Ooglasertrefpunt stopt per 31 december 2022. Ooglasertrefpunt is na mijn eigen mislukte Lasik behandeling in 2001 ontstaan uit een ideologische gedachte om andere consumenten een betrouwbaar platform te geven waar ze eerlijke informatie kunnen vinden over ooglaseren. Na 18 jaren komt er binnenkort een einde aan mijn levenswerk. Ik wil graag alle patiënten ontzettend bedanken voor het insturen van duizenden verhalen, reviews en berichten en alle klanten voor de goede samenwerking en uw jarenlange vertrouwen in mij en Ooglasertrefpunt.
Vriendelijke groet, Ronald Genders

8,8
8.8 10 264
Visus Oogkliniek Amsterdam
   • visus_oogkliniek_amsterdam_1
   • visus_oogkliniek_amsterdam_2
   • visus_oogkliniek_amsterdam_3
   • visus_oogkliniek_amsterdam_4
   • visus_oogkliniek_amsterdam_5
   • visus_oogkliniek_amsterdam_6
  • 10,0
   Had ik veel eerder moeten doen!
   Relex Smile Laatste behandeling: juni 2021 Geplaatst op 22-09-2021

   Wat een goede behandeling. Heel erg tevreden met het resultaat. De oogarts en het andere personeel waren erg aardig en ze praten je echt door de behandeling heen. Ze snappen dat iemand het spannend vindt en houden daar goed rekening mee. Heel fijn. Ze geven je echt het gevoel dat je in goede handen bent. Al snel na de behandeling kon ik heel scherp zien.

   Pluspunten:

   Goed resultaat. Hoewel ze veel mensen behandelen, krijg je toch de persoonlijke aandacht die nodig is op de dag van je behandeling.

   Minpunten:

   Als ik een klein minpuntje zou moeten noemen is dat dat je bij de nacontroles en het vooronderzoek steeds andere (wel vriendelijke) medewerkers ziet.

  • Dhr. Otto Wolter
   Dhr. Hayati Guzel
   Dhr. Nusret Bas
   Dhr. Rahman Korkmaz
   Mevr. Kubra Umar
   Mevr. Chello Temprano
   • ZKN
  • Gustav Mahlerlaan 54
   1082 ME Amsterdam
  • De centrale behandellocatie van Visus Oogkliniek is in Rotterdam.
  • 5e generatie Schwind Amaris 1050 RS Excimer Laser, uitgevoerd met het 7D- EyeTrackingSystem, zodat eventuele oogbewegingen tijdens de behandeling geen enkele invloed hebben
  • Visus Oogkliniek is de nummer 1 ooglaserkliniek van Nederland. Wij maken het verschil in oogzorg voor al onze patiënten. Het verschil maken in patiënten op het gebied van oogzorg staat bij ons niet alleen centraal; het is onze eerste prioriteit. Op elk front nummer 1 willen zijn en blijven, heeft tot gevolg dat wij continu investeren in ons medisch team, apparatuur en patiënten. Dat leidt ertoe dat in de kliniek wordt gewerkt met de allerbeste apparatuur, internationaal opgeleide artsen en de nieuwste technieken.

   Als u altijd al af had willen zijn van uw (lees)bril of lenzen, had uw timing niet beter gekund. Samen met een Japanse zorginstelling heeft Visus Oogkliniek de eer van exclusief en hoogstaand ooglaseren. Sinds kort beschikken wij over ’s-werelds snelste en meest geavanceerde excimer laser: Schwind Amaris 1050RS. De Schwind Amaris 1050RS biedt u toonaangevende technologie voor uw laserbehandeling - superieur in alle belangrijke aspecten: snelheid, precisie, veiligheid en comfort.

   Af zijn van uw bril of contactlenzen? Een droom? Voor cliënten van Visus Oogkliniek is dit een droom die vervuld wordt. Wakker worden zonder naar je bril te hoeven grijpen, een middagdutje doen zonder aan de lenzen te moeten denken of gewoon het gevoel dat je vrij bent. Echt vrij! Laat uw ogen laseren en kijk naar de mogelijkheden om dit gevoel te ervaren.

   meer lezen > tekst sluiten
 • 264 bezoekers hebben de beoordeling voor Visus Oogkliniek ingevuld.

  Schrijf een beoordeling

  8,8
  • 8.9 Voorlichting
   • 8.8 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
   • 8.7 Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
   • 8.9 In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
   • 9.3 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?
  • 9.0 Behandeldag
   • 9.1 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
   • 9 Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
   • 8.9 In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?
  • 8.9 Zorg na de behandeling
   • 9 In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
   • 8.8 Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
   • 8.7 Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
   • 8.9 Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?
  • 8.8 Prijs/kwaliteit
   • 8.8 Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?
  • 8.6 Resultaat van de behandeling
   • 8.6 Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
   • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.) Ja 13% Nee 88%
   • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren? Ja 6% Nee 94%
   • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf? Ja 93% Nee 7%
   • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden? Ja 94% Nee 6%

  Beoordelingen

  • 10,0
   Had ik veel eerder moeten doen!
   Relex Smile Laatste behandeling: juni 2021 Geplaatst op 22-09-2021

   Wat een goede behandeling. Heel erg tevreden met het resultaat. De oogarts en het andere personeel waren erg aardig en ze praten je echt door de behandeling heen. Ze snappen dat iemand het spannend vindt en houden daar goed rekening mee. Heel fijn. Ze geven je echt het gevoel dat je in goede handen bent. Al snel na de behandeling kon ik heel scherp zien.

   Pluspunten:

   Goed resultaat. Hoewel ze veel mensen behandelen, krijg je toch de persoonlijke aandacht die nodig is op de dag van je behandeling.

   Minpunten:

   Als ik een klein minpuntje zou moeten noemen is dat dat je bij de nacontroles en het vooronderzoek steeds andere (wel vriendelijke) medewerkers ziet.

  • 10,0
   Geweldig en het absoluut waard
   Reflex smile Laatste behandeling: juni 2021 Geplaatst op 05-07-2021

   Goede schone kliniek met duidelijke uitleg en vriendelijk personeel. Er staat altijd iemand voor je klaar en de begeleiding is erg fijn. De behandeling zelf is snel en pijnloos, zou het absoluut aan iedereen aanraden

  • 4,5
   Slechte communicatie na behandeling die niet goed verlopen is
   Relex Smile Laatste behandeling: augustus 2020 Geplaatst op 04-10-2020

   Vanwege het vervelende beloop wil ik toch mijn ervaring delen.
   In augustus 2020 een Relex Smile behandeling gehad, keuring (in kliniek in Amsterdam) ging soepel en professioneel, in Rotterdam voor de echte laserbehandeling. Veel uitleg, aardige medewerkers en vriendelijke artsen.
   Helaas ging het laser apparaat kapot precies tussen mijn rechteroog en mijn linkeroog. Nog meerdere keren geprobeerd de laser weer op te starten, helaas startte de 'zuig' functie, waarmee de laser wordt vastgezet op de spreider op het oog, niet meer op. Ik werd teruggebracht naar de wachtkamer en moest daar wachten of ze de laser konden repareren. Dit lukt jammer genoeg niet omdat er een technicus uit Duitsland moest komen. Ik moest dus maar naar huis met 1 gelaserd oog en 1 oog met sterkte -7, en dan zou ik hopelijk de dag erna terecht kunnen. Mijn reiskosten zou ik uiteraard vergoed krijgen, evenals een schadevergoeding van €100 (op de €3300 die ik betaald had) omdat ik niet kon werken nu.
   Uiteindelijk kon ik pas 2 dagen later terecht en werd ik gelukkig wel snel geholpen, maar dus wel 2 dagen halfblind thuis gezeten en niet kunnen werken.

   Helaas uiteindelijk nog meer dan 5 weken bezig geweest met de terugbetaling, nadat 3 e-mails onbeantwoord bleven en ik meerdere keren erachteraan moest bellen, wilden ze alleen de reiskosten van de 2e behandeling betalen, ondanks de eerdere belofte alle reiskosten te vergoeden plus de schadevergoeding van €100.
   Nadat ik hier tegenin ben gegaan uiteindelijk wel alle reisonkosten terug gekregen, maar nooit meer een schadevergoeding.

   Ik heb het hier maar bij gelaten, vind die schadevergoeding niet zo belangrijk, maar baal van de slechte communicatie naar mij toe en voel me bezwaard dat ik moest 'zeuren' om mijn reisonkosten terug te krijgen terwijl dit - en meer - mij eerder was toegezegd.
   Ook heb ik het als heel vervelend ervaren dat er initieel veel empathie leek te zijn en ze zo snel mogelijk mijn tweede laser behandeling wilden regelen, maar ze uiteindelijk het vrij makkelijk naar 2 dagen later hebben opgeschoven zonder op zoek te gaan naar een alternatief (bijvoorbeeld een andere kliniek?) voor mij.
   Bovendien kreeg ik later te horen, dat de 2 pompen die nodig waren voor de zuigfunctie van de laser, beide helemaal kapot waren. Hoe vaak vindt hier dan onderhoud en controle van de machines plaats?

   Zelf arts zijnde, had ik toch meer professionaliteit verwacht van een medische kliniek en zeker een betere communicatie. Ondanks dat het eindresultaat gelukkig wel prima is, heeft de hele zaak ervoor gezorgd dat ik er nog steeds met een bittere bijsmaak naar terugkijk. Voor €3300 had ik meer verwacht.

   Pluspunten:

   - kundigheid artsen
   - goede voorlichting

   Minpunten:

   - slechte communicatie
   - komen beloftes niet na
   - vraagtekens bij staat van onderhoud, aangezien beide pompen van de laser volledig stuk bleken te zijn?

  • 8,9
   uitstekend
   vervanging lenzen door trifocale Laatste behandeling: januari 2020 Geplaatst op 05-07-2020

   Ik heb een zeer goede ervaring met de kliniek alles verliep soepel en zorgvuldig.
   De behandeling was geheel pijnloos en verliep snel en voorspoedig.
   Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik waarschijnlijk een redelijk ideale patiënt was n.l. rustig, vol vertrouwen en gedisciplineerd waardoor ik zonder een enkele beweging de behandeling heb ondergaan.

   Pluspunten:

   de professionele uitstraling en het hoge hygiene niveau gaven veel vertrouwen

   Minpunten:

   Geen echte min punten het enige dat ik zou kunnen vermelden is dat ik duidelijk te veel oogdruppels heb meegekregen zodat ik uiteindelijk na de hele kuur 3 of 4 flesjes overhield

  • 7,3
   In coronatijd: onpersoonlijk, snelle doorloop, maar wel een geweldig resultaat
   Relex smile Laatste behandeling: maart 2020 Geplaatst op 18-05-2020

   In het begin van de coronatijd ben ik behandeld. Het vooronderzoek verliep prettig. De dag van de behandeling was erg vluchtig. Binnen 1 uur stond ik weer buiten. Mij werd gezegd dat het ongeveer 2.5 uur in beslag zou nemen. Door de corona mochten er maar een beperkt aantal mensen binnen zijn, dus ik moest ook weer snel wegwezen zodat de volgenden konden. De informatie van voor- en nazorg was al eerder meegegeven op papier, maar ter plekke werd de nazorg amper toegelicht. Dit had ik toch nog even prettig gevonden om persoonlijk nog even de boel door te nemen. De informatie die artsen voor af en tijdens de behandeling gaven ging ook erg snel, alsof ik naar een bandje zat te luisteren wat al 1000 keer was opgezegd. Voelde me een nummertje. Na de behandeling heb ik enkele minuten kunnen bijkomen, toen kreeg ik nog 1 controle en toen moest ik gaan.
   De medewerkers waren wel vriendelijk en het resultaat is geweldig. De dag zelf kon ik geen licht verdragen en was ik doodmoe. Dit trok in de dagen erna helemaal weg en zag vrijwel direct scherp. De nacontroles zijn niet doorgegaan wegens de corona. Mij werd verteld dat deze telefonisch zouden plaatsvinden. Dit is 1x gebeurd. Verdere informatie over hoe dit nu verder moet qua nacontroles heb ik moeten opvragen. Dit zat wel bij de prijs inbegrepen..

   Kortom, ik begrijp dat het in tijden van corona allemaal niet zo verloopt als normaal gesproken, maar had wel meer verwacht van de behandelingsprocedure. Het was betalen, laseren en wegwezen! Het resultaat daarentegen is geweldig. Ik ben uiteindelijk erg blij dat ik het gedaan heb! Mogelijk dat ik een vertekend beeld heb doordat ik aan het begin van de crisis aan de beurt was en de hectiek nog groot was.
   Hoe dan ook, het resultaat is uiteindelijk het belangrijkste van alles, en dat mag er wel wezen!

   Pluspunten:

   - pijnloos
   - goed resultaat
   - geen complicaties

   Minpunten:

   - snel en onpersoonlijk
   - geen bijkom momentje na de behandeling
   - de tijd dat ik daar was komt niet overeen met wat ze aangaven, waardoor ik een andere verwachting had.

  • 3,7
   Veel complicaties, spijt en veel geld; weinig steun, zorg en erkenning.
   Trans-PRK Laatste behandeling: augustus 2019 Geplaatst op 07-01-2020

   Toen ik bijna een half jaar geleden mijn ogen liet laseren bij VISUS, had ik me dit traject zo anders voorgesteld. Ik heb me maandenlang in een nachtmerrie gewaand en tot op de dag van vandaag beïnvloedt het mijn leven in negatieve zin. Ik heb enorm veel spijt en ben er voorlopig nog niet van af.

   In Rotterdam heb ik zowel de intake als behandeling gehad. Ik twijfelde tussen Trans-PRK en Relex Smile. Omdat er over de eerste meer bekend is op lange termijn, en omdat de dame van mijn intake aangaf dat "het niet uitmaakt welke behandeling je neemt, het effect is overal hetzelfde en ze werken allemaal", koos ik in overleg voor Trans-PRK; ik had toch 3 weken vakantie dus voldoende hersteltijd en door de prijsverlaging scheelde het honderden euro's met Relex Smile. De behandeling zelf heb ik als traumatiserend ervaren. Alle medewerkers in het voortraject waren enorm vriendelijk, begripvol en geduldig, de arts die de behandeling uitvoerde was heb ik ervaren als koud, ruw en hij reageerde enorm naar toen ik angstig werd. Direct na de behandeling had ik heel veel pijn. De dagen hierna voelde het alsof er de hele dag met scheermesjes in mijn ogen werd gesneden en pas op dag vier kon ik mijn ogen voorzichtig openen. Het was mij meteen duidelijk dat ik nog niet optimaal zag, maar ik dacht dat het misschien door het bandagelensje kwam.

   Toen ik na enkele dagen naar de eerste controle in Amsterdam ging, was ik enorm verdrietig, moe en ik maakte me grote zorgen. De dame aan de balie was heel lief en meelevend, maar zij is de enige geweest bij heel VISUS die ooit menselijk en oprecht heeft gedeeld hoe vreselijk ze het voor me vindt. Zij gaf aan dat bij Trans-PRK vaker complicaties voorkomen en dat ik beter voor Relex Smile had kunnen gaan. Dit vond ik vreselijk om te horen want dit heb ik specifiek gevraagd in Rotterdam en NIEMAND heeft hier ooit een woord over gerept; nu na afloop pas.

   Ik moest na deze controle maanden wachten op een smsje voor de tweede nacontrole, terwijl VISUS wist dat er complicaties waren en mijn zicht niet goed was. Omdat het steeds slechter ging (wazig en dubbel zien, hoofdpijn en extreme halo's, overgevoelig voor licht) kon ik mijn werk niet meer uitvoeren. Ook autorijden en fietsen kon ik niet meer.

   Bij die tweede nacontrole bleek dat het littekenweefsel was toegenomen in plaats van afgenomen en daarmee een soort zwelling is ontstaan. Dat beïnvloedt de vorm van mijn oog en daarmee de sterkte. Ik had rechts gewoon weer -2,25 en links -1,75 en moest dus weer een bril. Het vervelende is dat, naarmate de zwelling toe- of afneemt, mijn sterkte ook weer verandert en ik dus iedere paar weken een nieuwe bril nodig heb. Ik zit inmiddels op bril nummer 3 in twee maanden met sterkte -2 rechts en links -1, met een cilinderafwijking. Mijn nieuwe bril is telkens slechts een of twee weken echt goed en dan voel ik al dat ik eigenlijk een ander nodig heb, maar ik koop nu 1x per maand een nieuwe. Dit is dus ingewikkelder dan mijn hele situatie voor de laserbehandeling. VISUS neemt 0 verantwoordelijkheid en biedt geen steun, al deze brillen moet ik zelf betalen en 1x per maand ga ik naar VISUS voor een nieuwe oogtest en druppels. Pas bij de laatste controle gaf de arts/opticien aan dat ze "snapt dat het vervelend voor me is" (dit ervaar ik als weinig steun, laconiek en niet de verantwoordelijkheid nemen) en dat ze evt. over langere tijd een herstelbehandeling kunnen doen. Tot die tijd zit ik dus sowieso in deze ellende en ik weet ook niet of ik het überhaupt nog durf. Ik kan nog steeds niet autorijden en langere tijd boeken lezen/naar schermen kijken. De situatie heeft naast de fysieke impact ook een gigantische aanslag gedaan op mijn psychische gesteldheid, maar ook hierin biedt VISUS geen nazorg of steun.

   Gelukkig is het een klein percentage mensen dat problemen ondervindt en gaat het vaak goed, maar juist daarom zou ik van VISUS verwachten dat ze dan een tandje bijzetten als het mis gaat. Maar het voelt of ik niet belangrijk voor ze ben, ik heb "pech" en moet het er maar mee doen. Ik ben duizenden euro's lichter en nog geen stap verder- juist dieper in de put.

   Pluspunten:

   De dames aan de balie (zowel in Amsterdam als Rotterdam) zijn vriendelijk, begripvol en geduldig. De panden zijn prachtig met een mooi, schoon interieur en altijd iets te eten en drinken beschikbaar. Beide locaties zijn goed bereikbaar met auto of ov. De filmpjes en beschrijvingen van de behandelingen en overige informatie op de site zijn volledig en handig. Het is fijn dat je een tasje meekrijgt met informatie en een bril voor het slapen, ook het lieve knuffelbeertje werd gewaardeerd.

   Minpunten:

   Locatie Rotterdam geeft aan dat het niet uitmaakt welke behandeling je neemt en dat het enige verschil de hersteltijd is (meerdere dagen voor Trans-PRK tegenover slechts enkele uren bij de Relex Smile) maar Amsterdam geeft aan dat er regelmatig complicaties bij Trans-PRK voorkomen. De nazorg bij complicaties is minimaal, VISUS neemt naar mijn mening niet hun verantwoordelijkheid als er iets misgaat. De arts van de behandeling in Rotterdam zou in mijn ideaalbeeld ontspannen en geruststellend te werk moeten gaan, maar ik heb hem ervaren als gehaast, koud en afstandelijk. Alleen de lieve baliemedewerkster in Amsterdam heeft oprecht haar medeleven gedeeld, verder lijkt het niemand te kunnen schelen dat mijn leven zo is beperkt door de complicaties van hun behandeling.

  • 8,7
   Gelukt!
   clear lense exchange Laatste behandeling: maart 2019 Geplaatst op 28-09-2019

   Clear Lens Exchange.
   Nu, een half jaar na de ingreep (22-03-2019), ben ik zo blij met het resultaat!
   Ik ben 60 jaar en kwam niet meer in aanmerking voor een laserbehandeling. Na een uitgebreid en zorgvuldig onderzoek en voorlichting besloot ik voor de lens vervangende ingreep te gaan. De totale kosten (behalve de medicijnen) van bijna € 6200,00 zijn het mij zeker waard geweest. Ik heb gekozen om beide ogen tegelijk te laten behandelen (alles of niks), best spannend, maar ben blij dat het in 1x klaar is. Na de ingreep in Rotterdam hebben we 1 nachtje in Rotterdam overnacht om de volgende ochtend op controle te kunnen komen, zonder een lange reis te hoeven maken: een aanrader.
   De daadwerkelijke lensvervanging van beide ogen duurde ca 25 minuten, de totale duur (inchecken, druppelen, ingreep, ‘bijkomen’, uitleg medicatie etc. duurde ca 90 minuten.
   De ingreep is pijnloos en een bijzondere ervaring. Goede en vriendelijke voorlichting en begeleiding voor- en achteraf. Tijdens de ingreep vond ik het jammer dat de arts niet precies vertelde wat hij aan het doen was (wat wel van te voren beloofd was). Vooraf werden mijn eigen lenzen via laser verwijderd en daarna zag ik natuurlijk niets meer, alleen een grote mist met wat donkere vlekken. De ruimte waarin ik de nieuwe lenzen zou krijgen heb ik dus niet ‘gezien’, ook de arts en assistenten niet. Ik hoorde ze alleen met elkaar (over andere dingen) spreken en een assistent leidde me naar de behandelstoel. Ik heb me maar helemaal overgegeven aan wat komen zou en vertrouwde erop dat de arts me wel zou vertellen wat er ging gebeuren. Ik voelde me heel rustig en was nieuwsgierig. Ik moest heel stil liggen en kon/mocht dus ook niets zeggen.
   Vrijwel direct na de operatie zag ik door de zalf en plastic doppen af en toe zeer scherp de dingen om mij heen en ook in kleur. Ik was daar heel blij om: blind, of kleurenblind was ik dus niet. De eerste 24 uur waren intensief vanwege het steeds druppelen, het wennen dat je bijna niets ziet door de plastic beschermdoppen etc.
   Bij de eerste controle (de volgende morgen) werden de doppen weggehaald, de ogen schoongemaakt en gemeten. Het zicht was direct al goed. Het linkeroog had wat reststerkte. Dit wordt steeds minder.
   Terug naar huis viel mij op dat ik de meeste kleuren heel anders zag: Het frisse lentegroen had de kleur van het groen in augustus, de roze hyacint velden waren bruinig, alles wat geel was leek opeens knalgeel. Ik schrok daar behoorlijk van, te meer omdat ik daar niets over had gelezen als mogelijke bijwerking en ik in mijn werk als kunstenares veel met kleuren werk. Wat was nou echt? Thuis zag ik de vertrouwde kleuren ook anders: blauw werd paarser en alles wat wit was leek veranderd in vele verschillende tinten wit. Oké, dat zal wel wennen, maar het werd lastiger toen ik zag dat de kleur van gehakt, vleeswaren ed ook meer bruin leken dan vers rood/roze.
   Wat de ingreep zelf betreft: ik moet zeggen dat de ingreep best wel een operatie is geweest; ik was hondsmoe, liep veel met een zonnebril op en mijn ogen voelden heel zwaar en moe (zeker de eerste maand). Na 3 maanden, besloot ik ondanks de bemoedigende nacontroles, te bellen met Victor. Hij is degene geweest, die mijn ogen in Rotterdam gemeten heeft en de lenssterkte heeft berekend. Hij vertelde destijds, dat hij zelf ooit gelaserd was en nu ook de clear lense exchange heeft ondergaan; een echte ervaringsdeskundige dus! Fijn dat ik met hem kon spreken, hij heeft de tijd genomen om al mijn vragen te beantwoorden en heeft me gezegd, dat hij veel van wat ik opnoemde herkende. Hij legde uit dat de hersenen aan het nieuwe zicht moeten wennen en de tijd moeten krijgen om dit op een goede (of de mij bekende) manier te vertalen. Tenslotte hebben zij 60 jaar lang de oude lenzen ‘gelezen’. De veranderende kleurbeleving zit voornamelijk in het feit dat de oude lenzen in de loop van de tijd een soort filter krijgen en dat de nieuwe lenzen glashelder zijn en al het licht dus 100% binnenlaten. Victor dank je wel voor je tijd en je deskundigheid!
   Nu, na een ½ jaar ‘kloppen’ de kleuren weer, ben ik niet meer (zo) moe, heb nauwelijks meer een druppeltje nodig en zie alles haarscherp. Wat een feest om op het strand iedere korrel zand te zien, schepen in de verte op zee te zien, dikke boeken te kunnen lezen zonder bril (alleen het lezen van de krant is wat lastig soms: het contrast tussen de kleine lettertjes en het krantenpapier is minder dan voor de behandeling), op mijn zij tv te kunnen kijken, mijn (klein)kinderen en man te kunnen knuffelen zonder de hinder van een (vieze) bril, hardlopen, zwemmen, geen beslagen bril meer bij het openen van de oven, wasdroger etc., nooit last van staar te zullen krijgen etc etc etc.
   Nu nog geduld hebben met de halo’s, die maken dat ik in het donker niet zelf auto rijdt. Ook dit verschijnsel is een zaak van de hersenen, zo heb ik begrepen, en zou ook moeten verdwijnen in de loop van de tijd.
   Ik gun iedereen, die deze ingreep overweegt, een snelle positieve beslissing!

