• omc_hanzekliniek_5
      • omc_hanzekliniek_6
      • omc_hanzekliniek_3
      • omc_hanzekliniek_2
    • Drs. O.J. Wolter
      Drs. E. Timmerman
      Drs. M.F.L. Versteegh
      • ZKN
    • Sylviuslaan 11
      9728 NS Groningen
    • Zeiss VisuMax (3e generatie Femtosecond laser)
      MEL 90® Excimerlaser van Zeiss
    • OMC HanzeKliniek is een moderne oogkliniek met meer dan 40 jaar ervaring. Het is de enige kliniek in Noord-Nederland die alle oogzorg aanbiedt: oogheelkunde, ooglaseren, lensimplantatie èn brillen en contactlenzen.

      Prof. dr. Worst

      Grondlegger van OMC HanzeKliniek is de oogarts prof. dr. J.G.F. Worst. Jan Worst is de uitvinder van de ARTISAN® en de ARTIFLEX® lens, eind jaren ‘80. Dit is een implanteerbare lens dat in het oog vast "geklipt" wordt aan de iris. Chirurgen over de hele wereld kwamen bij hem om de techniek van het implanteren van dit lensje te leren. Artisan en Artiflex zijn momenteel de beste en meest gebruikte implantlenzen. De lenzen worden bij moederbedrijf Ophtec gemaakt.

      Kleinschalige kliniek met een persoonlijke benadering

      OMC HanzeKliniek is een kleinschalige kliniek. Onze cliënten ervaren een persoonlijke benadering. We krijgen wel eens te horen dat ze het prettig vinden altijd dezelfde gezichten te zien.

      SMILE, uniek in het noorden

      Als enige oogkliniek in het noorden heeft OMC HanzeKliniek de SMILE ooglaser. SMILE is de nieuwste technologie op het gebied van ooglaseren. Het is een hele veilige methode, pijnloos en snel. Mensen die in Noord-Nederland wonen, kunnen dichtbij huis de behandeling ondergaan. Ook voor de controles hoeven ze maar kort te reizen.

      Ervaren oogartsen

      OMC HanzeKliniek werkt met hooggekwalificeerde en ervaren oogartsen. Allen zijn ingeschreven in het BIG-register van de overheid en lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). De oogartsen werken nauw samen met de optometristen, orthoptisten, contactlensspecialisten en opticiens. De wachttijden worden daardoor zo kort mogelijk gehouden.

      Kwaliteit

      We willen een oogkliniek zijn die kwalitatief hoogwaardige oogzorg levert. Als eerste in Noord-Nederland is OMC HanzeKliniek dubbel gecertificeerd met het keurmerk Zelfstandige Klinieken Nederland en het ISO 9001 kwaliteitskeurmerk.

      meer lezen > tekst sluiten
  • 92 bezoekers hebben de beoordeling voor OMC Hanzekliniek ingevuld.

    Schrijf een beoordeling

    8,8
    • 8.8 Voorlichting
      • 8.6 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
      • 8.7 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
      • 8.8 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
      • 9.2 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
    • 9.0 Behandeldag
      • 9.2 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
      • 9.2 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
      • 8.7 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
    • 8.9 Zorg na de behandeling
      • 8.9 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
      • 8.8 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
      • 8 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
      • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
    • 8.3 Prijs/kwaliteit
      • 8.3 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
    • 8.9 Resultaat van de behandeling
      • 8.9 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
      • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 36% Nee 64%
      • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 5% Nee 95%
      • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 99% Nee 1%
      • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 98% Nee 2%

    Beoordelingen

    • 8,0
      Prima zicht na PRK-behandeling die ook nog enorm meegevallen is.
      PRK Laatste behandeling: mei 2020 Geplaatst op 08-10-2020

      Door de duidelijke voorlichting was ik goed voorbereid op de PRK-behandeling en de ongemakken van de dagen erna. Omdat ik ervan uitgegaan was dat ik na de behandeling 3 dagen behoorlijk pijn zou hebben, viel het mij enigszins mee. De hele ingreep viel mij heel erg mee en ik heb er niets van gevoeld. De eerste 3 maanden heb ik steeds een zonnebril gedragen als ik buiten kwam, vooral ook omdat mijn ogen nog erg gevoelig waren voor fel licht. Nu, 5 maanden na de behandeling, is de lichtgevoeligheid helemaal verdwenen, heb ik prima zicht en geniet ik er enorm van dat ik geen bril meer hoef te dragen. Ivm mijn leeftijd (50) heb ik nog wel een leesbril nodig, maar daar was ik goed over geïnformeerd, dus is geen verrassing. Ik had het jaren eerder moeten doen.

      Pluspunten:

      Vriendelijk, duidelijk en kundig.

    • 8,0
      Prettig en professioneel
      Smile Laatste behandeling: mei 2020 Geplaatst op 07-10-2020

      Af en toe ondervind ik last van droge ogen, echter kan ik dit wel koppelen aan een korte nachtrust de avond ervoor.
      Dit was sowieso bij mijn lenzen al een ervaring, af en toe een druppel en het "probleem" is opgelost.

      Pluspunten:

      Duidelijk

      Minpunten:

      geen

    • 9,6
      Buitengewoon goed resultaat
      relex-smile Laatste behandeling: januari 2020 Geplaatst op 05-10-2020

      Na een zeer succesvolle pijnloze behandeling, ging het herstel ook zeer voorspoedig. Na de oogdruppelkuur te hebben afgemaakt nergens geen meer last van gehad en een supergoed zicht gekregen.

      Pluspunten:

      Vriendelijke mensen die je alles duidelijk uitleggen en ook echt even de tijd voor je nemen!

      Minpunten:

      geen negatieve ervaringen gehad.

    • 9,5
      Fijne behulpzame mensen en goed resultaat.
      Ooglaser behandeling PRK Laatste behandeling: juni 2020 Geplaatst op 01-10-2020

      Het was voor mij een fijne ervaring, ook al was ik natuurlijk zenuwachtig voor zo'n ingreep bij de ogen. De mensen waren aardig, gaven genoeg informatie. En de behandeling verliep goed en ik kan nu weer alles bijna perfect zien!

      Pluspunten:

      Duidelijk, eerlijk over eventuele bijwerkingen of complicaties, goede nazorg en fijn resultaat.

      Minpunten:

      Nvt

    • 8,9
      Van donker gat naar helder zicht
      PRK Laatste behandeling: februari 2020 Geplaatst op 01-10-2020

      Ondanks de zorgvuldige informatie vooraf had ik niet kunnen inschatten wat er werkelijk met mij zou gebeuren na de behandeling. Ik heb een aantal dagen op bed gelegen en veel pijn gehad, maar toen ik weer wat kon zien ging er een wereld voor mij open. Na het verwijderen van de bandage lens en vervolgens het druppelen ging het herstel erg snel.

      Ik kende de wereld niet scherp zonder bril of lenzen en ben zo ontzettend dankbaar dat ik dit nu kan ervaren. Elke dag weer geniet ik dat ik alles kan zien en ervaar ik eigenlijk totaal geen last meer aan mijn ogen (droogte bijvoorbeeld) wat ik voor de behandeling wel dagelijks had. Ook verdraag ik zonlicht nu vele malen beter en dit geeft mij veel leefplezier!

      Ondanks dat het een pittig traject is en je in het begin denkt, waarom heb ik dit gedaan? Denk je zodra de pijn weg is alleen maar: wauw ik kan zien! Na een paar weken heb je echt geen spijt van de behandeling meer!

