantal uitgebreide voorcontroles zijn mijn ogen in juli 2017 middels een prk behandeling gelaserd. De behandeling zelf was pijnloos. Ik was ontzettend zenuwachtig maar werd uitstekend opgevangen door de aanwezige medewerkers. Tijdens de hele behandeling heeft een lieve mevrouw zelfs mijn hand vastgehouden.

      Ik heb erg veel pijn gehad de dagen na de behandeling. Ik was van tevoren goed ingelicht dat dit zou kunnen gebeuren. Ik ben erg tevreden over de nazorg die ik heb gekregen. Nu, een jaar later, vind ik het een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt. Het is heerlijk om wakker te worden en meteen scherp te zien!

      Pluspunten:

      Professioneel, vriendelijk, hygiënisch, hoge standaard.

      Minpunten:

      Geen minpunten.

    • 8,0
      Prima
      Pkr Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 13-09-2018

      Helder

      Pluspunten:

      Beter zicht

      Minpunten:

      Best eng en beetje pijn na de operatie

    • 8,4
      Alles was perfect behalve lichte hoornvlies vertroebeling op het rechteroog
      Prk Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      De medewerkers waren erg aardig en professioneel, ik was nooit nerveus dat iets mis zou kunnen gaan. De operatie ging snel en zonder complicaties, de nazorg was goed.

      Pluspunten:

      Aardige en professionele medewerkers, snelle en goede operatie.

      Minpunten:

      De ooglaserkliniek is soms wat druk, waardoor je soms langer moet wachten dan de afgesproken ontmoetingstijd.

    • 9,9
      Herboren!
      Implantlenzen van ArtiFLEX Laatste behandeling: april 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      Mijn zicht was al jarenlang een grote ergernis. In beide ogen had ik maar liefst -10 en lenzen en brillen kostten natuurlijk een kapitaal. Dus ik was gaan googlen en kwam uiteindelijk bij deze kliniek uit. Al snel de knoop doorgehakt en voor een gratis scan gegaan. Hierbij heb ik veel advies gekregen over de mogelijkheden. Laseren was ook nog mogelijk, maar dit was een nieuwe techniek (de gewoonlijke gaan niet tot zo'n hoge sterkte). Ik hoefde niet lang na te denken en ben voor implantlenzen gegaan, dit leek mij het prettigst. Ook zijn die achteraf nog te verwijderen, terwijl laseren natuurlijk permanent is. De klantenservice en behandelaars waren allemaal heel vriendelijk en aardig en ik werd ook goed geïnformeerd over mogelijke nadelen van de behandeling (die trouwens totaal acceptabel zijn, zoals halo's -- weerkaatsing in de lens door kunstlicht of op hogere leeftijd een leesbril nodig hebben). Mijn ogen werden ook elke keer heel goed onderzocht. De operaties werden heel snel uitgevoerd door een hele lieve chirurge en ik werd super goed verzorgd! De tweede operatie (per oog krijg je een aparte operatie) was wel veel pijnlijker dan de eerste, maar daar was ik al voor gewaarschuwd. Voor degenen die op zien tegen de operatie: het is niet zo eng als je denkt, je ziet niks van wat er gebeurt en de oorspreider is ook niet vervelend. En als je wil dan legt de chirurg je graag uit wat er allemaal gebeurt, erg geruststellend. Daarna heb ik nog een tijdlang mijn ogen moeten druppelen en alles is heel goed genezen. Het was het helemaal waard. Nu al meer dan een jaar bril en contactlens vrij en ik ben daar heel erg blij mee!

      Pluspunten:

      De zorg en voorlichting is perfect. Er is heel veel aandacht voor de patiënt.

      Minpunten:

      Eerlijk gezegd geen!

    • 8,6
      Zeer blij met de behandeling zicht nabij 100%
      Smile Laatste behandeling: april 2017 Geplaatst op 03-09-2018

      Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren.
      Bijna volledig pijnloos ook nadien geen brandende ogen. Eerst wel wennen de eerste weken met zonlicht en beeldscherm gebruik want de licht intensiteit was wel heftig. Maar los van dat wat een genot om weer normaal te kunnen functioneren zonder beperking van -5 naar nagenoeg 100% zicht. Ook de nazorg was goed.