   Jolke de Vries – Egmond aan Zee

   Pluspunten:

   Menselijke maat. professioneel

   Minpunten:

   Ik had graag kennis gemaakt met de arts die daadwerkelijk de operatie heeft uitgevoerd en zijn naam gekregen. Ik heb geen idee nu, omdat ik niets zag en dat voelt niet zo fijn. Temeer omdat ik daar toch even €6200,00 voor betaal. En dat is niet alleen voor de vriendelijke assistenten, de chocoladerepen, koffie of thee e.d. Toch?

  • 3,7
   Goede verkooptrucjes, belabberde daadwerkelijke behandeling
   Ooglaseren Laatste behandeling: september 2018 Geplaatst op 24-05-2019

   Het gebouw is supermooi, binnen zijn er gratis chocoladerepen en gekoelde frisdrank. Op de tafel liggen gratis mooie en ook duidelijke boekjes met alle informatie die je nodig hebt en meer. De website ziet er ook nog eens goed uit. Daarom dacht ik, ik moet mijn ogen hier laten laseren.

   Een maand voor de behandeling werden mijn ogen getest en werd er gekeken welke lasermethode het beste bij mij pastte. Tijdens dit orientatiegesprek werd de indruk gewekt dat de SMILE behandeling de beste was. De voordelen van SMILE zag ik ook al staan op hun website en in het boekje. Daarom was deze ook wel ongeveer €3000 in plaats van €2000. Ik dacht, je doet zo'n behandeling maar één keer, dan kan het beter goed zijn.

   Er waren helaas pas weer over 2 maanden plek voor de SMILE behandeling. "Gelukkig" kon ik ook kiezen om al over een maand te gaan. Dan konden ze me inplannen vòòr andere mensen die een ander soort behandeling kregen. Dit koos ik.

   Tijdens de behandeling werd ik gelijk op de behandelstoel gezet. Ik had wel eerder te horen gekregen wat ik tijdens de behandeling moest doen, maar veel was weggezakt. Ook leek de arts haast te hebben. Ik werd gelijk gelaserd, maar wist niet wat ik moest doen. Er komt een lampje in zicht, maar dat lampje beweegt. Ik wist niet of ik dat lampje moest volgen of stil moest blijven met mijn ogen. Uiteindelijk begon ik te stressen. Dit zagen de artsen want ik schudde behoorlijk. Ik wilde ook vragen wat ik moest doen, maar toen ik begon te praten werd duidelijk gezegd dat ik stil moest blijven. Deze laserpoging was hierdoor uiteindelijk gefaald, en het moest opnieuw met dit oog. Echter, er werd mij nog steeds niet gevraagd wat er aan de hand was, en wat ik wilde zeggen. Er werd gelijk opnieuw geprobeerd. Hierdoor wist ik nog steeds niet wat ik moest doen. Dit vond ik hierdoor een verschrikkelijke ervaring, waarbij ik dacht dat de kans er dik in zat dat mijn ogen voor altijd verpest zouden zijn.

   Er werd hierna naar mijn ogen gekeken, en toen bleek er ook nog een vuiltje te zitten in het oog waarbij de behandeling de eerste keer misging. Toen werd ik in een apart kamertje gezet, waar de arts met een pinnetje het vuiltje eruit probeerde te halen. Mijn vriendin zat buiten in de lobby. Ik hoorde later van haar ook dat de arts gestresst en haastig overkwam en dat ze hoopte dat alles wel goedging. Ik denk dat de arts zo gehaast was omdat er na mij nog veel mensen een andere behandeling hadden gepland, en dat het schema nu al uitliep. Maar ik heb geen €3000 betaald zodat vervolgens mijn ogen ongeduldig en gehaast worden behandeld. Het voelde niet alsof ik als klant de prioriteit had. Het leek meer alsof de arts zo snel mogelijk zoveel klanten wilde behandelen. Ik werd snel afgeraffeld, omdat het schema uitliep.

   Toen moesten mijn ogen 6 maanden herstellen. Na deze 6 maanden is het zicht wat je dan hebt permanent. Ik had echter na 6 maanden nog geen goed zicht. Het was weliswaar veel beter dan de -6 die ik eerst had, maar ik had nog wel bijvoorbeeld moeite om de ondertiteling bij films te kijken. Zeker in het donker kan ik contrast veel minder zien. Hierdoor durfde ik ook niet meer te rijden in het donker. Ook zie ik (zeker als ik naar monitors kijk) vaak een zwart puntje verschijnen. Dit lijkt mij niet de bedoeling.

   In deze maanden ging ik ook op zoek wat andere klinieken over de SMILE behandeling zeiden. Veel klinieken voeren expres de SMILE behandeling niet uit, omdat het een behandeling is die nog in de kinderschoenen staat. Hierdoor betaal je veel extra voor R&D kosten. En nog belangrijker, de effecten op lange termijn zijn niet duidelijk.

   Toen ik uiteindelijk terugkwam voor de nacontrole leek volgens hun alles goed te zijn gegaan. Ik liet echter merken dat ik totaal niet tevreden was, waarna er licht sceptisch werd gedaan. De resultaten lieten namelijk blijken dat ik in een oog nu -0.25 en in de andere -0.75 had. Wat een goed resultaat is voor een laserbehandeling. Maar na nader onderzoek van mijn ogen leek mijn traanbuis verstopt. Hiervoor krijg ik nu een middeltje wat ik elke dag moet opsmeren. Dus nu heb ik €3000 betaald om elke ochtend in plaats van mijn lensen in te doen, dat middeltje goed opsmeren tussen mijn oogleden. Stress van de behandeling en het ongewenste resultaat inbegrepen. Ook werd mij gegarandeerd dat het zwarte puntje uiteindelijk wel weg zou gaan, maar ik heb er nu maanden na de behandeling nog steeds last van. En zelfs na het middeltje zitten er dagen tussen waarbij ik nog steeds niet goed zie.

   Conclusie: Je word gepaaid met een goed uitziende kliniek, maar tijdens de behandeling word je behandeld als een geldkoe.

  • 3,3
   Zichtkwaliteit
   Relex Smile Laatste behandeling: januari 2018 Geplaatst op 17-09-2018

   De behandeling zelf ging goed, maar als ik had geweten dat mijn ogen blijvend een stuk droger zouden zijn, ‘s nachts meer strooilicht, halo’s, ‘ruis’ (zoals het filmen met een te hoge ISO) en lichtgevoeligheid zou ervaren, dan had ik het nooit gedaan.

   Ik zie wel scherp.

   Waar ik hoop dat mensen op deze site die van plan zijn hun ogen te behandelen rekening mee houden is de kwaliteit van zicht. Scherp zien is maar één van de vele variabelen die leiden tot goed zicht.
   De halo’s komen mijn inziens doordat de pupildiameter niet is gemeten in een volledig donkere omgeving (de pupil is dan op zijn wijdst) en daardoor geen ‘worst case scenario’ meet. Een te wijde pupil kan leiden tot halo’s omdat het te behandelen gebied zich beperkt tot een maximale diameter - al het licht wat op het onbehandelde gebied valt leidt potentieel tot ruis. Daarnaast is er een correlatie tussen de behandelmethode Smile en ‘vertical coma aberration’, iets wat ik zelf ook ervaar in lichte mate. Erg irritant ‘s nachts.

   Houd ook rekening met leeftijd als factor; <40 jaar wordt als acceptatiecriterium genomen en ik was 38 ten tijde van de behandeling. Wellicht is het raadzaam om zelf een ‘strengere’ persoonlijke leeftijdsgrens aan te houden van minder dan 40.

   Pluspunten:

   Schone kliniek, aardig personeel. Bijna een nadeel in retrospectief - eigenlijk zorgt dat eerder voor een verkeerde perceptie.

   Minpunten:

   De informatievoorziening en wijze waarop de risico’s worden overgebracht zijn misleidend te noemen, en de zorg achteraf is minimaal - de receptie dient als ‘firewall’ om bij een arts te komen.

  • 2,2
   Een regelrechte nachtmerrie
   ReLex SmiLe Laatste behandeling: augustus 2017 Geplaatst op 16-06-2018

   Mijn ervaring met ReLex SmiLe bij Visus Oogkliniek is te beschrijven als een regelrechte nachtmerrie. Ik heb duidelijk van tevoren aangegeven dat ik gezien mijn sterkte een perfect resultaat verwacht, voor minder zou ik het niet doen.

   Ik zit nu met complicaties die de kwaliteit van mijn leven sterk hebben doen afnemen: verslechterd nachtzicht (veel meer strooilicht dan voor de behandeling) dit betekent niet alleen halo's 's nachts op straat, maar ook dubbel zien op beeldschermen (vooral witte letters op een zwarte achtergrond) en een verminderd kleurencontrast. Deze complicaties komen denk ik vrij frequent voor bij Visus (ik ken inmiddels meerdere mensen met deze complicaties na ReLex SmiLe bij Visus). Visus maakt ontzettend gebruik van internetmarketing, en geeft letterlijk foutieve informatie vooraf. Zo claimen ze dat de lenticule die met de ReLex SmiLe laser wordt gecreëerd 'wavefront geoptimaliseerd' is (staat letterlijk in hun informatiebijsluiter), maar ik ben er nu achter dat dit niet mogelijk is bij ReLex SmiLe. Bovendien ben je een nummer bij Visus: je krijgt niet eens een gesprek met de verantwoordelijk arts. Hoogstwaarschijnlijk doen ze dit om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven: als je aan de optometristen naar de risico's vraagt en ze geven die niet, zijn ze niet strafbaar, een arts is dit wel. Bovendien kwam ik er tot verbijstering achter dat de 'arts' die behandeld heeft, helemaal geen BIG registratie heeft (een minimale vereiste voor elk soort arts), maar handelt onder de verantwoordelijkheid van een andere arts, de arts waarvan ik dacht dat hij de behandeling zou uitvoeren. Ten slotte wordt er regelrecht gelogen over het eindresultaat: diverse optometristen en zelfs de 'arts' die mij behandeld heeft vertelden me dat er niks mis wat met het resultaat. Een second opinion afspraak bij een andere kliniek heeft echter uitgewezen dat er sprake is van ernstige hoge orde aberraties (die strooilicht veroorzaken). Dit moeten ze bij Visus oog gezien hebben, maar toen ik het ter sprake bracht hebben ze het glashard ontkend. Visus Oogkliniek is een grote schande.

   Kortom, Visus oogkliniek bestaat uit een groep hele enge mensen, die willens en wetens mensen hun ogen verminken, zonder eerlijke informatie te geven, en achteraf liegen over het resultaat. Pas alsjeblieft op met je ogen en laat je niet bij Visus behandelen!

   Pluspunten:

   - Schone kliniek met aardige en professioneel ogend personeel vooraf. Dit is echter meer een nadeel want zo krijg je een verkeerd beeld van de werkelijke competentie van de medewerkers.

   Minpunten:

   - Geen voorlichting over de risico's
   - Valse informatie vooraf: ReLex SmiLe kan niet worden uitgevoerd in combinatie met wavefront maar in de informatiebijsluiter staat van wel.
   - De behandeld arts bezit geen BIG registratie (!)
   - Er wordt gelogen over het bereikte resultaat, een toename van hoge orde aberraties werd door mijzelf geopperd, maar ontkend. Een second opinion heeft uitgewezen dat dit wel het geval is.

  • 9,7
   Perfect!
   Nieuwe lens Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 01-05-2018

   Alles is perfect verlopen, zou t zo weer doen, geen pijn gehad en dezelfde dag al was mijn zicht beter dan ooit daarvoor

   Minpunten:

   Vind dat de laatste nacontrole (nastaar) wel iets eerder had gekund , ze vertelde mij begin april te bellen voor het maken van de afspraak en kan pas eind mei terecht ...

  • 10,0
   vriendelijk,vertrouwd en goed.
   intralasik Laatste behandeling: maart 2018 Geplaatst op 01-04-2018

   22 jaren lenzen gehad. Ik was altijd bang voor het laseren maar door de artsen (Dr Güzel en Dr korkmaz) gerustgesteld door veel vragen te stellen. Ik ben vorige week geholpen en het gaat prima. Had het niet zo verwacht. Was dus niet nodig om bang te zijn, echt een aanrader!

   Pluspunten:

   Ze zijn goed, vriendelijk, vertrouwd en dat geeft een goed gevoel tijdens de operatie.

   Minpunten:

   geen

  • 9,3
   Goede kliniek gericht op de patiënt.
   Smile Laatste behandeling: november 2017 Geplaatst op 21-03-2018

   Het is erg fijn dat de klinieken verspreid zijn. De behandelkliniek zelf zit in Rotterdam. Dit is niet optimaal, maar je hoeft er enkel voor de behandeling heen. Ervoor en erna kun je weer naar de dichtstbijzijnde kliniek. Nette vriendelijke mensen, je voelt je geen nummer. Alles wat ze doen of gaan doen wordt verteld.
   Na de behandeling had ik 4 uur lang aardig last van mijn ogen, dit is per persoon verschillend. Daarna stuk beter. Het druppelen is wel een ding, elk half uur is vaak maar je went eraan. Een dag na de behandeling op controle. Het zicht was toen al aardig goed. Nu een aantal maanden later is mijn zicht perfect. Van -6 had ik het veel eerder moeten doen. Zo fijn!

   Reken op 2.5 a 3 uur dat je aanwezig bent in Rotterdam. De tijd voor je geholpen wordt wordt iedereen om de beurt geroepen voor de onderzoeken. Na alle onderzoeken word je per lasersoort tegelijk naar de volgende ruimte geroepen.

   Pluspunten:

   - vriendelijk personeel
   - nette moderne kliniek
   - eten en drinken op de behandeldag gratis aanwezig. Na de behandeling zit je in de rustkamer met de overige mensen en krijgt een broodje.
   - alles wordt uitgelegd wat er wordt gedaan- geen verrassingen achteraf, alles is bekend
   - alles wordt een tweede keer gecheckt

   Minpunten:

   - als je pech hebt is de parkeerplaats net vol en kun je nergens anders terecht. ( wel genoeg plaatsen beschikbaar)
   - verder niets

  • 10,0
   Zeer tevreden met perfect resultaat!
   Intralasik Laatste behandeling: februari 2018 Geplaatst op 06-02-2018

   Gisteren de Intralasik behandeling zonder wavefront gehad. Ben ontzettend zenuwachtig geweest maar het was echt nergens voor nodig. Ik werd rond 13.30 geholpen en om 14.20 uur stond ik buiten.
   Totaal geen pijn ervaren en met 5 minuten is het gebeurt. Het is meer de spanning omdat je niet weet wat er gaat gebeuren.
   Een uur of 2 later was het wazige gevoel weg en kon ik alles weer goed zien en lezen.
   Vanmorgen terug geweest voor de nacontrole en mijn zicht is 120%.
   Geen napijn gehad, geen zandkorrel-gevoel ervaren... alleen gisteren prikte de antibiotica eventjes. Maar met een paar keer knipperen was dat over. Wat een geweldige kliniek! Dit kun je iedereen aanbevelen!

   Pluspunten:

   Goede voorlichting, veel ruimte voor vragen, klantvriendelijk personeel, gewoon TOP!

   Minpunten:

   Telefonisch regelmatig slecht te bereiken. Bijna altijd voicemail inspreken met de vraag of ze je terug willen bellen. Dit is wel een verbeterpuntje.

  • 8,9
   Zeer goede ervaring
   Trans PRK Geplaatst op 20-10-2017

   Sterktes:
   Rechts : -2.25 cilinder -0.75
   Links : -2.75 cilinder -0.50

   Voorbereiding
   Na veel lezen op internet had ik voorkeur voor TransPRK of Relex Smile

   Eerst een gratis vooronderzoek gedaan bij International Visioncenters Nijmegen. Hier namen ze alle tijd om al mijn vragen te beantwoorden (waren er veel). Ik had het gesprek me de commercieel directeur van het bedrijf wat ik wel wat vreemd vond. Wat ik ook vreemd vond is dat zij TransPRK sterk afraadde (in het algemeen, dus niet vanwege mijn ogen). Terwijl andere klinieken dit niet doen. Verder had ik wel een prima indruk na het gesprek.

   Vanwege afraden van TransPRK heb ik toch een (gratis) second opinion gedaan via Visus vestiging Utrecht. Het onderzoek zelf was veel uitgebreider het gesprek korter (omdat ik ook al wel veel wist). Dit gaf mij een beter gevoel. Ze gaven aan dat alle drie behandelingen konden bij mij (TransPRK, RelexSmile, intralasik) en stuurde niet een bepaalde kant op. Na nog een paar dagen nadenken toch voor TransPRK gekozen.

   Redenen:

   TransPRK:
   - Minst invasief
   - Stuk goedkoper dan Relexsmile
   - Langst bestaande methode
   - Komt geen handwerk aan te pas

   Intralasik: ik wilde geen flapje. (zie ook uizending: https://www.npo.nl/zembla/21-12-2016/VARA_101380434)

   Relexsmile: Duurder en het verwijderen van het lensje gebeurt nog met de hand. Heel soms moet dit met een ‘spateltje’ nog losgemaakt worden als het niet lukt om het in één keer eruit te trekken zo werd mij netjes verteld.

   De TransPRK behandeling wordt ook uitgevoerd met de Schwind Amaris 1050 Rs laser die nog maar weinig klinieken bezitten.

   Behandeling
   Kan ik kort over zijn. We werden met een groep van 7 personen dezelfde ochtend behandeld in Rotterdam. 3 TransPRK en 4 Inralasik. TransPRK mensen mochten eerste waarvan ik dan weer de eerste was. Na een paar minuten sta je alweer buiten de OK. Vervelendste was de verdovingsdruppels die een beetje prikten, maar stelde weinig voor. Voor de rest niks gevoeld. Tandarts is vele malen erger.

   Herstel
   Allergrootste nadeel van TransPRK is dat herstel heftiger is dan bij andere methodes. Daar had ik dus bewust voor gekozen. Terugreis was al redelijk heftig. Kon geen enkel licht verdragen en het was een zeer zonnige dag. Dus met ogen dicht 1,5 uur in de auto gezeten. (Tip: bouw al een dag van tevoren een paracetamol spiegel op door voor de behandeling te beginnen met slikken) Thuis direct in donkere slaapkamer opgesloten. Ik kon twee dagen niet voor mezelf zorgen. Met ogen dicht en paracetamol was het wel goed uit te houden, maar zijn wel twee lange dagen. Veel radio en luisterboeken geluisterd. Slapen ging ook boven verwachting goed. Na twee dagen toen ik ’s ochtends wakker werd was pijn en gevoeligheid voor licht ineens helemaal verdwenen! Dit was echt een bijzondere ervaring. Alsof ik een stel nieuwe ogen had gekregen kon ik alles scherp zien zonder bril. Dichtbij kijken was nog wel lastig. Na 3-4 dagen eerste mails weer beantwoord en na een week weer aan het werk gegaan. Bij eerste controle na 5 dagen (zat een weekend tussen) bandagelenzen verwijderd. Was direct al weer een verbetering. De terugweg mocht ik zelf naar huis rijden!

   2e controle was ook alles goed.

   Eerste weken ging ver weg kijken al heel goed. Mobiele telefoon lezen ging ook heel goed. Alleen laptop/computerscherm lezen was minder als voorheen met bril. Nu na 6 weken is dat ook weer als voorheen met bril.

   Al die tijd wel strak het gekregen druppelschema aangehouden. Zeker in het begin zijn die druppels erg fijn. Ik kreeg de tip de eerste week de druppels in de koelkast te leggen. De koude druppels werken inderdaad verzachtend.

   Eind 2017 is de eindcontrole, ik ben benieuwd hoe het dan is. Tot nu toe is dus alles precies gegaan zoals uitgebreide informatie van Visus kliniek aangaf. Samengevat twee pittige hersteldagen gehad, maar dat is het meer dan waard geweest! Kan niet anders zeggen dan dat ik zeer enthousiast ben over de kliniek en behandelmethode.

   Pluspunten:

   Professioneel
   Nieuwste laser

  • 8,9
   Geplaatst op 20-07-2017
   Pluspunten:

   Uitstekende laser apparatuur

   Minpunten:

   Voor de laserbehandeling werd een oogmeting gedaan en deze is erg snel en onnauwkeurig uitgevoerd, waardoor een oog iets minder scherp ziet.

  • 9,8
   Geplaatst op 20-07-2017
   Pluspunten:

   Zorgvuldige procedure en prima nazorg. Beloftes worden waargemaakt.

   Minpunten:

   Ik had liever voor de behandeling de leefregels ontvangen, anderzijds schrikt dit wellicht af.

  • 9,1
   Geplaatst op 13-05-2017
   Pluspunten:

   Prijs-kwaliteitverhouding zeer goed.
   Ik heb een pijnloze behandeling gehad en het resultaat is verbluffend. Van -8 naar 0.
   Alles wordt meermaals gecheckt en gecontroleerd wat een veilig gevoel geeft.

   Minpunten:

   In de voorlichtingsmaterialen wordt aangegen dat er drinken en broodjes zijn. Drinken kun je gewoon pakken, de broodjes bleek 1 broodje te zijn na de behandeling. Dat kan beter.

  • 6,1
   Geplaatst op 22-12-2016
   Pluspunten:

   sympathieke mensen

   Minpunten:

   de voorlichting is niet eerlijk en compleet. Er zitten wel degelijk ZEER grote risico's aan het laten laseren van je ogen. Deze risico's worden afgedaan als minimaal door Visus. Mijn ogen zijn een jaar geleden gelaserd, ze zijn continu droog en zwaar geirriteerd. Je kunt teruggaan, meer behandelende mogelijkheden dan een vriendelijke handdruk is niet mogelijk

   Kortom; think twice

  • 2,6
   Achteraf toch erg teleurstelllend, en traumatische afloop.
   Lasek Laatste behandeling: augustus 2016 Geplaatst op 10-05-2019

   2,5 jaar geleden behandeld. Nu nog steeds droge ogen, zo erg dat ik een druk op mijn hoofd ervaar en prikkelende ogen/ soms ook hoofdpijn. Mijn afwijking was maar 1,5 en het was daarom gewoon luxe, om geen bril of lenzen te hoeven nemen. De behandeling kwam zeer gehaast over. Arts, een Arubaan, liet onprofessionele taal los toen de ring er meerdere malen afschoot tijdens het maken van het flapje. Ik raakte daardoor in paniek. Simpelweg omdat mij ook niet was verteld van tevoren dat dit kon gebeuren. Ook diezelfde middag heb ik als zeer onprettig ervaren, zeker omdat ik na de behandeling nog even te horen kreeg dat ik meer droge ogen als de rest zou hebben. Dat is dus tot op heden.