      Pluspunten:

      De klantvriendelijkheid is geweldig en de deskundigheid is groot.

    • 8,8
      Helemaal blij :)
      Lensimplantaten Laatste behandeling: april 2019 Geplaatst op 18-03-2020

      Na 30 jaar contactlenzen heb ik, nadat ik problemen kreeg met de lenzen, besloten (iom oogarts) lensimplantaten te nemen. Ik zat op een sterkte van -10, dus een bril was voor mij geen optie.
      Vooronderzoek was uitgebreid en zorgvuldig, uitleg prima.
      Behandeling is mij erg meegevallen en ook de nacontroles waren prima.
      Al met al ben ik erg blij dat ik het heb gedaan; geen gedoe meer met lenzen. Ik gebruik nu wel een leesbril (maar gelukkig hebben mijn leeftijdsgenoten dat ook ;)) en voor het werk een computerbril.

      Pluspunten:

      Erg klantvriendelijk en deskundigheid.

      Minpunten:

      nvt

    • 7,9
      Blij dat ik goed kan zien zonder bril
      Smile Laatste behandeling: mei 2019 Geplaatst op 13-03-2020

      Ik had dit achteraf veel eerder willen laten doen. Ik ben er elke dag heel blij mee.

      Minpunten:

      Er mag meer benadrukt worden dat een zonnebril met UV-filter belangrijk is (en waarom). Het halo effect is er wel. Overigens niet veel.

    • 9,7
      Een wereld ging voor mij open
      Relex Smile Laatste behandeling: juli 2019 Geplaatst op 11-03-2020

      Ik ben 46 jaar en heb vanaf mijn 6de jaar een bril gedragen, dit was toen al een hoge min sterkte, dus dikke kunststofglazen erin. Ik voelde mij hierdoor als kind altijd onzeker. Vanaf 16 jaar lenzen gedragen tot vorig jaar (afwisselend met bril in de avond) maar mijn zicht was nooit optimaal en werd ook slechter. Omdat ik hierbij ook nog een lensintolerantie kreeg ben ik me gaan verdiepen in ooglaseren. Zo ben ik via mijn oogarts doorverwezen naar deze kliniek. Ik had uiteindelijk -12,25 met het rechteroog en -9,75 linkeroog. De Relex Smile behandeling was een goeie optie om zo'n hoge sterkte te corrigeren. Ben ontzettend blij met het resultaat! Ik zie nu beter dan ooit, helderder, kleuriger en geen gedoe meer met lenzen, af en toe nog wat droge ogen, dan gebruik ik de druppels. Ik kan het echt iedereen aanraden.

      Pluspunten:

      Ontzetten goed geholpen, ik woon in Leeuwarden, en er werd zoveel mogelijk geprobeerd om ook daar de controles uit te voeren. Continu contact over hoe het gaat. Bij mij was het geval dat een andere oogarts de behandeling deed dan wie het zou doen, dit omdat diegene het te risicovol vond vanwege mijn hoge sterkte (te weinig ervaring hiermee). Dit vond ik een hele moedige en eerlijke beslissing. En voelde me dan ook heel vertrouwd bij de oogarts die mijn ogen toen heeft gelaserd.

      Minpunten:

      Het enige minpuntje is dat ik klaar stond voor de behandeling in juni, maar op het moment voor de behandeling besloten werd dat mijn oogarts het niet kon doen. Ik had natuurlijk al mooi wat spanning opgebouwd voor die dag, en moest toen in juli opnieuw komen om alsnog bij de andere oogarts het te laten laseren. Maar nogmaals ik waardeerde juist de uitleg hierover, het moet wel goed gaan natuurlijk.

    • 10,0
      Super
      Relex Smile Laatste behandeling: mei 2019 Geplaatst op 09-03-2020

      Na een goede begeleiding en voorbereiding, een relatief kleine ingreep.
      Maar dezelfde dag al een genot zonder bril.
      Zou het zo weer doen.

      Pluspunten:

      Goede nazorg.

      Minpunten:

      Ik heb persoonlijk geen minpunten .

    • 8,5
      Aanrader
      Relex Smile Laatste behandeling: juni 2019 Geplaatst op 09-03-2020

      Aanrader!

    • 8,5
      Super tevreden
      Prk Laatste behandeling: mei 2019 Geplaatst op 09-03-2020

      Heel blij dat ik gekozen heb voor het OMC. Professioneel en deskundig. In één woord geweldig. Vanaf het begin gelijk al een vertrouwd gevoel. Bij vragen altijd correct en eerlijk antwoord. Super begeleiding!

      Pluspunten:

      Deskundigheid, dicht in de buurt

      Minpunten:

      Wachtkamer is sterk verouderd. Eigenlijk het hele gebouw zou een update moeten krijgen.

    • 8,2
      Vriendelijk, professioneel maar niet duidelijk wat de consequentiesties op lange termijn zijn.
      Laatste behandeling: februari 2019 Geplaatst op 09-03-2020

      De informatie vooraf was te beperkt en niet compleet. De gevolgen van de operatie werden enigzins gebagatelliseerd. Herstel zou snel gaan, maar de eerste weken kon ik niet werken. De kans hierop werd niet verteld. Ik moet bij een beetje zonlicht al met een zonnebril lopen anders zijn mijn ogen te gevoelig
      Ogen zelf zijn ook extreem gevoelig geworden vergeleken met de situatie ervoor. Vaak het gevoel iets in mijn oog te hebben en droge ogen. Droge ogen beperken mij in bijvoorbeeld motorrijden, wat het versterkt.

      Ik zou het weer doen, want de voordelen zijn groter. Maar er mag veel meer aandacht zijn voor de kansen dat het niet goed gaat en mogelijke bijwerkingen.

      Pluspunten:

      Professioneel, vriendelijk, makkelijk en vlot contact.

      Minpunten:

      Beperkte voorlichting zonder de mogelijke nadelen te belichten.

    • 8,2
      Ervaring PRK ooglaserbehandeling
      PRK Laatste behandeling: november 2019 Geplaatst op 09-03-2020

      Vanwege de kleine oogafwijking werd PRK geadviseerd. De optometrist nam elke keer ruim de tijd om alles goed te onderzoeken en alle vragen te beantwoorden. Ook vooraf gewezen op de mogelijke risico's.

      Ter controle werd de sterkte opnieuw gemeten op de dag van de operatie. Deze kwam exact overeen met de reeds eerder uitgevoerde meting.

      De eerste twee dagen na de PRK behandeling kan ik niet anders omschrijven dan een helse pijn. Met hierbij continue het gevoel alsof er zand en zeep in mij ogen aanwezig was. Hier moet je even doorheen. Eigenlijk erg logisch, want beide ogen zijn op dat moment vergelijkbaar met een open wond waarbij het verwijderde toplaagje weer moet aangroeien. Achteraf gezien had ik de sterke medicatie direct moeten innemen. Dit heb ik niet gedaan, omdat de praktijk adviseerde om dit alleen te gebruiken als het echt niet meer ging. En eenmaal in zo'n situatie weet je nooit of het wel of niet pijnlijker wordt. Dus wat is dan het hoogtepunt qua pijn?

      De nazorg is erg goed, waarbij de optometrist mij persoonlijk belde op dag één om te vragen hoe het ging. De weken en maanden na de operatie veel gedruppeld. In het begin pijnreductie met antibiotica. Daarna nog een onstekingsremmerkuur van acht weken. Totaal heb ik tot en met bijna de 8e maand erg veel moeten druppelen met Vidisic Carbogel, om droge ogen tegen te gaan. Even was ik bang dat ik de complicatie "droge ogen" had gekregen. Maar blijkbaar hebben de ogen lange tijd nodig om volledig te herstellen.