    • 8,6
      Blij met helder zicht
      Smile Laatste behandeling: april 2018 Geplaatst op 03-09-2018

      In april zijn mijn ogen gelazerd met de smile techniek. Van te voren zijn mijn ogen onderzocht. Ik kon kiezen voor de smile of de lasikmethode. De smilemethode heb ik gekozen vanwege dat ik af en toe last had van droge ogen. De hersteltijd is kort en je hebt geen pijn. Er was wel kans op dat de grote cilinderafwijking van mijn ogen , dat het niet in 1 keer zou lukken. Op het moment zelf dat mijn ogen werden gelazerd mag je niet bewegen. Dat was Best wel heftig, want je wil niet dat het mis gaat. Ze geven steeds aan wat je moet doen en wat wat de volgende stap is. Toen het klaar was, zag je niet zoveel. Mijn ogen waren erg droog en voelden branderig. Steeds een zonnebril op. En veel oogdruppelen. Ik had een schema met wanneer welke druppels ik moest gebruiken. Eerste dagen binnengebleven. Ik was erg moe. Kijken door je ogen is dan vermoeiend. Dat werd steeds beter. Naar een computerscherm kijken moest ik wel opbouwen. Na ongeveer 3 en half maand heb ik nog steeds goed zicht.

      Pluspunten:

      De website is duidelijk. De medicijnkosten zijn niet inbegrepen in de prijs. Je wordt goed geholpen. Van te voren is handig om zo veel mogelijk informatie te lezen. Zodat je goed weet wat er gaat gebeuren met je ogen.

    • 8,5
      Dit had ik veel eerder moeten doen..
      Smile behandeling Laatste behandeling: juni 2017 Geplaatst op 11-08-2018

      Het voortraject was prima. Extra onderzoeken werden gedaan om te bepalen of de smile behandeling bij mij echt wel zou kunnen. De behandeldag zelf was natuurlijk spannend. Er werden duidelijke instructies gegeven. Gelukkig ging het allemaal erg snel en na drie kwartier stond ik alweer buiten. Gelijk merk je dat het zicht al scherper is. In de avond kon ik op de TV de ondertiteling lezen! Dit was voor mij zo bijzonder. Inmiddels is het een jaar na de behandeling en ben ik nog steeds gelukkig met de keuze die ik heb gemaakt.

      Pluspunten:

      Goed onderzoek voor behandeling
      Na de behandeling regelmatig controle
      Voor vragen is altijd tijd
      Duidelijke uitleg
      Fijne kliniek

      Minpunten:

      Het is soms druk bij de kliniek, waardoor afspraken soms iets uitlopen.

    • 8,4
      Had ik maar eerder mijn ogen laten laseren
      SMILE Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 07-08-2018

      Ik ben heel tevreden met het laseren van mijn ogen, de SMILE behandeling. De uitleg vooraf was erg persoonlijk en informatief. De behandeling zelf vond ik erg spannend maar was zo voorbij. En als ik nu, meer dan een half jaar na de behandeling terugkijk, ben ik super tevreden. Bij de nacontrole kwam ik uit op een 0-meting, en dat ervaar ik ook terug aan mijn zicht. Dat is perfect. En geen gedoe meer met lenzen en bril! Had ik dit maar eerder gedaan.

      Pluspunten:

      Goede uitleg en begeleiding. Erg persoonlijk en klantvriendelijk.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,9
      Heel tevreden
      Smile ooglaseren Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 31-07-2018

      Goede behandeling en zeer goede voor- en nazorg

      Pluspunten:

      Goede begeleiding zowel voor als na de behandeling

      Minpunten:

      Geen

    • 8,4
      Uitstekende ervaring
      Smile Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 27-07-2018

      De voorlichting, de begeleiding en de operatie zijn uitstekend. Wat mij minder beviel was de nacontrole. Wisselende mensen die ook wisselende controles uitvoerden. Dat vond ik echt een nadeel.

      Pluspunten:

      Netjes, snel, vriendelijk.

      Minpunten:

      Wisselende behandelaars

    • 9,2
      Makkelijk en snel
      Lasik SMILE Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 27-07-2018

      De behandeling zelf ging heel snel en makkelijk. Zonder veel pijn aan mijn ogen kon ik dezelfde avond al zien. De dagen erna werd mijn zicht steeds beter en over de weken werden mijn ogen ook minder droog. Nu (meer dan een half jaar later) zijn nog steeds mijn ogen wel droog in de ochtend dus moet ik wel druppelen dan. Verder lijkt mijn zicht in het donker (door schittering) slechter te zijn geworden. Mijn zicht op zichzelf is natuurlijk helemaal verbeterd en ik vind het heerlijk om direct in de ochtend goed te kunnen zien en geen lenzen of bril nodig te hebben.