   Pluspunten:

   Organisatie lijkt netjes te verlopen. Echter de voorlichting is gewoon te positief. Ik heb er chronische droge ogen aan overgehouden, zoals het er nu voorstaat. Hetzelfde geld voor mijn vrouw, welke het afgelopen december heeft laten doen.

   Minpunten:

   Slechte voorlichting. GEEN nabehandeling. Je kunt een afspraak maken, maar aan droge ogen kunnen we niets doen krijg je dan te horen. Ook had 1 van mijn ogen nog steeds een kleine cilinderafwijking.

  • 8,4
   Geplaatst op 29-03-2016
   Pluspunten:

   Rustige, correcte voorlichting over voor- en nadelen en eventuele risico's.

   Minpunten:

   Leefregels direct na de behandeling en bijsluitergegevens medicijnen zouden beter voor de behandeling gegeven kunnen worden.

  • 8,9
   Geplaatst op 21-01-2016
   Pluspunten:

   Professioneel, klantgericht.

   Minpunten:

   Geen

  • 8,8
   Geplaatst op 09-11-2015
   Pluspunten:

   Klantvriendelijk en professioneel

   Minpunten:

   Risico's en nadelen worden niet uitgebreid besproken.

  • 7,6
   Geplaatst op 14-03-2015
   Pluspunten:

   rust tijdens en na de behandeling
   het personeel was allemaal lief en rustgevend geen gehaast

   Minpunten:

   wachtkamer was druk (veel mensen)

  • 2,8
   In 2015 behandeld, ogen veel slechter dan voorheen
   Intralasik met Wavefront Laatste behandeling: maart 2015 Geplaatst op 27-02-2019

   Ik ben in 2015 behandeld en had toen (met bril) een gemeten scherpte van 140%.

   Na de behandeling was mijn zicht slecht en is mij verteld dat het allemaal wel goed komt, mijn ogen hebben tijd nodig om te herstellen. In de tussenjaren ben ik vaak langs gegaan voor hercontrolle en werd mij steeds hetzelfde verteld.

   Nu in 2019 zijn mijn ogen zo slecht dat ik voor een uitgebreide meting naar mijn opticien ben gegaan die een scherpte van 65%(!!!) heeft opgemeten. Zelfs met correctie (bril/lenzen) zou ik uitkomen op maar 95%.

   Ik ben voor nieuwe metingen gegaan naar Visus en uiteindelijk is mij verteld dat Visus niks voor mij kan doen.. Mooie "garantie" is dat. Ik zit nu met slechte ogen waar ik dagelijks last van heb en zelfs met correctie blijf ik permanent slecht zien..

   Pluspunten:

   Aardige mensen

   Minpunten:

   Luisteren niet naar je zicht klachten en komen met oplossingen die ze voorlezen van vooraf ingevulde kaarten

  • 9,7
   Geplaatst op 12-01-2015
   Pluspunten:

   Kwaliteit, goede prijs, vriendelijk personeel en stiptheid.

   Minpunten:

   Geen.

  • 8,8
   Geplaatst op 21-12-2014
   Pluspunten:

   zeer goed geholpen bij visus ,met een zeer goed resultaat,het personeel begeleid je goed ,en tijdens de behandeling word je goed op je gemak gesteld,beste wat ik ooit heb laten doen. visus jullie zijn toppie

   Minpunten:

   geen

  • 8,8
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   lang getwijfeld of ik mijn ogen zou laten laseren. Uiteindelijk de knoop doorgehakt na positieve ervaringen van collega's die ook bij visus geweest waren. Alles is perfect gelopen. De behandeling zelf is zo gedaan en stelt weinig voor. Het resultaat is prima. Heb er een zeer goed gevoel aan over gehouden. Visus team bedankt jullie verstaan je vak!

  • 9,0
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   Op 13-jarige leeftijd werd het duidelijk dat ik een oogafwijking had. Mijn keuze viel al snel op contactlenzen omdat je deze bijna niet voelt zitten en omdat ik dit makkelijker vond. Het bleek echter dat mijn ogen heel gevoelig waren en al snel kreeg ik een oogontsteking. De oogarts zei dat ik lenzen nodig had van een beter (en dus duurder) merk. Ik was erg blij dat mijn ouders dit al die tijd wilden betalen, maar ik besloot gelijk al dat ik zodra ik het kon mijn ogen zou laten laseren. Mijn ouders moesten tenslotte bijna 400 euro per jaar betalen om mijn lenzen aan te kunnen schaffen! Mijn ogen hadden hier alleen duidelijk geen zin in, aangezien mijn sterkte steeds maar slechter en slechter werd. Toen ik bijna 22 jaar werd bleek dat mijn sterkte eindelijk zo'n 1,5 jaar stabiel was gebleven. Toen besloot ik gelijk een afspraak te plannen om mijn ogen te laten laseren. Ook al zeiden veel mensen om mij heen dat ze het maar een eng idee vonden dat er een laser in je oog zou zitten, vond ik het idee wel meevallen. Er staat tenslotte nergens dat er een keer iets ernstigs is gebeurt tijdens zo'n operatie. Afgelopen Augustus had ik mijn operatie en ik verbaasde mij over hoe snel dit wel niet voorbij was! Ja, het was onprettig en de druk was erg vervelend, maar dit duurde maar iets van 30 seconde!! Na de operatie kon ik vrijwel direct al meer zien dan normaal zonder lenzen in (ik had een sterkte van -6,5)! Vandaag de dag kan ik volgens de artsen 120% zien wat super is natuurlijk en ik ben alweer helemaal gewent aan het feit dat ik 's ochtends als ik wakker wordt vrijwel gelijk mijn bed uit kan springen, zonder dat ik naar m'n bril moet grijpen. Ik zou het iedereen aanbevelen die twijfelt want hoe jonger je bent, hoe sneller je geneest!

  • 8,7
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   Lang getwijfeld, uiteindelijk toch gedaan; gelukkig maar! In de verte zag ik beroerd en om te lezen had ik een leesbril nodig. Nu heb ik twee verschillende ogen, een oog om te lezen en een oog om in de verte te kijken. Zonder enige inspanning zie ik alles superscherp. Dat de sterkte van mijn beide ogen verschillend is, merk ik niet! Ik ben heel erg blij met het resultaat!

  • 9,8
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   De laserbehandeling is zeer goed geslaagd bij mij. De hulp van iedereen van Balie tot operatie tot nazorg is uitstekend geweest en ik raad iedereen die twijfelt aan om vandaag nog een afspraak te maken. Een leven zonder bril is door Visus Oogkliniek voor mij mogelijk gemaakt en ik heb nog nooit zo lekker in mijn vel gezeten!

  • 9,0
   Geplaatst op 24-09-2014
  • 8,8
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   Ik had jaren last met lezen en had een hekel aan een bril, dus die deed ik ook niet op alleen als ik iets moest lezen.
   Ik liep er al jaren mee om me ogen te laten laseren maar vond het nogal eng.
   Tot dat mijn man zijn ogen had laten laseren en die was erg tevreden.
   Dus ik ook de stoute schoenen aan gedaan en een afspraak gemaakt met Visus kliniek, omdat mijn man daar ook was geweest.
   Na de intake was duidelijk dat ze bij mij maar 1 oog zouden laseren, en dat ik dan beter zou kunnen lezen. Het komt er op neer dat ik nu met het oog wat gelaserd is ik goed kan lezen en het andere oog is voor veraf kijken.
   Ik heb dus de stap genomen om me oog te laten laseren en het is voor mij reuze mee gevallen, ik kon de zelfde avond al lezen.
   Ik ben dik tevreden.

  • 8,9
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   Ik kan deze kliniek van harte aanbeveling want de behandeling is uitstekend en de nazorg is uitstekend. Als je twijfels over droge ogen, herstel etc hebt mag je meteen langskomen. Ik ben anderhalf jaar geleden behandeld en vind het alleen jammer dat ik zo lang heb gewacht om me te laten laseren.

  • 9,5
   Geplaatst op 24-09-2014
   Pluspunten:

   Het is alsof ik HD tv in mijn ogen heb gekregen en het mooiste is.... Ik mag het houden!!!
   Ik ben er superblij mee

  • 7,7
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Dank zij Visus Oogkliniek kan ik het heel helder zien zonder een bril.
   Heerlijk dat ik niet elke dag die bril hoef schoon te maken. Ik betrap me er wel op dat ik nog tig keer per dag probeer mijn bril op mijn neus omhoog te duwen...maar gelukkig, elke keer voel ik dat ik die niet meer op heb.
   De behandeling deed helemaal geen pijn, en ik werd heel goed begeleid en voorgelicht. Ik ben zo blij dat ik het heb laten doen, en ik zou het iedereen aanbevelen. Denk er aan dat een bril ook heel wat eurootjes kost... en dit is eenmalig! Ik had het 10 jaar eerder moeten laten doen!! Bedankt Visus!

  • 8,8
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Dankzij visus, hoef ik niet elke ochtend mijn bril zoeken of contact lenzen! Ik voel me nu Vrij!
   De behandeling ( lasek in juni 2014) zelf is zo klaar, doet helemaal geen pijn.
   Na een paar dagen kon al goed zien.
   Ik zeg , blijf niet afhankelijk van je bril of je contact lenzen, maak een afspraak voor een onderzoek.

  • 8,3
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Laagdrempelige kliniek waar je vriendelijk en professioneel geholpen word. Artsen en assistenten zijn erg aardig en stellen je op je gemak. Ooglaseren zelf vond ik niet pijnlijk het was een futuristische ervaring. Het flapje maken is wat eng maar niet pijnlijk en de arts verteld je precies wat er gaat gebeuren, dat helpt. Omdat je in kleine groepjes gelaserd word heb je steun aan elkaar, ik vond dat erg fijn want ik was nogal zenuwachtig. Nu 2 weken later zie ik ongelofelijk scherp, ook is mijn zicht in de nacht flink beter geworden door de wave front behandeling. Het is het mooiste cadeau dat je jezelf geven kunt.

  • 8,6
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Een zeer professionele en efficiente organisatie waar menig zorgverlener iets van kan leren.

  • 8,4
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Bij Visus oogkliniek werd je vriendelijk ontvangen. Goed op je gemak gesteld en deskundig geholpen.

   Ik kan iedereen aanraden bij Visus een ooglaserbehandeling te ondergaan.

   Als brildragen zo makkelijk en pijnloos te verhelpen is, en ook nog eens betaalbaar is, waarom zijn er dan nog brildragers?

  • 8,7
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Zo rond m'n 15e kreeg ik mijn eerste bril en uit pure ijdelheid deed ik die zelden op. In een paar jaar tijd verslechterden mijn ogen iets en ben ik lenzen gaan dragen. De eerste paar jaar heb ik standaard maandlenzen gebruikt maar het leek wel of de sterkte nooit stabiel werd. Na aandringen ben ik eens bij een goede opticien binnengestapt en bleek ik afwijkende cilinders en assen te hebben, wat verklaarde dat ik nooit 100%scherp leek te zien.
   De lenzen die ik kreeg aangemeten waren een hele verademing, een flinke uitgave maar ik kon tenminste perfect zien. Wel bleef ik last houden van irritaties en droge ogen in stoffige of geairconditioneerde ruimten. Ook als ik mijn lenzen langere tijd in hield kreeg ik eind van de dag altijd last van droge ogen.
   Uiteindelijk na diverse positive verhalen te hebben gehoord en het kostenplaatje voor mijzelf had opgesteld was de keuze snel gemaakt, doen!
   De behandeling viel alles mee, vriendelijke artsen die veel vertrouwen gaven en duidelijke instructies. De behandeling zelf was niet pijnlijk, de verdoving werkte prima dus het is meer het idee dat ze iets met je ogen doen dan dat je het voelt. Uiteindelijk heb ik 2-3 uur last gehad van wat branderige ogen en week week van wat droge ogen - wat prima te verhelpen was met de gekregen oogdruppels.
   Ik ben uiterst tevreden en kan het absoluut aanbevelen!

  • 8,8
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Ik zou zeker naar Visus gaan omdat zei werken met de nieuwste apparatuur, het voelde vertrouwd en ik heb nooit klachten gehad! En €100,- korting btw.. ;)

  • 9,0
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Prima, korte tijd tussen eerste afspraak en behandeling., via opticien kaatsheuvel een extra luxe ivm de nacontroles.

  • 8,9
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Het is nu een jaar geleden dat mijn beide ogen zijn behandeld. De behandeling viel reuze mee, de volgende dag kon ik al zelf met de auto voor de na-controle naar de kliniek.

   Onlangs een weekje weg geweest en dan realiseer je weer wat geweldig het is geen lenzen meer te dragen. Geen reserver lenzen en vloeistof in de handbagage, dus minder gezeur op de luchthaven. Als je wakker wordt, hoef je niet eerst een bril te zoeken. Je ziet direct hoe laat het is. In het zwembad hoef je ook niet meer uit te kijken om je lenzen te verliezen.

   Ik heb gekozen voor een leescorrectie en ik kan echt alles lezen.

   Kortom, ik raad iedereen aan deze behandeling te doen indien nodig. En ik heb alleen ervaring met Visus Oogkliniek maar ben heel correct en professioneel geholpen.

  • 9,0
   Geplaatst op 23-09-2014
   Pluspunten:

   Het is nu 3 maanden geleden dat ik mijn oog heb laten laseren bij Visus. De kliniek ziet er netjes uit en is goed bereikbaar. Vanaf het vooronderzoek tot de laatste controle ben ik steeds vriendelijk ontvangen. Het personeel maakt een professionele, deskundige indruk en geeft goede adviezen. In mijn geval bleek het zelfs beter maar 1 oog te laseren. Ik was erg blij met dit advies. Dat leverde namelijk niet alleen een kostenbesparing van 50% op, maar maakt ook dat ik nu zowel veraf als dichtbij goed zicht heb. Het was even een paar weekjes wennen, maar het schakelen tussen links en rechts merk ik nu niets meer van. Dat gaat vanzelf. Heerlijk! Met bril moest ik altijd onder mijn bril door op mijn telefoon kijken. Met lenzen was dat helemaal lastig. Ook 's avonds in de auto werd mijn zicht minder. Nu is mijn zicht altijd en overal goed!

   Ik wilde dit al lang laten doen, maar vond het toch altijd een beetje griezelig. Nu denk ik alleen maar: "Dit had ik veel eerder moeten doen!" Ik kan het echt iedereen aanraden. De behandeldag zelf ben ik laat in de middag geholpen. Ik zat 's avonds alweer televisie te kijken. Toen ik 's nachts wakker werd en de nachtbril even afdeed merkte ik dat ik de cijfers op de digitale knop ineens scherp zag. Geweldig! De volgende dag alweer zelf naar de controle gereden. Alles bij elkaar heb ik ongeveer 3 uurtjes een licht branderig gevoel gehad, wat met oogdruppelen goed uit te houden was. Dat was het me meer dan waard!

  • 9,0
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Deskundig personeel, moderne apparatuur

  • 10,0
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Werkelijk alles uitstekend geregeld, zeer goede service en uitleg, kreeg vanaf het eerste minuut vertrouwen om de behandeling te laten doen.

   Minpunten:

   niets alles was uitstekend geregeld

  • 9,4
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Mijn ervaring met Visus Oogkliniek was erg positief. De vooraf begeleiding is zeer uitgebreid: je wordt goed geholpen met alle eventuele vragen die je hebt.
   De behandeling zelf viel mij ontzettend mee: tijdens de behandeling heb ik geen enkele pijn gevoeld. Na de behandeling had ik 4 uur lang het gevoel alsof er een volle hand zand in mijn beide ogen was gegooid: een "investering" die ik graag over heb voor een leven lang geen zicht zorgen!
   Nu, anderhalf jaar na de ingreep, word ik nog iedere ochtend wakker met dat heerlijke zorgeloze gevoel van: "geen bril, geen lenzen, gewoon meteen goed zien".

  • 8,3
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Mijn zicht was niet heel slecht maar had na veel positieve verhalen besloten om m'n ogen te laten laseren. Na het bekijken van reviews kwam ik uit bij Visus en besloot ik te gaan voor Intra-Lasik met WaveFront.
   Alles ging zoals het hoort, en had alleen last van m'n ogen op de dag van de operatie (wat normaal is). Heb een aantal weken halo's gezien (wat ook normaal is) maar dat ging langzaam weg en ben nu erg tevreden met m'n zicht.

   Iedereen bij Lasik was erg professioneel en voelde me altijd op m'n gemak tijdens bezoeken en de operatie.

  • 8,7
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Ik heb mijn ogen laten laseren bij Visus Oogkliniek. In een woord geweldig, ik had het jaren eerder moeten doen. De behandeling is zo gebeurt en het resultaat is echt ongelofelijk, de volgende dag kan je alles goed zien en weer autorijden eigenlijk de avond erna al ! Dus twijfel niet ............. gewoon doen !

  • 8,2
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Het was de beste beslissing ooit om men ogen te laten doen. Ik zou het direct opnieuw laten doen!

  • 8,5
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   De hele behandeling was zo gebeurt. Ik zou het iedereen aanraden. Weinig last van droge ogen etc.
   De afspraken op lange termijn moet je zelf voor terugbellen. Dit is een verbeterpuntje. Maar aan de andere kant ook begrijpelijk omdat niet iedereen ver vooruit kan plannen.

  • 8,7
   Geplaatst op 22-09-2014
   Pluspunten:

   Jaren lenzen gedragen en toen dat echt niet meer ging toch maar een afspraak gemaakt voor het vooronderzoek. Mijn ogen waren geschikt dus meteen de afspraak gemaakt om te laseren. Spannend, maar door het gedegen vooronderzoek was alles helemaal duidelijk. Alles wat ze van te voren vertelde en wat je in de folder kunt lezen klopte. Niets wordt mooier of beter voorgespiegeld. De ingreep was een fluitje van een cent. Eenmaal thuis best wat napijn maar ook dat was voorspeld. Ik ben lekker met de gordijnen dicht op bed gaan liggen met een luisterboek en heb ieder kwartier mijn ogen gedruppeld. Na 4 uur was de napijn weg en kon ik al goed zien. De nazorg is prima. Ik zou het iedereen aanbevelen. Het is nu 4 weken na de ingreep, geen bril meer, geen lenzen ik ben er helemaal blij mee!

  • 8,8
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Ik wilde mijn ogen laten laseren toen ik 18 was, maar om eerlijk te zijn vetrouwde ik het niet en was ook een beetje bang ervoor. Want het zijn tenslotte je ogen. Maar aan de andere kant wilde ik af van mijn bril.

   Ik heb 3 jaar lang gezocht op internet en via vrienden hoe en waar ik het beste terecht kan. En uiteindelijk ben ik naar visus oogkliniek gegaan. En ik moet zeggen dat je helemaal niet bang hoeft te zijn. Want het laseren zelf duurde maar 30 sec. Het was pijnloos. En het mooiste was dat ik na 1 dag al heel wat kon zien. Het lijkt als of je opnieuw bent geboren.
   Het onmogelijk is mogelijk geworden.

   Kort gezegt: niet twijfelen of aarzelen maar gewoon doen.

   Het is het zeker waard.

  • 9,1
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Ik heb meer dan een half jaar mijn ogen laten laseren en ik heb tot nu toe geen moment spijt hiervan gehad. Ik kwam van een hele hoge cilinder in beide ogen (3) en een flinke sterkte afwijking. Sinds de behandeling zie ik enorm scherp en niks is zo heerlijk als met je gezin te kunnen gaan zwemmen en goed te zien in het zwembad, nu zie ik zonder bril hoe vrolijk mijn zoontje aan het spelen is in het water. Ook lekker naar de bios naar een 3D film kan ook weer zonder hoofdpijn te krijgen van 2 brillen op je neus. Ik wil niet zeggen dat de behandeling een ""lifesaver"" is, maar als ik dit gemak eerder had geweten, had ik het al lang eerder gedaan. van een hoge sterkte naar 0 en 0,25 is een wereld die voor je open gaat. Het enige nadeel wat ik heb is dat ik nog steeds wat halo's zie rondom lampen en wit op zwart. Dit was wel netjes tijdens het gesprek aangegeven omdat ik grote pupillen heb en een hoge sterkte had. Vervelend, tsja, soms. Maar ook niet meer dan dat.

   Verder over Visus niets anders dan lof, werd netjes geholpen bij de intake. Gezien ik twijfelde werd zelfs aangegeven de test op meerdere plekken te laten doen (hoe eerlijk en open kun je zijn!). Voor de behandeling alle info gekregen, tijdens de behandeling zeer professioneel door de artsen geholpen en ik heb ook geen moment het gevoel gehad dat er iets niet goed zou kunnen gaan. Ik beveel visus dan ook aan bij iedereen in mijn omgeving, en dat is niet in de buurt (oost N-B).
   Gewoon Top!

  • 8,8
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Afgelopen december (2012) heb ik mijn ogen laten laseren. Mijn behandeling bestond uit IntraLASIK en Wavefront. De behandeling was in mum van tijd klaar. Die dag achteraf even een beetje last gehad van wat branderige ogen, maar dat viel reuze mee. Werkelijk verbijsterend om na zo'n korte behandeling zo ontzettend scherp weer te zien. Dit had ik echt 10 jaar geleden moeten doen, alleen waren de technieken destijds niet zo geavanceerd als nu. Iedereen die twijfelt: "ik zeg: doen!".

  • 10,0
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Vorig jaar ben ik gelaserd in oktober. Ik had -4,5 en -4,75 met een cilinder van 1. En nu heb ik helemaal geen afwijking meer. Scherp zicht en geen last van felle koplampen in de avond.

   Ik was bang voor de behandeling, want het zijn wel mijn ogen. De behandeling zelf duurde slechts een paar minuten, waardoor ik geen tijd had om bang te zijn. Na de behandeling herstelde mijn zicht dezelfde avond nog. Geen pijn, maar nog belangrijker helemaal geen lenzen of bril meer! Ik kan nu eindelijke weer gaan zwemmen en sporten, zonder bang te zijn mijn lenzen te verliezen. Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik kan dit alleen maar aanraden en toejuichen! Ga ervoor!

  • 9,5
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Mijn laserbehandeling was een spannende ingreep. Ik zag er erg tegenop. Bij mijn consulten ben ik onwijs vriendelijk en professioneel ontvangen en begeleid. De ingreep en het herstelproces zijn dankzij deze professionele werkwijze perfect verlopen. Ik ben inmiddels een jaar verder en geniet elke dag weer van het genot van goed zicht!!!

  • 9,4
   Geplaatst op 20-09-2014
   Pluspunten:

   Wat mij betreft alleen maar lof voor visus oogkliniek. Vriendelijke mensen. Duidelijke uitleg over het voortraject, de behandeling en het natraject. Zeer schone en hygiënische omgeving. Persoonlijke aandacht. Zorg voor de inwendige mens in de vorm van broodjes, koffie en thee. En erg belangrijk een zeer schappelijke prijs. Die buiten datgene de verzekeraar vergoed, ook door jezelf als ambassadeur van Visus nog verder naar beneden te krijgen is.