      Na een jaar is de eindcontrole uitgevoerd, waarbij alleen een cilindrische afwijking aanwezig was aan één oog. Maar dit is verwaarloosbaar klein, namelijk 0,25. Het verschil is niet zichtbaar.

      Inmiddels is het 16 maanden geleden. Het zicht is geweldig. Erg scherp, waarbij ik nu nog steeds moet wennen hoe mooi en gedetailleerd alles eruit ziet. Ook is het zicht in het donker verbeterd (beter dan vooraf met bril). Heel soms gebruik ik de oogdruppels nog. Maar dat is niet vaak. Ik schat eens per twee maanden. Bijvoorbeeld tijdens warme vakantiedagen, of als de lucht lange tijd achter elkaar droog is (airconditioning). Een bezoek aan de sauna is overigens geen probleem, waarbij ik geen last heb van droge ogen. Ook zwemmen in zout zeewater of in een zwembad (chloor) is geen probleem. Net als voorheen kan ik dan probleemloos onder water kijken (natuurlijk niet scherp).

      Enig nadeel is dat de droge ogen 's nachts wel aanwezig zijn. Bij het wakker worden is dit alleen merkbaar. Maar na een aantal keer knipperen trekt dit snel weg. Dit verbetert wel overigens! De praktijk gaf aan dat dit wel tot twee jaar kan duren. Misschien houd ik er last van, de tijd moet het uitwijzen. Zelfs als ik dit vooraf had geweten, had ik de laserbehandeling nog laten uitvoeren. Ik ben er zeer blij mee, met een oogcorrectie welke voor 99% goed is gelukt.

    • 9,9
      Life changing
      Relex Smile Laatste behandeling: juni 2019 Geplaatst op 21-06-2019

      Een maand geleden heb ik de smile behandeling gehad. Super goede resultaten, geen complicaties, geen klachten gehad, medewerkers zijn erg klantvriendelijk. Ik ben erg tevreden over de resultaten en ik heb er absoluut geen spijt van!

    • 8,8
      Proffesioneel
      SMILE Laatste behandeling: november 2018 Geplaatst op 17-06-2019

      Na 7 maanden zeer tevreden over de SMILE behandeling. Op dezelfde dag kon ik met enige moeite de ondertiteling op TV lezen. Na drie dagen kon weer aan het werk (computerwerk.... ). Ik had iets langer dan verwacht last van droge ogen. Dat is sinds 2 of 1,5 maand voorbij.

      Van -6 beide ogen naar links 0 en rechts -0,75(cilinder). Dit was vantevoren aangegeven dat het wellicht niet 100% zou zijn. Als mijn rechteroog niet beter wordt is een gratis nabehandeling mogelijk.

      De doktoren zijn vriendelijk en professioneel.

      Pluspunten:

      Ja, alles eigenlijk. Je krijgt waarvoor je betaald.

      Minpunten:

      geen minpunten

    • 7,7
      Voor 100 % meegevallen
      Smile ooglaser Laatste behandeling: november 2018 Geplaatst op 12-02-2019

      Informatievoorziening en mogelijkheden voor behandelmethoden zijn duidelijk. Kennis en de bereidheid tot het beantwoorden van vragen door de optometrist zijn meer dan goed! Begeleiding tijdens de behandeling is perfect.
      Na de behandeling had ik direct goed zicht. Het heeft geen pijn gedaan. Druppelen is wel noodzakelijk omdat de ogen erg droog zijn na de behandeling.
      Nazorg en controles zijn voldoende.

      Pluspunten:

      Alle waardering voor het ondersteunend personeel die mij pre/per en postoperatief hebben begeleid en van alle informatie hebben voorzien. Het is precies zo gegaan als dat er vooraf met mij is besproken.

      Minpunten:

      De betrokkenheid van de oogarts is minimaal, dat heb ik wel gemist. Veel wordt overgenomen of gedaan door de optometrist. Deze is zeer bekwaam.
      Ik vind het een aanvulling als er beelden of een filmpje beschikbaar zijn over de behandeling. Ik was erg zenuwachtig en wist niet wat te verwachten. Het zou mij geholpen hebben als ik hiervan op de hoogte was geweest.

    • 8,9
      Vlot
      Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 11-02-2019

      Vlotte behandeling. Goede begeleiding.
      Vooraf ook duidelijk besproken hoe de behandeling zou verlopen, wat ik als erg prettig heb ervaren tijdens de ingreep.

      Pluspunten:

      Kundig, duidelijk en vriendelijk

      Minpunten:

      Geen

    • 8,0
      Mijn ogen in goede handen
      Relex Smile Laatste behandeling: november 2018 Geplaatst op 08-02-2019

      Bij het OMC heb ik een uitgebreid vooronderzoek gehad met alle ruimte voor vragen. Op de behandeldag ben ik uitstekend begeleid. De operatie verliep voorspoedig. Thuis had ik nog enkeke uren last van branderige ogen maar het verbeterde snel. ‘s Avonds kon ik al redelijk televisie kijken. ‘s Nachts had ik nergens last van. Het herstel ging echt onvoorstelbaar goed. Nu, bijna drie maanden later, kan ik in de verte prima zien. Ik ben van mijn bril af en dat is geweldig. Mijn zicht dichtbij ben ik kwijt. Dat is een vreemde gewaarwording, ook al was ik er voor gewaarschuwd. Dat mis ik af en toe wel. Maar dat zal een kwestie van wennen zijn. In het donker zie ik om lichten nog stralen. Ik weet niet of dat nog verbetert, maar het is te overzien.
      Ik ben, samengevat, erg blij dat ik de stap heb gezet. Ik ben verlost van bril en lenzen en zie weer mezelf als ik in de spiegel kijk.

      Pluspunten:

      Vriendelijkheid, deskundigheid en individuele aandacht.

      Minpunten:

      Ik kan eerlijk gezegd geen minpunten verzinnen.

    • 6,9
      had ik het maar eerder gedaan, heerlijk geen lenzen of bril meer( wel lees bril, maar ja leeftijd)
      smile Laatste behandeling: december 2018 Geplaatst op 04-02-2019

      Kan alleen maar zeggen dat ik zeer tevreden ben

      Pluspunten:

      kort en krachtig : GOED

      Minpunten:

      niet

    • 7,4
      Vriendelijke medewerkers, resultaat mag er zijn maar de operatie viel wat tegen
      Smile Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 04-02-2019

      Ik had zelf een zeer sterke afwijking (beide ogen -10 met cilinders) en zat ‘op het randje’ van de mogelijkheden met de smile techniek. Ik had het geluk dat mijn hoornvlies erg dik was. Mijn ogen waren dus gelukkig geschikt.
      De voorcontroles zijn uitgebreid en worden grondig uitgevoerd. Hiervoor alleen maar lof.
      Ik heb mijn quick scan en vooronderzoek voor de zomer gehad en de operatie in oktober.
      Op de behandeldag word je ontvangen op de behandellocatie. Na om de afgesproken tijd gearriveerd te zijn moest ik zo’n 40 minuten wachten totdat ik aan de beurt was. Er volgde een laatste controle en een voorverdoving en daarna ging ik in mijn operatieschort door naar de behandelkamer. Er zijn veel medewerkers van de kliniek aanwezig bij de ingreep (ik schat zo’n 6). Ze stellen je gerust tijdens de operatie en vertellen je wat je moet doen.
      Het laseren zelf stelt niets voor. Het is maximaal 30 seconden per oog en volledig pijnloos. Het verwijderen van de lenticule was bij mij echter een hele klus. Bij beide ogen heeft dit véél langer geduurd dan de tijd die hiervoor stond aangegeven. De gehele ingreep duurde bij mij zodoende veel langer dan ik had gedacht. Dat viel tegen en maakte me tijdens de operatie behoorlijk nerveus. Je vraagt je toch af of het wel goed gaat.
      Ik heb geen pijn gehad maar wel een onaangenaam gevoel toen de lenticule steeds niet kon worden verwijderd. Ik moest steeds naar een lampje kijken maar op den duur waren mijn ogen wel aardig uitgeput. Na de behandeling krijg je een vooraf besteld oogdruppelpakket mee. Prima. Belangrijk om het druppelschema goed te volgen om complicaties te vermijden.