      Pluspunten:

      Ging makkelijk en snel en mijn zicht is weer helemaal goed overdag

      Minpunten:

      Hoge prijs en de droge ogen in de ochtend zijn vervelend.
      Ook lijkt het dat de schitteringen in het donker zijn verergerd.

    • 8,8
      Betrouwbare kliniek met optimale service
      Smile Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 31-03-2018

      Duidelijk en geduldig personeel. Zowel receptie, rond het vooronderzoek, backoffice, tijdens behandeldag als de nazorg.
      Ik kon alle vragen telkens stellen die ik wilde (en dat waren er best wat i.v.m. mijn onzekerheid over ooglaseren). Zowel tijdens bezoeken als telefonisch tussendoor. Ook goed advies en actie geweest m.b.t. korting i.v.m. mijn zorgverzekeraar.
      Ingreep verliep heel soepel, duidelijk, kort en pijnloos. Dat ik mij daar druk om heb gemaakt. Alleen de behandeldag wat branderige ogen, alsof ik heel moe was. Verder goed herstel. Ik ben zeer blij dat ik dit gedaan heb. Lijkt prijzig, maar omgerekend betaal ik hetzelfde als jaren lenzen. Alleen heb ik nu al alle voordelen van geen lenzen hoeven dragen (zwembad, sauna, zand door wind, elke dag in- en uitdoen, droge lenzen, verschuiven etc).

      Pluspunten:

      Geduldig. Professioneel. Voor Friezen dichtbij t.o.v. Utrecht, Noord of Zuid Holland. Ook omdat je niet alleen de behandeldag naar de kliniek gaat.
      Gevoel van een kleinschalige oog polikliniek van een ziekenhuis, maar dan met de service en mogelijkheden van een prive kliniek.

      Minpunten:

      Mogelijk website en folder uitbreiden met info/ veel gestelde vragen.

    • 9,2
      Had ik jaren eerder moeten doen :-)
      ReLEx SMILE Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 29-11-2017

      Afgelopen maandag de SMILE behandeling ondergaan (het is nu woensdag), maar ik ben super tevreden. Er wordt tijdens de ingreep duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. De ingreep zelf is pijnloos. Toen de verdoving was uitgewerkt +/- 2 uur last gehad van branderige ogen, daarna nog een paar uurtjes het gevoel van zandkorrels in de ogen, maar dit was ook al snel weg. De volgende dag bij nacontrole een zicht van 130%.

      Pluspunten:

      kleinschalig, regionaal, persoonlijke zorg, super resultaat

      Minpunten:

      De ingreep is wat prijzig (maar dat zal bij andere klinieken niet anders zijn)

    • 9,7
      Geplaatst op 20-07-2017
      Pluspunten:

      Persoonlijke benadering, goede uitleg, staat goed bekend.

      Minpunten:

      Het is geen ziekenhuis.

    • 9,7
      Professioneel
      smile Laatste behandeling: juni 2016 Geplaatst op 03-09-2018

      Helder, persoonlijk en vakkundig. Heb de operatie ook aan mijn vriendin aangeraden.

      Pluspunten:

      Vakkundig, persoonlijk, nemen de tijd

      Minpunten:

      nvt

    • 8,8
      Geplaatst op 02-11-2015
      Pluspunten:

      Zelf heb ik vooraf van de operatie nog wel een aantal vragen gesteld, naast de uitleg die ik had gekregen omdat nog niet alles duidelijk was. Maar de vragen werden goed beantwoord. Ik raad de behandeling zeker aan! Ik heb het heel positief ervaren. Het verliep/herstelde bij mij ook heel goed. Ik heb af en toe nog last van droge ogen. Op aanraden tijdens de controle gebruik ik na reiniging make-up remover zonder conserveringsmiddelen (ik gebruik altijd de crème versie). Het bleek dat ik een vetlaagje op het randje van mijn oog maakte d.m.v. verkeerde reiniging make up verwijderaar. Ik gebruik nu reiniger van de Tuinen.
      Maar voor de rest heb ik heen pijn en... ik zie nu beter dan met mijn nachtlenzen die ik voorheen droeg!
      Het is zeker een aanrader. En vergeleken met de kosten t.o.v. lenzen/een bril ben je nu veel goedkoper uit. Alleen je moet eerst wel even investeren. Na 8 dagen was ik al weer aan het werk achter de pc.