   De behandeling is me erg meegevallen. Het laseren zelf heeft aan beide kanten zo'n 15 seconden geduurd. Een zo goed als pijnloze behandeling met alleen de eerste 2 uren een wat prikkelend gevoel in de ogen. Als ik had geweten dat een zo korte behandeling me zo'n geweldig resultaat zou geven ( geen gedonder meer met bril of lenzen en altijd meteen alles goed kunnen zien) had ik het 10 jaar eerder laten doen.

   Kortom: wat mij betreft heeft Visus de perfecte prijs-kwaliteit verhouding!

  • 8,5
   Geplaatst op 26-06-2014
  • 9,5
   Geplaatst op 06-06-2014
   Pluspunten:

   Nooit meer op zoek naar waar ik mijn bril gelaten heb, ook niet meer mijn bril in de vernieling als ik even mijn hoofd op de bank of in een kussen te ruste neerleg
   En de wereld is weer helder . Uit de grond van mijn hart bedankt Visus oogkliniek
   Iedere dag is weer een feest dankzij jullie
   Een zeer tevreden klant

  • 8,6
   Geplaatst op 06-06-2014
   Pluspunten:

   Misschien een cliché, maar ik snap niet dat ik dit niet eerder heb gedaan. Binnen 10 minuten waren mijn ogen gelaserd. na een half uur begonnen mijn ogen wel erg pijn te doen maar na 3 uurtjes was dat weg. 's avonds keek ik alweer tv en kon de volgende dag weer auto rijden.
   Ik heb de behandeling geen moment eng gevonden en je werd goed door iedereen begeleid. Nog steeds elke dag verbaasd hoe goed ik nu alles zie :-)

  • 9,4
   Geplaatst op 04-06-2014
   Pluspunten:

   Geweldig resultaat, professioneel geholpen!

   Na lang onderzoek op het internet naar de beste, meest moderne technieken, de best beoordeelde EN de goedkoopste manier om mijn ogen te laseren kwam ik terecht bij Visus in Rotterdam.

   Geen woord teveel gezegd, wat een aardige, behulpzame, professionele en vooral bekwame ploeg met mensen hebben ze daar zeg! Vanaf dag 1 t/m de dag van het laseren en de dagen nazorg, allemaal geweldig!
   Duidelijkheid, rust door de ervaring en alles om de klant het zo makkelijk mogelijk te maken maken het een echt compleet plaatje..

   Ik had het achteraf gezien al veel eerder moeten doen!
   SUPER!

   Floris

  • 9,4
   Geplaatst op 04-06-2014
   Pluspunten:

   Ik heb vanaf mijn kinderjaren met bril en lenzen gelopen. Na veel wikken en wegen besloten om mijn ogen te laten laseren. Nadat ik veel goede recensies had gelezen over Visus Oogkliniek heb ik besloten mijn ogen hier te laten laseren.


   Vanaf het begin erg goed geholpen door het personeel. Duidelijke uitleg gehad over wat er komen gaat en het gevoel gekregen dat ik in erg goede handen was.

   Tot op de dag van de ooglaserbehandeling geheel niet zenuwachtig geweest. Toen de dag aanbrak en ik aankwam bij Visus werd ik toch enigszins zenuwachtig. Gelukkig ben je niet alleen en is er een kleine groep mensen (5 a 6 personen) die ook worden gelaserd. Dit is een rustgevend gevoel en kan je rustig praten met de andere personen die dezelfde behandeling ondergaan als jij.

   Al met al ben ik heel erg blij dat ik mijn ogen heb laten laseren. Ik zou iedereen adviseren om zijn ogen te laten laseren bij Visus Oogkliniek.

  • 8,6
   Geplaatst op 04-06-2014
   Pluspunten:

   Vriendelijk maar wel professioneel geholpen voor, tijdens en na de behandeling! Alles is zoals vermeld gelopen! Er werd goed gecommuniceerd en er werd de tijd voor je genomen indien je wat extra uitleg op prijs zou stellen!

   Als je geschikt ben voor een behandeling zou ik dit zeer zeker aanbevelen bij Visus!

  • 9,1
   Geplaatst op 04-06-2014
   Pluspunten:

   Ik ben erg tevreden over Visus Oogkliniek en het laseren van mijn ogen. Ik heb heel lang getwijfeld of ik mijn ogen wel of niet zou laten laseren, omdat ik het heel eng vond en laseren nog niet heel erg bekend is in Nederland. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en het laten doen. Ik heb bij Visus de Intralasik behandeling met Wavefront gehad. Vlak na de behandeling had ik wel veel last van mijn ogen, maar dat was binnen 4 uur over. Daarna kon ik alles heel scherp zien. Rechts en links zit ik nu op 0 (dat was -2,5 en -2,25). Nog elke ochtend ben ik blij als ik mijn ogen open doe en alles scherp kan zien. Ik zou het zo weer laten doen!

  • 8,7
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   Drie weken geleden heb ik mijn ogen laten laseren bij Visus Oogkliniek in Rotterdam. Twee maanden daarvoor heb ik het vooronderzoek gehad, mijn ogen werden uitvoerig getest en onderzocht en de uitleg die ik kreeg was bijzonder helder. In overleg met de oogarts had ik besloten om voor beide ogen voor de intralasik behandeling met wavefront te gaan. De dag van het laseren begint met een kort onderzoekje, daarna werd ik samen met de andere patienten (er worden ongeveer zes mensen tegelijk behandeld) begeleid naar de wachtkamer. Daar volgt weer een duidelijke uitleg over hoe het laseren precies in zijn werk gaat. De volgende stap is het plaatsen van een kapje op beide ogen, dat ging bij mij helaas wat moeizaam waardoor mijn ogen voor het daadwerkelijke laseren al vrij pijnlijk waren. De tweede fase is het laseren zelf, dit ging erg snel. Na het laseren werd ik wederom begeleid naar de kamer om bij te komen, daar verbleef ik ongeveer drie kwartier. Ik kreeg een broodje en mijn ogen werden meteen voor de eerste keer onderzocht en gedruppeld. Na drie kwartier mocht ik naar huis toe. Ik heb de eerste uren na de behandeling erg veel last van mijn ogen gehad, goed en regelmatig druppelen is heel belangrijk. De dag na het laseren was de tweede controle, alles bleek gelukkig in orde te zijn. Mijn sterkte was voor één oog al 0,00 en voor het andere oog nog maar -0,25. De dagen na de behandeling heb ik nog steeds vrij veel last van pijnlijke en lichtgevoelige ogen gehad. Ongeveer een week na de behandeling merkte ik een duidelijke vooruitgang en kreeg ik snel minder last. Het druppelen kon ik vanaf dat moment afbouwen en de gevoeligheid van mijn ogen werd ook snel minder. Tijdens de derde controle, een week geleden, bleek alles wederom in orde te zijn. Ik heb nu aan beide ogen zelfs een kleine + afwijking, hetgeen normaal is voor mensen die met een - afwijking gelaserd zijn. De komende zes weken trekt deze afwijking vanzelf weer bij. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de behandeling bij Visus Oogkliniek en het vriendelijke personeel, en natuurlijk met het eindresultaat!

  • 8,9
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   2 weken geleden mijn ogen laten laseren. Zeer goede begeleiding en uitleg. Het is wel lang wachten op de dag van laseren terwijl het laseren zelf maar een paar seconden duurt. Daarna veel last gehad van droge ogen, druppel nog steeds veel kunsttranen. Is helaas een bekende risico/bijwerking. Al met al tevreden met het resultaat tot nu toe. Nu alleen afwachten of mijn ogen verder herstellen en het zicht optimaliseert. Dat is pas na weken tot half jaar te zeggen.

  • 9,1
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   na een behandeling inmiddels een half jaar geleden,
   nog altijd tevreden over de goede behandeling, nazorg,hygiene
   plus klantvriendelijk heid voor deze kliniek!!
   blij deze stap genomen te hebben in rotterdam (lenie ) in maastricht

  • 9,7
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   Echt enorm aan te bevelen deze kliniek! Ik ben vorig jaar januari geholpen en nog dagelijks verbaasd dat de wereld zo helder is! Hele goede service, gedegen voorlichting en erg vriendelijke mensen die je heel goed op je gemak stellen. Dus als je nog twijfelt: ga naar Visus Oogkliniek en je zult spijt krijgen dat je niet eerder bent gegaan!

  • 9,5
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   Ik droeg mijn bril altijd met tegenzin, maar door steeds slechter zicht en mensen niet meer kunnen herkennen zonder bril.

   Contactlenzen bevielen mij niet, want dat koste me in de ochtend te veel kostbare tijd. Lazeren was dus een uitkomst. Vorig jaar heb ik bij Visus oogkliniek dan ook een ooglaser behandeling laten doen. Waarom daar, omdat zijdit voor een mooie prijs doen, die mijn zorgverzekeraar nog gedeeltelijk heeft vergoed ook. Hiervoor heb ik wel een jaar een toppakket moeten nemen, maar dat haal je er ruimschoots uit.

   Ik geef toe de behandeling zelf was niet prettig en heb een week met rode ogen rond gelopen, zodat iedereen dacht dat ik een kater had, maar de dag er na reed ik al zondder bril of lenzen met zeer scherp zicht met de auto naar mijn werk.

   Je blijft een jaar lang onder controle en mijn zicht is alleen maar scherper geworden, zodat ik nu 100 % goed zie. Ik raad het iedereen aan, heerlijk en vrij !

  • 9,4
   Geplaatst op 30-04-2014
   Pluspunten:

   Ik was eerst heel erg argwanend daar ik op aanraden van mijn vrouw had ingetekend via Groupon. Waarna in Belgie toch negatieve reactie werd geschreven in de dagbladen. Nu ik kan met gerust hard melden dat het zeker de moeite waard was. Vriendelijk personeel en dokters, gemoedelijke ontvangst > echt perfect. Heb het me geen seconde beklaagd en dit in combinatie met een prachtig en gezellig bed en breakfast viel alles mee. Zal zelfs met plezier op controle gaan.

  • 9,5
   Geplaatst op 29-04-2014
   Pluspunten:

   Afgelopen vrijdag Visus Kliniek Rotterdam 25 april!
   Ik was een beetje zenuwachtig en mijn vervoer voor de heenreis was gecanceled dus ik zou heen met OV gaan richting Rotterdam Visus Kliniek.
   Ik had de trein gemist en belde op of dat geen probleem was....
   Wat ik in de zenuwen niet begrepen had was dat ik anders gewoon met de volgende groep mee kon gaan voor de laserbehandeling...
   Ik stressen in de trein en metro en kon het gelukkig snel vinden in Kralingen.
   Bij aankomst werd ik vriendelijk door de dames te woord gestaan en nam mijn lorazepam pil in whaha
   Ik werd er chill van maar ook mijn motoriek liet te wensen over daardoor en mijn aandacht verslapte om mij heen, welicht was diazepam beter geweest, maar ik had een akkoord van de huisarts en oogarts hiervoor.
   Even ogen controleren en de vriendelijke mevrouw vertelde mij, we gaan nu even wachten en zo met groepje de behandelkamer een voor een in om flapje te laten maken....
   Ik dacht nu al? wat gaat dit snel zeg.....
   Enige wat vervelend was dat er even een ring om je oog werd gedaan en ik was niet ontspannen en die klem was was even pijnlijk maar voor ik het wist was het klaar.
   dr. Bas deed dit uiterst vakkundig.
   Ik keek in de groene wazige gloed en 10 seconden was er een flapje er oog gedaan.
   Even teruglopen naar de chill room en we zaten vrolijk te praten daar.
   Het was gewoon een soort "Efteling experience"!
   Nou laseren dan...!!
   Dat was echt een paar seconden...!
   De dr. Guzel zei "ontspan,ontspan,ontspan, je kijkt omhoog, kijk in het lampje"
   Joh ik wist niet eens waar ik naartoe keek whaha
   Hoppa ging goed laseren, en je rook de heerlijke verbrande vezel van je hoornvlies en klaar was dit....

   Toen in de chill room, ja ik was dizzy van die lorazepam dus de rest van de mensen waren veel frisser, een vrouw die ook was gelaserd zat rustig een telefoongesprek te voeren, half uur na de behandeling, kan je nagaan.
   Mijn ogen begonnen te tranen en zonnebril op, totaal geen napijn gehad.
   Mijn chauffeur goede maat van mij kwam mij ophalen en we zijn weer richting Haarlem gedaan...
   Thuis even gelegen maar pijn niet gevoeld hoopgstens vermoeid en ff geen behoefte aan verlichting.
   Is mij dit even 200% meegevallen of niet???

   Op koningsdag naar Rotterdam gereden met een zonnebril zonder sterkte...
   Ik kwam daar aan....kon meteen doorlopen naar dr. Guzel.
   Dr. Guzel gaf aan, je ziet 100%, jouw cilinder is helemaal weg!
   Enkel aan een oog -0,25 die te verwaarlozen is en wellicht verder gaat veranderen de komende dagen...
   Femtolasik met Wavefront.......het is super gegaan..!
   Binnenkort weer een nacheck en braaf blijven druppelen
   Het is nog even wennen aan lichtinval en beetje halo om de autolampen heen en thats it...!
   Zo snel dit, dit was nog leuker dan een dagje Efteling!

   Ik wil dr. Bas en dr. Guzel en het hele team van Visus Kliniek hartelijk bedanken en ik ben zo blij met het resultaat!
   Voor mensen die twijfelen zoals ik deed.....ik zeg DOEN!

  • 9,2
   Geplaatst op 29-04-2014
   Pluspunten:

   Afgelopen vrijdag Visus Kliniek Rotterdam 25 april!
   Ik was een beetje zenuwachtig en mijn vervoer voor de heenreis was gecanceled dus ik zou heen met OV gaan richting Rotterdam Visus Kliniek.
   Ik had de trein gemist en belde op of dat geen probleem was....
   Wat ik in de zenuwen niet begrepen had was dat ik anders gewoon met de volgende groep mee kon gaan voor de laserbehandeling...
   Ik stressen in de trein en metro en kon het gelukkig snel vinden in Kralingen.
   Bij aankomst werd ik vriendelijk door de dames te woord gestaan en nam mijn lorazepam pil in whaha
   Ik werd er chill van maar ook mijn motoriek liet te wensen over daardoor en mijn aandacht verslapte om mij heen, welicht was diazepam beter geweest, maar ik had een akkoord van de huisarts en oogarts hiervoor.
   Even ogen controleren en de vriendelijke mevrouw vertelde mij, we gaan nu even wachten en zo met groepje de behandelkamer een voor een in om flapje te laten maken....
   Ik dacht nu al? wat gaat dit snel zeg.....
   Enige wat vervelend was dat er even een ring om je oog werd gedaan en ik was niet ontspannen en die klem was was even pijnlijk maar voor ik het wist was het klaar.
   dr. Bas deed dit uiterst vakkundig.
   Ik keek in de groene wazige gloed en 10 seconden was er een flapje er oog gedaan.
   Even teruglopen naar de chill room en we zaten vrolijk te praten daar.
   Het was gewoon een soort "Efteling experience"!
   Nou laseren dan...!!
   Dat was echt een paar seconden...!
   De dr. Guzel zei "ontspan,ontspan,ontspan, je kijkt omhoog, kijk in het lampje"
   Joh ik wist niet eens waar ik naartoe keek whaha
   Hoppa ging goed laseren, en je rook de heerlijke verbrande vezel van je hoornvlies en klaar was dit....
   Toen in de chill room, ja ik was dizzy van die lorazepam dus de rest van de mensen waren veel frisser, een vrouw die ook was gelaserd zat rustig een telefoongesprek te voeren, half uur na de behandeling, kan je nagaan.
   Mijn ogen begonnen te tranen en zonnebril op, totaal geen napijn gehad.
   Mijn chauffeur goede maat van mij kwam mij ophalen en we zijn weer richting Haarlem gedaan...
   Thuis even gelegen maar pijn niet gevoeld hoopgstens vermoeid en ff geen behoefte aan verlichting.
   Is mij dit even 200% meegevallen of niet???
   Op koningsdag naar Rotterdam gereden met een zonnebril zonder sterkte...
   Ik kwam daar aan....kon meteen doorlopen naar dr. Guzel.
   Dr. Guzel gaf aan, je ziet 100%, jouw cilinder is helemaal weg!
   Enkel aan een oog -0,25 die te verwaarlozen is en wellicht verder gaat veranderen de komende dagen...
   Femtolasik met Wavefront.......het is super gegaan..!
   Binnenkort weer een nacheck en braaf blijven druppelen
   Het is nog even wennen aan lichtinval en beetje halo om de autolampen heen en thats it...!
   Zo snel dit, dit was nog leuker dan een dagje Efteling!
   Ik wil dr. Bas en dr. Guzel en het hele team van Visus Kliniek hartelijk bedanken en ik ben zo blij met het resultaat!
   Voor mensen die twijfelen zoals ik deed.....ik zeg DOEN!

  • 9,2
   Geplaatst op 29-04-2014
   Pluspunten:

   Fijn geholpen door het vriendelijke personeel. Al na de eerste dag prima zicht en dat werd alleen nog maar beter. Geweldig! Bedankt!

  • 8,9
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   20 maart heb ik mijn beide ogen laten laseren met een trans-prk behjandeling. Omdat ik een vrij sterke afwijking had (-5,5 en -5,75) en mijn hoornvlies niet zo dik was kon ik alleen kiezen voor de trans-prk behandeling. Ik kreeg ook te horen dat een nabehandeling door de dikte van mijn hoornvlies waarschijnlijk niet mogelijk was (en ik was juist op de levenslange garantie afgekomen!). Na lang nadenken toch besloten om er voor te gaan. De behandeling zelf stelt eigenlijk niets voor maar ik vond het wel heel spannend. De eerste twee dagen waren erg onprettig (brandende ogen en zowel dichtbij als veraf zag ik nagenoeg niets) Vanaf dag drie ging het ieder dag een stukje beter. Ik kon vanaf dag 6 weer autorijden en na 2 weken had ik bij de eerste controlemeting nog +0,5 en -0,25. De dokter verzekerde me dat dat nog bij zou terekken en hoewel ik pas over vier weken de volgende controle heb, heb ik nu wel het idee dat beide ogen precies op 0 zitten.

  • 9,1
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Ik ben bijzonder tevreden over de benadering, vooronderzoek, behandeling en nazorg van, niet alleen de artsen, maar ook de overige medewerkers! Tijdens de behandeling word je door een arts er echt doorheen gepraat (daar kan Emile Ratelband nog een puntje aan zuigen!), da's bijzonder prettig en rustgevend.
   Ik kan het iedere twijfelaar aanraden: het is echt pijnloos en ook het genezingsproces is mij 200% meegevalle

  • 9,5
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Op de dag van de behandeling was ik erg zenuwachting maar door de juiste informatie en begeleiding door de artsen en assistenten wist ik precies wanneer en wat er die ochtend ging gebeuren. Als de behandeling achter de rug is merk je gelijk het resultaat van de ingreep, je kan gelijk scherp zien wel mistig maar die trekt na enkele uren weg.

   Na een middig slaapje om de ogen tot rust te laten komen werd ik wakker met scherp zicht.... het leek net alsof je met je lenzen in slaap was gevallen..... fantastisch !

   Enkele dagen na de behandeling hadden mijn ogen wel moeite met focussen, maar enkele maanden trekt dit helemaal weg.


   Zou ik deze keuze weer moeten nemen dan zou ik zeker niet twijffelen en deze behandeling weer ondergaan !

  • 9,5
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Ik heb er een tijd mee gewacht maar het uiteindelijk gedaan.
   Geen moment spijt van gehad!!
   ik werd zéér netjes, proffesioneel, en snel geholpen.
   Ondertussen heb ik meerdere klanten aangebracht die door mij waren enthousiast geworden en van hen niets anders dan lof voor de praktijk en behandeling en medewerkers.
   Ik kan het een ieder aanraden en twijfel niet want het is een verademing zonder bril/lenzen!!
   Heerlijk naar het strand en zwembad, stoeien met de kinderen, geen rekening hoeven te houden met de bril... kortom geweldig!

  • 9,4
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Na 6 maanden bril en lensvrij kan ik niet anders melden dat ik dit jaren eerder had moeten doen; wat een verademing 's ochtends zonder bril op te staan en alles scherp te zien. De begeleiding vanuit Visus oogkliniek is met name de eerste paar maanden belangrijk en die was heel goed.

  • 8,6
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Ik was volledig gewend aan een bril, en had niet echt een reden om mijn ogen te laseren - dacht ik. Nadat ik van iemand anders hoorde dat hij zijn ogen had laten laseren heb ik het toch ook gedaan, en daar ben ik erg blij om: geen beslagen glazen meer in de winter, geen regendruppels als het regent, en ook in het zwembad kan ik mijn kinderen gewoon weer zien! Kortom: fantastisch!
   Het laseren zelf stelde weinig voor. Ik wilde nooit contactlenzen omdat ik dat "gepruts" aan mijn oog vond. Maar het laseren viel heel erg mee, was snel gebeurd en met een fantastisch resultaat.

  • 9,0
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Hallo,

   Ik heb mijn ogen laten laseren en heb een oog op -1,5 laten zetten.
   En een oog had een cilinderafwijking.
   Dit wil zeggen dat ik en van veraf kan kijken en gewoon kan lezen zonder leesbril.
   Het was even een paar weken wennen, maar daarna ging het prima.
   Heerlijk om gewoon alles te kunnen blijven zien zonder bril op en af te zetten.
   Vooral met zwemmen.
   IK heb al een aantal mensen doorgestuurd en ook die zijn heel tevreden.

  • 8,8
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Fantastische begeleiding en zeer vriendelijke mensen, vanaf het eerste telefonische contact tot en met de laatste controle! Alleen maar lof over Visus!

  • 9,9
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Ik ben ontzettend blij dat ik mijn ogen heb laten laseren. Gelijk vanaf mijn eerste kennismaking met deze kliniek had ik er een goed gevoel over.
   Geen onnodige poespas, maar doortastend duidelijk en vertrouwd.
   Ik heb geen moment getwijfeld en kon niet wachten tot het zover was.
   Aangezien we uit Groningen komen hebben we de dag ervoor onze intrek in een hotel genomen, zodat we de dag van de behandeling relaxt dichtbij waren.
   Na het laseren, wat me echt heel erg mee is gevallen (heb er eigenlijk amper wat van vernomen) nog even rust nemen in de relaxruimte en dan zonder bril de deur uit.
   In het hotel aangekomen ben ik lekker op bed gaan liggen en hield mijn man de tijd bij en verzorgde hij het druppelen van mijn ogen. Dit is belangrijk om hier consequent mee om te gaan. Toen we om acht de tv aanzetten om even het journaal te kijken kon ik tot mijn grote verrassing de ondertiteling lezen en zag het beeld ook goed.....en dat zonder bril.
   De volgende ochtend voor de eerste nacontrole en alles zag er goed uit.
   De eerste tijd doorgaan met druppelen en genieten van wat ik zie.
   Vooral als ik in de natuur loop of fiets, ben ik mij er erg van bewust dat ik beter zie.
   Als jij ook met plannen rondloopt om je ogen te laten laseren, dan kan ik je deze kliniek zeker aanbevelen. Het zijn kundige artsen die weten waar ze mee bezig zijn.
   En waarom zal je nog langer wachten ? Heerlijk zonder bril. Gewoon doen !

  • 9,4
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Ik was van te voren best nerveus voor de behandeling. Maar de professionele uitstraling van het bedrijf en vooral personeel, stelde mij erg gerust. Iedereen was erg netjes en rustig. Ik ben heel erg goed voorgelicht. De behandeling ging erg snel en viel reuze mee. Ik kon direct al goed zien. Toen ik de auto in stapte kon ik vanaf de achterbank de kilometerteller lezen. Ik geloofde mijn eigen ogen niet.
   De nazorg was ook erg goed. Ik kan nu voor 100% zien!!!!!
   Ik ben ontzettend blij dat ik mijn ogen bij VISUS heb laten laseren. Echt een aanrader.