      Napijn was bij mij wel aanwezig (prikkend en stekend gevoel, soms zelfs echt pijn) maar bij de nacontrole bleek dat mijn ogen ook wat wondjes/beschadigingen hadden onder het ooglid. De pijn en irritatie heeft 3 dagen geduurd. Daarna nam het af. Ik kon wel al na 1 dag scherp zien met 1 oog. Met het andere oog kon ik absoluut niet scherp zien. Dat heeft 5 dagen geduurd.
      Na een week zat mijn zicht op meer dan 100%. Na 3 maanden heb ik aan beide ogen een kleine restwaarde over. Voornamelijk een cilinder (-1.0) links, wat toch jammer is. Ik hoop dat het nog iets bijtrekt. Mijn zicht met beide ogen is echter uitstekend zonder hulpmiddelen (>120%). Ik heb alleen nog wat moeite met scherp zien op een beeldscherm (scherpte van kleine letters). Daar bestel ik waarschijnlijk een beeldschermbril voor.

      Ik heb gelukkig geen halo’s of andere nare bijverschijnselen. Wel droge ogen (alleen ‘ s ochtends) maar dat had ik met lenzen ook.
      Overall ben ik tevreden. Ik had zelf altijd veel problemen met mijn lenzen (intolerantie, verschillende allergieen, zeer droge ogen). Daar ben ik nu gelukkig van af!
      Als ik geen problemen met mijn contactlenzen had gehad, had ik de ingreep waarschijnlijk niet laten uitvoeren.

      Pluspunten:

      Vriendelijke medewerkers, voldoende parkeergelegendheid, goede handouts met instructies.

      Minpunten:

      Altijd een volle wachtkamer bij controles, soms ook lange wachttijden. De wachtkamer van de behandellocatie was erg krap.

    • 10,0
      Geweldig
      Smile laserbehandeling Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 04-02-2019

      Ik ben tevreden over het hele proces van begin tot eind. Zeer goed geïnformeerd door de optometrist. Er werd ruim de tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden. De behandeling verliep ook zeer prettig. Voorafgaand aan de behandeling nog een duidelijke uitleg over wat er ging gebeuren. Nogmaals een laatste oogtest en daarna verdovende druppels in de ogen. Na de voorbereiding de behandelkamer in. Daar werd tijdens de behandeling precies verteld wat er gebeurde. Het enige wat ik hoefde te doen was ontspannen blijven liggen. Het laseren zelf duurt nog geen 30 seconden. Daarna wordt het gelaserd stukje weggehaald door de arts. Dit is volkomen pijnloos.
      Na de behandeling hebben mijn ogen een paar uur licht geïrriteerd. Net alsof er een beetje zand in je ogen zit. Maar ook zag ik direct na de behandeling al meer dan ervoor (-8,5 en -9,75). De volgende dag was het zicht al ruim 90%! En de 2de dag na behandeling kon ik alweer autorijden.
      De nazorg is ook super. Ik had wat extra controles nodig en elke keer weer word er de tijd genomen om alles goed te meten en te bekijken. Ondanks dat er een hele kleine reststerkte is overgebleven in 1 oog (waar ik vooraf duidelijk over ben geïnformeerd vanwege mijn hoge sterktes) kan ik nu zonder hulpmiddelen helemaal goed zien. Ik ben zo superblij. Iedere ochtend wakker worden en 'gewoon' kunnen zien is geweldig.

      Pluspunten:

      Zeer goede nazorg door de optometrist: dhr Ockels
      Super begeleiding tijdens de behandeling.
      Men neemt de tijd voor je.
      Zeer duidelijke informatie.
      Professionaliteit.

      Minpunten:

      Enig minpuntje was de communicatie vanuit de receptie/planning in het beginstadium van dit traject. Twee keer zelf na weken contact moeten opnemen over de status. Maar dat weegt niet op tegen de rest van de ervaring.

    • 8,4
      Prettig snel, duidelijk en een prima resultaat.
      Smile Laatste behandeling: december 2018 Geplaatst op 15-01-2019

      Na een informatieronde op de website met prijzen voor de diverse vormen van laseren besloot ik een eerste vrijblijvend gesprek aan te vragen. Als je over de lange termijn de kosten van brillen en lenzen optelt is laseren goedkoper namelijk. Mijn ogen bleken geschikt voor mijn voorkeur van laseren met de SMILE methode en dus heb ik de knoop doorgehakt. De voorbereiding was degelijk, de behandeling snel en efficiënt. De nazorg is goed geregeld en zowel het laseren als de genezing vallen reuze mee. Maar 2 dagen wat wazig zien maar daarna was het binnen een week goed zicht! Nu een maand na de behandeling gebruik ik nog maar een paar keer per dag de druppeltjes en heb ik ontwenningsverschijnselen van 34 jaar contactlenzen. Sta een beetje lullig in de badkamer voor de spiegel om “iets” te doen wat niet meer nodig is. Heerlijk! Had ik alles -en met name de kosten- eerder geweten, dan had ik dit vele jaren eerder laten doen! Echt een aanrader en het is helemaal niet ‘eng’ of pijnlijk dus niks om je zorgen over te maken. De tandarts is ‘enger’!

      Pluspunten:

      Het is een kleine kliniek en dus veel persoonlijker als een ziekenhuis. De sfeer is ontspannen en door de duidelijke info en voorbereiding verloopt alles rustig en efficiënt. Het gaat wel om je ogen en je zicht en dan is die ontspannen rust prettig.

      Minpunten:

      Ik heb een hele vlotte en prettige ervaring gehad en kan dus eigenlijk geen minpunten bedenken.

    • 9,4
      Absoluut een aanrader!
      SMILE ooglaseren Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 04-12-2018

      Het voor onderzoek was wat mij betreft heel prettig. Uitvoerige metingen, deskundige medewerkers en voldoende tijd om vragen te stellen. Duidelijk uitleg gehad over alles, behalve de hoeveelheid druppelen na afloop. Dit hoorde ik op de behandel dag zelf, maar had dit graag bij het vooronderzoek willen weten. In ieder geval zeer tevreden en zou het absoluut aanraden om bij het OMC te laten laseren!