      Minpunten:

      Uitleg over de medicatie. bijv. Tramadol, ik heb deze niet gebruikt, omdat ik niet heel veel pijn had na de behandeling. Ca. een week na de behandeling toen ik weer wat kon lezen, las ik de bijsluiters door van de medicatie. Ik was blij toen ik de bijwerkingen las en wanneer je het niet mag gebruiken. Als ik wel veel pijn gehad zou hebben dan had ik wel de Tramadol ingenomen zonder de bijsluiter te lezen, want je kan na de operatie niet zelf lezen! En ik heb nu betaald voor medicijnen die ik niet heb gebruikt. Vooraf wordt wel verteld dat je medicatie mee krijgt maar niet welke. Het is misschien handig om ca. weken voor de operatie de bijsluiters te leveren per post/per mail. Dan kan je vooraf je voorbereiden op de medicatie, en afwegen of het medicijn wel/niet geschikt voor je is.
      Het is nu niet meer prettig om in je ogen te wrijven (als je wakker wordt), dan voelen mijn ogen wel beschadigd/kapot aan. Ik draag nog steeds vaak een zonnebril (tijdens het auto rijden). Ik kan nog slecht fel licht verdragen aan mijn ogen na de behandeling. In de zomer (mei behandeling) heb ik buiten vrijwel altijd een zonnebril opgehad.

    • 8,9
      Geplaatst op 10-10-2015
      Pluspunten:

      Prima locatie, comfortabel, begeleiding, zeer klantvriendelijk, geruststellend.

    • 9,8
      Geplaatst op 26-05-2015
      Pluspunten:

      Erg duidelijk qua informatie, folder is ook erg duidelijk. Geen lange wachttijden. Verder kleinschalig met fijne werksfeer

      Minpunten:

      De oogarts zelf heb ik na de operatie niet meer gezien, dit heeft een assistent gedaan. Had de oogarts ook nog wel willen spreken

    • 9,1
      Geplaatst op 19-05-2015
      Pluspunten:

      goede voorlichting en nazorg. Gemakkelijk te bereiken bij eventuele vragen (zowel voor als na de behandeling).

    • 7,7
      Geplaatst op 25-04-2015
    • 8,7
      Geplaatst op 22-04-2015
      Pluspunten:

      Goede voor- tijdens en na-zorg en vriendelijke artsen/assistenten.

      Minpunten:

      helaas is het rechter oog op + 0,5 blijven steken en zit deze lens iets te hoog, waardoor ik halo's en strooilichten zie.Dit is echter verwaarloosbaar bij de lasten van de bril voorheen. Ik wil niet graag mijn bril terug en ben verder zeer tevreden.

    • 10,0
      Geplaatst op 20-02-2015
      Pluspunten:

      vriendelijk, professioneel.

    • 8,7
      Geplaatst op 01-12-2014
    • 9,1
      Geplaatst op 28-11-2014
      Pluspunten:

      Persoonlijke en klantvriendelijke benadering door medewerkers. Er werd zorgvuldig gekeken welke behandeling het beste paste bij mijn situatie. Zeer goede begeleiding.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,8
      Geplaatst op 17-11-2014
      Pluspunten:

      heel persoonlijke sfeer,
      deskundige medewerkers en artsen.

      Minpunten:

      voor de controles of afspraken soms lang gewacht.

    • 9,4
      Geplaatst op 10-11-2014
      Pluspunten:

      Ik ben zeer tevreden over het OMC. Vriendelijk personeel, goede voorlichting, goede nazorg. Zeer blij met het eindresultaat.

    • 8,4
      Geplaatst op 09-10-2014
      Pluspunten:

      Goede nacontrole. Net zolang terugkomen voor controle tot je helemaal tevreden bent.

      Minpunten:

      De operatie zelf is geen pretje (lensimplantaat), ook al kan dat per persoon verschillen.

    • 9,5
      Geplaatst op 14-07-2014
      Pluspunten:

      Erg betrokken medewerkers en zeer professionele begeleiding tijdens het hele traject

      Minpunten:

      geen

    • 9,6
      Geplaatst op 13-05-2014
      Pluspunten:

      Correcte informatieverstrekking, clientproces uitstekend, klant staat duidelijk centraal
      Efficiëny en effectiviteit is hoog.