   PS: Op de dag van behandeling kreeg ik €200,- terug omdat de prijs net was gedaald. VISUS geeft een laagste prijs garantie. Ik heb alleen nog nooit eerder meegemaakt dat een bedrijf dan uit hun eigen geld terug geeft. Ik was blij verrast door deze service.

  • 9,3
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Mijn man heeft in maart zijn ogen laten laseren. we kunnen niet anders zeggen in 1 woord geweldig. we moesten eerst van tevoren komen om tekijken of het indd ging, maar dit was werd ook prima uitgelegd!! ook als je iets niet begreep werdt dit duidelijk nog eens herhaalt. op de dag zelf ging het ook uistekend. ik als vrouw heb in de wachtkamer gewacht, dat waren wel 3 uren maar, er lagen ipads waar je je goed op kon vermaken, en heerlijke broodjes dus dit wachten werd goed gewaardeerd.. De behandeling zelf bij men man, is heel goed gegaan, hij kon indd naar 4 uur weer goed zien. terug rijden ging absoluut niet maar dat wordt er ook bij gezegd. De volgende dag is hij zelf met de auto weer naar rotterdam gegaan. De behandeling is zelfs zo goed gegaan dat hij pas naar een half jaar weer terug hoef te komen. dus samen gevat, aarzel je nog bij deze visus oog kliniek, aarzel dan niet gewoon doen. Het zijn echt je ogen waart. de Servive is en blijft nog steeds.. lieve mensen die er zijn als je vragen hebben!!!

  • 9,6
   Geplaatst op 15-04-2014
   Pluspunten:

   Om met het resultaat te beginnen: scherp zicht zonder bril (had -3.5 aan beide ogen). De behandeling (Intra Lasik / WaveFront) is ontzettend meegevallen. De dag van de behandeling om 9.30 uur aanwezig en om 12.00 uur zonder zonnebril weer naar buiten. Nadat de verdoving was uitgewerkt 1 uur een vervelend gevoel (branderig / 'zandkorrels), maar tot mijn verbazing was het daarna helemaal over. Nog 1 week gedruppeld en dat was het. Heb overigens voor Visus gekozen op basis van recenties, service bij vooronderzoek en prijsstelling. Is waargemaakt!

  • 10,0
   Geplaatst op 21-03-2014
  • 9,4
   Geplaatst op 20-03-2014
   Pluspunten:

   Aangename: lichte en schone omgeving, vertrouwbare: geen vraag is te veel, altijd antwoord, veilige omgeving: kleding voorschriften op de OK, een sluis, aparte behandel kamers, alles dubbel checken zoals metingen ed, voor de behandeling, door vakkundige artsen, met een geweldig en waardevol resultaat! Ik zeg: DOEN!

  • 9,6
   Geplaatst op 05-03-2014
   Pluspunten:

   Nette kliniek, kundige mensen (zowel artsen als ondersteuning), goed bereikbaar.

   Geen grote verhalen en valse beloftes, maar eerlijk en concreet. Laserbehandeling viel 100% mee. Na 3 uur al weer een sms kunnen lezen en dezelfde middag nog nacontrole gehad. Geen pijn (wel een paar uur "vervelend"). Nu 6 maanden brilloos, heerlijk!

  • 9,6
   Geplaatst op 05-03-2014
   Pluspunten:

   Ik vind Visus oogliniek een topkliniek.De service, hygiëne en het personeel is heel goed.Je hoeft ook niet voor de behandeling naar een ander stad af te reizen als je in Rotterdam woont.De behandeling zelf vond ik ook niet pijnlijk.De voorzorg en de nazorg was ook perfect. Wat de tarieven betreft ook
   goedkoper vergeleken met andere klinieken waar je voor het vooronderzoek ook nog eens apart
   moet betalen.Kortom:zeker een
   aanrader.

   Ik zou het zo weer
   overdoen!

  • 9,7
   Geplaatst op 05-03-2014
   Pluspunten:

   Je komt binnen en iedereen doet aardig, legt alles goed uit, en zelfs pas de tweede keer dat ik daar kwam leek het alsof ik een vaste klant was, die allerlei extra treatment kreeg, maar natuurlijk wordt iedereen zo behandeld. Ze laten ook duidelijk weten wat er gaat gebeuren en je komt niets tekort. Ze hebben zelfs de lunch geregeld

  • 9,5
   Geplaatst op 05-03-2014
   Pluspunten:

   Je komt binnen en iedereen doet aardig, legt alles goed uit, en zelfs pas de tweede keer dat ik daar kwam leek het alsof ik een vaste klant was, die allerlei extra treatment kreeg, maar natuurlijk wordt iedereen zo behandeld. Ze laten ook duidelijk weten wat er gaat gebeuren en je komt niets tekort. Ze hebben zelfs de lunch geregeld

  • 9,7
   Geplaatst op 05-03-2014
   Pluspunten:

   Prima voorlichting, ook tijdens behandeldag.
   Behandeling zelf viel me erg mee en resultaat is super.
   Enige opmerkingn die ik kan maken is dat controleafspraak vrij snel ging en dat je op de behandeldag met meerdere personen tegelijk door de behandelrondes heen ging. Geen probleem maar had ik alleen van te voren even willen horen.
   Zeker aanrader.

  • 7,1
   Geplaatst op 27-02-2014
   Pluspunten:

   De begeleiding, de prijs/kwaliteitsverhouding, de beschikbare informatie (online, telefonisch en in persoon)

   Minpunten:

   Wachttijden: zowel voor het vooronderzoek, als voor de behandeling en tijdens de behandeling zelf.

  • 9,6
   Geplaatst op 27-02-2014
   Pluspunten:

   Vanaf het eerste contact bij het vooronderzoek al gelijk een goed gevoel. De medewerkers weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en leggen alles duidelijk uit. Ook op de dag van de behandeling werd alles nogmaals duidelijk uitgelegd en was er weer gelegenheid om dingen na te vragen. Tijdens de behandeling werd je er doorheen gepraat, dmv steeds laten weten hoe lang het nog zou duren en weer duidelijk te vertellen wat er bij elke stap zou gaan gebeuren. Dit alles is mij heel goed bevallen en zou het ook zeker aanraden bij anderen. Mijn zicht zonder bril is heel goed en heb geen problemen gehad na de behandeling.

  • 9,4
   Geplaatst op 27-02-2014
   Pluspunten:

   Ik voelde me voor, tijdens en na de behandeling in goede handen.
   Mijn behandeling verliep absoluut zonder complicaties.
   In de eerste maanden had ik alleen last van droge ogen dus moest ik veel druppelen maar dit werd met de tijd minder en is al een paar maanden niet meer nodig.
   Ik heb last van hooikorts en was bang dat ik in mijn ogen zou vrijven wat de eerste weken niet mag. Het was uiteindelijk goed vol te houden.
   Nu na een jaar ben ik volledig vergeten dat ik ooit een bril nodig had.
   Alleen af en toe wil ik s'avonds nog mijn bril afdoen voor het na bed gaan.

  • 9,7
   Geplaatst op 25-02-2014
   Pluspunten:

   Zeer, zeer tevreden over het resultaat en ook zeer te spreken over zowel het personeel als de behandeling zelf. Ik zou het iedereen aan kunnen raden!

  • 9,0
   Geplaatst op 25-02-2014
   Pluspunten:

   Vanaf het moment dat je de kliniek binnenkomst voor het vooronderzoek (denk eraan je kortingspasje op dat moment in te leveren) tot je de kliniek verlaat nadat je gelaserd bent, word je zeer professioneel en vooral heel vriendelijk begeleid. Alle procedures worden duidelijk uitgelegd evenals de kosten voor de behandeling. De behandeling zelf is pijnloos en ook heb ik bijna geen napijn gehad. Het is nu 2 weken geleden dat mijn linkeroog gelaserd is met de intraLASIK plus Wavefront methode en ik kan nu al meer dan 100% zien. Twijfel je nog? Maar dan gewoon een afspraak bij Visus om zelf kennis te maken met deze oogkliniek.

  • 9,3
   Geplaatst op 19-02-2014
   Pluspunten:

   Mevrouw van Vliet
   1 beoordeling
   Beoordeling door bevestigde koper
   donderdag 13 juni 2013
   Gewoon doen!

   In november ben ik naar Visus Oogkliniek gegaan voor het vooronderzoek, dit ging helemaal goed alleen zag ik daarna wat wazig vanwege de druppeltjes maar dit trok snel weer weg. Begin december was ik al aan de beurt en zouden mijn ogen gelaserd worden. Het fijne is dat je met een aantal mensen tegelijk geholpen wordt, dus je gaat met z'n allen naar een apart kamertje en wordt je 1 voor 1 geroepen, elke keer kom je weer bij elkaar. Ook kregen we tussendoor een heerlijk broodje. De behandeling zelf valt alles mee, het is niet pijnlijk maar de 30 seconde als ze het flapje gaan maken is een beetje vervelend (dan is 30 seconde best lang) er wordt dan een zuignapje op je oog geplaats. Daarna wordt je weer naar het kamertje gebracht, je ziet dan alleen een grijze waas en 5 minuten daarna wordt je weer opgehaald voor het laseren. Het laseren is een fluitje van een cent, zo gebeurd. De arts verteld precies wat hij gaat doen en stelt je op je gemak. Daarna wordt je naar een rustkamer gebracht voor een half uurtje en bij mij bleven de tranen stromen maar bij sommige weer niet. Dit zal bij iedereen anders zijn. Toen werd nog 1 keer gecontroleerd of het flapje goed zat en mocht ik naar huis (in de auto gezeten met m'n handen voor mijn ogen vanwege het licht). Om 14.00u. was ik thuis en ben ik op bed gaan liggen in een donkere kamer, elk half uur moet je druppels in je ogen doen, dit is een beetje lastig want je krijgt ze moeilijk open. Om 16.00u. kwam ik weer uit bed en kon de omgeving weer duidelijk zien (zonder lenzen :) ) en mochten alle gordijnen weer open. De volgende dag kon ik inderdaad zelf rijden naar de kliniek voor controle. Mijn ogen waren een beetje rood en dat bleef ongeveer 2 weken, ik zag bij de controle ook iemand die ook de dag ervoor was geweest en die had geen rode ogen. Veel gedruppeld de dagen erna en daar wordt je steeds handiger in, eerst moest ik de druppels voor de spiegel erin doen maar na 2 dagen heb je geen spiegel meer nodig. Al met al: ik ben er heeeeel blij mee!! Als ik achteraf bekijk heb ik alles bij elkaar 4 uurtjes last gehad, super toch!

  • 9,3
   Geplaatst op 19-02-2014
   Pluspunten:

   Het leven is te kort om er niet volop van genieten, nu ik alles helder zie, heb ik de wereld opnieuw ontdekt. had ik het maar eerder gedaan.
   Een ooglaserbehandeling duurt ongeveer 15 minuten en is vrijwel pijnloos.
   Visus kliniek biedt je veiligheid en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ik zou iedereen adviseren om voor een ooglaserbehandeling naar Visus kliniek te gaan. Daarnaast werden we warm verwelkomd en meteen op ons gemak gesteld. Een super ervaring dus!

  • 9,7
   Geplaatst op 19-02-2014
   Pluspunten:

   Visus oogkliniek is echt top! Super aardige mensen. Ik raakte rijdens mijn behandeling in paniek, ben heel goed opgevangen.

  • 9,0
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Het is zo fijn om geen gedoe te hebben met brillen en lenzen. Na een paar uur last te hebben gehad na de behandeling is het zo'n verademing om zorgeloos alles te kunnen doen zonder eerst rekening te moeten houden met een bril. Deze beslaat, komen regendruppels op, wordt vies en vettig, sport niet fijn enzovoorts enzovoorts.
   Na jarenlang nagedacht te hebben heb ik de stap toch genomen en alle moed verzamelt.
   Ik heb er werkelijk geen minuut spijt van gehad, ook al had ik de eerste dag wel een branderig gevoel, maar die paar uur (4 uurtjes ong) pijn weegt niet op tegen het gemak en een leven zonder bril/lenzen.

   Als ik wist dat het zo zou gaan dan had ik de behandeling dus al veel eerder gedaan!

   Bedankt voor mijn zicht dokter :)

  • 8,9
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Ik heb 1 oog laten doen, en kwam niet in aanmerking voor de meest moderne methode. Een nadeel zou dan zijn dat ik langer last zou houden en het resultaat langer op zich zou laten wachten. Daar heb ik echter niets van gemerkt. Al vrij snel had ik geen enkele last meer van het oog, en het zicht was in korte tijd weer als vanouds. Ik had geen grote oogafwijking, dat moet ik erbij vermelden, maar nu is het zicht weer haarscherp. Geen lenzen meer.. lekker scherp kijken.. wat mij betreft operatie geslaagd.

  • 9,0
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Nadat ik er jaren over heb gesproken, dan toch de stap gewaagd. De prettige sfeer bij Visus, de punctualiteit van het personeel en de vriendelijke artsen waren de punten die mij op mijn gemak stelde bij het vooronderzoek. Ook de behandeldag verliep voorspoedig. Helaas behoorde ik tot een klein percentage van de behandelden die wat meer last had van pijn na de operatie, maar de volgende dag stapte ik zonder bril of lenzen in de auto opweg naar mijn werk! Diezelfde dag bij de controle bleek dat ik inderdaad van -8,5 en -9,0 naar 0 was gegaan. Nu zie ik scherper dan ooit tevoren, ik had niet gedacht dat het mogelijk was. Visus geeft een goede begeleiding door het hele proces en ik ben blij dat ik voor deze kliniek heb gekozen.

  • 9,1
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Ik kan het iedereen aanraden om te doen.
   Voor de rest heb ik niks te vermelden, indien je er in aanmerking voor komt, gewoon DOEN!

  • 9,2
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   In een woord geweldig!! Vanaf ijn 7e jaar draag ik een bril. Zodra het mogelijk was ben ik zachte contactlenzen gaan dragen, Ik heb/had -7 dus slecht zicht en daarbij moest ik ook een leesbril gaan dragen. De laatste jaren had ik veel last van mijn lenzen en moest daarom steeds vaker een bril op, waar ik een echte hekel aan heb.
   Diverse collega's van mijn man waren razend enthousiast over IntraLasik bij Visus en daardoor heb ik de stap genomen om het ook te gaan doen. Het is nu ruim 3 weken geleden en ik ben elke dag blij dat ik die stap heb genomen. De behandeling zelf is pijnloos en het gaat er heel erg ontspannen aan toe. Je bent in een halve dag klaar en je hebt wel een tijdje wat branderige en rode ogen maar savonds kun je gewoon lezen. Ik heb ook monovision gedaan voor het lezen. De 1e dag moet je wel veel druppelen en de rest van de week om het uur maar daarna ben je overal vanaf. Ik zie perfect, nog beter dan vroeger met lenzen. Ik ben heel erg tevreden en blij

  • 9,2
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Ik ben nu een half jaar verder en vanaf de dag na de behandeling tot op heden heb ik alleen maar lof over Visus en hun behandeling. Na een dag branderige (las-)ogen heb ik alleen maar plezier gehad. Buiten het feit, geen bril meer te hebben, heb ik wonderswaarlijk ook veel minder last van iriterende ogen met hooikoorts.

   Super. Nogmaals mijn dank aan het Visusteam!

  • 9,0
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Het was een soepele gang van zaken, alles werd duidelijk uitgelegd, de behandeling zelf verliep prettig en het herstel was vlot. Een tevreden klant.

  • 9,0
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   am very satisfied with the treatment, the results and the after lasering check-ups.

   When I went for the first time I was a little nervous because I did not know what to expect. Once I met the surgeon and he explained the procedure step by step I felt more secure.
   On my first visit I had my vision checked and the doctor immediately made an appointment for the surgery. On the day of the procedure I had my eye checked again to confirm the previous results and after having waited a while in the waiting room, I was invited by a nurse to the surgery room. Even though the whole procedure is divided into two parts with a short break in between, it is unbelievably short. Everything was perfectly prepared, well organised and met all the sanitary conditions. The staff were very helpful and kind and they were always ready to answer all the questions.

   The next day after the surgery I had to come back for a check up visit. And already then I could see that my vision had improved. It was amazing!

  • 9,1
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Professionele behandeling, duidelijk in de omgang en met zeer goed resultaat.

  • 9,3
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   In december 2011 heb ik mijn ogen laten laseren bij deze kliniek. Na een check of mijn ogen geschikt waren, kreeg ik heel de procedure uitgelegd zodat ik wist wat er ging komen. Omdat ik het toch wel spannend vond, werd met me meegedacht en kreeg ik een kalmeringstabletje. Het laseren was zo voorbij en alle artsen waren enorm vriendelijk en helpen je echt de behandeling door.

   Bij nacontrole leken alle medewerkers oprecht blij je weer terug te zien. We zijn nu anderhalf jaar verder en het feit dat ik ooit een bril nodig had lijkt al wel jaren weg. Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om niet goed te kunnen zien!

  • 8,8
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Vooraf was ik heel erg zenuwachtig en heb nog even zitten twijfelen of ik de boel niet compleet zou afblazen.....toch doorgezet!
   Als een kind zo blij ben ik dat ik het heb laten doen!
   Behandeling viel echt 100% mee.

   Ik hoor nu tot de mensen die zeggen: "Dat had ik jaren eerder moeten doen".

  • 9,0
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Ik beoordeel deze organisatie als zeer goed. Vooraf is de zorg zeer goed geregeld. De nazorg is minder goed. Vooraf worden daar afspraken over frequentie gemaakt . Na ok zijn de nazorgbezoeken niet volgens planning uitgevoerd. Is me niet duidelijk geworden waarom afgeweken werd.

  • 8,9
   Geplaatst op 11-02-2014
   Pluspunten:

   Als ik het ooglaseren over kon doen had ik het zeker gedaan!
   Wat een heerlijk gevoel is dat om gelijk goed te zien als je wakker bent.
   Ik heb de behandeling als zeer goed ervaren! Ik vond dat het weinig voorstelde.
   Pijn was er ook niet tot nauwelijks. Alleen dezelfde avond beetje geïrriteerde ogen, maar na het slapen was dit ook volledig weg!
   Ik ben heel erg tevreden over de Ooglaser behandeling van Visus oogkliniek!

  • 9,3
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   Vanwege mijn droge ogen waren lenzen voor mij geen optie meer. De overstap naar een bril was voor mij niet heel succesvol; als fanatiek zeiler kreeg ik te maken met beslagen of kletsnatte glazen en verdronk zelfs een van mijn brillen.
   Na een poos wikken en wegen besloot ik toch mijn ogen te laten laseren, vanwege de prijs en behandelmethodes heb ik gekozen voor Visus Oogkliniek. Over het vooronderzoek en de behandeling ben ik meer dan tevreden, de uitleg en begeleiding zijn te beschrijven als professioneel en geruststellend. Maar ook hierna bij de controles zijn de artsen bijzonder betrokken, wat je als 'patiënt' een vertrouwd gevoel geeft. Patiënt tussen haakjes inderdaad, de behandeling was van korte duur en het herstel nog geen hele dag.
   Mijn zicht is beter dan ooit en ik hoef niet meer te rommelen met lenzen en beleef niet meer de ellende van een bril. Visus is dankzij de voordelige prijs en het professionele team aan te raden voor iedereen!

  • 9,1
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   Elke dag geniet ik van het resultaat. Ik ben supertevreden over de behandeling bij deze oogkliniek. Kan het iedereen aanraden!

  • 9,0
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   Ben echt tevreden over de service en vooral het resultaat. Na de behandeling toch wel een 2 tal uurtjes afgezien maar dit was het zeker waard. Zou het iedereen aanraden.. en hoe jonger hoe langer je er kan van genieten. Ik geniet er met volle teugen van.

  • 9,4
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   3 maanden geleden heb ik een ooglaserbehandeling ondergaan bij Visus Oogkliniek in Rotterdam.
   Ik ben erg blij met het bereikte resultaat én dat ik de behandeling bij Visus heb laten uitvoeren.
   Aangezien ik het belangrijk vind dat de behandeling goed wordt uitgevoerd, heb ik een grondig vooronderzoek verricht. Hierbij is Visus in mijn ogen als beste uit de bus gekomen:
   - Ervaring
   - Technologie
   - Veiligheid
   - 100% Zichtgarantie
   - Laagste prijs garantie
   - Goed ingespeeld en kundig team
   - Uitgebreide nazorg

  • 9,5
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   Bij Visus oogkliniek wordt je snel en goed van je bril of lenzen af geholpen. Tijd afspraken worden punktueel nagekomen (geen uren in wachtkamers zitten) de korte wachttijden zit je in een leuk ingerichte soort huiskamer met een prettige sfeer. Koffie staat altijd klaar. De uitleg en begeleiding is zeer goed. Je weet exact wat en hoe het gaat gebeuren. De behandeling is niets om je zorgen over te maken. Een fluitje van een cent met een verbluffend resultaat. Een aanrader dus.

  • 9,6
   Geplaatst op 10-02-2014
   Pluspunten:

   Ik ben ter oriëntatie naar een kliniek in Amsterdam en naar Visus in Rotterdam geweest. Voor wat betreft de voorlichting zijn ze beiden prima. Alleen vanwege de reistijd, je moet toch ieder keer op en neer, voor Rotterdam gekozen.
   Prima geholpen. Wel erg veel pijn na de behandeling: alsof je pepperspray in je ogen hebt. Dit hield na 4 uur op. daarna weinig last meer gehad. Wel in het begin forse aura's om (auto)lichten. Het was de eerste dagen dus niet verantwoord om 's nachts auto te rijden. Die aura's zijn nu (4 maanden laten) vrijwel helemaal weg.
   Prima resultaat, maar het is een echte operatie! Neem de tijd om te herstellen.

  • 9,6
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Dat zie je zowel voor als na de behandeling! Het gratis vooronderzoek werd verzorgd door een team van vriendelijke en professionele receptionisten en dokters. Daarbij heeft de patiënt alle aandacht. De behandeling (Intralasik met Wavefront) zelf verliep vlot en vlekkeloos. De middag na de behandeling ervoer ik zoals de dokters al voorspelden behoorlijk wat pijn. Met elk uur werd die pijn echter al minder en al voordat het avond was begaf ik me buiten om de wereld met m'n nieuwe ogen te bekijken. De nazorg was prima en van m'n nieuwe perfecte zicht kon ik vrijwel meteen genieten! Zoals de titel doet denken, een mooie ervaring en een geweldige kliniek!

  • 9,8
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Ik ben super tevreden
   Heel professioneel en ervaren chirurg
   Ik had dit veel eerder moeten doen
   Alleen het gemak dat ik geen lenzen meer hoeft te dragen is super en de andere voordelen die ik met me werk als buschauffeur ervaar, geen rode ogen meer door me ploegendienst. En zo kan ik wel door blijven gaan. Met 1 woord \"SUPERRRRR\"
   Zeker een aanrader!!!!!