      Pluspunten:

      Deskundig
      Neemt alle tijd voor de cliënt

      Minpunten:

      -

    • 8,5
      Fijne ervaring met super resultaat!
      Smile laserbehandeling Laatste behandeling: oktober 2018 Geplaatst op 25-11-2018

      Hele fijne ervaring met deze kliniek. Na mijn eerste gesprek kon ik snel worden ingepland voor een voor onderzoek. Alles werd goed uitgelegd en ik wist wat ik kon verwachten. De operatie zelf was zo voorbij en ik kon na een paar uur al weer tv kijken!! De eerste paar uren na de operatie voelde ik een scherpe pijn aan mijn ogen maar ook dit werd na een uur of drie minder. De nacontroles waren ook prima!! Wat ik zelf heel erg fijn vond is dat je gedurende het hele traject dezelfde persoon hebt die alle voor- en nacontroles doet. Ook tijdens de operatie is deze aanwezig.

      Pluspunten:

      Snelle mogelijkheid tot behandeling
      Goede voorlichting
      Goede begeleiding

      Minpunten:

      Geen minpunten

    • 9,6
      Super had ik 10 jaar eerder moeten doen
      Smile Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 16-10-2018

      Als je aan de beurt bent om naar binnen te gaan om geholpen te worden stellen ze je heel erg op je gemak dan krijg je de eind controle en je verdovingsdruppeltjes daarna begeleiden ze je naar de lasertafel en leggen je nogmaals uit wat ze gaan doen en dat ze gaan aftellen zodat jij weet hoelang je in de laser moet blijven kijken daarna wordt je er onderuit gehaald en gaan ze met jou gemaskerde oog bezig en als dat klaar is gaan ze de andere kant doen ben je klaar wordt je netjes begeleid naar de uitgang en stellen ze je weer gerust .
      Gewoon super personeel top!!!!

      Pluspunten:

      De geruststelling, de vriendelijkheid, de medewerking super

      Minpunten:

      Geen

    • 9,9
      Een wonder
      SMILE ooglaserbehandeling Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 28-09-2018

      Goede hulp, vriendelijk, deskundig personeel. Louter positief. Inmiddels een jaar verder na de behandeling. Ik word nog steeds wel eens wakker met de gedachte: wauw, ik kan zien! Bizar hoe snel je na jarenlang bril/lenzen dragen van het slechte zicht af kan zijn. Van -4,25 beide ogen naar 0. Fantastisch!

      Pluspunten:

      Zie hierboven

      Minpunten:

      Geen

    • 10,0
      100 % zicht na 35 jaar brildragend
      De smile laserbehandeling Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 27-09-2018

      In november 2017 behandeld, met de smile techniek, een behandeling die je minimaal beperkt binnen een week was het zicht 100% en tot heden nog steeds.
      De nacontrole is super geregeld.

      Met vriendelijke groet Tjerk Bouma

      Pluspunten:

      Klantvriendelijk
      Kundige specialisten die je vertrouwen geven in de behandel methode.

      Minpunten:

      Nvt

    • 9,7
      Professioneel en vriendelijk!
      Prk Laatste behandeling: juli 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      Na een aantal uitgebreide voorcontroles zijn mijn ogen in juli 2017 middels een prk behandeling gelaserd. De behandeling zelf was pijnloos. Ik was ontzettend zenuwachtig maar werd uitstekend opgevangen door de aanwezige medewerkers. Tijdens de hele behandeling heeft een lieve mevrouw zelfs mijn hand vastgehouden.

      Ik heb erg veel pijn gehad de dagen na de behandeling. Ik was van tevoren goed ingelicht dat dit zou kunnen gebeuren. Ik ben erg tevreden over de nazorg die ik heb gekregen. Nu, een jaar later, vind ik het een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt. Het is heerlijk om wakker te worden en meteen scherp te zien!

      Pluspunten:

      Professioneel, vriendelijk, hygiënisch, hoge standaard.

      Minpunten:

      Geen minpunten.

    • 8,0
      Prima
      Pkr Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 13-09-2018

      Helder

      Pluspunten:

      Beter zicht

      Minpunten:

      Best eng en beetje pijn na de operatie

    • 8,4
      Alles was perfect behalve lichte hoornvlies vertroebeling op het rechteroog
      Prk Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      De medewerkers waren erg aardig en professioneel, ik was nooit nerveus dat iets mis zou kunnen gaan. De operatie ging snel en zonder complicaties, de nazorg was goed.

      Pluspunten:

      Aardige en professionele medewerkers, snelle en goede operatie.

      Minpunten:

      De ooglaserkliniek is soms wat druk, waardoor je soms langer moet wachten dan de afgesproken ontmoetingstijd.

    • 9,9
      Herboren!
      Implantlenzen van ArtiFLEX Laatste behandeling: april 2017 Geplaatst op 13-09-2018

      Mijn zicht was al jarenlang een grote ergernis. In beide ogen had ik maar liefst -10 en lenzen en brillen kostten natuurlijk een kapitaal. Dus ik was gaan googlen en kwam uiteindelijk bij deze kliniek uit. Al snel de knoop doorgehakt en voor een gratis scan gegaan. Hierbij heb ik veel advies gekregen over de mogelijkheden. Laseren was ook nog mogelijk, maar dit was een nieuwe techniek (de gewoonlijke gaan niet tot zo'n hoge sterkte). Ik hoefde niet lang na te denken en ben voor implantlenzen gegaan, dit leek mij het prettigst. Ook zijn die achteraf nog te verwijderen, terwijl laseren natuurlijk permanent is. De klantenservice en behandelaars waren allemaal heel vriendelijk en aardig en ik werd ook goed geïnformeerd over mogelijke nadelen van de behandeling (die trouwens totaal acceptabel zijn, zoals halo's -- weerkaatsing in de lens door kunstlicht of op hogere leeftijd een leesbril nodig hebben). Mijn ogen werden ook elke keer heel goed onderzocht. De operaties werden heel snel uitgevoerd door een hele lieve chirurge en ik werd super goed verzorgd! De tweede operatie (per oog krijg je een aparte operatie) was wel veel pijnlijker dan de eerste, maar daar was ik al voor gewaarschuwd. Voor degenen die op zien tegen de operatie: het is niet zo eng als je denkt, je ziet niks van wat er gebeurt en de oorspreider is ook niet vervelend. En als je wil dan legt de chirurg je graag uit wat er allemaal gebeurt, erg geruststellend. Daarna heb ik nog een tijdlang mijn ogen moeten druppelen en alles is heel goed genezen. Het was het helemaal waard. Nu al meer dan een jaar bril en contactlens vrij en ik ben daar heel erg blij mee!

      Pluspunten:

      De zorg en voorlichting is perfect. Er is heel veel aandacht voor de patiënt.

      Minpunten:

      Eerlijk gezegd geen!

    • 8,6
      Zeer blij met de behandeling zicht nabij 100%
      Smile Laatste behandeling: april 2017 Geplaatst op 03-09-2018

      Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren.
      Bijna volledig pijnloos ook nadien geen brandende ogen. Eerst wel wennen de eerste weken met zonlicht en beeldscherm gebruik want de licht intensiteit was wel heftig. Maar los van dat wat een genot om weer normaal te kunnen functioneren zonder beperking van -5 naar nagenoeg 100% zicht. Ook de nazorg was goed.