      Minpunten:

      Niet

    • 7,8
      Geplaatst op 03-03-2014
    • 9,0
      Geplaatst op 23-12-2013
      Pluspunten:

      Ze nemen de tijd voor je en als je nerveus bent op de operatie dag steunen ze je ook. Mijn behandelende arts Ockels heeft me goed geholpen!

      Minpunten:

      Geen...

    • 8,7
      Geplaatst op 23-10-2013
      Pluspunten:

      de kwaliteit van de ingreep, apparatuur, voorlichting is subliem

      Minpunten:

      napijn en lichtschuwheid varieren nogal per patient, persoonlijk was ik echt niet in staat om na 3 dagen mijn werk al weer te doen.

    • 9,6
      Geplaatst op 15-09-2013
      Pluspunten:

      Zeer vriendelijke mensen!
      Adequate hulp bij onzekerheden en problemen.
      Aanrader!
      De kliniek profileerde zich niet als een chique en dure kliniek.

      Minpunten:

      Ik ben niet op een voorlichtingsavond geweest, daardoor kwam ik af en toe voor verrassingen te staan. Ik adviseer een uitgebreide folder per behandeling.

    • 8,4
      Geplaatst op 17-07-2013
      Pluspunten:

      Service

      Minpunten:

      Geen

    • 9,5
      Geplaatst op 15-07-2013
      Pluspunten:

      Betrouwbaar, degelijk en goed en klantgericht

    • 8,6
      Geplaatst op 22-05-2013
      Pluspunten:

      persoonlijk, niet zakelijk

    • 9,8
      Geplaatst op 03-05-2013
      Pluspunten:

      bereikbaarheid van de kliniek tov wonen en werken. Steeds met dezelfde persoon te maken met de nacontroles.

      Minpunten:

      De voorlichting mbt hoe snel het zicht herstelt na een laserbehandeling met oogflap. Duurde voor mijn gevoel langer dan ik uit de voorlichting had begrepen.

    • 9,2
      Geplaatst op 11-03-2013
      Pluspunten:

      Goede en duidelijke begeleiding voor, tijdens en na de behandeling.

      Minpunten:

      Nvt

    • 8,7
      Geplaatst op 22-01-2013
      Pluspunten:

      Dichtbij.
      Deskundigheid
      Reeds jarenlange ervaring.

      Minpunten:

      Nvt

    • 8,0
      Geplaatst op 18-01-2013
      Pluspunten:

      Vriendelijk, volledig, prijs kwaliteitsverhouding is goed.

      Minpunten:

      Twee locaties, steeds heen en weer rijden.

    • 9,1
      Geplaatst op 15-01-2013
      Pluspunten:

      Komt zeer professioneel over, vriendelijke en duidelijke behandeling.

      Minpunten:

      Bij mij duurde het herstel wat langer dan was aangegeven, maar er is mij wel verteld dat het bij iedereen verschillend is.

    • 8,5
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      Ze nemen de tijd voor je en het wordt goed en duidelijk uitgelegd. Er een voorlichtingsavond en hier kun je ook vragen stellen aan mensen die hun ogen al hebben laten laseren. Een sterk punt vind ik vooral dat ze het allemaal niet mooier doen lijken dan dat het is.

    • 8,3
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      De begeleiding voor, tijdens en na de behandeling.

      Minpunten:

      onvolledige vermelding van de effecten na de operatie gedurende de eerste twee dagen

    • 8,9
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      persoonlijke benadering vond ik erg belangrijk en prettig.
      Vakkundig personeel, iedereen in de kliniek.
      centrale ligging, goedbereikbaar.

      Minpunten:

      het was een dure ingreep maar zeeer zeker de moeite waard,ik zou het zo weer doen.

    • 9,5
      Geplaatst op 03-12-2012
      Pluspunten:

      Fijne sfeer, goede informatie, dezelfde persoon bij zowel het vooronderzoek als de nacontroles .

      Minpunten:

      Telefonische bereikbaarheid voor maken van een afspraak voor nacontroles.

    • 9,6
      Geplaatst op 21-11-2012
      Pluspunten:

      erg vriendelijk, persoonlijk en tijd nemend voor de klanten

      Minpunten:

      niet

    • 10,0
      Geplaatst op 16-10-2012
      Pluspunten:

      Zeer bekwaam, betrokken medewerkers, goede nazorg en zeer vriendelijk.