  • 9,6
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Een jaar geleden heb ik mijn oog laten laseren bij Visus Oogkliniek in Rotterdam.
   Ja.... één oog! Ik ging er heen met de verwachting dat beide ogen gelaserd zouden gaan worden, maar ik kreeg het (heel eerlijke!!) advies dit maar aan één oog te laten doen zodat ik t.z.t. ook geen leesbril nodig zou hebben, wat gezien mijn leeftijd wel zou zijn te verwachten.
   Ik was erg blij met dat advies, want ik wilde echt geen bril meer en al helemaal geen leesbril...
   Alleen daarom al raad ik je Visus Oogkliniek aan; ze hadden gemakkelijk meer aan mij kunnen verdienen, maar deden dit niet.
   Dan heb ik het niet over de behandeling zelf, de goede voorlichting, de nazorg en het plezier wat je hebt als je je bril voorgoed weg kunt doen...
   Visus Oogkliniek: een cadeautje!

  • 9,7
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Ik heb bij Visus een efficiente, veilige en professionele kliniek gevonden voor ooglaser behandelingen. Iedereen was vriendelijk en deskundig. De behandeling wordt duidelijk uitgelegd en je wordt als patient op je gemak gesteld. Ik mocht zelfs de hand van een assistente vasthouden omdat ik zenuwachtig was. Uiteindelijk is de behandeling snel en pijnloos verlopen. Het leven zonder lenzen is heerlijk! Ik heb maar van 1 ding spijt: dit had ik jaren eerder moeten doen!

  • 9,4
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Ik zie scherp veraf en dichtbij, zonder bril! In het begin erg wennen, dan wilde ik m'n bril afdoen bij het naar bed gaan.. Nu moeten alleen collegae nog wennen aan het nieuwe aangezicht.

   De behandelochtend verliep goed. Ik was zeer relaxed, hoewel ik had verwacht wel zenuwachtig te zijn. Maar ik bedacht me ook dat ik gewoon vertrouwen moest hebben in de artsen. En zij hebben mijn vertrouwen niet geschaad.

   Ik ben erg blij met mijn gerepareerde ogen!
   Ik kan nu zonder bril door het leven, maar juist ook alle (goedkope) zonnebrillen kopen die ik wil!

  • 9,1
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Goede uitleg zodat je weet wat er gaat gebeuren. Toen ik aan de beurt was, sprong de trechter op mijn oog tot 3x toe eraf, ik wist niet dat dit kon gebeuren, vooraf ff melden zal een geruststellend zijn. Bij de volgende kamer ging de eerste oog goed. Naar het groene lichtje kijken is toch moeilijker dan het is. De tweede oog wilde de stoel niet naar beneden. Moest in de wachtkamer wachten. In ergste geval moest ik ander dag terugkomen. Al de andere waren klaar en gingen voor de controle. Na 10 min. Hadden ze gelukkig de stoel gefixed en kon naar binnen, voor de zekerheid nog een verdoving. En 2e oog werd oog gelaserd. Ik kon eigenlijk gelijk al zien maar gevoelig. Thuis werkte de verdoving iets langer door, ong 4,5 uur ipv 3 uur. Ik voelde prikjes in mijn ogen, vergelijk het maar met het kapot springen van hele kleine elastiekjes. Ik heb thuis gedurende tijd geslapen en wekker gezet om te druppelen. Na ong 5,5 uur kon ik ogen goed open houden en rustig naar buiten kijken, 4 sterren traject goed uitgelegd, zeer vriendelijk, goede nazorg.

  • 9,6
   Geplaatst op 07-02-2014
   Pluspunten:

   Eind mei heb ik mijn ogen laten laseren bij Visus Oogklinkiek. Natuurlijk was dit even spannend. Je wordt prima geholpen, het personeel is op alle fronten vriendelijk, professioneel en adequaat. Ik ben erg blij met mijn keuze voor Visus. De intralasik behandeling sprak mij erg aan en op wat vervelende pijn gedurende en na de behandeling had ik thuis alweer snel zicht. De dagen daarna is het even wennen, je ogen moeten wennen aan de nieuwe sterkte maar wat een gemak! Geen lenzen en bril meer nodig. Nu een paar weken later gaat het uitstekend! Ik ben zeer tevreden en zou Visus iedereen aanraden!

  • 9,5
   Geplaatst op 06-02-2014
   Pluspunten:

   Wat een ervaring!
   Hoeveel bedroeg de afwijking van mijn ogen? 8,5 en 6,5, ja hoor u leest het goed, een bijzondere hoge afwijking! Ik vind het interessant mijn ervaring even neer te schrijven aangezien ik heel wat reviews lees van mensen die een veel kleinere afwijking hadden dan de mijne. Mijn leeftijd is trouwens 30j. Door het feit dat mijn hoornvlies bijzonder dik is kon ik kiezen voor de IntraLASIK methode, de beste techniek beschikbaar bij Visus en in Europa?
   Mijn ogen werden gecorrigeerd naar 0, of een te verwaarlozen 0,25, misschien wordt dit NOG beter in de toekomst? Het kan praktisch niet beter want ik zie nu al uitstekend!
   De behandeling zelf liep vlekkeloos, met bijzondere dank aan Dr. Umar Furtina, bijzonder vriendelijk, begeleidend..., klasse! Bedankt voor de goede zorgen! De nazorg was tevens uitstekend, zeer vriendelijk, met dank aan de assistent (sorry ken je naam niet), ik geloof zwart gekleurd haar...

  • 9,5
   Geplaatst op 03-02-2014
   Pluspunten:

   eind maart 2013 heb ik mijn ogen laten laseren ( lasek ). in het begin kon ik nog niet alles goed scherp zien maar in de 4e en 5e week gingen mijn ogen met sprongen vooruit. nu 3 maanden verder heb ik het idee dat ik alles kan zien. ik moet nog wel een keer terug voor een controle. tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg blij en wil ik het jou ook aanraden om het te doen. het is echt een bevrijding zonder bril. de kliniek is zeer professioneel en al het personeel is erg vriendelijk. de behandeling stelt niets voor en na pijn heb ik nagenoeg niet gekregen.

  • 9,1
   Geplaatst op 03-02-2014
   Pluspunten:

   Ik ben erg tevreden met het totale verloop van de laserbehandeling! Bij Visus heb ik een erg professionele partij gevonden. Ik ben goed voorbereid op wat er komen gaat en het resultaat was (letterlijk) na een dag al zichtbaar. Al met al erg tevreden

  • 9,5
   Geplaatst op 03-02-2014
   Pluspunten:

   Ik kan alles weer lezen zonder leesbril alleen omdat bij mij maar 1 oog behandelt is merk ik nog steeds verschil met kijken vooral als ik ergens binnen kom,maar dat ik alles probleemloos kan lezen is weer een groot plus punt!!

  • 9,8
   Geplaatst op 03-02-2014
   Pluspunten:

   Na het vooronderzoek om te kijken of ik in aanmerking kwam (ja) ging alles heel snel. Drie weken later kon ik terecht voor de intra-lasik behandeling. Op die dag zelf ging alles snel en professioneel, de informatie was duidelijk, de mensen (artsen en anderen) vriendelijk.
   Eigenlijk heb ik nauwelijks pijn gehad, mijn ogen voelden wel trekkerig aan, net alsof je lenzen al een lange dag in hebt, maar pijn, nee, dat kan ik niet zeggen.
   En het resultaat is super. De volgende dag al zag ik alles scherp.

   Mijn zicht bleek bij de nacontrole 0.00 en +0.25 te zijn (en dat was -9.25 en -9.75...). Ik ben dan ook erg blij met het resultaat.

  • 9,3
   Geplaatst op 27-01-2014
   Pluspunten:

   Als tevreden persoon heb ik een uitgebreid tekst geschreven op de gedeelte van ervaringsverhalen. Kort samengevat: Ik vind het een kliniek wat behoorlijk voldoet aan de eisen. Klantvriendelijkheid, begeleiding, instructies, deskundigheid, hygiëne, nazorg enz. enz. enz. Nog een punt voor mensen die lang stilstaan bij het feit pijn "Vrees niet, doe het gewoon." Een branderig gevoel aan je ogen voor 2 weken is het zeker waard. oplossing? Druppelen, druppelen en nogmaals druppelen.

  • 9,5
   Geplaatst op 27-01-2014
   Pluspunten:

   Het is nu 6 weken geleden en nog steeds kleine plus in rechteroog als een kleine min in het linkeroog. Hoop dat dat komende 2 maanden nog bij gaat trekken, maar zoniet dan geniet ik levenslange garantie werd mij verteld.

   Ik heb het volste vertrouwen in uiteindelijk een perfect zicht bereiken bij Visus oogkliniek.

   Geniet van brilloos bestaan!!

  • 9,5
   Geplaatst op 27-01-2014
   Pluspunten:

   Prima ontvangst, prima behandeling, uitstekend resultaat. Zeer tevreden!

  • 9,9
   Geplaatst op 21-01-2014
   Pluspunten:

   Al een tijdje speelde de gedachten om me ogen te laten laseren. Na even gespaard te hebben de stap gezet. Ik kwam per toeval via Groupon bij Visus oogkliniek terecht. Even wat research gedaan en de stap gezet. Toen de dag van de behandeling aanbrak toch nog voor een andere methode gegaan. Dit was eerst epi-lasik, maar op aanraden van de arts toch gegaan voor transPRK. Deze behandeling is normaal een stuk duurder, maar omdat hier bij het voor-onderzoek niets over verteld is werd mij deze behandeling zonder meerprijs aangeboden. Alles wordt goed uitgelegd stap voor stap en de behandeling zelf voel je niets van. Het meest onaangename is wat mij betreft de brandlucht die je ruikt wanneer de laser over je ogen gaat. Uiteindelijk naar huis gegaan met een flinke hoeveelheid oogdruppels waarvan per stuk is uitgelegd hoe je ze gebruikt en wanneer. Toen de verdoving begon uit te werken begon er een fikse pijn op te treden. Houd er rekening mee dat je 2-3 dagen echt op een stokje moet bijten. Nu 5 dagen verder en de eerste nacontrole er op zit zie ik alweer 80% en volgens de arts vermoedelijk 100% de volgende dag, waarna het alleen nog maar gaat toenemen!


   In het kort: Super service, geen spijt, goed resultaat, alleen even doorbijten de eerste paar dagen

  • 9,9
   Geplaatst op 09-01-2014
   Pluspunten:

   Graag een afspraak voor 01-01-1995
   Ik probeer wanhopig een afspraak te maken voor deze datum. Heb 20 jaar een bril gedragen en nu gelaserd. Ik kan 1 ding zeggen: als ik dit geweten had, had ik het al veel eerder gedaan. Ik ben altijd vrij bang geweest om iets met mijn ogen te laten gebeuren maar de hele procedure is 100% meegevallen! Eerst werd ik helemaal onderzocht: mijn exacte oogsterkte, traanproductie, oogdruk, hoornvliesdikte en netvlies onderzoek. Je voelt daar helemaal niets van door verdoving.
   Procedure zelf was helemaal een meevaller. Ook alles onder verdoving. Je voelt er echt geen moer van. Ook zie je er niets van: alles gebeurt zo dichtbij dat je hooguit wat schaduwen ziet. Als de doc zegt: "nu even stilliggen" hoor je iets zoemen en 10 seconden later is je kijker op sterkte.
   Na de ingreep beetje bijkomen en meteen instructies voor de kunsttranen.


   Het herstel na de ingreep is wel even een dagje afzien. Ogen voelen heel droog en branderig. Je hebt de neiging ze stijf dicht te knijpen maar dan kan even niet omdat het epitheel (flapje voor je hoornvlies) anders loslaat. Dag erop meteen controle en 1 of 2 weken later weer.
   Hou er rekening mee dat je minimaal 1 dag wel uit de roulatie bent voor de ingreep.


   Toen ik in de "bijkomkamer" zat, viel mijn oog op het roostertje van de airco. Dat was een openbaring: ik zag ze haarscherp. (ik was bijziend). OK, dat kan toeval zijn, even testen op een huis buiten op 50 meter afstand: ja hoor! ALLE voegen waren haarscherp. Meteen!!! Het is voor mij de grootste openbaring geweest ooit. Oogartsen zijn superprofessioneel. Ik krijg het gevoel dat ik er zo onaangekondigd binnen kan lopen als er iets mocht zijn.

   Doc: je hebt mijn eeuwige dank. Graag 1 tipje als collega: wil je svp kortdurende mydriasisdruppels overwegen? Ik ben 2 dagen fotofobisch geweest erdoor. (-;

  • 9,8
   Geplaatst op 09-01-2014
   Pluspunten:

   Een uiterst goed verzorgde kliniek met vriendelijk personeel en maakt de zichtverwachtingen waar

  • 10,0
   Geplaatst op 09-01-2014
   Pluspunten:

   Ik vond het allemaal steeds lastiger worden: bril op, bril af.. De irritatie als ik weer eens moest vragen: wat staat daar? Een positieve ervaring van een collega gaf de doorslag: nu ik! Na het (gratis) vooronderzoek bleek dat ik de beste resultaten zou bereiken met het laseren van slechts een oog. De ingreep was een fluitje van een cent. Ik dacht zelfs nog heel even dat de arts een grapje maakte toen hij zei dat het laseren klaar was: zo snel!
   Op de weg naar huis was ik verbaasd dat ik de borden boven de weg kon lezen.

   Nu, twee weken verder zoek ik uit gewoonte nog wel eens naar mijn bril, maar ik zal hem nooit meer nodig hebben (joepie).

  • 9,5
   Geplaatst op 09-01-2014
   Pluspunten:

   Resultaat geweldig super tevreden 100% aanrader voor mensen die het overwegen zeker doen.

   Minpunten:

   Geen

  • 9,6
   Geplaatst op 08-01-2014
   Pluspunten:

   Vragen altijd of alles duidelijk is. Personeel is erg behulpzaam en sociaal

   Minpunten:

   Voor mijn geen zwakke punten!

  • 8,7
   Geplaatst op 07-01-2014
   Pluspunten:

   Ik ben een persoon die al vanaf zijn 17e leeftijd een bril droeg. Een paar jaar geleden ben ik over gegaan naar de lens, omdat ik het prettiger vond. De eerste tijden waren voor mij zeker moeilijk, al dat gefruts en gepiel in de ogen heeft mij er toe geleid dat ik hier van af moest. Op aanraden van collegae em familieleden heb ik besloten om een onderzoek te starten of ooglaseren iets voor mij was. Om eerlijk te zijn was ik er ook bang voor om een operatie uit te laten voeren aan mijn ogen.

   Theoretisch bleek het zo te zijn dat de kans op falen zeer miniem is. Na tobben, nadenken en overwegen heb ik besloten om voor controle te laten uitvoeren. Op verschillende websites, vergelijkingssites, reviews, social media en natuurlijk het aanraden door mijn naasten heb ik besloten om dit te laten door door Visus. Tijden een voorcontrole bleken dat mijn ogen (+3,5) geschikt waren voor een behandeling.

   Ik werd prima en gastvrij ontvangen op de locatie in Amsterdam. Dit is een belangrijk punt voor mij, je krijgt in ieder geval de indruk dat men jou als patiënt serieus neemt. Tevens vond ik de locatie Amsterdam qua ligging fijner dan Rotterdam.

   Tijdens de operatie kreeg ik een duidelijke inlichting en instructies. De behandeling vond ik zo aangenaam dat mijn angst tijdens de operatie was verdwenen. Eenmaal onder de mes en laserapparaat merkte je haast niets, behalve dan een branderig gevoel. De artsen vond ik heel professioneel en deskundig overkomen.

   Mijn nabehandelingen liep ook vlekkeloos. Hierbij werd mij geïnstrueerd hoe ik moest omgaan met druppelen.

   Minder dan een maand moest ik het nog wel doen met een branderig gevoel en wat hoofdpijn.

   Resultaat na 3 maanden: scherp, vlekkeloos en zeerscherp. Prijsverhouding, kwaliteit en service vond ik uitermate goed!

  • 9,7
   Geplaatst op 07-01-2014
  • 9,6
   Geplaatst op 07-01-2014
   Pluspunten:

   Deskundigheid
   Klantvriendelijkheid
   Professionaliteit
   Ervaring
   Hygiëne
   Ligging van locatie
   Nazorg

  • 9,0
   Geplaatst op 07-01-2014
   Pluspunten:

   Ooglaseren was tot mijn 40e leeftijd een taboe. Ik vond het maar niks, en ik wou er ook niks mee te maken hebben totdat mijn kring zich een voor een heeft ontdaan van de bril of lens. Op een bepaald moment zag ik mij zelf informatie opdoen over ooglaseren achter mijn pc. Na gesprekken te hebben gevoerd heb ik besloten om te stappen richting een ooglaserkliniek op een Zaterdag! Ja, op een ZATERDAG in het WEEKEND heb ik mijn controle laten uitvoeren bij Visus Oogkliniek in Rotterdam. Het waren prettige mensen die alle tijd voor mij hebben genomen.

   Binnen twee maanden kreeg ik een IntraLasik behandeling bij de locatie in Amsterdam waar ik zelf ook woonachtig ben. Alles behalve de branderige sessie van 5 minuten vond ik aangenaam. Het moet ook wel kunnen, het heet daarom ook niets voor niets een ooglaser operatie.

   Binnen een maand was ik weer op en top, zonder lens. Het is zelfs zo dat je na de behandeling beter kan zien zonder lens.

   Een prima ervaring. Bedankt Visus!

  • 9,5
   Geplaatst op 05-01-2014
   Pluspunten:

   Het eerste contact bij het vooronderzoek al gelijk een goed gevoel. De medewerkers weten duidelijk waar ze mee bezig zijn en leggen alles duidelijk uit. Ook op de dag van de behandeling werd alles nogmaals duidelijk uitgelegd en was er weer gelegenheid om dingen na te vragen. Tijdens de behandeling werd je er doorheen gepraat, dmv steeds laten weten hoe lang het nog zou duren en weer duidelijk te vertellen wat er bij elke stap zou gaan gebeuren. Dit alles is mij heel goed bevallen en zou het ook zeker aanraden bij anderen. Mijn zicht zonder bril is heel goed en heb geen problemen gehad na de behandeling.

  • 9,9
   Geplaatst op 05-01-2014
  • 10,0
   Geplaatst op 04-01-2014
   Pluspunten:

   Het is een unieke ervaring om van de een op andere dag goed, scherp en helder te kunnen zien! De gedachte van je bril elke morgen bij het opstaan opzetten, moet nog slijten! Maar wat wil je als je 22 jaar lang een bril hebt gedragen! Ik ben heel blij met het resultaat en had het eigenlijk veel eerder moeten doen! Het scherpe zicht is al dezelfde dag zichtbaar! De service van Visus is prima. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd en word altijd op je gemakt gesteld!

  • 9,7
   Geplaatst op 04-01-2014
   Pluspunten:

   De tijd die ik heb gestoken voor onderzoek en nadenken heeft toch zijn vruchten afgeworpen. Het is inderdaad echt waard om een oogoperatie aan te gaan. De stress en angst tijdens de operatie en branderig gevoel aan je ogen na de operatie is mij tijdelijk. Dat je meer dan 100% ziet is voor altijd. Ik zou zeggen doen, zeker doen! Tevens vond ik de nieuwe locatie van Visus in Amsterdam zeer aangenaam, vooral als je uit het noorden van het land komt

  • 9,6
   Geplaatst op 04-01-2014
   Pluspunten:

   - Klantgericht service;
   - Duidelijk/ helder verhaal;
   - Klantvriendelijk personeel;
   - Goede begeleiding;
   - Hygiëne op en top;
   - Tijdens operatie is het heel duidelijk dat de arts heel deskundig is. Arts geeft ook ruim de gelegenheid als je vragen hebt;
   - Goede nazorg;
   - Met nota's en vragen achteraf zijn ze heel behulpzaam;
   - Prijzen zijn heel gunstig waarvan een deel vergoed werd door mijn zorgverzekering
   - Mooi locatie, werd aangegeven dat het nieuw is. Operaties kunnen ook in Rotterdam worden verricht!

   En natuurlijk is zicht vergelijkbaar als die van een havik!

  • 9,6
   Geplaatst op 04-01-2014
   Pluspunten:

   Goede behandeling, klantvriendelijke artsen en verpleegsters. Aangenaam en gastvrij ontvangst.

  • 9,7
   Geplaatst op 25-12-2013
   Pluspunten:

   Ik had dit jaren eerder moeten doen, ben zoooooo blij!
   Ik raad het iedereen met een bril of contactlenzen aan, ongeacht je sterkte.
   Heel erg bedankt!

  • 9,8
   Geplaatst op 25-12-2013
   Pluspunten:

   Goede service, goede behandeling, vriendelijk personeel, alles uitstekend.

  • 9,7
   Geplaatst op 25-12-2013
   Pluspunten:

   Visus is een zeer professionele kliniek waar je een prettig gevoel krijgt als je er bent. Clienten staan voorop en dat merk je voorafgaand aan de behandeling maar zeker ook daarna. Ze nemen je stap voor stap mee in het proces en staan open voor vragen. Er wordt echt tijd voor je genomen. Super!

  • 9,7
   Geplaatst op 25-12-2013
   Pluspunten:

   Na lang te hebben getwijfeld om een ooglaserbehandeling uit te laten voeren heb ik na wat beoordelingen lezen een afspraak gemaakt voor een vooronderzoek bij Visus oogkliniek.

   Op zondag 13 oktober had ik een afspraak voor het vooronderzoek. Eerst werden er allerlei metingen uitgevoerd, vervolgens had ik een gesprek met de heer Guzel. Hij vertelde dat TransPRK de beste behandeling voor mij was, omdat mijn hoornvlies erg dun was.

   Verder legde hij uit hoe de behandeling zou gaan etc. De heer Guzel zou de behandeling ook zelf uitvoeren. Na dit gesprek heb ik besloten dat meteen een afspraak te maken voor de behandeling.


   Op vrijdag 6 december 11.30 uur was het zover! Toen ik bij de kliniek aankwam werd er eerst nog een meting gedaan, wel prettig dat ze dit nog de keer doen. Er waren nog 5 mensen die tegelijk met mij behandeld werden, dus ook bij hen werd nog een meting gedaan.

   Rond een uur of 1 werden we alle 6 (4 x intraLASIK EN 2 x transPRK) meegenomen naar een andere ruimte. Hier kregen we een haarnetje en een soort schort. Vervolgens kregen we allemaal verdovingsdruppels in het oog, de mensen met IntraLASIK kregen nog een extra druppel om te voorkomen dat ze rode ogen kregen na de behandeling. Eerst werd er bij de mensen met IntraLASIK 1 voor 1 het flapje gemaakt, vervolgens werden zij 1 voor 1 gelazerd. Daarna waren wij 2 aan de beurt, het wachten duurde wel lang. Ik was als laatste rond 2 uur aan de beurt. Ik werd meegenomen naar de behandelkamer. Daar kreeg ik jodium op mijn gezicht, wat overigens nogal in mijn ogen prikte, vervolgens nog wat verdovingsdruppels en werd mijn gezicht afgeplakt.
   Ik kreeg een oogspreider op mijn rechteroog en er werden nog een aantal handelingen uitgevoerd. Vervolgens werd de laser op mijn oog gericht, deze was circa 35 sec. bezig. Er kwam een soort brandlucht vanaf en het was een beetje een raar gevoel aan mijn oog (niet pijnlijk). Vervolgens werd er een lens geplaatst en werd de oogspreider verwijderd.
   Daarna werd mijn linkeroog behandeld en werd ik meegenomen naar een kamer waar de anderen ook al zaten. Nadat bij iedereen de ogen nog even werd gecontroleerd (bij TransPRK hoefde dit eigenlijk niet, maar ze deden dit toch even) en we uitleg kregen over de druppels voor de komende dagen konden we rond 14.45 uur naar huis.