    • 8,6
      Blij met helder zicht
      Smile Laatste behandeling: april 2018 Geplaatst op 03-09-2018

      In april zijn mijn ogen gelazerd met de smile techniek. Van te voren zijn mijn ogen onderzocht. Ik kon kiezen voor de smile of de lasikmethode. De smilemethode heb ik gekozen vanwege dat ik af en toe last had van droge ogen. De hersteltijd is kort en je hebt geen pijn. Er was wel kans op dat de grote cilinderafwijking van mijn ogen , dat het niet in 1 keer zou lukken. Op het moment zelf dat mijn ogen werden gelazerd mag je niet bewegen. Dat was Best wel heftig, want je wil niet dat het mis gaat. Ze geven steeds aan wat je moet doen en wat wat de volgende stap is. Toen het klaar was, zag je niet zoveel. Mijn ogen waren erg droog en voelden branderig. Steeds een zonnebril op. En veel oogdruppelen. Ik had een schema met wanneer welke druppels ik moest gebruiken. Eerste dagen binnengebleven. Ik was erg moe. Kijken door je ogen is dan vermoeiend. Dat werd steeds beter. Naar een computerscherm kijken moest ik wel opbouwen. Na ongeveer 3 en half maand heb ik nog steeds goed zicht.

      Pluspunten:

      De website is duidelijk. De medicijnkosten zijn niet inbegrepen in de prijs. Je wordt goed geholpen. Van te voren is handig om zo veel mogelijk informatie te lezen. Zodat je goed weet wat er gaat gebeuren met je ogen.

    • 8,5
      Dit had ik veel eerder moeten doen..
      Smile behandeling Laatste behandeling: juni 2017 Geplaatst op 11-08-2018

      Het voortraject was prima. Extra onderzoeken werden gedaan om te bepalen of de smile behandeling bij mij echt wel zou kunnen. De behandeldag zelf was natuurlijk spannend. Er werden duidelijke instructies gegeven. Gelukkig ging het allemaal erg snel en na drie kwartier stond ik alweer buiten. Gelijk merk je dat het zicht al scherper is. In de avond kon ik op de TV de ondertiteling lezen! Dit was voor mij zo bijzonder. Inmiddels is het een jaar na de behandeling en ben ik nog steeds gelukkig met de keuze die ik heb gemaakt.

      Pluspunten:

      Goed onderzoek voor behandeling
      Na de behandeling regelmatig controle
      Voor vragen is altijd tijd
      Duidelijke uitleg
      Fijne kliniek

      Minpunten:

      Het is soms druk bij de kliniek, waardoor afspraken soms iets uitlopen.

    • 8,4
      Had ik maar eerder mijn ogen laten laseren
      SMILE Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 07-08-2018

      Ik ben heel tevreden met het laseren van mijn ogen, de SMILE behandeling. De uitleg vooraf was erg persoonlijk en informatief. De behandeling zelf vond ik erg spannend maar was zo voorbij. En als ik nu, meer dan een half jaar na de behandeling terugkijk, ben ik super tevreden. Bij de nacontrole kwam ik uit op een 0-meting, en dat ervaar ik ook terug aan mijn zicht. Dat is perfect. En geen gedoe meer met lenzen en bril! Had ik dit maar eerder gedaan.

      Pluspunten:

      Goede uitleg en begeleiding. Erg persoonlijk en klantvriendelijk.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,9
      Heel tevreden
      Smile ooglaseren Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 31-07-2018

      Goede behandeling en zeer goede voor- en nazorg

      Pluspunten:

      Goede begeleiding zowel voor als na de behandeling

      Minpunten:

      Geen

    • 8,4
      Uitstekende ervaring
      Smile Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 27-07-2018

      De voorlichting, de begeleiding en de operatie zijn uitstekend. Wat mij minder beviel was de nacontrole. Wisselende mensen die ook wisselende controles uitvoerden. Dat vond ik echt een nadeel.

      Pluspunten:

      Netjes, snel, vriendelijk.

      Minpunten:

      Wisselende behandelaars

    • 9,2
      Makkelijk en snel
      Lasik SMILE Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 27-07-2018

      De behandeling zelf ging heel snel en makkelijk. Zonder veel pijn aan mijn ogen kon ik dezelfde avond al zien. De dagen erna werd mijn zicht steeds beter en over de weken werden mijn ogen ook minder droog. Nu (meer dan een half jaar later) zijn nog steeds mijn ogen wel droog in de ochtend dus moet ik wel druppelen dan. Verder lijkt mijn zicht in het donker (door schittering) slechter te zijn geworden. Mijn zicht op zichzelf is natuurlijk helemaal verbeterd en ik vind het heerlijk om direct in de ochtend goed te kunnen zien en geen lenzen of bril nodig te hebben.

      Pluspunten:

      Ging makkelijk en snel en mijn zicht is weer helemaal goed overdag

      Minpunten:

      Hoge prijs en de droge ogen in de ochtend zijn vervelend.
      Ook lijkt het dat de schitteringen in het donker zijn verergerd.

    • 8,8
      Betrouwbare kliniek met optimale service
      Smile Laatste behandeling: december 2017 Geplaatst op 31-03-2018

      Duidelijk en geduldig personeel. Zowel receptie, rond het vooronderzoek, backoffice, tijdens behandeldag als de nazorg.
      Ik kon alle vragen telkens stellen die ik wilde (en dat waren er best wat i.v.m. mijn onzekerheid over ooglaseren). Zowel tijdens bezoeken als telefonisch tussendoor. Ook goed advies en actie geweest m.b.t. korting i.v.m. mijn zorgverzekeraar.
      Ingreep verliep heel soepel, duidelijk, kort en pijnloos. Dat ik mij daar druk om heb gemaakt. Alleen de behandeldag wat branderige ogen, alsof ik heel moe was. Verder goed herstel. Ik ben zeer blij dat ik dit gedaan heb. Lijkt prijzig, maar omgerekend betaal ik hetzelfde als jaren lenzen. Alleen heb ik nu al alle voordelen van geen lenzen hoeven dragen (zwembad, sauna, zand door wind, elke dag in- en uitdoen, droge lenzen, verschuiven etc).

      Pluspunten:

      Geduldig. Professioneel. Voor Friezen dichtbij t.o.v. Utrecht, Noord of Zuid Holland. Ook omdat je niet alleen de behandeldag naar de kliniek gaat.
      Gevoel van een kleinschalige oog polikliniek van een ziekenhuis, maar dan met de service en mogelijkheden van een prive kliniek.

      Minpunten:

      Mogelijk website en folder uitbreiden met info/ veel gestelde vragen.

    • 9,2
      Had ik jaren eerder moeten doen :-)
      ReLEx SMILE Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 29-11-2017

      Afgelopen maandag de SMILE behandeling ondergaan (het is nu woensdag), maar ik ben super tevreden. Er wordt tijdens de ingreep duidelijk uitgelegd wat er gaat gebeuren. De ingreep zelf is pijnloos. Toen de verdoving was uitgewerkt +/- 2 uur last gehad van branderige ogen, daarna nog een paar uurtjes het gevoel van zandkorrels in de ogen, maar dit was ook al snel weg. De volgende dag bij nacontrole een zicht van 130%.

      Pluspunten:

      kleinschalig, regionaal, persoonlijke zorg, super resultaat

      Minpunten:

      De ingreep is wat prijzig (maar dat zal bij andere klinieken niet anders zijn)

    • 9,7
      Geplaatst op 20-07-2017
      Pluspunten:

      Persoonlijke benadering, goede uitleg, staat goed bekend.

      Minpunten:

      Het is geen ziekenhuis.

    • 9,7
      Professioneel
      smile Laatste behandeling: juni 2016 Geplaatst op 03-09-2018

      Helder, persoonlijk en vakkundig. Heb de operatie ook aan mijn vriendin aangeraden.