    • 8,2
      Geplaatst op 16-10-2012
    • 5,0
      Geplaatst op 19-07-2012
      Minpunten:

      na 2 herbehandelingen aan een oog nog steeds slecht zicht, cylinderafwijking gekregen, andere oog een keer herbehandeld, zicht gelukkig redelijk goed, bijna 3 jaar in behandeling geweest, zicht zou nu goed genoeg zijn, naar mijn mening niet, een oog zie ik alles dubbel, andere oog compenseert het gedeeltelijk. Behandeling is stopgezet.

    • 4,5
      Geplaatst op 01-02-2012
      Pluspunten:

      voorlichting was goed en de mensen waren vriendelijk

      Minpunten:

      2 jr garantie is belachelijk, ik heb nu 2 1/2 jr. later alweer -1 bij beide ogen, doen ze niets meer aan, zelf een controle moet ik alweer betalen! Ook kon men mij niet vertellen of dit vaker voorkomt... hoezo de boel bedonderen...

    • 9,2
      Geplaatst op 21-06-2009
    • 9,1
      Geplaatst op 04-12-2008
      Pluspunten:

      Klantvriendelijkheid, expertise

      Minpunten:

      Administratieve afhandeling

    • 9,2
      Geplaatst op 25-11-2007
      Pluspunten:

      Zeer goede en uitgebreide informatie. Goede behandeling en nazorg.

    • 9,7
      Geplaatst op 27-09-2007
      Pluspunten:

      Zeer professionele arts, eerlijke en open informatie, relaxte sfeer in de operatiekamer en wachtruimte, vriendelijke medewerkers. Men neemt alle tijd voor vragen, informatie is duidelijk.

      Minpunten:

      geen

    • 8,7
      Geplaatst op 07-08-2007
    • 7,9
      Geplaatst op 29-07-2007
      Pluspunten:

      voorlichting
      voor/na zorg

      Minpunten:

      niet meegemaakt

    • 9,3
      Geplaatst op 18-06-2007
      Pluspunten:

      bedrijf heeft zeer professionele en vertrouwenwekkende uitstraling

    • 9,0
      Geplaatst op 08-06-2007
      Pluspunten:

      Duidelijke uitleg gekregen over de de geschiktheid van elke behandelmethode voor mijn ogen. Voor het vooronderzoek werd veel tijd uitgetrokken (bij een vooronderzoek elders was dit niet het geval).

    • 9,8
      Geplaatst op 19-05-2007
      Pluspunten:

      persoonlijke benadering

    • 8,1
      Geplaatst op 14-03-2007
    • 7,6
      Geplaatst op 03-12-2006
      Pluspunten:

      Goede voorlichting en deskundig personeel

      Minpunten:

      Geen

    • 8,1
      Geplaatst op 27-08-2006
      Pluspunten:

      klantvriendelijkheid en hopelijk het laserapparaat en deskundigheid.

    • 8,3
      Geplaatst op 20-06-2006
      Pluspunten:

      Niet te commercieel.
      Als je ogen niet geschikt zijn behandelen ze je ook niet.

      Minpunten:

      Heb twee keer een toestemmingsverklaring moeten invullen

    • 9,6
      Geplaatst op 17-06-2006
      Pluspunten:

      voor alle vragen nemen ze de tijd met je.

      Minpunten:

      zag veel medewerkers met een bril op,vond ik raar over komen.

    • 9,4
      Geplaatst op 15-06-2006
      Pluspunten:

      De Artiflex/Artisan-lenzen zijn hier ontwikkeld. Je zit dicht bij het vuur. De optometristen zijn zeer vriendelijk en leggen alles zeer uitgebreid uit. Ze komen op mij zeer kundig over. Het vooronderzoek is zeer uitgebreid (ik heb dat in twee klinieken laten doen, dus ik kan vergelijken).Je kunt heel gemakkelijk voor extra controles komen als je dat wilt. Ze nemen alle tijd voor je. Ik heb tijdens alle gesprekken zeer veel vragen gesteld en elke vraag wordt uitgebreid beantwoord. De arts is zeer ervaren. Alle medewerkers zijn zeer vriendelijk.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor OMC Hanzekliniek, Groningen

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op Ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op Ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
  • Er zijn nog geen ervaringsverhalen van deze kliniek