   Diezelfde dag en de dag erna waren mijn ogen erg gevoelig, ik kon ze bijna niet open houden en kon slecht tegen licht. Het druppelen met de kunsttraan was erg prettig. Van te voren was mij overigens wel verteld dat dit normaal was bij deze behandeling. De dag erna werd het al beter en ook mijn zicht werd steeds iets beter.

   Maandag had ik een afspraak voor controle en om de lenzen te laten verwijderen. Uit de meting bleek dat mijn zicht al 95% was! Over 2 weken moest ik terug komen voor controle. Mijn zicht was die dagen er na nog wel wisselend en op bijv. een computerscherm kijken was nog lastig en vermoeiend.


   Na 2 weken had ik weer een afspraak voor controle, mijn zicht is nu 120%!

   Ik kan het echt iedereen aanraden om het te doen! Twijfel niet langer, het is zo'n gemak om geen lenzen of een bril meer te hoeven dragen.

  • 9,9
   Geplaatst op 18-12-2013
   Pluspunten:

   Ik had er een goed gevoel bij. Op de dag van de behandeling ben ik goed ontvangen, de behandeling zelf ging zeer vlot. Ook het herstel was erg snel en geheel pijnloos.

   Ik heb jullie dan ook meteen aanbevolen bij al mijn vrienden en kennissen.

  • 9,9
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Goede en deskundige begeleiding en zeer duidelijke uitleg vooraf en tijdens behandeling. Resultaat na 1 week, boven verwachting

   Minpunten:

   Geen zwakke punten te vermelden

  • 10,0
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Ik heb het heel goed ervaren,geen complicaties gelukkig en het was zo gedaan.dezelfde avond kon ik gewoon tv kijken,
   ik raad het iedereen aan..
   een ander wereld gaat voor je open.

  • 9,7
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Hoe leg ik dit zo beknopt en toch zo duidelijk mogelijk uit?
   Iemand heeft haar ogen een keer laten laseren voor €600 per oog, hier in Nederland. Dat was een ware lijdensweg achteraf en zette mij daardoor jaren aan het twijfelen. Nu ik dan eindelijk toch maar de knoop doorgehakt heb en naar Visus gegaan ben, en gekozen heb voor Intralasik (met wavefront) kan ik maar tot 1 conclusie komen "onterechte, zinloze twijfel. Echt, het stelt geen ene ruk voor. Het is allemaal zo gebeurd en je hebt zelfs nadien geen pijn. Oke, een beetje ongemak, dat wel, maar je kan na (in mijn geval dan) ongeveer 3 uurtjes gewoon weer zien. Nu kun je dat meteen na de behandeling ook al wel, maar als de verdoving er èènmaal uit is, ondervindt je wat iritatie aan je ogen en willen ze het liefst een poosje dicht.
   Ik heb gekozen voor monovision, omdat ik anders meteen een leesbril nodig zou hebben en dat wilde ik juist niet. Mijn rechteroog is gelaserd zodat ik die gebruik voor veraf en mijn linker (min 1) is dan voor dichtbij. Het verschil wat ik nu nog opmerk tussen bijde ogen schijnt gaandeweg steeds meer te verdwijnen omdat je hersenen hier aan gewend gaan raken.
   Ik kan nu nog wel een uurtje door gaan jubelen, maar stop nu maar gewoon met twijfelen en maak die afspraak en ga eindelijk genieten van een leven zonder bril.
   En krijg ook een heel leuk beertje als je daadwerkelijk gelaserd wordt, haha.
   Je kunt beter gelaserd worden door visus dan door de politie.

  • 9,9
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Enige tijd geleden heb ik mijn ogen laten laseren door Visus in Rotterdam. Mijn dochter Jolien Putting raadde mij deze kliniek aan.
   De totale procedure is mij 100 % meegevallen. Het zicht is weer zoals het hoort te zijn. Ook voor/tijdens en na de behandeling ben ik goed begeleid door het team, er werd tijdens de behandeling duidelijk uitgelegd wat er ging gebeuren zodat je wist wat je te wachten stond.
   Ik ben erg tevreden.

  • 9,8
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Het afgelopen jaar zijn mijn vriendin en ik verhuist van Breda naar Tilburg en hebben alle meubels achtergelaten. We hebben de badkamer helemaal naar onze wensen aangepast, plafonds laten verlagen en talloze andere verbeteringen aangebracht. Daarna hebben we ieder meubelstuk zorgvuldig uitgekozen (hiermee zijn we trouwens nog bezig). Om uitgerust hieraan te beginnen hadden we vooraf een lange reis naar Indonesië geboekt en tussendoor de Dom. Republiek. We hebben dus tal van beslissingen moeten nemen. De beste (zo vinden we beide) was echter de vrij spontane beslissing om begin dit jaar onze ogen te laten laseren. Een eenvoudige ingreep waaraan we iedere dag opnieuw veel plezier en gemak beleven.

  • 9,9
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   De service was zeer goed, vanaf het vooronderzoek tot en met de controles.
   Ik kreeg zeker de nodige aandacht en al mijn vragen werden naar tevredenheid beantwoord. Ik zou iedereen aanraden om z'n ogen te laten laseren bij Visus.
   Fijne dokters en assistenten!
   Top!

  • 9,7
   Geplaatst op 13-12-2013
   Pluspunten:

   Ik ben super tevreden over de verkregen informatie, over de behandeling en hoe deze is gegaan. Ook de nazorg van de behandeling was heel goed. De informatie word op een rustige manier verteld net zo lang tot het geheel duidelijk is. Ook wordt tijdens de behandeling op een fijne manier gerust gesteld. Mijn zicht is echt weer honderd procent!

   Ik ben blij dat ik voor deze behandeling en deze kliniek gekozen heb. Ze zorg was in een woord top!

  • 9,6
   Geplaatst op 11-12-2013
   Pluspunten:

   Al het personeel,zowel aan de balie als de controlerende artsen nemen veel tijd om al je vragen te beantwoorden en stralen vertrouwen uit,ook de levenslange garantie draagt hieraan bij en ik ben zo blij dat ik de behandeling heb ondergaan! Bij de behandeling zelf lig je soms wat ongemakkelijk in de stoel maar het resultaat maakt dit meer dan goed!! Als ik dit had geweten hoe het allemaal is gegaan en met het zich wat ik nu heb,had ik dit al veeeeeeel eerder moeten doen!!
   Ik ben er dik tevreden mee dus!
   Groetjes en als je twijfelt; in dit geval wèl doen!

  • 9,6
   Geplaatst op 09-12-2013
   Pluspunten:

   Mijn ogen bleken geschikt voor een monovision behandeling. Deze is op professionele, rustige en klantvriendelijke wijze uitgevoerd. Dit bedrijf is goed georganiseerd. Ik heb geen pijn gehad. De hersenen moeten zich aanpassen aan een andere manier van kijken. Zoals dat tevoren is verteld. Lezen en veraf kijken gaat nu prima. Alleen in het donker lijkt het ietsje minder dan voorheen met bril. Na de laserbehandeling volgen wel een paar dagen waarin de ogen veel aandacht nodig hebben (veelvuldig druppelen). Hierover zou vooraf meer informatie mogen worden gegeven.
   Samengevat ben ik zeer tevreden over de behandeling en het resultaat.

  • 8,5
   Geplaatst op 05-12-2013
   Pluspunten:

   Het is nu bijna 2 weken geleden dat mijn ogen zijn gelaserd bij Visus.
   De dokters zijn erg professioneel en kundig.
   Het laseren zelf is me erg meegevallen, ik heb geen pijn gehad en het duurde helemaal niet lang!
   Daarna kon mn bril gelijk weg.
   Deeerste week had ik last van branderige ogen, vooral in de avond, maar het is goed te doen.
   Met vragen kan je de kliniek altijd bellen, je wordt super geholpen.
   De nazorg is ook perfect.
   Ik zie met 1 oog al perfect, de andere moet ik nog wat tijd gunnen.
   Al met al ben ik heel tevreden en kan ik iedereen aanraden om niet bang te zijn en om het gewoon te laten doen.

  • 8,7
   Geplaatst op 05-12-2013
   Pluspunten:

   Na veel thuisonderzoek heb ik afgelopen november besloten om mijn ogen te laten laseren. Tijdens het vooronderzoek bleek dat mijn hoornvlies te onregelmatig was voor de Lasik methode, maar Lasek was gelukkig wel een optie. De behandeling zelf ging heel erg snel. Goede begeleiding en geen pijn. De eerste drie dagen daarna erg veel last gehad (was van te voren verteld door de arts dat dit normaal was bij de Lasek methode) van mijn ogen. Ik zag die drie dagen slecht en kon alleen maar op m'n bed liggen. Daarnaast was het druppelen erg vervelend en vermoeiend.

   De vierde dag mochten m'n verband lenzen eruit en zag ik al een stuk beter! De meeste pijn was weg, maar m'n ogen waren nog erg gevoelig en droog. Na een week moest ik weer terug komen en toen had ik 50% van m'n zicht terug. Volgens de arts een goede en normale vooruitgang voor de behandelmethode. Tussendoor moest ik nog steeds veel druppelen, maar al een stuk minder dan aan het begin (en je word er steeds handiger in).

   Na ander halve maand hoefde ik bijna niet meer te druppelen en was m'n zicht al verbeterd naar 100%! Ik kon alles al super goed zien. Inmiddels is het drie kwart jaar verder en heb ik m'n laatste controle gehad. Alles zag er goed uit en m'n zicht is nu 120%. Ik hoef niet meer te druppelen en ik zie alles haarscherp.

   De pijn van het begin was het zeker waard en ik zou het zo nog een keer doen! Ik ben goed gegeleid en raad Visus oogkliniek zeker aan.

   Minpunten:

   geen

  • 9,1
   Geplaatst op 05-12-2013
   Pluspunten:

   Vind het uiteindelijke resultaat zeer goed hoewel ik wel zenuwachtig was voor de ingreep. De arts die de ingreep deed en die ook de voor en nacontrole deed was zeer prettig.
   De arts/persoon die op de dag zelf het vooronderzoek deed heb ik niet als prettig ervaren.

  • 9,5
   Geplaatst op 05-12-2013
   Pluspunten:

   Niet twijfelen, gewoon doen!!!! Het is echt een van de mooiste dingen die je kan overkomen. Ik ben vorige week gelaserd, de volgende dag op controle en me zicht was toen al beter, dan ik ooit heb kunnen zien. De oogartsen en personeel helemaal TOP!!!!

  • 9,3
   Geplaatst op 05-12-2013
   Pluspunten:

   e behandeling doet geen pijn en is niets om schrik voor te hebben. Alles wordt goed uitgelegd.Het medisch personeel is vriendelijk en bekwaam.De controle na een paar dagen bevestigd alleen maar een perfect zicht. Daarbij is het niet zo duur, tenslotte kosten brillen en lenzen ook geld. Ik kan het iedereen aanraden.Dank U Visus.

  • 9,1
   Geplaatst op 25-11-2013
  • 9,4
   Geplaatst op 21-11-2013
   Pluspunten:

   levenslange garantie op behandeling
   nieuwste technologiën
   laagste prijsgarantie

   Minpunten:

   geen echte zwakke punten, maar de behandeling is altijd in Rotterdam en kan dus wel eens uit de buurt liggen.

  • 9,3
   Geplaatst op 18-11-2013
   Pluspunten:

   l jaren zat ik te twijfelen om mijn ogen te laten laseren. Na veel speurwerk op internet heb ik besloten om voor de nieuwste en modernste manier van laseren te gaan.
   Dit was mogelijk bij Visus.
   Na de intake kon ik echt niet meer wachten om het te laten doen. Ik heb er altijd alle vertrouwen in gehad dat het goed zou gaan. Vooral de berichten dat je door de behandeling eigenlijk nooit echte schade kon oplopen (blind worden), namen het kleine beetje angst weg.
   De behandeling zelf was wel spannend maar niet eng.
   De eerste uren na het laseren heb ik wel behoorlijk pijn gehad maar nadat ik had geslapen was dat een heel stuk minder. Het zicht werd steeds beter en vooral ook steeds stabieler.

   Nu een paar maanden later heb ik alleen af en toe nog wat droge ogen en heb ik sneller en vaker de behoefte aan een zonnebril.
   Ik ben heel blij dat ik mijn ogen heb laten laseren bij Visus. De mensen zijn er erg vriendelijk en duidelijk geweest. Iedereen kan er met een gerust hart naar binnen lopen en vooral ook weer naar buiten.
   De eerste keer dat ik weer blaadjes aan de bomen zag zonder bril was echt onbeschrijfelijk.

  • 8,9
   Geplaatst op 18-11-2013
   Pluspunten:

   De service is erg goed. Tijdens de behandeling vertellen ze precies wat er gebeurt en stellen ze je op je gemak.
   Ik ben helemaal verbaasd over hoe snel ik scherp zag! Je komt binnen met bril en loopt naar buiten zonder bril.
   De ingreep was pijnloos en de uren/dagen erna waren ook pijnloos.

   1 tip: als je thuis komt na de behandeling, even 2 uurtjes lekker op bed liggen en alles donker houden.

  • 8,7
   Geplaatst op 18-11-2013
   Pluspunten:

   Het is nu 13 dagen geleden dat mijn ogen zijn gelazerd. Het zicht wordt nog steeds beter. Wel heb ik nog veel last van het licht. Hopelijk is dat snel voorbij. Gelukkig bestaan er zonnebrillen.
   Het laseren was echt een eitje. Met een groepje van 6 werden telkens even in een ruimte gelaten en van daaruit in de behandelkamers geroepen. We konden daardoor mooi met elkaar ervaringen uitwisselen. Als de eerste terug kwam en vertelde hoe pijnloos het verliep gaf dat de anderen meteen veel minder stress. Een wonder dat er nog mensen een bril willen dragen.

  • 8,8
   Geplaatst op 18-11-2013
   Pluspunten:

   Het is precies 10 weken geleden dat ik mijn ogen heb laten laseren.
   Ik heb het laseren perfect ervaren en kan niet anders zeggen dat Visus Oogkliniek hun werk goed gedaan hebben. Wat ik fijn en prettig heb ervaart, is dat door het personeel voor de operatie je op je gemak wordt gesteld door te vertellen wat er gaat gebeuren. Voor de operatie en na de operatie. Al op de eerste dag na de operatie kon ik al bij thuis komst de kentekens van de auto's lezen en later in de vooravond de ondertiteling op de tv GEWELDIG!!!!!!! :-)))))) Er ging een wereld voor mij open. Ik had dit nooit durven te dromen. VISUS OOGKLINIEK is een TOP kliniek met name het personeel en de doktoren. Ik ben heel erg blij met het resultaat en kan alleen maar zeggen DANK JULLIE WEL en ga zo door.

  • 9,4
   Geplaatst op 08-11-2013
   Pluspunten:

   Ik ben erg goed behandeld bij VISUS, elke medewerker daar was erg aardig voor me en geen één vraag die je daar stelt blijft onbeantwoord, of word gek gevonden o.i.d. Als iemand zich zou willen laten laseren, zou ik het zeker aanraden, en dan vooral bij VISUS oogkliniek in Rotterdam. En, hoe jonger, hoe langer je er plezier van hebt. Het is het geld, de pijn en de moeite zeker waard!

   Minpunten:

   -

  • 9,1
   Geplaatst op 08-11-2013
   Pluspunten:

   Ongeveer een maand geleden heb ik mijn ogen (beide -4, cylinder -2) laten laseren d.m.v. Intralasik en Wavefront. Ondanks dat ik met 1 oog (nog) niet helemaal scherp zie ben ik erg tevreden over het resultaat. De behandeling zelf vond ik niet heel prettig maar het is snel voorbij en je wordt er door de medewerkers goed doorheen gepraat. Je kunt wel echt merken dat het voor hen een routineklus is, dus als je het eng vindt of je hebt behoefte aan meer uitleg dan dien je dit zelf wel goed aan te geven. Op de website van Visus kun je overigens een overvloed aan informatie vinden, heel duidelijk en prettig! Complicaties heb ik niet gehad dus dit maakte mijn contact met Visus gemakkelijk. De sfeer vond ik vrij gemoedelijk.

  • 9,7
   Geplaatst op 08-11-2013
   Pluspunten:

   Ik werd behandeld door dr. Bas. Een Senior professional maar tevens ook een bekende oogarts in Europa. Ik weet niet wat er gebeurde, binnen no-time stond ik weer buiten met gelaserde ogen :)

   De dagen daarna was het een beetje minder prettig. Godzijdank heeft het kort geduurd. Het was een kwestie van druppelen zoals men het had aangegeven. Nu loop ik dan, zonder een lens of een bril. Soms krijg ik het gevoel van een havik, zo scherp en goed. Ik kan het niet geloven!!!

   Bedankt Visus... Een echte aanrader!

  • 10,0
   Geplaatst op 07-11-2013
   Pluspunten:

   Uitmuntend operatie, uitmuntend service, super kwaliteit

   Minpunten:

   nvt

  • 9,5
   Geplaatst op 07-11-2013
   Pluspunten:

   - klantvriendelijk
   - service
   - prijsverhouding
   - nacontrole

  • 9,4
   Geplaatst op 07-11-2013
   Pluspunten:

   Visus Oogkliniek heeft mij zeer professioneel geholpen. De intra lasik bleek bij mijn linkeroog toch niet te kunnen. Nabehandeling, extra afspraken, advies en de uiteindelijke klassiek lasek is bij mij perfect uitgevallen. Scherp zicht en de vrijheid van een leven zonder bril. Daar geniet ik nu van. De hele behandeling getuigde van echte professionaliteit, assertiviteit, een respectvolle en waardevolle aandacht voor de herstelperiode om complicaties zoveel mogelijk met eigen verantwoordelijkheid (druppelen, druppelen, druppelen) te voorkomen.

   Kortom. Top.

  • 9,2
   Geplaatst op 07-11-2013
   Pluspunten:

   Dankzij de goede en klantvriendelijke behandeling bij Visus heb ik na 15 a 16 jaar weer perfecte zicht. Onlangs heb ik weer langs geweest voor een nacontrole en blijkt dat ik 120% zicht hebt, i.p.v. de standaard 100% na een laser behandeling.

   Bij het ooglaser operatie zijn de personeel van Visus heel relaxed naar de patienten toe en zorgden ervoor dat ik 100% vertrouwen in hun had.

   Na de ooglaser behandeling werd ik nog steeds vriendelijk behandeld en verzorgd door het personeel. Tijdens het middernacht circa 3 uur had ik namelijk last van zeer droge ogen en ik kon gewoon makkelijk het spoed nummer van Visus opbellen waar ik de vriendelijke en geduldige dokter aan de lijn kreeg die mij gerust stelde.

   Nogmaals hartstikke bedankt voor jullie perfecte behandeling naar deze patiënt toe.

  • 10,0
   Geplaatst op 12-10-2013
  • 8,5
   Geplaatst op 17-09-2013
   Pluspunten:

   Sterk punt vind ik de relatief lage kosten, wat de behandeling voor meer mensen mogelijk maakt. Daarbij krijg je een heel eerlijk behandeladvies. Er wordt echt gekeken naar de best passende behandeling, dus niet waar het meest aan verdiend wordt. Ik kwam om beide ogen te laten laseren, maar heb op advies van de kliniek toch maar 1 oog behandeld. Ik twijfelde, maar ben super blij met het resultaat. Het is zoals ze voorspeld hadden. Het scheelde mij daarbij ook een hoop geld.

  • 9,7
   Geplaatst op 15-09-2013
  • 10,0
   Geplaatst op 09-06-2013
   Pluspunten:

   Onwijs goede service en begeleiding. Ze geven antwoord op al je vragen en helpen je waar ze kunnen.

   Minpunten:

   Geen zwakke punten kunnen ontdekken.

  • 8,0
   Geplaatst op 20-04-2013
   Pluspunten:

   Duidelijk, vriendelijk, mooie hygiënische praktijk.

   Minpunten:

   geen

  • 7,0
   Geplaatst op 22-02-2013
   Pluspunten:

   prijs

   Minpunten:

   je bent een nummer tijdens de behandeling.
   Wel garanties publiceren maar niet zwart op wit willen geven. Afwachten wat men ervan kan waarmaken

  • 9,4
   Geplaatst op 16-02-2013
   Pluspunten:

   Ik ben blij dat ik zonder bril of lenzen kan zien, het is ongelooflijk, lage begandeling kosten. Ik heb de pas van € 100 korting voor laserbehandeling. Wil je ogen laten laseren bij Visus oogkliniek in Rotterdam mail me: mdelich@ziggo.nl

   Minpunten:

   geen

  • 2,5
   Geplaatst op 04-02-2013
  • 9,7
   Geplaatst op 26-12-2012
   Pluspunten:

   Vriendelijkheid, deskundigheid,

  • 6,4
   Geplaatst op 17-10-2012
  • 2,4
   Geplaatst op 07-09-2012
   Pluspunten:

   geen

   Minpunten:

   Spreken geen nederlands, Geen goede afhandeling.

  • 9,4
   Geplaatst op 09-06-2012
   Pluspunten:

   uiterst professionele en prettige persoonlijke behandeling

   Minpunten:

   geen

  • 8,8
   Geplaatst op 23-05-2012
   Pluspunten:

   - vriendelijkheid
   - deskundigheid
   - flexibiliteit, op het laatste moment nog af te zeggen
   - prijs/kwaliteit verhouding
   - gratis vrijblijvend vooronderzoek

   Minpunten:

   - nota voor zorgverzekering klopte niet, wel vervangende direct gekregen
   - eindtijd voor begeleiders onduidelijk
   - onterecht resterende medicijnen weggegooid omdat je die toch kon gebruiken

  • 8,4
   Geplaatst op 01-05-2012
   Pluspunten:

   Duidelijke uitleg en eerlijke antwoorden m.b.t. het nut hebben van een wave frond behandeling. Deze was in mijn geval niet noodzakelijk en dus ook niet uitgevoerd ondanks dat dit extra inkomsten voor de kliniek zou zijn.

  • 9,4
   Geplaatst op 25-04-2012
  • 7,0
   Geplaatst op 03-03-2012
   Pluspunten:

   vriendelijk, voldoende onderzoek, modern

   Minpunten:

   af en toe zijn de antwoorden bij vragen niet hetzelfde (bv over druppelen, niet goed zien). Voor een leek is dit niet goed en maakt onzeker.

  • 9,5
   Geplaatst op 22-02-2012
   Pluspunten:

   Het is eigenlijk de behandeling in zijn totaliteit.Perfect.De behandeling door de artsen en verplegend personeel was zeer goed.Alleen maar lof voor deze kliniek.Ik zou het een ieder aanbevelen.

  • 9,9
   Geplaatst op 28-01-2012
   Pluspunten:

   Ik ben iedere dag weer ontzettend blij dat ik deze behandeling heb durven ondergaan. Het is echt fantastisch. Ik zie beter dan ooit tevoren en ben van een hoop ergenissen af mbt lenzen en bril. Ik was zonder hulpmiddelen echt gehandicapt. Nu stap ik uit mijn bed en kan perfect zien!!!

   Minpunten:

   Ik vond het een beetje raar dat ik door ooglaserselect was geplaatst bij visus ooglaserkliniek. Blijkbaar sturen meerdere bemiddelingsbureaus naar deze kliniek. Ik werd er een beetje wantrouwig van. Het zijn toch je ogen en dan wil je precies weten waar je aan toe bent en niet in verwarring raken.Via internet had ik namelijk mijn keuze laten vallen op ooglaserselect. Dan begrijp je niet dat je ineens in een kliniek staat met een andere naam.
   Verder was alles top.