      Pluspunten:

      Vakkundig, persoonlijk, nemen de tijd

      Minpunten:

      nvt

    • 8,8
      Geplaatst op 02-11-2015
      Pluspunten:

      Zelf heb ik vooraf van de operatie nog wel een aantal vragen gesteld, naast de uitleg die ik had gekregen omdat nog niet alles duidelijk was. Maar de vragen werden goed beantwoord. Ik raad de behandeling zeker aan! Ik heb het heel positief ervaren. Het verliep/herstelde bij mij ook heel goed. Ik heb af en toe nog last van droge ogen. Op aanraden tijdens de controle gebruik ik na reiniging make-up remover zonder conserveringsmiddelen (ik gebruik altijd de crème versie). Het bleek dat ik een vetlaagje op het randje van mijn oog maakte d.m.v. verkeerde reiniging make up verwijderaar. Ik gebruik nu reiniger van de Tuinen.
      Maar voor de rest heb ik heen pijn en... ik zie nu beter dan met mijn nachtlenzen die ik voorheen droeg!
      Het is zeker een aanrader. En vergeleken met de kosten t.o.v. lenzen/een bril ben je nu veel goedkoper uit. Alleen je moet eerst wel even investeren. Na 8 dagen was ik al weer aan het werk achter de pc.

      Minpunten:

      Uitleg over de medicatie. bijv. Tramadol, ik heb deze niet gebruikt, omdat ik niet heel veel pijn had na de behandeling. Ca. een week na de behandeling toen ik weer wat kon lezen, las ik de bijsluiters door van de medicatie. Ik was blij toen ik de bijwerkingen las en wanneer je het niet mag gebruiken. Als ik wel veel pijn gehad zou hebben dan had ik wel de Tramadol ingenomen zonder de bijsluiter te lezen, want je kan na de operatie niet zelf lezen! En ik heb nu betaald voor medicijnen die ik niet heb gebruikt. Vooraf wordt wel verteld dat je medicatie mee krijgt maar niet welke. Het is misschien handig om ca. weken voor de operatie de bijsluiters te leveren per post/per mail. Dan kan je vooraf je voorbereiden op de medicatie, en afwegen of het medicijn wel/niet geschikt voor je is.
      Het is nu niet meer prettig om in je ogen te wrijven (als je wakker wordt), dan voelen mijn ogen wel beschadigd/kapot aan. Ik draag nog steeds vaak een zonnebril (tijdens het auto rijden). Ik kan nog slecht fel licht verdragen aan mijn ogen na de behandeling. In de zomer (mei behandeling) heb ik buiten vrijwel altijd een zonnebril opgehad.

    • 8,9
      Geplaatst op 10-10-2015
      Pluspunten:

      Prima locatie, comfortabel, begeleiding, zeer klantvriendelijk, geruststellend.

    • 9,8
      Geplaatst op 26-05-2015
      Pluspunten:

      Erg duidelijk qua informatie, folder is ook erg duidelijk. Geen lange wachttijden. Verder kleinschalig met fijne werksfeer

      Minpunten:

      De oogarts zelf heb ik na de operatie niet meer gezien, dit heeft een assistent gedaan. Had de oogarts ook nog wel willen spreken

    • 9,1
      Geplaatst op 19-05-2015
      Pluspunten:

      goede voorlichting en nazorg. Gemakkelijk te bereiken bij eventuele vragen (zowel voor als na de behandeling).

    • 7,7
      Geplaatst op 25-04-2015
    • 8,7
      Geplaatst op 22-04-2015
      Pluspunten:

      Goede voor- tijdens en na-zorg en vriendelijke artsen/assistenten.

      Minpunten:

      helaas is het rechter oog op + 0,5 blijven steken en zit deze lens iets te hoog, waardoor ik halo's en strooilichten zie.Dit is echter verwaarloosbaar bij de lasten van de bril voorheen. Ik wil niet graag mijn bril terug en ben verder zeer tevreden.

    • 10,0
      Geplaatst op 20-02-2015
      Pluspunten:

      vriendelijk, professioneel.

    • 8,7
      Geplaatst op 01-12-2014
    • 9,1
      Geplaatst op 28-11-2014
      Pluspunten:

      Persoonlijke en klantvriendelijke benadering door medewerkers. Er werd zorgvuldig gekeken welke behandeling het beste paste bij mijn situatie. Zeer goede begeleiding.

      Minpunten:

      Geen

    • 8,8
      Geplaatst op 17-11-2014
      Pluspunten:

      heel persoonlijke sfeer,
      deskundige medewerkers en artsen.

      Minpunten:

      voor de controles of afspraken soms lang gewacht.

    • 9,4
      Geplaatst op 10-11-2014
      Pluspunten:

      Ik ben zeer tevreden over het OMC. Vriendelijk personeel, goede voorlichting, goede nazorg. Zeer blij met het eindresultaat.

    • 8,4
      Geplaatst op 09-10-2014
      Pluspunten:

      Goede nacontrole. Net zolang terugkomen voor controle tot je helemaal tevreden bent.

      Minpunten:

      De operatie zelf is geen pretje (lensimplantaat), ook al kan dat per persoon verschillen.

    • 9,5
      Geplaatst op 14-07-2014
      Pluspunten:

      Erg betrokken medewerkers en zeer professionele begeleiding tijdens het hele traject

      Minpunten:

      geen

    • 9,6
      Geplaatst op 13-05-2014
      Pluspunten:

      Correcte informatieverstrekking, clientproces uitstekend, klant staat duidelijk centraal
      Efficiëny en effectiviteit is hoog.

      Minpunten:

      Niet

    • 7,8
      Geplaatst op 03-03-2014
    • 9,0
      Geplaatst op 23-12-2013
      Pluspunten:

      Ze nemen de tijd voor je en als je nerveus bent op de operatie dag steunen ze je ook. Mijn behandelende arts Ockels heeft me goed geholpen!

      Minpunten:

      Geen...

    • 8,7
      Geplaatst op 23-10-2013
      Pluspunten:

      de kwaliteit van de ingreep, apparatuur, voorlichting is subliem

      Minpunten:

      napijn en lichtschuwheid varieren nogal per patient, persoonlijk was ik echt niet in staat om na 3 dagen mijn werk al weer te doen.

    • 9,6
      Geplaatst op 15-09-2013
      Pluspunten:

      Zeer vriendelijke mensen!
      Adequate hulp bij onzekerheden en problemen.
      Aanrader!
      De kliniek profileerde zich niet als een chique en dure kliniek.

      Minpunten:

      Ik ben niet op een voorlichtingsavond geweest, daardoor kwam ik af en toe voor verrassingen te staan. Ik adviseer een uitgebreide folder per behandeling.

    • 8,4
      Geplaatst op 17-07-2013
      Pluspunten:

      Service

      Minpunten:

      Geen

    • 9,5
      Geplaatst op 15-07-2013
      Pluspunten:

      Betrouwbaar, degelijk en goed en klantgericht

    • 8,6
      Geplaatst op 22-05-2013
      Pluspunten:

      persoonlijk, niet zakelijk

    • 9,8
      Geplaatst op 03-05-2013
      Pluspunten:

      bereikbaarheid van de kliniek tov wonen en werken. Steeds met dezelfde persoon te maken met de nacontroles.

      Minpunten:

      De voorlichting mbt hoe snel het zicht herstelt na een laserbehandeling met oogflap. Duurde voor mijn gevoel langer dan ik uit de voorlichting had begrepen.

    • 9,2
      Geplaatst op 11-03-2013
      Pluspunten:

      Goede en duidelijke begeleiding voor, tijdens en na de behandeling.