  • 9,8
   Geplaatst op 11-01-2012
  • 9,8
   Geplaatst op 27-12-2011
   Pluspunten:

   Zeer vriendelijk en direct.

   Minpunten:

   In wachtkamer muziek/radio zou mogen ietsjes harder.

  • 10,0
   Geplaatst op 13-12-2011
   Pluspunten:

   Uiterst ervaren team.
   M.n. behandelend arts Dr. Gusel heeft e.e.a. zeer professioneel en accuraat aangepakt gezien mijn speciale oogafwijking (-7 en astigmatisch aan beide ogen). Nu heb ik een zicht van 120% aan beide ogen.

   Minpunten:

   Om Visus Oogkliniek Rotterdam te bereiken moest ik 180km rijden (ik woon in het zuiden van het land). Gezien het resultaat wat behaald is zou ik achteraf toch weer keizen voor Visus Oogkliniek Rotterdam.

  • 8,5
   Geplaatst op 06-12-2011
  • 4,5
   Geplaatst op 01-12-2011
   Pluspunten:

   Goedkoop via aanbieding.
   Operatie geslaagd

   Minpunten:

   Communicatie met personeel is uitermate slecht. Personeel spreekt geen nederlands of niet goed nederlands. Daardoor werd ik onzeker en heb ik de gehele behandeling onprettig ervaren. Tijdens de operatie wordt turks gesproken waardoor ik niet weet waar ik aan toe ben.

  • 9,5
   Geplaatst op 15-11-2011
   Pluspunten:

   Zeer klantgericht en vriendelijk.
   Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

   Minpunten:

   Geen. Alles prima.

  • 6,2
   Geplaatst op 10-11-2011
   Pluspunten:

   prijs
   vriendelijkheid
   receptioniste alleen te brutaal, Rest was wel erg netjes

   Minpunten:

   niets verteld over verhoogde kans op chronisch droge ogen.
   niet verteld na de ingreep ogen dicht te houden, en kregen ook geen kapje op tot 24 uur na ingreep, sloegen de controle na 1 week over werd gelijk een maand.

  • 9,0
   Geplaatst op 01-10-2011
   Pluspunten:

   super goede artsen!

   Minpunten:

   de buitenlandse receptie dame voert ook bepaalde controles uit en vond haar een beetje onpersoonlijk. had tijdens de operatie graag iemand gehad wie ik vast kon houden aan de hand want vond het doodeng en werd niet echt gerustgesteld voor mijn gevoel.

  • 9,3
   Geplaatst op 07-09-2011
  • 2,8
   Geplaatst op 02-09-2011
   Pluspunten:

   Zeer weinig sterke punten.

   Minpunten:

   Mijn ogen zijn hier (toen het nog Eyedo heette) gelaserd terwijl ze er helemaal niet geschikt voor waren en de behandeling zelf is ook niet goed uitgevoerd. Resultaat: mijn beide ogen zijn in meerdere opzichten verpest. De nazorg was trouwens ook ronduit schandalig.
   Zie ook ervaringsverhaal van 29-05-2011.

  • 9,9
   Geplaatst op 24-06-2011
   Pluspunten:

   Tijdens de behandeldag volledig gerustgesteld ondanks de spannende behandeling. Professionele en dienstverlenende mensen.
   Het was in no-time voorbij en helemaal goed en zonder pijn.

   Minpunten:

   Geen

  • 8,9
   Geplaatst op 18-06-2011
  • 7,7
   Geplaatst op 31-05-2011
  • 9,2
   Geplaatst op 29-04-2011
   Pluspunten:

   -Makkelijk bereikbaar
   -Verzorging lunch was onverwacht maar erg leuk
   -Modern en efficient ingericht
   -Men neemt de tijd voor je

   Minpunten:

   -Zitbank is niet echt comfortabel

  • 8,8
   Geplaatst op 07-11-2010
   Pluspunten:

   heel af en toe watfocussen en wat waterig zien gevoeligheid licht. Wat ook wel na ruim 2 jr wel wat afneemt. Ik heb altijd bij brildragend mmekleurende glazen gehad

   Minpunten:

   eigenlijk geen

  • 8,7
   Geplaatst op 02-10-2010
   Pluspunten:

   Uitermate tevreden over de gehele behandeling, verder commentaar overbodig

   Minpunten:

   Nog geen bonus voor de nieuwe patienten die ik heb aangedragen.
   Verder geen zwakke punten kunnen ontdekken.

  • 8,0
   Geplaatst op 05-07-2010
   Pluspunten:

   Vriendelijke artsen

   Minpunten:

   Nacontroles zijn soms wat rommelig en onduidelijk welke arts je gaat controleren

  • 8,8
   Geplaatst op 12-06-2010
   Pluspunten:

   state of the art apparatuur, kundige mensen.
   Nette kliniek (oogt wat steriel, dat wel. Maar dat is ook weer positief.

   Minpunten:

   soms lange wachttijden.

  • 8,6
   Geplaatst op 11-05-2010
   Pluspunten:

   schoon duidelijke voorlichting en antwoorden op de gestelde vragen

   Minpunten:

   niet

  • 9,3
   Geplaatst op 01-05-2010
  • 7,2
   Geplaatst op 30-04-2010
   Pluspunten:

   Ziet er erg netjes uit.

   Minpunten:

   Sommige personeelsleden wat minder aardig. Ze beloven valium te geven maar je krijgt pillen op natuurlijke basis die niet helpen.

  • 6,6
   Geplaatst op 11-04-2010
   Pluspunten:

   Professioneel, veel ervaring, routineus.
   Op de behandeldag voelt het behoorlijk aan als lopende band werk, maar de resultaten zijn goed. Iedereen in de kliniek weet waar hij/zij mee bezig is en is erg professioneel.
   De mensen zijn aardig en klantgericht, maar het is wel te merken dat er productie gedraaid moet worden.
   Hoewel je dit als negatief kunt bekijken, staat daar wel tegenover dat het resultaat erg goed is. 2 Dagen na de behandeling was ik bij mijn opticien. Die wilde na de behandeling ook een controle uitvoeren, en die gaf aan dat het zeer netjes was uitgevoerd.
   Ik ben erg blij!

  • 8,1
   Geplaatst op 06-04-2010
   Pluspunten:

   Prijs / kwaliteit.
   Moderne kliniek, gemakkelijk bereikbaar. Professioneel personeel. Goed advies gegeven i.v.m. de wens om tevens een leesbrilcorrectie te doen. Dit werd afgeraden met een goed onderbouwde reden, waarbij het commerciële volledig aan de kant werd geschoven! (ten nadele van de kliniek)

   Minpunten:

   Centrale zit/wachtruimte niet comfortabel. Eén grote lange halfrondzit met veel te lange zitting. Daar je er toch behoorlijk veel tijd doorbrengt zou men kunnen overwegen om, wlliswaar ten koste van het design, meer op comfor gerichte zitjes te creëren.
   Tijd voor de afspraken loopt ook niet helemaal lekker. Recensent werd "vergeten" en moest zich zelf wederom melden, wat hem 3/4 uur kostte.

  • 9,6
   Geplaatst op 04-01-2010
   Pluspunten:

   goede laser,de concerto van siemens heeft mij over de streep getrokken voor deze kliniek.
   de concerto is een van de beste lasers.
   begeleiding was goed, maar kon wel wat gerichter op de klant zijn.
   Echter het eind resultaat was perfect en telt als zwaarste toch?
   Heb zelfs 2 vrienden als hun klant gemaakt.
   MVG ron jansen uit landgraaf

   Minpunten:

   gerichter naar de klant werken.
   vindt het persoonlijk prettiger als 1 persoon de nacontroles doet, is persoonlijker.
   De ene was erg vriendelijk de andere was erg gejaagd en zelfs wat bot.
   Heb er wat van gezegd tegen de directie en werd ook meteen goed mee omgegaan in mijn geval.
   maar goede kliniek zeker een aanrader, had bij hun beter vertrouwen dan bij optical express was echt een bandwerk en minder modern.
   gr ron

  • 9,4
   Geplaatst op 26-07-2009
  • 8,8
   Geplaatst op 18-06-2009
   Pluspunten:

   Maken waar wat ze beloven, en spiegelen het niet mooier voor. Perfecte voorlichting en uitleg van de behandeling. In mijn geval geef ik als cijfer een dunne 9.

   Minpunten:

   Iedere keer een andere arts. Vaagheid over een eventuele nabehandeling.
   Intussentijd al 2 keer van naamgewijzigd, heet nu MCRK. OoglaserNu is hetzelfde bedrijf maar maakt op een andere wijze reclame en voert ook enquetes uit voor Eyedo. Hierdoor lijkt het een ander ooglasercentrum maar de behandelingen worden in dezelfde kliniek uitgevoerd er zit alleen een ander prijskaartje aan.
   Dit maakt het allemaal wat vreemd.

  • 8,3
   Geplaatst op 12-06-2009
  • 9,6
   Geplaatst op 03-06-2009
   Pluspunten:

   Als eerste koos ik deze kliniek ivm de techniek van het laserapparaat en als je dan hoort dat de 2 beste oogartsen van Nederland hier werken. ja meer hoef ik dan niet te zeggen

   Minpunten:

   geen zwakke punten

  • 9,3
   Geplaatst op 31-05-2009
   Pluspunten:

   Zeer professionele kliniek. Goede voorlichting, zeer klantvriendelijk. Top!

   Minpunten:

   kleine administratieve fout.

  • 9,8
   Geplaatst op 15-03-2009
   Pluspunten:

   Zeer klantvriendelijk en zeer professioneel. Fantastisch resultaat zonder pijn of gedoe.

   Minpunten:

   Ik ben twee jaar geleden behandeld en het was toen wel prijzig.

  • 9,9
   Geplaatst op 25-01-2009
  • 7,2
   Geplaatst op 19-12-2008
   Pluspunten:

   Geen lange wachttijd

   Minpunten:

   Geen

  • 5,9
   Geplaatst op 16-12-2008
   Pluspunten:

   Geeft een professionele indruk.

   Minpunten:

   Zeer onpersoonlijk, zeer gehaast. Amper tijd om het even goed met je door te bespreken.

  • 3,6
   Geplaatst op 10-12-2008
   Pluspunten:

   Geen

   Minpunten:

   Na 6 voor onderzoeken. gelasert en nu is het niet mogelijk om restant weg te laseren ?

   Zit nog met een cilinder. links 2en half
   rechts 1enhalf met 0.75 sterkte.
   Nu is het niet mogelijk om nog een keer gelasert te worden ?
   valse voorgelicht.! zou wel mogelijk zijn . [hoorvlies duk genoeg ]

  • 8,9
   Geplaatst op 16-11-2008
  • 9,4
   Geplaatst op 15-11-2008
   Pluspunten:

   Hele goeie duidelijke en vooral eerlijke uitleg. Ze kijken echt per individu of het mogelijk is. Je bent niet de zoveelste patient. En ieder heeft natuurlijk andere afwijkingen. Echt super!

   Minpunten:

   Voor mij persoonlijk zijn die er niet. Ik heb niks op kunnen merken waarvan ik dacht. He had dat niet anders gekund. Ik ben een zeer tevreden klant.

  • 9,3
   Geplaatst op 20-10-2008
   Pluspunten:

   mooie kliniek, zeer vriendelijke staf. Angst volledig weggenomen voorafgaand aan de behandeling. begrip en zorgzaamheid allom.

   Minpunten:

   kan er geen bedenken...

  • 9,0
   Geplaatst op 01-09-2008
   Pluspunten:

   - Kleinschalig en daardoor 100% aandacht.
   - Schoon.
   - personeel zeer vriendelijk en open.
   - betaling kan op de dag van behandeling via pinnen.

   Minpunten:

   - Hoewel alles van te voren besproken kwam de beschrijving pas na de behandeling. Vooraf had beter geweest.

  • 9,5
   Geplaatst op 19-07-2008
   Pluspunten:

   Ben binnen gekomen op aanraden van vrienden en via deze website.

   Afspraak gemaakt bij deze en meteen zeer vriendelijk ontvangen, super rustgevend gevoel. Geen ziekenhuis gevoel.

   De grote test gedaan en alles was goed om te kunnen laseren. 2 weken later kon ik al terecht

   Ben afgelopen week gelaserd op de nieuwste Concerto machine, waarbij geen mes aan te pas komt.

   Dit is hier zo super, echt waar, nergens last van. Alles verloopt zo rustgevend. Hier moet je zijn, super deze kliniek. Gewoon een 10

   Minpunten:

   Ben pas een 3 dagen verder en heb nog geen zwak punt ontdekt bij EYEdo.

  • 9,9
   Geplaatst op 25-05-2008
   Pluspunten:

   heel erg vriendelijk. Ze nemen alle tijd voor je. Alle medewerkers weten hoe de procedures gaan. Ze zijn heel behulpzaam en dag en nacht te bereiken na de behandeling. Ook voor de behandeling zijn ze heel secuur zodat je precies weet wat er gaat gebeuren, inclusief rondleiding in de operatiekamers.
   Je kunt ook in de weekenden en feestdagen worden geholpen.

   Minpunten:

   Ik heb geen zwakke punten in het bedrijf gevonden. Ik ben heel erg tevreden. Met de behandeling alsmede het resultaat. Ze hebben me enorm goed begeleidt

  • 9,3
   Geplaatst op 30-03-2008
   Pluspunten:

   - perfecte voorlichting
   - zeer schone en ruime kliniek
   - maken gebruik van de laatste technieken (Concerto hoog frekwentie laser)
   - snelle en kortstondige behandeling zonder al te veel napijn

   Minpunten:

   - nog niet kunnen ontdekken

  • 9,5
   Geplaatst op 29-12-2007
   Pluspunten:

   Zeer professioneel bedrijf met klantvriendelijk en ter zake kundig personeel.

   Minpunten:

   niet kunnen ontdekken of het zou de prijs moeten zijn maar daar heb ik mij tenslotte ook niet door laten leiden!

  • 9,4
   Geplaatst op 03-12-2007
   Pluspunten:

   Goede persoonlijke begeleiding. Je voelt je hier zeker geen nummer.

   Minpunten:

   heb ik niet kunnen vinden.

  • 9,0
   Geplaatst op 08-11-2007
   Pluspunten:

   Zeer vriendelijk, veel oog voor hygiëne, deskundig.

   Minpunten:

   Niet kunnen ontdekken.

  • 9,4
   Geplaatst op 30-10-2007
  • 8,9
   Geplaatst op 26-10-2007
   Pluspunten:

   goed bereikbaar, vriendelijk personeel, goede begeleiding tijdens en na de behandeling,perfect eindresultaat!

   Minpunten:

   de oogarts die de laserbehandeling deed heb ikzelf persoonlijk niet gezien volgens mij is hij turks. het faillisement van vorig jaar schrikt toch mensen af en ik zou aanraden om, als je twijfelt over een laserbehandeling, eyedo toch mee te nemen in je overwegingen.

  • 9,2
   Geplaatst op 20-09-2007
   Pluspunten:

   Erg volledig in elk opzicht, elke medewerker straalt vertrouwen uit en dat heb je toch wel nodig bij een laser ingreep.

   Minpunten:

   Vooruit eentje dan: dat ze alleen in Rotterdam gevestigd zijn....

  • 9,4
   Geplaatst op 20-09-2007
   Pluspunten:

   adequaat zeer vriendelijk en helder communicatie zelfs TIJDENS de behandeling. nog 20 sec, nog 10 sec. etc ik vind het fijn om zo duidelijk op de hoogte te blijven.

   Minpunten:

   chirurg is engelstalig (bij mij) daardoor zei hij weinig en leek hij kortaf.

  • 8,3
   Geplaatst op 06-09-2007
   Pluspunten:

   Goede begeleiding, en uitleg van de behandeling

   Minpunten:

   Ik heb de intralase behandeling ondergaan en het was jammer dat ik niet geinformeerd ben over de mogelijke risico's van de behandeling.

  • 8,7
   Geplaatst op 16-08-2007
  • 9,4
   Geplaatst op 11-08-2007
   Pluspunten:

   - er wordt veel tijd voor genomen om al je vragen te beantwoorden.
   - bijzonder vriendelijke mensen.
   - ook in het weekend behandelingen en controles!

   Minpunten:

   nvt

  • 10,0
   Geplaatst op 22-06-2007
   Pluspunten:

   Goede voorlichting. Samenkomen van nog te behandelen en behandelde personen. Hoge hygienische eisen. Persoonlijke benadering.

   Minpunten:

   Niet kunnen ontdekken.

  • 9,8
   Geplaatst op 17-06-2007
   Pluspunten:

   zeer fraaie entourage, makkelijk bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid, je voelt je op je gemak gesteld

  • 9,6
   Geplaatst op 06-06-2007
   Pluspunten:

   ik vind het bedrijf ontzettend schoon en het personeel is erg vriendelijk.

   Minpunten:

   ik zou er geen weten want mijn ervaringen zijn alleen maar positief.

  • 9,2
   Geplaatst op 06-06-2007
  • 9,4
   Geplaatst op 29-05-2007
  • 9,3
   Geplaatst op 11-05-2007
  • 9,2
   Geplaatst op 06-05-2007
   Pluspunten:

   Ik kan niet anders zeggen dan dat de mensen bij Eyedo zeer deskundig zijn. Daarnaast is iedereen daar even vriendelijk. Ik vond de behandeling niet meevallen, maar de mensen die daar werken stellen je echt op je gemak en vertellen geen sprookjes, maar zeggen waar het op staat. Een echte aanrader dit bedrijf.

   Minpunten:

   sorry, maar heb ik nog niet gevonden.

  • 9,9
   Geplaatst op 22-04-2007
   Pluspunten:

   Zeer professionele en klantvriendelijke kliniek. Je bent er geen nummer maar je krijgt een persoonlijke begeleiding. Zeer hygienisch en supermoderne apparatuur. Afspraken worden punctueel nagekomen. De behandeling zelf werd door een zeer ervaren en kundig team gedaan. Dit was een hele geruststelling.

   Minpunten:

   Niet kunnen vinden.

  • 8,8
   Geplaatst op 19-04-2007
   Pluspunten:

   Erg vriendelijk en geinteresseerd personeel. Goede, deskundige uitleg over procedure en resultaat. Voelde me zorgvuldig behandeld en zeer op mijn gemak.
   Groot voordeel voor mij persoonlijk is de one-stop behandeling. wel een lange dag, met wachtmomenten, maar tegelijk maar 1 keer file rijden.

   Minpunten:

   Slechts een marginaal probleem: de folder is van de vorige eigenaar en kent daardoor nog wat verouderde informatie.

  • 9,3
   Geplaatst op 27-03-2007
   Pluspunten:

   Zonder twijfel waren de sterkte punten van deze kliniek; het zeer uitgebreide vooronderzoek en de deskundigheid en ervaring van de optometrist en behandelend oogarts.

   Daarnaast gaf voor mij de Concerto laserapparatuut en het gebruik van cleanrooms i.c.m. het strikte hygiene beleid (o.a de instrumenten die maar 1x gebruikt worden) de doorslag om me in deze kliniek te laten behandelen.

   De prijs was voor mij van minder belang maar eerlijk = eerlijk, toen ik vernam dat ook de prijzen tijdelijk waren verlaagd heb ik direct actie ondernomen.

   Ook de persoonlijke benadering en betrokkenheid heb ik als erg plezierig ervaren.

   Minpunten:

   Als zwak punt zou ik zeggen dat Eyedo de smet van een eerder faillissement heeft en dat gaf wel wat stof tot nadenken. Aan de andere kant kun je de nieuwe bedrijfsvoering hier niet op aankijken.

  • 9,1
   Geplaatst op 02-03-2007
   Pluspunten:

   Vriendelijke telefonistes, goede informatieverschaffing,ervaren arts, goede nazorg.

   Minpunten:

   ik heb geen zwakke punten kunnen constateren. Ik ben heel blij dat ik het heb laten doen. Ik raad het iedereen aan.

  klap de hele lijst weer in
 • Vul onderstaand uw beoordeling in voor Visus Oogkliniek, Amsterdam

  Voorlichting

  • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot het verloop van de behandeling en verloop van het herstel?
  • Hoe beoordeelt u de kwaliteit en volledigheid van de voorlichting met betrekking tot eventuele risico's en complicaties?
  • In hoeverre was de voorlichting op uw persoonlijke situatie gericht?
  • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers vóór de behandeling?

  Behandeldag

  • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers op de behandeldag?
  • Hoe beoordeelt u de begeleiding tijdens de operatie?
  • In welke mate is de operatie verlopen zoals verwacht?

  Zorg na de behandeling

  • In hoeverre heeft u voldoende aanwijzingen (medicijngebruik, leefregels, dragen UV-bril etc.) gekregen voor de eerste weken na de behandeling?
  • Hoe tevreden bent u over de (uitbestede) nazorg?
  • Hoe beoordeelt u de calamiteitenprocedure (spoedeisende hulp)?
  • Hoe vond u de klantvriendelijkheid van de medewerkers tijdens de nacontroles?

  Prijs/kwaliteit

  • Hoe beoordeelt u de prijs van de behandeling in verhouding tot de geleverde dienst?

  Resultaat van de behandeling

  • Hoe tevreden bent u (minimaal) drie maanden na de behandeling over het resultaat?
  • Deze vraag dient u alleen in te vullen als uw behandeling langer dan drie maanden geleden is: Zijn er zichtklachten overgebleven (bijv. droge ogen, halo’s, strooilichten, spookbeelden, dubbelbeelden, etc.)
  • Is er een nabehandeling nodig (geweest) om het resultaat te verbeteren?
  • Zou u – achteraf gezien - de behandeling nogmaals laten uitvoeren door dit bedrijf?
  • Zou u een behandeling bij dit bedrijf aanraden aan een familielid of goede vrienden?
  De gemiddelde score van uw beoordeling: -

  Welke behandeling heeft u gehad?

  Wanneer bent u (het laatst) behandeld?

  Beschrijf uw ervaring:

  Titel die uw ervaring kort samenvat:

  Beschrijf uw ervaringen zo uitgebreid mogelijk. Zo krijgen anderen die na u komen een goed inzicht in deze kliniek:

  Pluspunten van deze ooglaserkliniek:

  Vul svp naar eigen inzicht in wat u als pluspunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

  Minpunten van deze ooglaserkliniek:

  Vul svp naar eigen inzicht in wat u als minpunten van deze ooglaserkliniek heeft ervaren.

  Persoonlijke gegevens:

  Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie. Indien uw beoordeling voldoet aan onze gedragscode plaatsen we deze op ooglasertrefpunt.nl. Uw persoonlijke gegevens worden niet op ooglasertrefpunt.nl geplaatst. Uw voornaam, achternaam en woonplaats geven we wel door aan uw kliniek zodat deze kan controleren of de beoordeling is ingevuld door één van hun cliënten.

  De redactie van Ooglasertrefpunt.nl wil dat zowel consumenten als klinieken kunnen vertrouwen op de beoordelingen. Daarom hanteren we een systeem en gedragscode waaraan alle beoordelingen moeten voldoen voordat ze gepubliceerd worden.

  De belangrijkste regels zijn:

  • Geef altijd een toelichting op de cijfers.
  • Vul de vragen zo eerlijk en zorgvuldig mogelijk in, zeker als u een negatieve ervaring heeft gehad
  • Beoordelingen met onfatsoenlijk taalgebruik plaatsen we niet
  • Na het versturen van uw beoordeling ontvangt u een mail. Klik op de link in de mail om uw beoordeling te activeren en klaar te zetten voor controle door de redactie
 • Er zijn nog geen ervaringsverhalen van deze kliniek