      Minpunten:

      Nvt

    • 8,7
      Geplaatst op 22-01-2013
      Pluspunten:

      Dichtbij.
      Deskundigheid
      Reeds jarenlange ervaring.

      Minpunten:

      Nvt

    • 8,0
      Geplaatst op 18-01-2013
      Pluspunten:

      Vriendelijk, volledig, prijs kwaliteitsverhouding is goed.

      Minpunten:

      Twee locaties, steeds heen en weer rijden.

    • 9,1
      Geplaatst op 15-01-2013
      Pluspunten:

      Komt zeer professioneel over, vriendelijke en duidelijke behandeling.

      Minpunten:

      Bij mij duurde het herstel wat langer dan was aangegeven, maar er is mij wel verteld dat het bij iedereen verschillend is.

    • 8,5
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      Ze nemen de tijd voor je en het wordt goed en duidelijk uitgelegd. Er een voorlichtingsavond en hier kun je ook vragen stellen aan mensen die hun ogen al hebben laten laseren. Een sterk punt vind ik vooral dat ze het allemaal niet mooier doen lijken dan dat het is.

    • 8,3
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      De begeleiding voor, tijdens en na de behandeling.

      Minpunten:

      onvolledige vermelding van de effecten na de operatie gedurende de eerste twee dagen

    • 8,9
      Geplaatst op 18-12-2012
      Pluspunten:

      persoonlijke benadering vond ik erg belangrijk en prettig.
      Vakkundig personeel, iedereen in de kliniek.
      centrale ligging, goedbereikbaar.

      Minpunten:

      het was een dure ingreep maar zeeer zeker de moeite waard,ik zou het zo weer doen.

    • 9,5
      Geplaatst op 03-12-2012
      Pluspunten:

      Fijne sfeer, goede informatie, dezelfde persoon bij zowel het vooronderzoek als de nacontroles .

      Minpunten:

      Telefonische bereikbaarheid voor maken van een afspraak voor nacontroles.

    • 9,6
      Geplaatst op 21-11-2012
      Pluspunten:

      erg vriendelijk, persoonlijk en tijd nemend voor de klanten

      Minpunten:

      niet

    • 10,0
      Geplaatst op 16-10-2012
      Pluspunten:

      Zeer bekwaam, betrokken medewerkers, goede nazorg en zeer vriendelijk.

    • 8,2
      Geplaatst op 16-10-2012
    • 5,0
      Geplaatst op 19-07-2012
      Minpunten:

      na 2 herbehandelingen aan een oog nog steeds slecht zicht, cylinderafwijking gekregen, andere oog een keer herbehandeld, zicht gelukkig redelijk goed, bijna 3 jaar in behandeling geweest, zicht zou nu goed genoeg zijn, naar mijn mening niet, een oog zie ik alles dubbel, andere oog compenseert het gedeeltelijk. Behandeling is stopgezet.

    • 4,5
      Geplaatst op 01-02-2012
      Pluspunten:

      voorlichting was goed en de mensen waren vriendelijk

      Minpunten:

      2 jr garantie is belachelijk, ik heb nu 2 1/2 jr. later alweer -1 bij beide ogen, doen ze niets meer aan, zelf een controle moet ik alweer betalen! Ook kon men mij niet vertellen of dit vaker voorkomt... hoezo de boel bedonderen...

    • 9,2
      Geplaatst op 21-06-2009
    • 9,1
      Geplaatst op 04-12-2008
      Pluspunten:

      Klantvriendelijkheid, expertise

      Minpunten:

      Administratieve afhandeling

    • 9,2
      Geplaatst op 25-11-2007
      Pluspunten:

      Zeer goede en uitgebreide informatie. Goede behandeling en nazorg.

    • 9,7
      Geplaatst op 27-09-2007
      Pluspunten:

      Zeer professionele arts, eerlijke en open informatie, relaxte sfeer in de operatiekamer en wachtruimte, vriendelijke medewerkers. Men neemt alle tijd voor vragen, informatie is duidelijk.

      Minpunten:

      geen

    • 8,7
      Geplaatst op 07-08-2007
    • 7,9
      Geplaatst op 29-07-2007
      Pluspunten:

      voorlichting
      voor/na zorg

      Minpunten:

      niet meegemaakt

    • 9,3
      Geplaatst op 18-06-2007
      Pluspunten:

      bedrijf heeft zeer professionele en vertrouwenwekkende uitstraling

    • 9,0
      Geplaatst op 08-06-2007
      Pluspunten:

      Duidelijke uitleg gekregen over de de geschiktheid van elke behandelmethode voor mijn ogen. Voor het vooronderzoek werd veel tijd uitgetrokken (bij een vooronderzoek elders was dit niet het geval).

    • 9,8
      Geplaatst op 19-05-2007
      Pluspunten:

      persoonlijke benadering

    • 8,1
      Geplaatst op 14-03-2007
    • 7,6
      Geplaatst op 03-12-2006
      Pluspunten:

      Goede voorlichting en deskundig personeel

      Minpunten:

      Geen

    • 8,1
      Geplaatst op 27-08-2006
      Pluspunten:

      klantvriendelijkheid en hopelijk het laserapparaat en deskundigheid.

    • 8,3
      Geplaatst op 20-06-2006
      Pluspunten:

      Niet te commercieel.
      Als je ogen niet geschikt zijn behandelen ze je ook niet.

      Minpunten:

      Heb twee keer een toestemmingsverklaring moeten invullen

    • 9,6
      Geplaatst op 17-06-2006
      Pluspunten:

      voor alle vragen nemen ze de tijd met je.

      Minpunten:

      zag veel medewerkers met een bril op,vond ik raar over komen.

    • 9,4
      Geplaatst op 15-06-2006
      Pluspunten:

      De Artiflex/Artisan-lenzen zijn hier ontwikkeld. Je zit dicht bij het vuur. De optometristen zijn zeer vriendelijk en leggen alles zeer uitgebreid uit. Ze komen op mij zeer kundig over. Het vooronderzoek is zeer uitgebreid (ik heb dat in twee klinieken laten doen, dus ik kan vergelijken).Je kunt heel gemakkelijk voor extra controles komen als je dat wilt. Ze nemen alle tijd voor je. Ik heb tijdens alle gesprekken zeer veel vragen gesteld en elke vraag wordt uitgebreid beantwoord. De arts is zeer ervaren. Alle medewerkers zijn zeer vriendelijk.

    klap de hele lijst weer in
  • Vul onderstaand uw beoordeling in voor OMC Hanzekliniek, Groningen

    Voorlichting

    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
    • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
    • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

    Behandeldag

    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
    • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
    • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

    Zorg na de behandeling

    • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
    • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
    • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
    • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

    Prijs/kwaliteit

    • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

    Resultaat van de behandeling

    • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
    • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
    • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
    • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
    • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
    De gemiddelde score van uw beoordeling: -

    Welke behandeling heeft u gehad?

    Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

    Beschrijf uw ervaring:

    Titel die uw ervaring kort samenvat:

    Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

    Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Minpunten van deze ooglaserkliniek:

    Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

    Persoonlijke gegevens:

    Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

    De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

    De belangrijkste regels zijn:

    • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
    • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
    • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
    • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
  • Er zijn nog geen ervaringsverhalen van deze kliniek

  • Kliniek Bellen

    Telefoonnummer vanuit Nederland: 050-3682222

    Telefoonnummer vanuit België: 0031-50-3682222